דגים דג סלמון לשבת -מרוקאי

שרה.ב

מעצבת גרפית
מנוי פרימיום
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
אני רוצה לשתף אתכם בדגים עסיסיים שאני מכינה כל שבוע בלי לוותר
את המתכון קיבלתי מגיסתי המדהימה אושרת שאותו היא קיבלה מאמא שלה הגב' יפה אדרי- הקרדיט להן!!!

מצרכים:
2 מנות דג סלמון
גמבה
עגבניה
שום
שמן
כוסברה

תבלינים:
פפריקה
כורכום
מלח

הוראות הכנה:
חותכים את הירקות לקוביות או פרוסות (אני אוהבת קוביות קטנות זה יוצר מעין רוטב סמיך)
שמים את פרוסות הדג במחבת (אש בינונית)
מפזרים את הירקות מעל
ומוסיפים: חצי כוס מים
כפית פפריקה
כפית כורכום
מלח
(אני מערבבת יחד בכוס ושופכת מעל)
מחכים שהמים במחבת יגמרו מנמיכה את האש
שמה את הכוסברה

ומוסיפים: חצי כוס שמן
כפית פפריקה
נותנים 7 דקות להתבשל שלא יגמר הרוטב

וזהו יש לכם דגים טעימים!!
לכבוד שבת קודש!!
שבת שלום!
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
אני רוצה לשתף אתכם בדגים עסיסיים שאני מכינה כל שבוע בלי לוותר
את המתכון קיבלתי מגיסתי המדהימה אושרת שאותו היא קיבלה מאמא שלה הגב' יפה אדרי- הקרדיט להן!!!

מצרכים:
2 מנות דג סלמון
גמבה
עגבניה
שום
שמן
כוסברה

תבלינים:
פפריקה
כורכום
מלח

הוראות הכנה:
חותכים את הירקות לקוביות או פרוסות (אני אוהבת קוביות קטנות זה יוצר מעין רוטב סמיך)
שמים את פרוסות הדג במחבת (אש בינונית)
מפזרים את הירקות מעל
ומוסיפים: חצי כוס מים
כפית פפריקה
כפית כורכום
מלח
(אני מערבבת יחד בכוס ושופכת מעל)
מחכים שהמים במחבת יגמרו מנמיכה את האש
שמה את הכוסברה

ומוסיפים: חצי כוס שמן
כפית פפריקה
נותנים 7 דקות להתבשל שלא יגמר הרוטב

וזהו יש לכם דגים טעימים!!
לכבוד שבת קודש!!
שבת שלום!
חצי כוס שמן על 2 מנות דג זה בהחלט מרוקאי... :)

נשמע מצוין.
 

שרה.ב

מעצבת גרפית
מנוי פרימיום
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
חצי כוס שמן על 2 מנות דג זה בהחלט מרוקאי... :)

נשמע מצוין.

אני שמה חצי כוס שמן בכוס חד פעמית על 6 מנות פילה מושט.
(ושורשי שואפים לקזבלנקה :))
סלמון הוא דג יותר שומני.
אז לדעתי אפשר להפחית בכיף את השמן לרבע כוס.
 

שקדיה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
D I G I T A L
לא כל המרוקאים אוכלים חריף בפרט כשיש ילדים בין הסועדים.
אנחנו למדנו מהילדים לאכול חריף :)
הדגים החריפים שלנו:
חותכים ירקות שמתאימים לאפיה (בצל, שום, עגבניה,פלפל, קישוא)
מתבלים בשמן, מלח, פלפל שחור ופלפל חריף כמובן :D
אם אין פלפל חריף אז פשוט שמים סחוג מהקופסא
ואופים כחצי שעה
מוסיפים את הדגים להמשך אפיה של חצי שעה
ומחכים לשבת (בד"כ אני מכינה תבנית נוספת לערב שבת כי אף אחד לא עומד בריח :) )

וסביב השולחן הדיון תמיד נראה כך:
"הו זה נקרא חריף. ככה תעשי כל שבת"
"ממי, הפעם יצא לך חריף חריף. סוף סוף..."
"ממממ חריף. אבל לא מספיק חריף"
"ליבי תטעמי, זה לא כ"כ חריף אבל טעים כמו חריף :)" (ליבי כפי שהבנתם לא אוהבת חריף)
"שמת בכלל חריף או ששכחת את העיקר?"
 
נערך לאחרונה ב:

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק יד

א לַמְנַצֵּחַ לְדָוִד אָמַר נָבָל בְּלִבּוֹ אֵין אֱלֹהִים הִשְׁחִיתוּ הִתְעִיבוּ עֲלִילָה אֵין עֹשֵׂה טוֹב:ב יְהוָה מִשָּׁמַיִם הִשְׁקִיף עַל בְּנֵי אָדָם לִרְאוֹת הֲיֵשׁ מַשְׂכִּיל דֹּרֵשׁ אֶת אֱלֹהִים:ג הַכֹּל סָר יַחְדָּו נֶאֱלָחוּ אֵין עֹשֵׂה טוֹב אֵין גַּם אֶחָד:ד הֲלֹא יָדְעוּ כָּל פֹּעֲלֵי אָוֶן אֹכְלֵי עַמִּי אָכְלוּ לֶחֶם יְהוָה לֹא קָרָאוּ:ה שָׁם פָּחֲדוּ פָחַד כִּי אֱלֹהִים בְּדוֹר צַדִּיק:ו עֲצַת עָנִי תָבִישׁוּ כִּי יְהוָה מַחְסֵהוּ:ז מִי יִתֵּן מִצִּיּוֹן יְשׁוּעַת יִשְׂרָאֵל בְּשׁוּב יְהוָה שְׁבוּת עַמּוֹ יָגֵל יַעֲקֹב יִשְׂמַח יִשְׂרָאֵל:
נקרא  12  פעמים

לוח מודעות

למעלה