שרויה
האמת-
שזה היום שאני הכי שונאת בשנה.
לא אוהבת להתעסק עם עיסת געפילטע.
ממש לא אוהבת.
אבל מה לעשות ויש מי שאוהב שמכינים.
אז פעם בשנה, לכבוד פסח אני מכינה. מכינה כמות שתספיק לתקופה קצרה גם אחרי פסח
חלק מהעיסה הופכת לקציצות געפילטע:
והחלק השני לכדורי דג מטוגנים, מאכל בריטי קלאסי:
מיותר לציין, שלמרות שמדובר באותה עיסה- הטעם של התוצר הסופי שונה לחלוטין.
סה"כ השתמשתי היום ב 5 קילו דג טחון.
איך הכנתי?
מביאה מתכון ל-2 קילו דג, אל תתלכלכו על פחות, לא שווה, במיוחד אם תרצו להכין חלק ככדורי דג מטוגנים.
במקפיא שלי ישכנו בנחת עוד מעט 36 קציצות געפילטע ו-99 כדורי דג. כי חלק מכדורי הדג כבר ז"ל
אצלינו אוהבים אותן מתוק. אפשר להפחית מכמות הסוכר
רכיבים לעיסת הדגים:
1 קילו קרפיון טחון נקי ללא עור ועצמות
1 קילו בורי טחון נקי ללא עור ועצמות.
את האדרה והראשים תשמרו לבישול. הם שיקרישו את מי הבישול כשיתקררו
5 גזר בינוני - מגורדים דק
2 בצל בינוני - מגורדים דק
3/4 כוס קמח מצה טחון דק דק
2.5 כפות מלח
1 כוס סוכר
2 כפות פפריקה מתוקה [או בסגנון מרוקאי]
פלפל שחור לפי הטעם
4 ביצים L או 5 M
למי הבישול:
3 גזר פרוס לטבעות
2 בצל פרוסים לחצאי טבעות
2 כפות פפריקה מתוקה
2 כפות מלח
1/2-3/4 כוס סוכר
פלפל שחור
מערבבים את רכיבי עיסת הדגים בקערה גדולה. מערבבים היטב לקבלת תערובת אחידה ככל האפשר.
שמים בסיר גזר ובצל, תבלינים וסוכר. מכניסים גם את אדרת הדגים והראשים. אין צורך לשים את כולם.
ממלאים מים בגובה של כ 1/2 סיר וקצת יותר.
מביאים לרתיחה.
בידיים לחות יוצרים קציצות ומשליכים בעדינות לתוך מי הבישול.
מכסים את הסיר, מורידים להבה לגובה בינוני-נמוך ומבשלים כשעה ושלושת רבעי- שעתיים.
מדי פעם פותחים את המכסה ומערים מהמים על הקציצות העליונות. אם יש צורך מוסיפים מים.
מקררים.
מעבירים לקופסאות אכסון עם הגזר, הבצל ומעט ממי הבישול בכל קופסא.
נשמר מעולה בהקפאה.
אפשר להפשיר במקרר ולאכול או לבשל כמה דקות במים רותחים להפשרה.
רוצים להכין כדורי דגים?
מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר קטן
בידיים לחות יוצרים כדורים מהעיסה ומכניסים לשמן לטיגון של כ-4 דקות להשחמה נאה. באמצע הטיגון, מזיזים את הכדורים מעט בסיר בעזרת כף שלא ישרפו מלמטה.
גודל הכדורים תלוי בכם. אני מכינה בגודל של כדור גולף בערך.
שיהיה לכולנו חג שמח בעז"ה!
האמת-
שזה היום שאני הכי שונאת בשנה.
לא אוהבת להתעסק עם עיסת געפילטע.
ממש לא אוהבת.
אבל מה לעשות ויש מי שאוהב שמכינים.
אז פעם בשנה, לכבוד פסח אני מכינה. מכינה כמות שתספיק לתקופה קצרה גם אחרי פסח
חלק מהעיסה הופכת לקציצות געפילטע:
והחלק השני לכדורי דג מטוגנים, מאכל בריטי קלאסי:
מיותר לציין, שלמרות שמדובר באותה עיסה- הטעם של התוצר הסופי שונה לחלוטין.
סה"כ השתמשתי היום ב 5 קילו דג טחון.
איך הכנתי?
מביאה מתכון ל-2 קילו דג, אל תתלכלכו על פחות, לא שווה, במיוחד אם תרצו להכין חלק ככדורי דג מטוגנים.
במקפיא שלי ישכנו בנחת עוד מעט 36 קציצות געפילטע ו-99 כדורי דג. כי חלק מכדורי הדג כבר ז"ל
אצלינו אוהבים אותן מתוק. אפשר להפחית מכמות הסוכר
רכיבים לעיסת הדגים:
1 קילו קרפיון טחון נקי ללא עור ועצמות
1 קילו בורי טחון נקי ללא עור ועצמות.
את האדרה והראשים תשמרו לבישול. הם שיקרישו את מי הבישול כשיתקררו
5 גזר בינוני - מגורדים דק
2 בצל בינוני - מגורדים דק
3/4 כוס קמח מצה טחון דק דק
2.5 כפות מלח
1 כוס סוכר
2 כפות פפריקה מתוקה [או בסגנון מרוקאי]
פלפל שחור לפי הטעם
4 ביצים L או 5 M
למי הבישול:
3 גזר פרוס לטבעות
2 בצל פרוסים לחצאי טבעות
2 כפות פפריקה מתוקה
2 כפות מלח
1/2-3/4 כוס סוכר
פלפל שחור
מערבבים את רכיבי עיסת הדגים בקערה גדולה. מערבבים היטב לקבלת תערובת אחידה ככל האפשר.
שמים בסיר גזר ובצל, תבלינים וסוכר. מכניסים גם את אדרת הדגים והראשים. אין צורך לשים את כולם.
ממלאים מים בגובה של כ 1/2 סיר וקצת יותר.
מביאים לרתיחה.
בידיים לחות יוצרים קציצות ומשליכים בעדינות לתוך מי הבישול.
מכסים את הסיר, מורידים להבה לגובה בינוני-נמוך ומבשלים כשעה ושלושת רבעי- שעתיים.
מדי פעם פותחים את המכסה ומערים מהמים על הקציצות העליונות. אם יש צורך מוסיפים מים.
מקררים.
מעבירים לקופסאות אכסון עם הגזר, הבצל ומעט ממי הבישול בכל קופסא.
נשמר מעולה בהקפאה.
אפשר להפשיר במקרר ולאכול או לבשל כמה דקות במים רותחים להפשרה.
רוצים להכין כדורי דגים?
מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר קטן
בידיים לחות יוצרים כדורים מהעיסה ומכניסים לשמן לטיגון של כ-4 דקות להשחמה נאה. באמצע הטיגון, מזיזים את הכדורים מעט בסיר בעזרת כף שלא ישרפו מלמטה.
גודל הכדורים תלוי בכם. אני מכינה בגודל של כדור גולף בערך.
שיהיה לכולנו חג שמח בעז"ה!