בצק טוב לגביניות

  • פותח הנושא dinil
  • פורסם בתאריך

ת'כלס

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הפקות ואירועים
אני יכולה להפנות אותך למגזין טעימות של שבועות
לפני 3 שנים
מתכון של קלרה פטל
משהו נדיר
 

dinil

משתמש צעיר
נכתב ע"י ת'כלס;1720344:
אני יכולה להפנות אותך למגזין טעימות של שבועות
לפני 3 שנים
מתכון של קלרה פטל
משהו נדיר

יש לך אותו??
 

hodayaaa

משתמש חדש
היי אני מחפשת את המתכון לגביניות של קלרה והקישור הזה לא בסדר יש לך אותו במקרה? דחוף..

נכתב ע"י ת'כלס;1720344:
אני יכולה להפנות אותך למגזין טעימות של שבועות
לפני 3 שנים
מתכון של קלרה פטל
משהו נדיר
חייבת תמתכון יש לך אותו? הקישור לא עובד
 

ממני

משתמש צעיר
גביניות/ קלרה פטל
כ-15 יחידות
החומרים למלית:
1 כמות בצק שמרים (את המתכון לבצק שמרים אני אצרף בהודעה הבאה)
1 קופסת גבינת 5%
1/2 כוס סוכר
1 חלמון של ביצה
2 שקיקי סוכר וניל
3 כפות אינסטנט פודינג וניל
תבניות אלומיניום חד פעמיות ריבועיות בגודל 7X7 ס"מ או עוגת פס אחת.
אופן ההכנה:
מרדדים בצק לעלה מלבני גדול. בעזרת גלגלת חלקה חותכים לריבועים גדולים בגודל 10X10 ס"מ.
מניחים במרכז כל ריבוע כפית מהמלית. מקפלים שתי פינות נגדיות למרכז ומהדקים.
חוזרים על אותה פעולה בשתי הפינות הנגדיות שנותרו, ומתקבלות מעטפות קטנות במילוי גבינה.
משמנים בספרי שמן תבניות אישיות מרובעות ומניחים את מעטפות הגבינה בתוכן.
התבניות הקטנות שומרות על מעטפות הגבינה שלא ייפתחו בזמן האפייה.
מתפיחים פעם שנייה.
מברישים בעדינות בביצה טרופה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות.
אופים במשך חמש דקות, ולאחר מכן מורידים את מעלות החום ל-160 ואופים עוד כ-15-20 דקות, עד שהעוגות משחימות.
מוציאים מהתנור, פורסים מגבת יבשה לשמירה על הלחות והטריות ומצננים.
הגביניות נשמרות מצוין במקפיא.
מפזרים אבקת סוכר סמוך להגשה.
 

ממני

משתמש צעיר
בצק שמרים איכותי / קלרה פטל
צילום: דניאל לילה
החומרים לבצק:
1 ק"ג קמח
50 גרם שמרים טריים (או 2 כפות שמרים יבשים)
2 ביצים
2 חלמונים
3/4 כוס סוכר
1 כוס שמן
1 כפית מלח
3/4 1 כוסות מים חמימים
1/4 כוס שמן נוספת - להטמעה בבצק תוך כדי עיבוד.
אופן ההכנה:
דבר הקונדיטורית: במשך השנים פיתחתי טכניקות - כדי להגיע לתוצאות מקסימליות בהכנת שמרים. אחת מהן היא אופן הלישה המיוחד שבו בחרתי. אמנם תופתעו ולא תאמינו, אבל אני מתחילה לעבד את הבצק (נכון יותר, מקציפה אותו) במקצף בלון ורק עם חצי מכמות הקמח.
נתחיל מההתחלה -
1. מכינים את הבצק: שמים חצי מכמות הקמח שבמתכון (1/2 ק"ג) בקערת מיקסר ומערבבים לתוכה שתי כפות שמרים יבשים.
מוסיפים את יתרת החומרים - ביצים, חלמונים, סוכר, שמן ומים חמימים, ומקציפים במהירות גבוהה במקצף בלון (לא זו לא טעות) עד לקבלת תערובת חלקה דלילה ואחידה.
2. משהים את הבצק כחמש דקות ומוסיפים את המלח.
3. בשלב זה מוציאים את מקצף הבלון ומחליפים לזרוע לישה. מפעילים שוב את המיקסר ומוסיפים בהדרגה את הקמח שנותר (עוד 1/2 ק"ג) עד לקבלת בצק רך, חלק ואחיד.
זמן העיבוד הראשוני יהיה כחמש דקות לפחות. לאחר מכן מכבים את המיקסר, נותנים לבצק לנוח כחמש דקות, ואז מעבדים אותו פעם נוספת - לחמש דקות.
לקבלת בצק איכותי, רך ואוורירי, מומלץ לחזור על הפעולה הזו של לישה מנוחה, לישה מנוחה כשלוש פעמים. (כך אני עושה.)
תוך כדי עיבוד מוסיפים בהדרגה 1/4 כוס שמן עד שהוא נטמע בבצק.
4 משמנים את קערת המיקסר ואת פני הבצק למעלה ומכסים ביריעת ניילון.
5. מתפיחים במקרר למשך הלילה - בצק שמרים תופח גם בקור.
6. כשממהרים מתפיחים את הבצק בטמפרטורת החדר שעה לפחות, עד שהבצק מכפיל את נפחו.


הערה: במתכון של הגביניות כתוב שצריך כמות אחת של בצק שמרים, אל בספר כתוב כמות של 1/4 מהבצק שמרים, אין לי מושג מה נכון
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יְהוָה שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יְהוָה עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  5  פעמים

לוח מודעות

למעלה