בשרי אסאדו פשוט - איך מכינים??

מקליד...

משתמש פעיל
בזמנו חבר לימד אותי להכין אסאדו בתנור בקלי קלות, ויצא לי ממש טעים, אני מנסה לשחזר אותו אבל נשרף לי האסאדו אחרי שלוש שעות על 200 מעלות.
יש למישהו הסבר למתכון אסאדו פשוט בתנור (הטריק הוא כמה שפחות עבודה ;) )
תודה מראש למסייעים
 

ילילי

משתמש מקצוען
ממליצה

הטעות שלך שבישלת על 200 מעלות.
צריך הרבה שעות בחום נמוך.
 

blue eagle

משתמש פעיל
לשמן את האסדו בשמן זית פלפל שחור גרוס ומלח גס (ממש קצת)
לעטוף בנייר אפיה ואח"כ נייר כסף טוב טוב
לשים בתנ' חצי שעה על 200 מ' אח"כ להוריד ל150 מ' למשך שעתיים וחצי /שלוש
לטגן בסיר בצל פטריות ירקות שורש (את הירקות ניתן לרכך באידוי אח"כ לשים בתנור)
אח"כ לצרף את הבשר לסיר עם כל הציר שיוצא מהנייר אפיה
לשים שוב בתנור עם הסיר (בלי מכסה) לאיחוד טעמים למשך חצי שעה על 180 מ'.
 

מקליד...

משתמש פעיל
תודה על העזרה!!
ממליצה

הטעות שלך שבישלת על 200 מעלות.
צריך הרבה שעות בחום נמוך.

זו הסיבה עושים חצי שעעה או יותר לא זוכר בדיוק על חום גבוה ואז כמה שעות טובות על 150 או 140 לא זוכר בדיוק
זה בדיוק הנקודה, אני גבר... אני לא יחכה 11 שעות :oops: לבשר בתנור, ומה שעשיתי פעם יצא לי הכי מושלם שאי פעם טעמתי (וטעמתי דיי הרבה..) אולי מה שהציע/ה @blue eagle נשמע לי כמעט אחד על אחד המתכון שקיבלתי אז, חוץ מהמעלות.. ננסה מה יקרה?
עוד שאלה חשובה
מומלץ נתח עם הרבה שומן במתכון הזה? או לא משנה? זכור לי שהשומן נימוח לתוך הבשר, אז אם אין זה אמור 'להרוס' את המתכון, לא?
 

blue eagle

משתמש פעיל
תודה על העזרה!!



זה בדיוק הנקודה, אני גבר... אני לא יחכה 11 שעות :oops: לבשר בתנור, ומה שעשיתי פעם יצא לי הכי מושלם שאי פעם טעמתי (וטעמתי דיי הרבה..) אולי מה שהציע/ה @blue eagle נשמע לי כמעט אחד על אחד המתכון שקיבלתי אז, חוץ מהמעלות.. ננסה מה יקרה?
עוד שאלה חשובה
מומלץ נתח עם הרבה שומן במתכון הזה? או לא משנה? זכור לי שהשומן נימוח לתוך הבשר, אז אם אין זה אמור 'להרוס' את המתכון, לא?
תבקש שיהיה שומן, אבל לא מידיי שומני... אחרת תרגיש שאתה אוכל גוש שומן.
כי בלי שומן לגמרי, בדרך כלל זה גם אומר על הבשר שיצא יבש (כנראה אזורים בנתח).
 

סוד ה

משתמש פעיל
תודה על העזרה!!



זה בדיוק הנקודה, אני גבר... אני לא יחכה 11 שעות :oops: לבשר בתנור, ומה שעשיתי פעם יצא לי הכי מושלם שאי פעם טעמתי (וטעמתי דיי הרבה..) אולי מה שהציע/ה @blue eagle נשמע לי כמעט אחד על אחד המתכון שקיבלתי אז, חוץ מהמעלות.. ננסה מה יקרה?
עוד שאלה חשובה
מומלץ נתח עם הרבה שומן במתכון הזה? או לא משנה? זכור לי שהשומן נימוח לתוך הבשר, אז אם אין זה אמור 'להרוס' את המתכון, לא?
שמים בלילה והולכים לנחור
 

rivkiy

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
מתבלים את הבשר כמו שאוהבים, מצפים טוב בניר אפיה ואז 2 שכבות של ניר כסף.
שמים בתבנית ושמים חצי גובה מים, מכסים את התבנית, שמים בתנור על 180 לחצי שעה ואז מורידים ל120 ל4,5 שעות לפחות
 

איירבראש

משתמש רשום
בזמנו חבר לימד אותי להכין אסאדו בתנור בקלי קלות, ויצא לי ממש טעים, אני מנסה לשחזר אותו אבל נשרף לי האסאדו אחרי שלוש שעות על 200 מעלות.
יש למישהו הסבר למתכון אסאדו פשוט בתנור (הטריק הוא כמה שפחות עבודה ;) )
תודה מראש למסייעים
בשר אסאדו:
לחתוך בצל שום גזר
להוסיף את האסאדו וערבב עם:
שמן זית פלפל שחור גרוס ומלח גס
לשים בתבנית עם נייר אפיה ולכסות עם נייר אפיה ונייר כסף לעשות חורים עם מזלג
180-190 ל 3 שעות ורבע ואז 210 בערך לעוד מקסימום 20 דק
יוצא מעדןןןןןןן
 

חנילוש

משתמש מקצוען
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
אסאדו טוב הוא אסאדו שמתבשל לאט ובטוח - וכמוהו כל בשר,
לקחת תבנית חד פעמים
לשמן את האסאדו עם שמן זית
לפזר מלח, פלפל שחור על כל הצדדים להוסיף גם טימין ורוזמרין,
להניח בתוך התבנית מעל כמה חתיכות נייר כסף גדולות שאמורות לעטוף אותו טוב טוב מכל הכיוונים,
לשפוך יין אדום חצי יבש או כמה כוסות קולה, או סיידר תפוחים להוסיף כמה כדורי פלפל אנגלי ושתי עלי דפנה,
לעטוף טוב טוב
ואז להכניס לתנור למשך 5 שעות על חום של 140 מעלות,
בתאבון
 

משקיענית

משתמש רשום
מתבלים את הבשר כמו שאוהבים, מצפים טוב בניר אפיה ואז 2 שכבות של ניר כסף.
שמים בתבנית ושמים חצי גובה מים, מכסים את התבנית, שמים בתנור על 180 לחצי שעה ואז מורידים ל120 ל4,5 שעות לפחות
שמים מים אחרי שעטפת את הבשר בניר כסף??
 

ססתם

משתמש פעיל
קרדיט: מתכון אסאדו בתנור מושלם נימוח ועסיסי עם פטריות ומלא בצל
הדרכה מצולמת: https://youtu.be/7_d5X3FSYVU

צפה בקובץ המצורף 1536829


צפה בקובץ המצורף 1536830

רכיבים​

טיגון האסדו
2\1 1 ק"ג אסאדו
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס או טחון
3 כפות שמן זית

טיגון הבצל השום והפטריות
5 בצלים בינונים
5 בצלים סגולים בינונים
5 שיני שום
100 מ"ל שמן
1 כפית סוכר

הרכבת הסיר
ראש סלרי בלי העלים
2\1 פלפל ירוק חריף או צ'ילי לפיקנטיות - לא חובה
4 עלי דפנה

תיבול
600 מ"ל מים
1 כפית קינמון
2 כפות רוטב טריאקי
2\1 1 כפות רסק עגבניות
1 כפית מלח
1 כפית פלפל
2 כפות טימין יבש
2 כפות פפריקה

אופן ההכנה​

מחממים תנור על 150 מעלות על מצב אפייה

הכנת המרכיבים
קולפים וחותכים את הבצלים הלבנים והסגולים לחצי ואז לפרוסות דקות - מתקבלות רצועות בצל דקות
קולפים את שיני השום וחותכים לפרוסות
אם רוצים להוסיף פיקנטיות שוטפים מהגרעינים וחותכים את הפלפל החריף לפרוסות
חותכים את הסלרי לחתיכות באורך 3 ס"מ
חותכים את הפטריות לפרוסות עבות - אם הפטריות קטנות אפשר להשאיר שלמות או לחתוך לשתיים
חותכים את האסאדו לקוביות בגודל 4 ס"מ על 4 ס"מ

טיגון האסדו
מתבלים את קוביות האסאדו במלח פלפל ושמן זית ומערבבים היטב שכל החתיכות יהיו עטופות בתיבול
מחממים על אש גבוהה סיר שמתאים גם לבישול בתנור (אם אין סיר שמתאים לתנור אפשר להכין את הכול בסיר רגיל ואז להעביר לתבנית עמוקה להמשך הבישול האיטי בתנור)
צורבים כל קוביה מכל הצצדים למשך כמה שניות עד שמתקבל ציפוי חום כמו בתמונה ומוציאים החוצה לצלחת או מגש (שלב זה חשוב מאוד ונותן טעם מיוחד לבשר )
47547a_7041329c36a14ec2b7f33f3e0328f24c~mv2.png


טיגון הבצל והרכבת הסיר
מוסיפים לסיר 100 מ"ל שמן לאחר שתי דקות שמתחמם מוסיפים את כל הבצלים ומערבבים
אחרי חמש דקות מזיזים את הבצל קצת הצידה מפנים פינה ריקה בסיר ומטגנים שם את השום למשך דקה
מוספים סוכר וממשיכים בטיגון עד שהבצלים הופכים לשקופים
מוסיפים את הפטריות וממשיכים בטיגון עוד שלוש דקות
מסדרים את קוביות הבשר יפה בסיר
דוחפים כל אחד מהעלי דפנה בקצה אחר של הסיר בין קוביות הבשר
מוסיפים את הסלרי והפלפל חריף ומנמיכים את האש

תיבול
הכי קל לקחת את כל מרכיבי התיבול לשים בקערה או כלי עמוק אחר לערבב ואז לשפוך בתנועה סיבובית לתוך הסיר באופן שיגיע לכל הבשר או לחילופין להשים הכול ישירות על הבשר ולאחר הוספת המים לערבב
להגביר את האש עד לרתיחה - ולתת לזה עוד שתי דקות בישול בזמן שזה מבעבע
לכבות את האש

בישול איטי - אפיה
עוטפים את הסיר בנייר כסף שיהיה מהודק ממש מסביב שלא יצאו אדים מתוך הסיר
מכניסים את הסיר לבישול איטי בתנור שחומם מראש למשך שעתיים וחצי
אחרי שעתיים וחצי מוציאים את הנייר כסף מגביהים את החום ל 180 ונותנים לזה להתבשל למשך 20 דקות נוספות

הערות
האסאדו נשמר מצוין בהקפאה למשך חודש

בתאבון!!
 

מקליד...

משתמש פעיל
מומלץ לעשות אסאדו עם אוסובוקו? יש לי חתיכה קטנה של הנ"ל, ורוצה לצרף לאסאדו בתנור...
 

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קלז

א עַל נַהֲרוֹת בָּבֶל שָׁם יָשַׁבְנוּ גַּם בָּכִינוּ בְּזָכְרֵנוּ אֶת צִיּוֹן:ב עַל עֲרָבִים בְּתוֹכָהּ תָּלִינוּ כִּנֹּרוֹתֵינוּ:ג כִּי שָׁם שְׁאֵלוּנוּ שׁוֹבֵינוּ דִּבְרֵי שִׁיר וְתוֹלָלֵינוּ שִׂמְחָה שִׁירוּ לָנוּ מִשִּׁיר צִיּוֹן:ד אֵיךְ נָשִׁיר אֶת שִׁיר יְהוָה עַל אַדְמַת נֵכָר:ה אִם אֶשְׁכָּחֵךְ יְרוּשָׁלִָם תִּשְׁכַּח יְמִינִי:ו תִּדְבַּק לְשׁוֹנִי לְחִכִּי אִם לֹא אֶזְכְּרֵכִי אִם לֹא אַעֲלֶה אֶת יְרוּשָׁלִַם עַל רֹאשׁ שִׂמְחָתִי:ז זְכֹר יְהוָה לִבְנֵי אֱדוֹם אֵת יוֹם יְרוּשָׁלִָם הָאֹמְרִים עָרוּ עָרוּ עַד הַיְסוֹד בָּהּ:ח בַּת בָּבֶל הַשְּׁדוּדָה אַשְׁרֵי שֶׁיְשַׁלֶּם לָךְ אֶת גְּמוּלֵךְ שֶׁגָּמַלְתְּ לָנוּ:ט אַשְׁרֵי שֶׁיֹּאחֵז וְנִפֵּץ אֶת עֹלָלַיִךְ אֶל הַסָּלַע:
נקרא  1  פעמים

לוח מודעות

למעלה