איך הרווחתי 75,000 ש"ח בדקת שיחת טלפון. אמיתי!

רק אושר!

משתמש מקצוען
זה לא תהליך ארוך של חתימות בשביל למחזר? הבנקים אלופים בלסבך דברים פשוטים
לא אמור להיות,
הפקיד אמר לי שאני אצטרך לשלוח לו במייל טפסים מסוימים,
הוא מעביר לחתימות-לוקח קצת זמן
ואז קובעים איתנו פגישה לחתימות של הכל.
ממה שאני זוכרת בדיסקונט זה היה ממש פשוט (במשכנתא)

אדם הראשון

משתמש צעיר
גם אני בלאומי
בשיחת טלפון אחת הריבית ירדה
משכנתא במקור של 2 שליש פריים
הורידו מפריים+0.3 לפריים -0.1
חיסכון של0.4 אחוז
נתנו הצעות למשתנה לא צמוד[ריבית של 4.9] אבל מעוניין להישאר עם הפריים
ישר כח לפותח האשכול

נערך לאחרונה ב:

דיאלוג

מהמשתמשים המובילים!
ממש שמח לראות שנחסכו כאן כמה מאות אלפי ש"ח לעם ישראל..
המשיכו להפיץ הלאה עוד ועוד!!

בנוגע לשאלות:
זה ממש לא מסובך. במקרה הזה שולחים במייל אליהם לפי בקשתם ספח פתוח, ת.ז. וכו' וכו' ואם כבר גרים בדירה צריך גם מסמך מהביטוח דירה שיש ביטוח (ביטוח משכנתא), פשוט נכנסים לאזור אישי של הביטוח שלכם ומורידים את הטופס ביטוח.
הם שולחים מסמכים לחתימה, מדפיסים חותמים וסורקים ושולחים שוב..
וזהו. חסכם עשרות או מאות אלפי ש"ח.
צריך לשלם 360 ש"ח 'עמלת פתיחת תיק' זה מכסה את עצמו תוך חודש עד שלושה..

דיאלוג

מהמשתמשים המובילים!
אולי הציעו לי להעביר חלק, בכל מקרה זה כדאי?
אם הם מסכימים להעביר לקל"צ חלק מהפריים זה ממש שווה... הייתי לוקח את זה בשתי ידיים
אבל תבקשו שזה יהיה משתנה לא צמוד. כך במיחזור (אם ויהיה שווה בהמשך, לא בטוח בכלל) הקנס יהיה לא משמעותי
רק לוודא כמה פעמים כשהם שולחים את ההצעה המעודכנת שבאמת מעבירים את זה לקל"צ (או מל"צ שעדיף יותר) עם הריבית הקיימת (3.15) ולא יותר

chani2006

משתמש מקצוען
לא מסובך,
אם זה רלוונטי אפשר להנחות אותך תוכי מה לומר,
זה שפוט עד שפשוט מאוד,
אם תרצי נסביר בכיף
בוודאי רוצה. אם אפשר.
אבל פליז... בשפה של אנשים רגילים.
ובעיקר, איך בודקים את המשכנתא שלי אם היא טובה או לא,
ומה צריך לשנות שם כדי שהיא תשתפר ונרוויח את כל הכספים שכולם פה מרוויחים...

רק אושר!

משתמש מקצוען
בוודאי רוצה. אם אפשר.
אבל פליז... בשפה של אנשים רגילים.
ובעיקר, איך בודקים את המשכנתא שלי אם היא טובה או לא,
ומה צריך לשנות שם כדי שהיא תשתפר ונרוויח את כל הכספים שכולם פה מרוויחים...
באופן כללי על משכנתא גם אני פחות מבינה,
בשפה פשוטה,
כל מי שלקח חלק במשכנתא בריבית שנקראת פריים קיבל ריבית של פריים מינוס/ פלוס משהו (לדוג אצלי היה
פריים+0.2%) על סכום מסוים.

פריים= ריבית בסכום מסוים שבנק ישראל קובע (לאחרונה הריבית הזו עלתה מאוד)
(לדוג פריים + 0.2% זה בעצם הריבית שקבעו ועוד 0.2% וכן להיפך)

בגלל העליה הגדולה הבנקים כעת יותר גמישים.
כעת ניתן לגשת לבקש מהם על אותו חלק במשכנתא שנמצא בריבית הזו איזו שהיא הוזלה על הריבית---
"הי שלום רציתי לעשות מחזור על החלק של הפריים ,יש לי ריבית של כך וכך אשמח לשמוע מה יש לכם להציע לי"
תרצי לשנות את סוג המסלול או משך הזמן?
"לא אני לא רוצה לשנות סוג ריבית (לדוג מפריים לק"צ- דבר שהם יכולים להציע) אלא אותו דבר (פריים)בריבית מופחתת"

ככה הם יכולים להציע לך על המסלול הזה(על הכסף שנשאר לך עוד לשלם) ריבית מוזלת
לדןג אצלי הוא אמר: אני יכול להציע לך פריים מינוס 0.4% במקום פריים פלוס 0.2%
ז'א סה"כ הוזלה של 0.6% ממה שהיה לי.

ברגע שהציעו הוזלה את עונה כן (פתיחת תיק עולה 360 שח) והם כבר יגידו לך מה לעשות בשביל המחזור הזה

מקווה שקצת יותר מובן
אם לא תגידי
תשאלי מה שלא מובן
חבל על הכסף...

תחצ

משתמש פעיל
אם הם מסכימים להעביר לקל"צ חלק מהפריים זה ממש שווה... הייתי לוקח את זה בשתי ידיים
אבל תבקשו שזה יהיה משתנה לא צמוד. כך במיחזור (אם ויהיה שווה בהמשך, לא בטוח בכלל) הקנס יהיה לא משמעותי
רק לוודא כמה פעמים כשהם שולחים את ההצעה המעודכנת שבאמת מעבירים את זה לקל"צ (או מל"צ שעדיף יותר) עם הריבית הקיימת (3.15) ולא יותר
היא אמרה לי שאם אני מעביר לקל"צ אני מסתכן בכך שזה יהיה קבוע לעולם (ויתכן שהפריים ירד מ3.15), וגם יהיה לי עליו קנס יציאה.
מה לעשות?

דיאלוג

מהמשתמשים המובילים!
היא אמרה לי שאם אני מעביר לקל"צ אני מסתכן בכך שזה יהיה קבוע לעולם (ויתכן שהפריים ירד מ3.15), וגם יהיה לי עליו קנס יציאה.
מה לעשות?
אנחנו לא נביאים
אבל הסיכוי שהפריים ירד מתחת 3.15 הוא די נמוך..
מה שבטוח שאם הם מסכימים לעשות 'קל"צ' כ"כ נמוך הם אמורים להסכים לעשות גם משתנה לא צמוד לא הרבה יותר מזה או גם אותו דבר.
ואת זה בטח שווה

ד. פריד

משתמש מקצוען
אנחנו לא נביאים
אבל הסיכוי שהפריים ירד מתחת 3.15 הוא די נמוך..
מה שבטוח שאם הם מסכימים לעשות 'קל"צ' כ"כ נמוך הם אמורים להסכים לעשות גם משתנה לא צמוד לא הרבה יותר מזה או גם אותו דבר.
ואת זה בטח שווה
תלוי באיזה טווח זמן, אם מדובר על משכנתא שתסתיים עוד שנתיים שלוש, כנראה שאתה צודק. אבל אם מדובר במשכנתא לעשרים או שלושים שנה, הסיכוי שהפריים לא ירד מתחת ל 3.15 הוא נמוך.

תחצ

משתמש פעיל
תלוי באיזה טווח זמן, אם מדובר על משכנתא שתסתיים עוד שנתיים שלוש, כנראה שאתה צודק. אבל אם מדובר במשכנתא לעשרים או שלושים שנה, הסיכוי שהפריים לא ירד מתחת ל 3.15 הוא נמוך.
זה בדיוק הספק שלי, יש לי עוד 27 שנים...

ד. פריד

משתמש מקצוען
זה בדיוק הספק שלי, יש לי עוד 27 שנים...
בגדול ריבית גבוהה גורמת למיתון במשק, וריבית נמוכה תומכת באינפלציה.
ולכן בטווח הארוך בד"כ יש סביבת ריביות נמוכה, בכדי לגרום לשוק פעיל שמייצר מקומות עבודה ובאופן כללי מועיל לכלכלה.
במקרה של מדינת ישראל שמתמודדת ע"פ רוב עם בעיה של התחזקות השקל, שגורמת לקושי ביצוא, זה סיבה נוספת שגורמת לכך שבד"כ בנק ישראל מעדיף לוודא שלא יהיה בארץ ריבית אטרקטיבית מידי ביחס לעולם, שיגרום להמרה המונית של דולרים לשקלים וכך יחזק יותר את השקל.
יודגש שאני רק מעלה סברות, ואני לא איש מקצוע ואפי' לא למדתי ליבה, ואני כותב ע"פ מה שנראה לי בלבד. ואין לראות בזה המלצה, אלא לעורר לב המעיין...
חשוב לציין שהיסטורית היו ריביות גבוהות הרבה יותר, ומכיוון שאני לא מבין כעת למה זה היה כך, אז הגיוני מאוד שאני טועה. וצ"ע.
יש עוד שיקול, וזה שבפריים אין עמלת פירעון מוקדם (למעט עמלת אי הודעה מוקדמת, אם אכן לא נותנים הודעה מוקדמת.) ולכן אם יש סבירות שיהיה לכם אפשרות בעתיד לעשות פירעון מוקדם, או לחילופין תמכרו את הדירה בעתיד, זה יוצר שיקול לטובת להשאיר על פריים.

תחצ

משתמש פעיל
בגדול ריבית גבוהה גורמת למיתון במשק, וריבית נמוכה תומכת באינפלציה.
ולכן בטווח הארוך בד"כ יש סביבת ריביות נמוכה, בכדי לגרום לשוק פעיל שמייצר מקומות עבודה ובאופן כללי מועיל לכלכלה.
במקרה של מדינת ישראל שמתמודדת ע"פ רוב עם בעיה של התחזקות השקל, שגורמת לקושי ביצוא, זה סיבה נוספת שגורמת לכך שבד"כ בנק ישראל מעדיף לוודא שלא יהיה בארץ ריבית אטרקטיבית מידי ביחס לעולם, שיגרום להמרה המונית של דולרים לשקלים וכך יחזק יותר את השקל.
יודגש שאני רק מעלה סברות, ואני לא איש מקצוע ואפי' לא למדתי ליבה, ואני כותב ע"פ מה שנראה לי בלבד. ואין לראות בזה המלצה, אלא לעורר לב המעיין...
חשוב לציין שהיסטורית היו ריביות גבוהות הרבה יותר, ומכיוון שאני לא מבין כעת למה זה היה כך, אז הגיוני מאוד שאני טועה. וצ"ע.
יש עוד שיקול, וזה שבפריים אין עמלת פירעון מוקדם (למעט עמלת אי הודעה מוקדמת, אם אכן לא נותנים הודעה מוקדמת.) ולכן אם יש סבירות שיהיה לכם אפשרות בעתיד לעשות פירעון מוקדם, או לחילופין תמכרו את הדירה בעתיד, זה יוצר שיקול לטובת להשאיר על פריים.
אלו בדיוק ספקותיי, אולי יש מומחים שיוכלו לפשוט לי אותם. אני לא מתכוון לנבואה מה יהיה הריבית, אבל אולי חלק מהכסף של הפריים להעביר לקל"צ ולא את כולו.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ע'

קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

חשיפה כפולה • אתגר 130

לוח מודעות

למעלה