דיון שמן זית

אקטיבית

משתמש פעיל
אשמח לשמוע את חוות דעתכן.
יוצא לי לקרוא המון מתכונים של שפים גדולים וקטנים
כולם מכינים כמעט הכל בבישול בכל מקרה משמן זית.
אני ממש לא מתחברת לטעם שלו לדעתי הוא הורס את כל התבשיל.
אשמח לשמוע מה דעת הרוב כאן, אוהבים שמן זית בבישול או לא.
 

פינחס רוזנצוויג

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
שמן זית בבישול קצת פחות,
בסלטים טריים, זה מעולה, כדאי להקפיד על חמוציות נמוכה מאוד.
 

חלום לגדול

משתמש פעיל
@אקטיבית מסכימה לגמרי!
לא אוהבת את הטעם של השמן זית בבישול.
למרות שבכל המתכונים כתוב שמן זית, משתמשת לרוב בשמן קנולה.
 

אקטיבית

משתמש פעיל
@אקטיבית מסכימה לגמרי!
לא אוהבת את הטעם של השמן זית בבישול.
למרות שבכל המתכונים כתוב שמן זית, משתמשת לרוב בשמן קנולה.
אז מה יכול להיות? הרי את האוכל במסעדה של השפים אני מאוד אוהבת!!
אז אולי צריך לדעת באיזה שמן ואיך להשתמש בו?
 

חלום לגדול

משתמש פעיל
אז מה יכול להיות? הרי את האוכל במסעדה של השפים אני מאוד אוהבת!!
אז אולי צריך לדעת באיזה שמן ואיך להשתמש בו?
יכול להיות. כמו ש @פינחס רוזנצוויג אמר שצריך שמן זית עם חומציות נמוכה.
אני לא מבינה בזה.
זו שאלה למומחים בגדול...
רק יודעת שאני מרגישה ת הטעם של השמן זית והוא מציק לי.
(בסוד אני יכולה להגיד שגם בסלטים חיים לפעמים אני מערבבת שמן זית עם שמן קנולה כדי שלא יציק לי בטעם...)
 

בובה בובה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
וואו בדיוק חשבתי על זה אתמול
אני שמה באדיקות שמן זית איכותי (והיום גם יקרררררררררר) בכל מתכון,
ומרגישה שהוא נותן בעיקר טעם לוואי מריר.
 

Goldidea

משתמש מקצוען
אני שמה באדיקות שמן זית איכותי (והיום גם יקרררררררררר) בכל מתכון,
ומרגישה שהוא נותן בעיקר טעם לוואי מריר.
כן המחירים היום נסקו...
השמן זית קבר רחל יותר מעודן.
אני משתמשת בשמן זית לאפיה ולתיבול.
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
בטיגון רק צריך לשים לב שאי אפשר על חום גבוה כי השמן מתחמצן
ההיפך.
לשמן זית אמיתי יש נקודת עישון הגבוהה ביותר מבין השמנים הצמחיים.
מה שכן לפעמים זה מזויף ואז זה מתחמצן בחום נמוך משאר השמנים.
 

daf120161

משתמש פעיל
עד כמה שידוע - שמן זית "קבר רחל" עבר זיקוק כמו קנולה וסויה.
גם אני לא מבינה איך מטגנים בצל בשמן זית - לא מתאים לחיך שלנו...
בסלטים חיים בסגנון איטלקי או מזרחי מתאים מאד
בסגנון אירופאי - פחות
 

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
תשימי מה שאת אוהבת
אני ממש אוהב
וסובל עכשיו מעליית המחירים
אז גם תחסכי מלא כסף, וגם תאכלי אוכל שטעים לך.
אין שום חיוב להשתמש בשמן זית.
(יש מצב שזה טעם נרכש)
 

מולטיגרפיה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים

saralulu

משתמש מקצוען
בבישול זה תלוי למה
במתכון של השווארמה שאני מכינה לעיתים קרובות יש 2 כפות שמן זית וזה לא מורגש או דומיננטי
אבל בקונפי שום ועגבניות שרי זה מאוד משנה איזה שמן שמים כי יש שמנים שיכולים להרוס אותו לגמריי, מה ששמתי לב זה שיופיע ברכיבים של השמן - שמן זית מזוכך ושמן זית בכבישה קרה או משהו בסגנון, צריך שיופיע 2 שמנים
השמן של קבר רחל הוא כזה כמו שציינתי.
מכירה מישהי שמכינה טשולנט ואת הבצל היא מטגנת בשמן זית ודווקא היה טעים.
 

אמא של אלי

משתמש פעיל
ההיפך.
לשמן זית אמיתי יש נקודת עישון הגבוהה ביותר מבין השמנים הצמחיים.
מה שכן לפעמים זה מזויף ואז זה מתחמצן בחום נמוך משאר השמנים.
באיזור 200 מעלות הוא מתחמצן ואין לו ערך תזונתי עדיף על שמן רגיל.
שמן זית הוא הבריא ביותר מבין השמנים (גם שמן קוקוס שמתאים יותר למאפים) ולדעתי גם טעים יותר אבל זה אכן טעם נרכש.
 

דד11

משתמש חדש
באיזור 200 מעלות הוא מתחמצן ואין לו ערך תזונתי עדיף על שמן רגיל.
שמן זית הוא הבריא ביותר מבין השמנים (גם שמן קוקוס שמתאים יותר למאפים) ולדעתי גם טעים יותר אבל זה אכן טעם נרכש.
בהחלט בנקודה זאת את צודקת.
אבל לטעמי פחות מטעים שמן זית לבישול/טיגון.
אבל כל אחד והטעם שלו.
 

riki18

משתמש מקצוען
סאונד והפקות אולפן
לדעתי מאד קשה להשיג בחנויות הרגילות שמן זית טעים
ולכן כולם בטוחים ששמן זית בבישול הוא לא טעים.
גם בעלי היה בטוח כך וממש נחרד מהרעיון שבישלתי עם שמן זית
עד שראה שכשמשתמשים בשמן איכותי באמת- הכל יוצא טעים ובלי שום טעם לוואי.

אז במה אני משתמשת?
שמן זית אסי- בלנד קלאסי (אחותי ניסתה טעמים אחרים שלהם אחרים ולא היה מוצלח.)
שמן זית כרמי גולן- ארבקינה

זהו, חוץ מאלו אני לא יכולה לסבול שום שמן זית. במיוחד לא בסלט חי- שם הוא הכי מורגש.

עריכה- במקרה שתחפשו באתר של אסי, שימו לב לבחור בלשונית של שמן בהשגחת הבד"ץ.
1716408408979.png
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק ד

א לַמְנַצֵּחַ בִּנְגִינוֹת מִזְמוֹר לְדָוִד:ב בְּקָרְאִי עֲנֵנִי אֱלֹהֵי צִדְקִי בַּצָּר הִרְחַבְתָּ לִּי חָנֵּנִי וּשְׁמַע תְּפִלָּתִי:ג בְּנֵי אִישׁ עַד מֶה כְבוֹדִי לִכְלִמָּה תֶּאֱהָבוּן רִיק תְּבַקְשׁוּ כָזָב סֶלָה:ד וּדְעוּ כִּי הִפְלָה יְהוָה חָסִיד לוֹ יְהוָה יִשְׁמַע בְּקָרְאִי אֵלָיו:ה רִגְזוּ וְאַל תֶּחֱטָאוּ אִמְרוּ בִלְבַבְכֶם עַל מִשְׁכַּבְכֶם וְדֹמּוּ סֶלָה:ו זִבְחוּ זִבְחֵי צֶדֶק וּבִטְחוּ אֶל יְהוָה:ז רַבִּים אֹמְרִים מִי יַרְאֵנוּ טוֹב נְסָה עָלֵינוּ אוֹר פָּנֶיךָ יְהוָה:ח נָתַתָּה שִׂמְחָה בְלִבִּי מֵעֵת דְּגָנָם וְתִירוֹשָׁם רָבּוּ:ט בְּשָׁלוֹם יַחְדָּו אֶשְׁכְּבָה וְאִישָׁן כִּי אַתָּה יְהוָה לְבָדָד לָבֶטַח תּוֹשִׁיבֵנִי:
נקרא  7  פעמים

ספירת העומר

לוח מודעות

למעלה