אז כתבתי שאנסה.
אבל כשכתבתי את זה לא חשבתי שה יהיה כבר כבר
אבל האצבעות דגדגו לי ועד שהבצק עמד ותפח הדגדוג הזה לא נרגע....
אז גם לחם יש.
לא טעמתי.
אבל המרקם מרגיש ממש טוב
והקרום כייפי בתחושה.
השתמשתי בחצי קמח לבן וחצי קמח מלא 80%.
בבצק הוספתי גרעינים.
2 כוסות קמח לבן
2 כוסות קמח מלא 80%
1 כף מלח
2 כפות סוכר
1 כף שמרים
1/2 כוס שמן זית
1.5 כוסות מים
גרעינים
מעבדים לבצק אחיד וחלק [חלק עם גבשושי גרעינים...]. אני עיבדתי ביד.
מרפדים את הפלטה התחתונה בניר אפיה [כאן רצוי ממש כי התהליך מלכלך].
משמנים קלות את ניר האפיה בשמן זית
יוצרים מהבצק כדור ומניחים במרכז הפלטה התחתונה.
עדיין לא מפעילים את המכשיר.
מכסים את כדור הבצק בניילון ומשהים להתפחה עד לכמעט הכפלת הנפח של הבצק.
לאחר ההתפחה. מסירים את הניילון, מפזרים קמח [כדאי מלא], על פני הכדור בחלקו העליון.
בסכין משוננת חורצים חריצים עמוקים לאורך ולרוחב.
סוגרים את המכשיר.
מפעילים על חום בינוני - גבוה.
עוזבים וחוזרים אחרי כ-22-25 דקות.
מורחים מים בנדיבות על חלקו העליון של הלחם. המים ייצרו לכלוך ולכן כדאי ניר אפיה.
המים יתערבבו ויצרו קצת בלאגן עם הקמח שמעל הלחם אבל זה בסדר. נקבל קרום במרקם ממש כייפי.
סוגרים לעוד 5 דקות.
שוב פותחים ומורחים מים וסוגרים לעוד 3 דקות.
זהו.
אבל כשכתבתי את זה לא חשבתי שה יהיה כבר כבר
אבל האצבעות דגדגו לי ועד שהבצק עמד ותפח הדגדוג הזה לא נרגע....
אז גם לחם יש.
לא טעמתי.
אבל המרקם מרגיש ממש טוב
והקרום כייפי בתחושה.
השתמשתי בחצי קמח לבן וחצי קמח מלא 80%.
בבצק הוספתי גרעינים.
2 כוסות קמח לבן
2 כוסות קמח מלא 80%
1 כף מלח
2 כפות סוכר
1 כף שמרים
1/2 כוס שמן זית
1.5 כוסות מים
גרעינים
מעבדים לבצק אחיד וחלק [חלק עם גבשושי גרעינים...]. אני עיבדתי ביד.
מרפדים את הפלטה התחתונה בניר אפיה [כאן רצוי ממש כי התהליך מלכלך].
משמנים קלות את ניר האפיה בשמן זית
יוצרים מהבצק כדור ומניחים במרכז הפלטה התחתונה.
עדיין לא מפעילים את המכשיר.
מכסים את כדור הבצק בניילון ומשהים להתפחה עד לכמעט הכפלת הנפח של הבצק.
לאחר ההתפחה. מסירים את הניילון, מפזרים קמח [כדאי מלא], על פני הכדור בחלקו העליון.
בסכין משוננת חורצים חריצים עמוקים לאורך ולרוחב.
סוגרים את המכשיר.
מפעילים על חום בינוני - גבוה.
עוזבים וחוזרים אחרי כ-22-25 דקות.
מורחים מים בנדיבות על חלקו העליון של הלחם. המים ייצרו לכלוך ולכן כדאי ניר אפיה.
המים יתערבבו ויצרו קצת בלאגן עם הקמח שמעל הלחם אבל זה בסדר. נקבל קרום במרקם ממש כייפי.
סוגרים לעוד 5 דקות.
שוב פותחים ומורחים מים וסוגרים לעוד 3 דקות.
זהו.