מכירות את הקינוחים האלה שמכינים פעם אחת ואז שנה אחר כך עוד פעם ואז שוב...
מצאתי את עצמי מכינה אותו שנה שביעית ברציפות לחג הסוכות : )
החלטתי שאולי הגיע הזמן גם לשתף את המתכון....
אז זה כוסות מוס וניל עם ג'לי תות מאד עדין וקרמבל לוטוס - המתכון של מלכי אדלר עם שינויים שלי...
הכמות מספיקה לכ-12 כוסות תלוי בגודל...
ג'לי תות
150 גרם תותים קפואים טחונים
75 גרם סוכר
4 גרם ג'לטין מומס ב24 גרם מים
קרמבל לוטוס
25 גרם נטורינה (בלית ברירה אפשר להמיר לשמן)
25 גרם סוכר חום
25 גרם קמח
25 גרם עוגיות לוטוס טחונות לאבקה
מוס וניל
1 מיכל שמנת צמחית
1 שקית של אינסטנט פודינג וניל
1 כוס מים
אופן ההכנה:
ג'לי תות
מחממים את התותים הטחונים עם הסוכר בסיר על אש נמוכה עד להמסת הסוכר.
ממיסים את מסת הג'לטין כמה שניות במיקרוגל לקבלת נוזל חלק ושקוף ומוסיפים לתערובת התותים.
יוצקים לכוסות את התערובת עד לשליש מגובהן ( היא נוזלית ולכן הכי נוח לעשות זאת עם מד ליטר )
מקפיאים היטב לפחות שעה
קרמבל לוטוס
מעבדים את כל החומרים במעבד מזון בפולסים קצרים מאד לקבלת פירורים.
מפזרים על נייר אפייה ואופים עד להזהבה כ-10-13 דקות...
מצננים.
מוס ווניל
מקציפים את כל המרכיבים לקצפת רכה ולא יציבה יותר מידי
יש לשים לב לא להקציף יתר על המידה - זה לא אמור לצאת קצפת לזילוף צורות...
מעבירים לכוסות בעזרת שקית זילוף עד לשליש נוסף של הכוס רק אחרי שתערובת התותים קפואה / יציבה מאד
ומפזרים מעל את הקרמבל
גמר חתימה טובה לכולן!!
מצאתי את עצמי מכינה אותו שנה שביעית ברציפות לחג הסוכות : )
החלטתי שאולי הגיע הזמן גם לשתף את המתכון....
אז זה כוסות מוס וניל עם ג'לי תות מאד עדין וקרמבל לוטוס - המתכון של מלכי אדלר עם שינויים שלי...
הכמות מספיקה לכ-12 כוסות תלוי בגודל...
ג'לי תות
150 גרם תותים קפואים טחונים
75 גרם סוכר
4 גרם ג'לטין מומס ב24 גרם מים
קרמבל לוטוס
25 גרם נטורינה (בלית ברירה אפשר להמיר לשמן)
25 גרם סוכר חום
25 גרם קמח
25 גרם עוגיות לוטוס טחונות לאבקה
מוס וניל
1 מיכל שמנת צמחית
1 שקית של אינסטנט פודינג וניל
1 כוס מים
אופן ההכנה:
ג'לי תות
מחממים את התותים הטחונים עם הסוכר בסיר על אש נמוכה עד להמסת הסוכר.
ממיסים את מסת הג'לטין כמה שניות במיקרוגל לקבלת נוזל חלק ושקוף ומוסיפים לתערובת התותים.
יוצקים לכוסות את התערובת עד לשליש מגובהן ( היא נוזלית ולכן הכי נוח לעשות זאת עם מד ליטר )
מקפיאים היטב לפחות שעה
קרמבל לוטוס
מעבדים את כל החומרים במעבד מזון בפולסים קצרים מאד לקבלת פירורים.
מפזרים על נייר אפייה ואופים עד להזהבה כ-10-13 דקות...
מצננים.
מוס ווניל
מקציפים את כל המרכיבים לקצפת רכה ולא יציבה יותר מידי
יש לשים לב לא להקציף יתר על המידה - זה לא אמור לצאת קצפת לזילוף צורות...
מעבירים לכוסות בעזרת שקית זילוף עד לשליש נוסף של הכוס רק אחרי שתערובת התותים קפואה / יציבה מאד
ומפזרים מעל את הקרמבל
גמר חתימה טובה לכולן!!