תגידו שלא?
משתמשים בכל בצק לחמניות מתוקות שיש לכם.
אני השתמשתי כמובן בבצק הלחמניות שלי.
מחצי קילו בצק מתקבלים כ-15 לחמניות
למלית,
אין כמויות מדוייקות. תלוי כמה תכינו. כאן אני מביאה רק את היחס בין הרכיבים והכפלה לכמויות, כל אחד יעשה לפי הכמות שמכינים.
כמות המלית המובאת כאן מספיקה לכ-10 יחידות
2 תפו"ע אדום גדול חתוך לקוביות קטנות
1 כוס חמוציות
1 כף סוכר חום
1/2 כפית כפית קינמון
1 כף דבש
לצפוי:
ביצה מהולה במעט דבש
להרכבה לפני האפיה:
קיסמים
ניר כסף
להרכבה לאחר האפיה:
עלים מלאכותיים או עלים אכילים כמו עלי נענע למשל.
מקלות קינמון חצויים [בתמונה זה לא מקל קינמון כי לא היה לי זמין]
מערבבים את רכיבי המילוי בקערה לתערובת אחידה.
מרדדים חתיכת בצק לעיגול בקוטר של כ-10 ס"מ.
מניחים כף מלית במרכז העיגול וסוגרים את הבצק מעל המלית. מהדקים בחיבורי הבצק ומסירים עודפי בצק. מסדרים לצורת כדור עד כמה שניתן. מניחים בתבנית מאפינס כשהחיבור כלפי מטה. חשוב להשתמש בתבניות עם ציפוי פנימי כדי שהלחמניה תצא בקלות מתבנית המאפינס.
מושחים את הלחמניות בביצה טרופה מהולה בדבש.
מלפפים קיסם בניר כסף בצורה לא מהודקת. מהדקים בקצה כדי שיתקבל מעין מקל מהודק בתחתית ונפתח בהמשך. מספיק ללפף רק חצי קיסם.
נועצים את הקיסמים עם ניר הכסף בלחמניות ממעלה באופן שניר הכסף, יכנס לתוך הלחמניה ויצור שקע.
אופים ב 190 מעלות כ-18 דקות להשחמה נאה
בהגשה, נועצים עלה מלאכותי, או עלה אכיל ומקלת קינמון חצוי בשקע שנוצר מהקיסם עם ניר הכסף
משתמשים בכל בצק לחמניות מתוקות שיש לכם.
אני השתמשתי כמובן בבצק הלחמניות שלי.
מחצי קילו בצק מתקבלים כ-15 לחמניות
למלית,
אין כמויות מדוייקות. תלוי כמה תכינו. כאן אני מביאה רק את היחס בין הרכיבים והכפלה לכמויות, כל אחד יעשה לפי הכמות שמכינים.
כמות המלית המובאת כאן מספיקה לכ-10 יחידות
2 תפו"ע אדום גדול חתוך לקוביות קטנות
1 כוס חמוציות
1 כף סוכר חום
1/2 כפית כפית קינמון
1 כף דבש
לצפוי:
ביצה מהולה במעט דבש
להרכבה לפני האפיה:
קיסמים
ניר כסף
להרכבה לאחר האפיה:
עלים מלאכותיים או עלים אכילים כמו עלי נענע למשל.
מקלות קינמון חצויים [בתמונה זה לא מקל קינמון כי לא היה לי זמין]
מערבבים את רכיבי המילוי בקערה לתערובת אחידה.
מרדדים חתיכת בצק לעיגול בקוטר של כ-10 ס"מ.
מניחים כף מלית במרכז העיגול וסוגרים את הבצק מעל המלית. מהדקים בחיבורי הבצק ומסירים עודפי בצק. מסדרים לצורת כדור עד כמה שניתן. מניחים בתבנית מאפינס כשהחיבור כלפי מטה. חשוב להשתמש בתבניות עם ציפוי פנימי כדי שהלחמניה תצא בקלות מתבנית המאפינס.
מושחים את הלחמניות בביצה טרופה מהולה בדבש.
מלפפים קיסם בניר כסף בצורה לא מהודקת. מהדקים בקצה כדי שיתקבל מעין מקל מהודק בתחתית ונפתח בהמשך. מספיק ללפף רק חצי קיסם.
נועצים את הקיסמים עם ניר הכסף בלחמניות ממעלה באופן שניר הכסף, יכנס לתוך הלחמניה ויצור שקע.
אופים ב 190 מעלות כ-18 דקות להשחמה נאה
בהגשה, נועצים עלה מלאכותי, או עלה אכיל ומקלת קינמון חצוי בשקע שנוצר מהקיסם עם ניר הכסף