חלבי הפשטידה החלבית הכי טעימה שלך

כבי800

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
מחפשת מתכון לפשטידה חלבית מלוחה מושקעת וטעימה

אפשר גם עם חומרים יקרים/'מושחתים'
או משהו שדורש פיצ'קון,
חשוב לי מאד שהתוצאה תהיה עשירה ומשובחת במיוחד.

תודה מראש!
 
נערך לאחרונה ב:

נר ריחני

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
אחד הדברים!
 

סבתא חביבה

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
פשטידה של אביגיל מייזליק

תבנית עגולה 26 סמ

בצק:
2 כוסות קמח
100 גרם חמאה רכה
1 ביצה
קורט מלח
3 כפות מים

מלית:
חצי חבילת שמנת מתוקה
2 ביצים
מלח, פלפל

ירקות:
2 קישואים קטנים ויפים או זוקיני
4 עגבניות קטנות אדומות וקשות
חצי חבילת גבינה צפתית או מוצרלה או בולגרית
חצי כוס עלי בזיליקום - לא חובה

מערבבים קמח וחמאה לפירורים, מוסיפים מלח ביצה ומים ומערבבים מעט רק עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים בניילון ומקררים במקרר חצי שעה.
מחממים תנור ל 180 מעלות. מרדדים את הבצק לעיגול בעובי כחצי ס"מ ובקוטר שמתאים לתבנית כולל הדפנות.
פורסים את הקישואים, העגבניות והגבינות לפרוסות אחידות. קוצצים את הבזיליקום ומפזרים על הבצק. מסדרים את הירקות במעגל יפה ומסודר, כקלפים חופפים מעט אחד על השני, לפי סדר: קישוא, עגבניה וגבינה. ממלאים גם את מרכז התבנית במעגל יפה.
מערבבים את חמרי המלית היטב ויוצקים מעל הירקות. להזהר לא להציף את הפשטידה.
אופים כשעה להתייצבות והזהבה קלה.
אופציה נוספת:
מסדרים ירקות במעגל אחד חיצוני, חותכים את הבצק ממרכז המעגל עד הירקות למשולשים, כמו חלוקה של פיצה. מקפלים כל משולש מעל הירקות ליצירת חישוק. יוצקים את המלית בתוך החישוק, לא להציף את הפשטידה.
מורחים על הבצק ביצה טרופה ואופים כנ"ל
 

Reizy Esh

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עריכה והפקת סרטים
 

תהילה ישכיל

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
קיש בטטות של מיקי שמו
 

לא אני

משתמש סופר מקצוען
מחפשת מתכון לפשטידה חלבית מלוחה מושקעת וטעימה

אפשר גם עם חומרים יקרים/'מושחתים'
או משהו שדורש פיצ'קון,
חשוב לי מאד שהתוצאה תהיה עשירה ומשובחת במיוחד.

תודה מראש!
זו מעולה.
מגוונת לפעמים עם פלפלים אדומים קלויים במקום בטטותאו מגוון פטריות.
 

חנה חיה

משתמש סופר מקצוען
משובחת למדי....

פשטידת שלושת הבצלים:

לכמות של 2 תבניות פאי קטנות או אחת גדולה.

לבצק:
2 כוסות קמח
150 גר' חמאה חתוכה
1/2 כפית מלח
2 חלמונים
1 כף מים
ללוש לבצק, לרדד לתבנית.

למלית:
להמיס במחבת:
80 גר' חמאה
3 כפות שמן
לאדות לבפנים:
3 בצל לבן - טבעות או חצאי טבעות
2 בצל סגול - טבעות או חצאי טבעות
8 גבעולים בצל ירוק - מומלץ להוסיף לקראת הסוף כי הבצל נוטה לאבד מצבעו)
2 קרישה - חצאי טבעות
מוסיפים לזה:
2 כפות א. מרק בצל
2 כפות קמח
1 כף חרדל
4 ביצים
מלח, פלפל
1 שמנת מתוקה
1 קוטג'
250 גר' גבינה צהובה -
אז ככה אפשר להפחית או מהקוטג' או מהגבינה צהובה כי זה באמת שומני מידי...
ואז אופים בחום של 180 מעלות כמובן
למשך 45 דק' ככה כמובן ממולץ להשגיח שלא ייאפה יותר מידי או חלילה להיפך...
 

כבי800

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
וואו, תודה לכולן
עכשיו הבעיה תהיה מה לבחור :)

קיש בטטות של מיקי שמו
זו מעולה.
מגוונת לפעמים עם פלפלים אדומים קלויים במקום בטטותאו מגוון פטריות.
תודה על ההמלצות!
שכחתי לציין שאתרי מתכונים חסומים לי ...
מי שמסתדר לה להעלות את תוכן המתכון לכאן (כמובן עם קרדיט)- אני אשמח מאד.

דווקא פשטידה?
יש לי מתכון של לזניה ברוקולי מעולה
נשמע ממש מעניין, אשמח אם תוכלי להעלות. תודה!
 

תהילה ישכיל

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
וואו, תודה לכולן
עכשיו הבעיה תהיה מה לבחור :)




תודה על ההמלצות!
שכחתי לציין שאתרי מתכונים חסומים לי ...
מי שמסתדר לה להעלות את תוכן המתכון לכאן (כמובן עם קרדיט)- אני אשמח מאד.


נשמע ממש מעניין, אשמח אם תוכלי להעלות. תודה!
Screenshot_20231210_114324_Gallery.jpg
Screenshot_20231210_114350_Gallery.jpg
 

לא אני

משתמש סופר מקצוען
@כבי800

קיש בטטה עם טימין ופרמזן

תבנית בקוטר 26 ס”מ

לבצק פריך מלוח:
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 כפית מלח
300 גרם קמח
1 ביצה
1 כף חלב

למלית בטטות:
2 בטטות גדולות קלופות וחתוכות לפרוסות בעובי ס”מ
30 גרם חמאה
1 בצל אחד גדול פרוס לפרוסות
2 שיני שום פרוסות דק
מלח ופלפל לפי הטעם

לרויאל:
250 מ”ל שמנת להקצפה
100 גרם שמנת חמוצה
2 ביצים
מלח ופלפל לפי הטעם
מעט אגוז מוסקט מגורר
40-50 גרם גבינת פרמזן מגוררת
15 גרם קמח לבן

4-5 ענפי טימין


אופן ההכנה:

בצק פריך מלוח:​

  1. במעבד מזון עם להב פלדה מניחים יחד חמאה, קמח ומלח ומעבדים לתערובת פירורית.
  2. מוסיפים את הביצה והחלב וממשיכים לעבד רק עד שמתחיל להיווצר בצק.
  3. משטחים את הבצק לדיסקית, עוטפים בנילון נצמד ומקררים כחצי שעה במקרר.
  4. לאחר שהבצק התקרר מרדדים לעיגול בעובי של כ3-4 מ”מ ומרפדים תבנית קיש או רינג בקוטר זהה. מחוררים את תחתית הבצק ומעבירים למקפיא לחצי שעה.

מלית בטטות:​

  1. בסיר גדול מבשלים את פרוסות הבטטה כעשרים דקות ברתיחה.
  2. לאחר שהבטטות בושלו, מסננים מהמים ומצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר. מתבלים את הבטטות במלח ופלפל לפי הטעם.
  3. במחבת נפרדת ממיסים את החמאה ומקפיצים את הבצל עד שהוא נהיה שקוף מעט. מוסיפים את השום וממשיכים לטגן יחד עוד כדקה. מורידים מהאש ומצננים.

רויאל:​

  1. בקערה בינונית טורפים יחד שמנת מתוקה, שמנת חמוצה, ביצים, מלח, פלפל, אגוז מוסקט, פרמזן וקמח לבן לתערובת אחידה (לא מקציפים).

אפייה:​

  1. מחממים תנור ל170 מעלות.
  2. על הקלתית הקפואה מניחים את תערובת הבצל והשום בשכבה דקה. עליהם מסדרים עיגולי בטטה בצפיפות. מעל הבטטות מוזגים בעדינות את הרויאל עד ל3/4 גובה הדפנות, ומעל מפזרים טימין בצורה אחידה.
  3. אופים את הקיש 35-45 דק’, או עד שהמלית זהובה והבצק אפוי בשוליים ובתחתית.
  4. מצננים בטמפרטורת החדר ומגישים.

הערות, הארות ותוספות:

  • קיש זה אחד המאפים המודולרים ביותר. לא אוהבים טימין? שימו אורגנו, בזיליקום ואפילו זעתר. בכל פעם יתקבל טעם קצת שונה, ותראו מה הכי מתאים וטעים לכם.
  • אותו כנ”ל לנושא הגבינות; אין לכם פרמזן? שימו מוצרלה, או אפילו קצ’קבל מגוררת.
  • חשוב לא להגזים עם הפרמזן, מאחר והיא נוטה להשתלט ולהאפיל על טעם הבטטות.
  • שום זה ירק כל כך טעים – אל תוותרו עליו. גם אני, ששונאת לקלף אותו, לא מתעצלת כשמדובר בקיש הזה – הוא יוצר טעם הרבה יותר מיוחד, ומשתלב בצורה נפלאה עם הבטטות.
  • אפשר לבשל את הבטטות מבעוד מועד (יום-יומיים לפני), וכך רק להרכיב במהירות את הקיש ולאפות אותו.
  • את הקלתית המוכנה (לפני שממלאים אותה) ניתן להקפיא, עטופה היטב, עד כחודש במקפיא.
  • הקיש נשמר בקופסא אטומה במקרר 5-6 ימים (הוא יגמר הרבה לפני).
  • הכי טעים לאכול את הקיש חמים מעט או בטמפרטורת החדר. באופן אישי הוא היווה ארוחת צהריים קלילה וטעימה עבורי לקחת לאוניברסיטה.
  • הכנתם את הקיש? מוזמנים לשתף עם כולם בקבוצה שלנו בפייסבוק או לתייג אותי באינסטגרם. אני תמיד שמחה לראות את הביצועים שלכם ♥
בפלפלים הקלויים אני קולה עד שריפה בצדדים.
אוהבת גם לפזר חתיכות גבינה גסות למעלה (חרמון/מוצרלה/בולגרית מה שמתחשק ויש..)
 

סבתא חביבה

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
אני אשמח אם זמין לך

לזניה ברוקולי
תבנית חד פעמית בינונית

9 עלי לזניה
1 חבילת ברוקולי מופשר וחתוך לפרחים וגבעולים קטנים
2 כפות שמן זית
1 בצל קצוץ
1 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
1 קופסת שימורים פטריות פרוסות
מלח, פלפל שחור
500 גרם קוטג'
320 גרם גבינה צהובה מגורדת
400 גרם עגבניות מרוסקות
3 ביצים
רבע כוס פרורי לחם
מלח, פלפל שחור
***
מטגנים בצל בשמן זית 5 דקות, מוסיפים פלפל, פטריות, מלח ופלפל. מערבבים ומבשלים כעשר דקות לריכוך. מוסיפים ברוקולי ומבשלים ביחד עוד דקה. מסירים מהאש. מצננים קצת.
בקערה מערבבים גבינות, עגבניות מרוסקות, ביצים, פרורי לחם ומלחפלפל.
מרכיבים:
מורחים מעט מהגבינות על תחתית תבנית, ממש קצת, ומסדרים מעל 3 דפי לזניה אחד ליד השני. מעל שמים חצי מכמות הירקות, מעל זה שליש מכמות הגבינות, ושוב לפי הסדר, לזניה, ירקות וגבינות. מסיימים ב 3 עלי לזניה מסודרים ומעליהם שאר הגבינה.
אופים מכוסה כ 40 דקות על 180 מעלות, ואז מעלים ל 200 מעלות ואופים ללא כיסוי עוד כחצי שעה.
לבחירה, בעשר דקות האחרונות אפשר לפזר גבינה צהובה מגורדת על כל הלזניה.
 

כבי800

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
תודה רבה לכולן!
הכל נראה מושלם וטעים. בחירה קשה...
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
קיש מתאים לך?
יש לי בצק פטנט שטרם פרסמתי עליו מתכון מסודר אבל הוא מדהים וטעים.
 

כבי800

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
קיש מתאים לך?
יש לי בצק פטנט שטרם פרסמתי עליו מתכון מסודר אבל הוא מדהים וטעים.
אני אף פעם לא אומרת לא למתכון שלך:) בטח כשההבטחה טומנת בחובה את המילה 'פטנט'
אשמח אם תעלי, למרות שאני רק אתבלבל יותר :sne:
מקסימום יישמר לפעם הבאה שבוא תבוא.

תודה!
 

Reizy Esh

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עריכה והפקת סרטים
חשוב-לתת-לקיש-להתקרר-קצת-לפני-שפורסים-למנות.-צילום-עז-תלם.jpg
 

קבצים מצורפים

  • קיש בטטה וגבינות מושלם (ללא גלוטן) _ The Kitchen Coach.pdf
    KB 143.1 · צפיות: 43

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ע'

קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

חשיפה כפולה • אתגר 130

לוח מודעות

למעלה