בקשתן עוד מתכונים למיניקיטצ'ן, אז אתגרתי את עצמי.
הפעם-
קרפ צרפתי
יצא כמו בחנות.
בטעם.
במרקם.
מושלם.
[לא טעמתי, אבל יש מי שטעם]
מתכון כייפי שקל לזכור
הכלל הוא 5X2
2 כוסות קמח [שמתי מלא 80& כי זה מה שהיה לי פתוח..]
2 כוסות חלב סויה בטעם וניל או חלב רגיל
2 כפות שמן
2 כפות סוכר [אם שמים חלב רגיל מוסיפים עוד כף סוכר]
2 ביצים.
טורפים היטב בקערה לבלילה אחידה ומעט סמיכה [יותר מבלינצ'ס], ללא גושי קמח.
מחברים את המכשיר לחשמל מדליקים על חום נמוך [בין הנמוך ביותר לחצי].
ממתינים דקה.
יוצקים מצקת מלאה, וקצת יותר לפלטה התחתונה ובעזרת מרית מורחים בעדינות על פני כל הפלטה התחתונה. עובדים מהר כל הניתן עד שכל הפלטה התחתונה מכוסה בלילה וזה נראה כך:
סוגרים את המכשיר ומגבירים את החום לגבוה, כמעט הכי גבוה.
ממתינים דקה ופותחים את המכשיר. אם יש בועות אויר גדולות בקרפ כמו כאן:
מתחילים להפריד בעדינות בעזרת תרווד את שולי הקרפ סביב קוטר המכשיר. ולאחר מכן בעזרת התרווד הופכים את הקרפ לצידו השני. סוגרים את המכשיר וממתינים עוד כחצי דקה.
מוציאים מהמכשיר.
כך מכינים את כל הקרפים.
יצאו לי שלושה מהכמות של המתכון.
חשוב-
לפני שמתחילים קרפ חדש, מורידים חזרה את החום לנמוך וממתינים חצי דקה כשהמכשיר פתוח כדי שדרגת החום בפלטה תרד. זאת כדי לאפשר מריחה טובה של הבלילה על פני כל הפלטה לפני שהיא כבר מתייבשת על הפלטה.
מורחים בממרחים אהובים ומוסיפים תוספות.
מגישים.
הערה: אפשר להכין במחבת גדולה, יצוקה, שטחוה