מאפים ה-לחמניות הכככי מושלמות - בהתחייבות!! צעד צעד עד לתוצאה המושלמת!!!

מציאותית

משתמש סופר מקצוען
חסרון בולט: אחרי שתכינו פעם אחת הילדים לא יוותרו על אחרות
במיוחד שהן דורשות צומי… והרבה… אבל שווה הכל!!!!
לחמניות מלאות אוויר נשמרות מושלם בהקפאה וכשיוצאות כאילו הרגע יצאו מהמאפייה……
טעימות גם ככה בלי כלום ישר לתיק ללימודים :)
אז קבלנו אותן!

1707008598729.jpeg

מלאות אוויר וציפוי דק פריך ומושלם🥰

אז בא נתחיל מהתחלה…
שנים שאני מכינה לחמניות והן יוצאות מעולות וטעימות והילדים ממש אוהבים
אבל הרגשתי שזה עדיין לא זה. אני רוצה לחמניות קלילות יותר פחות מלאות בבצק אלא יותר אוויר (בקיצור, כמו של המאפיות…) וניסיתי הרבה מתכונים
עד שהגעתי לנוסחה המדוייקת
אני כאן כדי לתת לכם את כל הסודות צעד צעד עד ללחמניות הללו מלאות האוויר והטעימות ברמה לא רגילה!

כן אומרת שזה לא להכין בצק ולתנור הם בהחלט דורשות השקעה וזמן אבל שווה שווה!!!


1. נכניס לקערת המיקסר:
2 כפות שמרים יבשים
6 כפות סוכר
500 מ״ל מים חמימים

2. לערבב קלות ולחכות 7 דקות -לא פחות.

3. להוסיף 1 ק״ג קמח (אני משתמשת בכוסמין 80% של תחנות הישראליות)
150 מ״ל שמן
כף מלח

4. ללוש היטב במהירות הכי נמוכה כ-12 דק׳ -לא פחות.

5. לכסות היטב את הקערה עם הבצק בניילון ניצמד עד להכפלת הנפח. - לא יותר מזה!

6. לחלק את הבצק לכדורים לפי הגודל הרצוי של הלחמניות
אני שוקלת כל חתיכה ל100 גר׳

7. להניח כדורים יפים ולכסות להתפחה כ-10 דק׳
אם הבצק יצא קצת דביק ולא נעים לעבוד איתו אפשר להעזר בקמח נוסף.

1707007371834.jpeg


לאחר 10 דק׳ כשהעיגולים תפחו מעט מתחילים להכין את הלחמניות:

8. להכין תבניות מצופות בנייר אפיה
9. קערה מלאה במי ברז
10. קערה מלאה בלפחות 200 גר שומשום/קצח

11. מרדדים כל עיגול ומכינים את הלחמניה (אצבע/בילקעס/חלת 8/עיגול ביס)
12. טובלים את הלחמניה בתוך המים ומוציאים מיד
13. זורקים לתוך הקערה עם השומשום ומנערים היטב עד שכל הלחמניה מצופה היטב בשומשום מכל הכיוונים ומעבירים לתבנית
כך עם כל הלחמניות.

14. לאחר ציפוי כל הלחמניות לכסות ולהתפיח על התבנית כ40 דק׳ - לא פחות!
15. זה הזמן להדליק את התנור על 180 כדי שיהיה מוכן להכנסה כשהוא מחומם מראש כחצי שעה לפחות לפני האפיה.
(גם אני הייתי מכניסה לתנור רותח של מעל 200. כאן זה אחרת וחשוב שיהיה ב180 ולא יותר!)

זה התבנית לאחר ההתפחה:

1707007934238.jpeg


אפשר לצופף אותן, אבל כמובן עדיף ברווח יותר… תלוי בזמן שעומד לרשותך :)

16. להכניס לתנור המחומם על 180 לחצי שעה.

17. ככה הן יצאו ומייד הברשתי בשמן זית לתוצאה מבריקה ורכה (אל דאגה לא מרגישים את השמן כלל הוא רק כדי לעשות טוב! אבל לא חובה כמובן :))

1707008496260.jpeg


חכי שקצת יצטננו חלקי לפי ימים לשקיות הקפאה וספרי לי איך היה
ממליצה להוציא לפני השינה שקית לחמניות ובבוקר הן כבר מוכנות.

שבוע טוב מלא בבשורות טובות!!!


מתכון בקצרה:
לבצק:
1 ק״ג קמח
2 כפות שמרים יבשים
500 מ״ל מים
6 כפות סוכר
150 מ״ל שמן
כף מלח

לשים בקערת המיקסר מים, שמרים וסוכר לערבב ולהשהות 7 דק׳
להוסיף את יתר החומרים וללוש כ12 דק׳ על מהירות נמוכה

להתפיח עד להכפלת הנפח

לחלק לכדורים בגודל הרצוי ולהתפיח כ10 דק׳

להכין לחמניות לטבול במים ושומשום מכל הכיוונים
להתפיח על התבנית כ-40 דק׳

להדליק תנור ל180 חצי שעה לפני האפיה.
להכניס את התבנית ל30 דק
להוציא ולמרוח מעט שמן זית
לצנן ולהקפיא.

אם יש לך טורבו בהחלט אפשר להכניס 2 תבניות יחד ולהחליף מיקום לאחר 15 דק׳.
 

veredb

עיצוב ועריכה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
נראה מצויין בעז"ה אנסה ממש בקרוב


אני בזמן האחרון התחלתי להוסיף 650 מל' מים וכוס שמן לחלות
עם התפחה ארוכה
ועוד התפחה ליד התנור המחומם כשהדלת פתוחה ( אפשר גם בתנור על חום מאוד מאוד נמוך)
באמת יוצא דביק ואורירי
אז בלישה אני מקמחת ואחרי שעשיתי צורה שוטפת תחת זרם מים קרים ואח"כ מצפה בביצה ושומשום
ואכן חום התנור לא אמור להיות כ"כ גבוה אלא האפיה ארוכה יותר
נראה לי הסוד העיקרי בדברים האלו זה סבלנות והתפחה טובה
ואז יוצא מעולה
תודה רבה על המתכון
 

CO2

משתמש פעיל
נראה מצויין בעז"ה אנסה ממש בקרוב


אני בזמן האחרון התחלתי להוסיף 650 מל' מים וכוס שמן לחלות
עם התפחה ארוכה
ועוד התפחה ליד התנור המחומם כשהדלת פתוחה ( אפשר גם בתנור על חום מאוד מאוד נמוך)
באמת יוצא דביק ואורירי
אז בלישה אני מקמחת ואחרי שעשיתי צורה שוטפת תחת זרם מים קרים ואח"כ מצפה בביצה ושומשום
ואכן חום התנור לא אמור להיות כ"כ גבוה אלא האפיה ארוכה יותר
נראה לי הסוד העיקרי בדברים האלו זה סבלנות והתפחה טובה
ואז יוצא מעולה
תודה רבה על המתכון
איך מתפיחים בקור הזה????
 

מציאותית

משתמש סופר מקצוען
איך מתפיחים בקור הזה????
התפחה בחורף הרבה יותר טובה ואיכותית לדעתי
כמובן שהבית לא מקפיא אבל גם לא חם מידיי וחסר שליטה…
אם שמת בבצק מים חמימים השמרים עובדים גם אם מעט קריר במטבח.
יש שיטות התפחה בקירור ללילה שלם שנותן התפחה מעולה.
 

פתי

משתמש חדש
פעם ראשונה שאני מנסה לאפות עם קמח קוסמין...
איך טעמו?
האם זה הבדל משמעותי בטעם?
אשמח לתשובה
כי פחות מתחשק להשקיע ולאפות ובסוף אף אחד לא יאהב...
תודה רבה!
 

מציאותית

משתמש סופר מקצוען
פעם ראשונה שאני מנסה לאפות עם קמח קוסמין...
איך טעמו?
האם זה הבדל משמעותי בטעם?
אשמח לתשובה
כי פחות מתחשק להשקיע ולאפות ובסוף אף אחד לא יאהב...
תודה רבה!
לטעמי מאוד טעים וקל.
את יכולה לנסות קילו אחד ולראות איך מקבלים אצלכם
 

sem

משתמש פעיל
פעם ראשונה שאני מנסה לאפות עם קמח קוסמין...
איך טעמו?
האם זה הבדל משמעותי בטעם?
אשמח לתשובה
כי פחות מתחשק להשקיע ולאפות ובסוף אף אחד לא יאהב...
תודה רבה!

תקנו כוסמין 80% של רובינפלד
 

rivkiy

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
זה לא מעט מדי שמן?
 

סבא ישראל

משתמש מקצוען
4. ללוש היטב במהירות הכי נמוכה כ-12 דק׳ -לא פחות.

אם אין לי מהירות הכי נמוכה רק הכי חזקה זה הורס?
 

מציאותית

משתמש סופר מקצוען
4. ללוש היטב במהירות הכי נמוכה כ-12 דק׳ -לא פחות.

אם אין לי מהירות הכי נמוכה רק הכי חזקה זה הורס?
באופן כללי בצק שמרים לשים במהירות נמוכה.
אני לא יודעת כמה יזיק אבל אולי צריך לקצר את הזמן של הלישה. לא ניסיתי.
 

SHILATI

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
תודה רבה!
נראה מעולההה!
אנסה בע"ה
 

saralulu

משתמש מקצוען
אני ממליצה להוסיף כף גדושה של משפר אפיה אבל רק של רובינפלד.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ע'

קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי:
נקרא  4  פעמים

אתגר AI

חשיפה כפולה • אתגר 130

לוח מודעות

למעלה