תזונה ומתכונים מחפשת מתכון לריבת אתרוגים

כוכב לכת

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
ריבה ממש אי אפשר להכין, כי הסוכר יוצר את הריבתיות ובאתרוגים אין מספיק סוכר מצד עצמם.
אני הכנתי כבר הרבה פעמים, זה יוצא לא ממש ריבה, אבל טעים.
מגלענת, פורסת במעבד מזון (יוצא פרוסות קטנות ודקות) מבשלת כמה פעמים וכל פעם שופכת את המים, בפעם האחרונה משאירה את המים ומבשלת הרבה זמן עד שרך לגמרי. שופכת את רוב המים, ומוסיפה סוכרזית.
זהו בעצם. קופא מצוין גם לתקופה ארוכה
פעם חשבתי על הרעיון להוסיף ג'לטין כדי שיהיה את הסמיכות של ריבה, אבל לא השקעתי ברעיון הזה כך שאני לא יודעת עד כמה מוצלח ועד כמה יתן טעם לוואי וכמה יהיה טוב בהקפאה......
 

רננה.

משתמש רשום
ריבה ממש אי אפשר להכין, כי הסוכר יוצר את הריבתיות ובאתרוגים אין מספיק סוכר מצד עצמם.
אני הכנתי כבר הרבה פעמים, זה יוצא לא ממש ריבה, אבל טעים.
מגלענת, פורסת במעבד מזון (יוצא פרוסות קטנות ודקות) מבשלת כמה פעמים וכל פעם שופכת את המים, בפעם האחרונה משאירה את המים ומבשלת הרבה זמן עד שרך לגמרי. שופכת את רוב המים, ומוסיפה סוכרזית.
זהו בעצם. קופא מצוין גם לתקופה ארוכה
פעם חשבתי על הרעיון להוסיף ג'לטין כדי שיהיה את הסמיכות של ריבה, אבל לא השקעתי ברעיון הזה כך שאני לא יודעת עד כמה מוצלח ועד כמה יתן טעם לוואי וכמה יהיה טוב בהקפאה......
תודה רבה, מה הכוונה מבשלת כמה פעמים וכל פעם שופכת את המים
 

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
ריבה ממש אי אפשר להכין, כי הסוכר יוצר את הריבתיות ובאתרוגים אין מספיק סוכר מצד עצמם.
אני הכנתי כבר הרבה פעמים, זה יוצא לא ממש ריבה, אבל טעים.
מגלענת, פורסת במעבד מזון (יוצא פרוסות קטנות ודקות) מבשלת כמה פעמים וכל פעם שופכת את המים, בפעם האחרונה משאירה את המים ומבשלת הרבה זמן עד שרך לגמרי. שופכת את רוב המים, ומוסיפה סוכרזית.
זהו בעצם. קופא מצוין גם לתקופה ארוכה
פעם חשבתי על הרעיון להוסיף ג'לטין כדי שיהיה את הסמיכות של ריבה, אבל לא השקעתי ברעיון הזה כך שאני לא יודעת עד כמה מוצלח ועד כמה יתן טעם לוואי וכמה יהיה טוב בהקפאה......
אם תשימי את הלבה של התפוח עם הגרעינים זה יתן את הסמיכות של הריבה.
 

מלי :)

משתמש צעיר
תודה רבה, מה הכוונה מבשלת כמה פעמים וכל פעם שופכת
אני יכולה לספר לך מהנסיון שלי, שככל שתרתיחי ותשפכי את המים יותר פעמים המרירות תצא יותר,
אני גם משרה שבוע במים ומחליפה את המים פעמיים ביום, זה מרכך את האתרוגים שיהיה קל לגלען, וגם מוציא קצת מרירות,
ואח"כ את מרתיחה את החתיכות בסיר עם מים שמכסים את האתרוגים, כשרותח שופכת את המים וממלאה שוב...
אני עושה את זה כ8 פעמים, וכל פעם מוציא עוד קצת מרירות!
אפשר לראות לפי צבע המים - כשאת שופכת, כשזה עדיין צהוב - זה מריר, וככל שהמים יותר שקופים - האתרוגים פחות מרים!
 

כוכב לכת

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
אני גם משרה שבוע במים ומחליפה את המים פעמיים ביום, זה מרכך את האתרוגים שיהיה קל לגלען, וגם מוציא קצת מרירות,
אני גם עושה את זה בשביל להוציא את המרירות (לפעמים מחפפת בלהחליף את המים). אבל לא ראיתי שזה עוזר לי בגלעון, וגם לא מרכך.
אני פורסת לפרוסות בעובי ס"מ או שתיים, ומעיפה החוצה את הגרעינים עם סכין.
 

מלי :)

משתמש צעיר
אני גם עושה את זה בשביל להוציא את המרירות (לפעמים מחפפת בלהחליף את המים). אבל לא ראיתי שזה עוזר לי בגלעון, וגם לא מרכך.
האמת שאני גם מקפיאה את זה לכמה ימים לפחות לפני ההשריה והבישול,
אז אולי זה מה שמרכך את האתרוגים ולא ההשריה...
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק יד

א לַמְנַצֵּחַ לְדָוִד אָמַר נָבָל בְּלִבּוֹ אֵין אֱלֹהִים הִשְׁחִיתוּ הִתְעִיבוּ עֲלִילָה אֵין עֹשֵׂה טוֹב:ב יְהוָה מִשָּׁמַיִם הִשְׁקִיף עַל בְּנֵי אָדָם לִרְאוֹת הֲיֵשׁ מַשְׂכִּיל דֹּרֵשׁ אֶת אֱלֹהִים:ג הַכֹּל סָר יַחְדָּו נֶאֱלָחוּ אֵין עֹשֵׂה טוֹב אֵין גַּם אֶחָד:ד הֲלֹא יָדְעוּ כָּל פֹּעֲלֵי אָוֶן אֹכְלֵי עַמִּי אָכְלוּ לֶחֶם יְהוָה לֹא קָרָאוּ:ה שָׁם פָּחֲדוּ פָחַד כִּי אֱלֹהִים בְּדוֹר צַדִּיק:ו עֲצַת עָנִי תָבִישׁוּ כִּי יְהוָה מַחְסֵהוּ:ז מִי יִתֵּן מִצִּיּוֹן יְשׁוּעַת יִשְׂרָאֵל בְּשׁוּב יְהוָה שְׁבוּת עַמּוֹ יָגֵל יַעֲקֹב יִשְׂמַח יִשְׂרָאֵל:
נקרא  10  פעמים

אתגר AI

חג מתן תורה • 1

לוח מודעות

למעלה