פתחנו! אשכול לסרטוני מתכונים מכל הסוגים.

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום

BARPRO

משתמש פעיל
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים

אצלנו המרק הזה נמצא בתפריט החורף השבועי כבר מהילדות שלי ..כל כך טעים וכל כך קל להכין אותו - שכולם מתמכרים לתהליך ולתוצאה!!!

(כשהיינו ילדים קטנים לא סבלנו בצל, היינו בולשים אחרי אימא שלנו ובודקים שלא שמה בצל בשווום דבר,והיא שמה סלרי במקום. אז מי שהילדים שלה מוזרים כמונו אפשר במקום הבצל לאדות סלרי וזה יוצא מממש מעדן!!!! )
והקרוטונים היו החלק הכייי כיפי להכין (תנו לילדים לחתוך ולערבב הם ייהנו- מניסיון)
למרק:
להשרות או לשטוף היטב עדשים כתומות . לקצוץ 2 בצלים בינוניים , לחמם שמן בסיר כשחם להוסיף את הבצל , כשהבצל שקוף להוסיף את העדשים עם המים, ולהוסיף שוב כמות שווה של מים. לתיבול: 2 כפיות מלח , 1/2 כפית פלפל שחור, 1/2 כפית אגוז מוסקט, 2 כפות כורכום טחון. לערבב, לחכות לרתיחה , כשרותח לחכות כחצי שעה , לטחון היטב עם מוט בלנדר.
לקרטונים: לחתוך לקוביות 5 פרוסות לחם (עדיף לחם מלא ) להעביר לקערה ולתבל: כפית מלח כפית שום גבישי 1/2 כפית פלפל שחור כף וחצי פפריקה 1/3 כוס שמן זית לערבב היטב ולהעביר לתבנית תנור (עדיף רשת ) שחומם ל-250 במשך 25 דקות. בתיאבוןןן!!!! (אם ניסיתם את המתכון ספרו איך יצא )
 

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
סופגניות קלאסיות

החומרים
לשים בקערת המיקסר עם וו לישה
מדוד בגרמים או בכוסות פלסטיק
חד פעמיות לשתייה קרה

לשם ידע כוס פלסטיק לשתייה קרה שווה
3/4 כוס מדידה בינלאומית

500 גרם קמח לבן המכיל שמרים
1/2 כוס סוכר לבן 70 גרם
1 כפית תמצית וניל
1 כפית שטוחה מלח
1/3 כוס שמן קנולה או חמניות 60 גרם
2 ביצים שלמות
1.5 כף וודקה או ברנדי
להתחיל להפעיל את המיקסר
ולהוסיף תוך כדי לישה מים פושרים
כ-1 כוס או לפי הצורך
עד שמתקבל בצק רך ומעט דביק

לאחר שהתקבל בצק נוח
לתת למיקסר ללוש את הבצק כ-8-10 דקות
עד שהבצק נפרד מדופן המיקסר
ונאסף כדור בצק
להפסיק להפעיל את המיקסר
להוריד את הבצק לקערה לבזוק מעל
מעט קמח לכסות בניילון נצמד
ולתת לבצק לתפוח עד שהוא מכפיל את נפכו

לאחר שהבצק תפח פעם ראשונה
לתת סיבוב קטן במיקסר עד שהבצק
הוציא את האויר
לבזוק שוב מעט קמח לכסות ושוב לתת לבצק לתפוח
עד שהבצק מכפיל את נפחו בפעם השנייה


לאחר שהבצק תפח פעם שנייה
לבזוק מעט קמח על שולחן העבודה
להוריד את הבצק
לחלק את הבצק לשניים שיהיה קל יותר
לעבוד איתו

לחלק את הבצק לכדורים של בערך כדור טניס
או לפי בחירתכם
לכדרר את הבצק לכדור חלק
להניח על נייר אפייה מקומח מעט

יש אפשרות לרדד את הבצק לעובי של כ-2.5 ס"מ
לקרוץ עיגולים עם מיקד עגול בערך בקוטר של כ-7 ס"מ
להניח על נייר אפייה מעט מקומח
ולתת לסופגניות לתפוח עד אשר הם מכפילות
את נפחם

לחמם בסיר רחב וגבוה שמן חמניות או
שמן קנולה
לבדוק אם השמן חם עם שיפוד אם
מסביב לשיפוד יש בועות השמן חם
אסור לחמם את השמן יותר מידי חזק
להניח סופגנייה בתוך השמן
להניח הפוך שהלמעלה של הסופגנייה
להפוך לתוך השמן
לטגן כ- 4 דקות כל סופגנייה
כשצד אחד זהוב להפוך
לצד השני ולהזהיב

לאחר מכן להוציא לנייר מגבת
לחכות כמה דקות לפני שממלאים בריבה
ממלאים ריבה בשק זילוף עם צינטר עגול
ומזריקים ריבה

לאחר מכן מפזרים אבקת סוכר וחוגגים
 

BARPRO

משתמש פעיל
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
שאלה, האם קרוטונים מלחם ברכתם "המוציא" ?

בעיקרון אצלינו מברכים המוציא.

קטע שמצאתי באתר כיפה- כל המעונינים לדעת מה מברכים על קרוטונים

שלום וברכה,

רציתי לדעת בבקשה מהי הברכה של מרק עם קורטונים? ומה היא הברכה של קורטונים ללא מרק?

תודה רבה,

בברכה

נעמה


תוכן התשובה:

שלום
על קרוטונים המיוצרים במפעלים מברכים 'מזונות', מפני שהן חתיכות לחם קטנות מכ'זית' שבושלו בשמן עמוק.
אבל מי שמכין קרוטונים מחתיכות לחם על ידי אפייתן בתנור, גם אם הן קטנות מכ'זית', כיוון שלא עברו בישול וצורתן נשארה כצורת לחם, אפילו על חתיכה אחת מברכים 'המוציא', ואם אכל מהן שיעור כ'זית' מברך בסוף ברכת המזון.

אם היו במרק הרבה קרוטונים, ובדרך כלל אוכלים בכל כף - מרק ביחד עם קרוטונים, אז הם עיקר ומברכים 'מזונות/המוציא ופוטרים את המרק. ואם היו מעט קרוטונים יברך על הקרוטונים'מזונות/המוציא', ועל המרק 'שהכל'.

התשובה התקבלה מצוות ישיבת הר ברכה,
ז בטבת התשעא
,
14 בדצמבר, 2010
 

BARPRO

משתמש פעיל
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
עוד תשובה כללית על קרוטונים לסלט

שלום לרב!אם אוכלים סלט עם קרוטונים אפויים האם יש צורך ליטול ידיים(לאשכנזים)?

תוכן התשובה:

שלום חני,

סיפור הקרוטונים הוא מסובך. (בסוף התשובה יש תגובה חשובה והערה נוספת מהרב).
א. הדרך הכי פשוטה בה תהיי בטוחה שאת לא נכנסת לבעיית ברכה לבטלה היא לאכול את הסלט עם קרוטונים רק בסעודת פת. כך בברכה על הפת בהתחלת הסעודה תפטרי את עצמך מברכות נוספות.
ב. אם מסיבה כלשהי את לא יכולה לברך על פת ואת אוכלת סלט כזה, הכי טוב יהיה לחפש שקיות של קרוטונים שרשום עליהם "אפיית הלחם לשם קרוטונים" וכדומה. לפי רוב הדעות הברכה תהיה "בורא מיני מזונות". במצב זה יש לברך קודם על הקרוטונים ואחר כך בורא פרי האדמה על הירקות בסלט.
ג. אם גם זה לא ניתן, אזי יש לקנות קרוטונים קטנים שכל אחד פחות מכזית. אם הם נתבשלו במרק או שניטגנו בשמן עמוק ברכתם תהיה "מזונות", ויש לנהוג כבסעיף הקודם.
ד. אם הקרוטונים הם קטנים אבל ניטגנו בשמן רגיל או כאשר מדובר בקרוטונים שכל אחד הוא גדול מכזית חייבים לברך "המוציא" עם נטילת ידים.
ה. אם את בספק בקרוטונים קטנים איך ניטגנו או בקרוטונים גדולים אם את משתמשת במעט מהם עד שאין בסך הכל כזית, את חייבת בכדי לצאת מהספק לאכול אותם בסעודת פת.
ו. אם קרוטונים הקטנים שאת מברכת עליהם "מזונות" הם רבים כל כך שהם מהווים עיקר האוכל, אזי ברכת המזונות פוטרת את ברכת הסלט, ואין לברך בורא פרי האדמה על הסלט.
מקווה שזה ברור לך ועוזר.
בברכה, דוב ברקוביץ

תגובה שהגיעה לתשובה:
למה אי אפשר לפסוק הלכה פשוטה בהלכות ברכות? חוסר ההכרעה גורם לכך שהלכות ברכות פשוט נעשות יותר ויותר מסובכות והן כבר לא ניתנות ליישום! למרבית הציבור אין את הכלים להחזיק ראש על כל הסיבוכים האלו, ואלו שכן לא מסוגלים לצאת מידי ספק. אם היה מדובר בכמה ספקות, או בתחום שרק מומחים צריכים ליישם (כמו הלכות גיטין או טריפות) אז ניחא. אבל השאלה הזאת היא רק קצה קצהו של תחום שנוגע לכל אדם ואדם, והוא הולך וגדל באופן אקספוננציאלי בדורות האחרונים ללא פסיקה פשוטה וקצרה אותה ניתן לישם במרבית מקרי היומיום. אין זה פלא שהלכות קדימה, שינוי מקום, פת הבאה בכיסנין וכו´ פשוט נעלמות להן יחד עם ברכות רבות שתיקנו חז"ל. פשוט עצוב.

שלום עמיחי,
מה נומר ומה נדבר.
א. אני מזדהה עם תחושתך - תגובתך בעניין הלכות ברכות. גם אני מסתבך בדקויות ובדקויות של דקויות. האמת היא שאני בעצמי לא הייתי מודע למורכבות העניין של ברכת הקרוטונים - אנחנו לא אוכלים אותם - והופתעתי במה שמצאתי בספר "וזאת הברכה - הלכות ברכות הנהנין".
ב. לדעתי הבעיה, ככל שיש בעיה, איננה בעיקר בפסיקה, אלא בעובדה שאנו חיים בתקופה מבורכת של שפע שלא היה כמוהו בה האדם מסוגל ליצור המון סוגים של מאכלים - במגוון שלא היה קיים אף פעם. השפע והשוני הוא היוצר את ההבחנות הרבות בברכות שאנו הרוצים לאכול תוך כדי הכרה בברכת ה' חייבים להכיר.
ג. לאמתו של דבר גם בתקופת הגמרא היו מודעים לקושי היחסי בידיעת כל ההבחנות הדקות בענייני ברכות, ובגלל זה אמרו שמי שיודע תמיד לדייק בברכות הוא הנקרא "חסיד".
ד. כאשר למדתי את הדברים על קרוטונים בספר "וזאת הברכה" הגבתי כמוך, והתלבטתי אם ואיך לסכם את הדברים באתר כדי שלא לבלבל. אחר כך הבנתי שהספר בעצם מקל ועוזר למי שקשה לו בהבחנות הדקות של הפסיקה. פשוט צריך לאכול סלט עם קרוטונים אחרי אכילת לחם רגיל מבלי לברך כלל או לקנות קרוטונים בגודל של פחות מכזית - שזהו אם אינני טועה הגודל הרגיל שלהם - ולברך "מזונות".
ה. אוסיף עוד פרט חשוב שלא כתבתי בתשובה המקורית היות וכאמור רציתי לפשט כמה שהיה אפשר. לדעתי, אם הקרוטונים בסלט הם טפלים לסלט, כלומר שמו אותם רק לגוון או להוסיף טעם, כמעט כמו תבלין, אין צריך לברך עליהם בכלל, והברכה על הסלט מכסה גם אותם. אלא שרוב האוכלים קרוטונים בסלט אוהבים קרוטונים ולא מקמצנים בהם, ובשבילם הם חלק מהותי בסלט עצמו. ובזה חזרנו לנקודת ההתחלה.
סוף מסכת הקרוטונים!
בברכה, דוב ברקוביץ


התשובה התקבלה מהרב דב ברקוביץ,
כד בתשרי התשסט
,
23 באוקטובר, 2008
 

תהילושש

משתמש מקצוען
סאונד והפקות אולפן
קניתי ניוקי מוכן, ואני רוצה לאפות אותו עם פירורי לחם, מישהי יודעת כמה זמן, והאם זה יהיה רך?
כי על החפיסה כתוב שצריך לבשל.
תודה
 

BARPRO

משתמש פעיל
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
קניתי ניוקי מוכן, ואני רוצה לאפות אותו עם פירורי לחם, מישהי יודעת כמה זמן, והאם זה יהיה רך?
כי על החפיסה כתוב שצריך לבשל.
תודה

בעיקרון צריך לבשל את הניוקי בסיר של מים רותחים 2-3 דקות ואז להעביר למחבת ולטגן (אם את עושה חלבי תטגני עם חמאה )ואז זה יוצא קריספי לבסוף מוסיפים את הפירורי לחם .
 

תהילושש

משתמש מקצוען
סאונד והפקות אולפן
בעיקרון צריך לבשל את הניוקי בסיר של מים רותחים 2-3 דקות ואז להעביר למחבת ולטגן (אם את עושה חלבי תטגני עם חמאה )ואז זה יוצא קריספי לבסוף מוסיפים את הפירורי לחם .
תודה רבה על התשובה המהירה!;):D:D:D
 

רחלי98

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
סופגניות
הבצק יצא ממש לא נעים ודביק...
לא שמתי ברנדי
העלו את המתכון בדף הראשון...
 

קבצים מצורפים

  • 20191212_202941.jpg
    20191212_202941.jpg
    2.4 MB · צפיות: 139
  • VIDEO-2018-11-26-14-39-29.mp4
    2.8 MB · צפיות: 441

תהילושש

משתמש מקצוען
סאונד והפקות אולפן
מצאתי מתכון באנגלית לעוגה שנראת טוב, וכתוב לי ככה, אני לא מבינה את הכמויות, אשמח לעזרה.


שוקולד מתוק למחצה 5 גרם (150 גרם)

שוקולד חלב 5 גרם (150 גרם)



קישור למתכון:
 
נערך לאחרונה ב:

אולי מעניין אותך גם...

אשכולות דומים

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ק'

קמה קָרָאתִי בְכָל לֵב עֲנֵנִי יְהוָה חֻקֶּיךָ אֶצֹּרָה:קמו קְרָאתִיךָ הוֹשִׁיעֵנִי וְאֶשְׁמְרָה עֵדֹתֶיךָ:קמז קִדַּמְתִּי בַנֶּשֶׁף וָאֲשַׁוֵּעָה (לדבריך) לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קמח קִדְּמוּ עֵינַי אַשְׁמֻרוֹת לָשִׂיחַ בְּאִמְרָתֶךָ:קמט קוֹלִי שִׁמְעָה כְחַסְדֶּךָ יְהוָה כְּמִשְׁפָּטֶךָ חַיֵּנִי:קנ קָרְבוּ רֹדְפֵי זִמָּה מִתּוֹרָתְךָ רָחָקוּ:קנא קָרוֹב אַתָּה יְהוָה וְכָל מִצְוֹתֶיךָ אֱמֶת:קנב קֶדֶם יָדַעְתִּי מֵעֵדֹתֶיךָ כִּי לְעוֹלָם יְסַדְתָּם:
נקרא  7  פעמים

לוח מודעות

למעלה