מה יכול לגרום לעוגיות להשטתח, להסדק ולהיות עם מין טעם מסטיקי בפנים? (טעים. אבל ממש לא אלפחורס..)מוזר.
אני גם הכנתי עכשיו , ותמיד ולא קורה להם כלום.
@shira bira - עזרתך?
מה יכול לגרום לעוגיות להשטתח, להסדק ולהיות עם מין טעם מסטיקי בפנים? (טעים. אבל ממש לא אלפחורס..)מוזר.
אני גם הכנתי עכשיו , ותמיד ולא קורה להם כלום.
נראה לי שזה פשוט סימן שהדג טריאשמח להחכים:
מידי פעם - ולא תמיד - הסלמון מפריש חלבון שנקרש באפיה, ופוגם במראה האסתטי של הפרוסות.
מה הגורם לזה?
סוג הדג? טמפרטורת הדג? או מה?
לא מצליחה לפענח את הסיבה לתופעה הזו..
יצוין שאני משתמשת רק בסלמון טרי איכותי.
@shira bira קרוב לוודאי שתדעי לעזור..
טעם מסטיק או מרקם מסטיק? (כלומר צו'אי או לעיס וצמיגי בלשוננו)מה יכול לגרום לעוגיות להשטתח, להסדק ולהיות עם מין טעם מסטיקי בפנים? (טעים. אבל ממש לא אלפחורס..)
@shira bira - עזרתך?
קרין חד משמעית משתמשת בכוסות מדידההכנתי אלפחורס של קרין גורן.
תבנית ראשונה יצאה עכשו. טעימה ממש. מכוערת ממש.
העוגיות השטתחו והתבקעו
יש איך להציל את העיסה שנותרה?
גילוי נאות - משתמשת בכוסות/כפות/כפיות ח"פ
יש מה לעשות על מנת לשפר את העיסה?קרין חד משמעית משתמשת בכוסות מדידה
כנראה שהבעיה טמונה בהבדל בין המידות והוא משמעותי.
ממה שקראתי בעבר, אין לזה קשר לסוג הדג או מידת הטריות שלו, אלא לטמפרטורה ומשך הזמן בו הוא נאפה או מתבשל.אשמח להחכים:
מידי פעם - ולא תמיד - הסלמון מפריש חלבון שנקרש באפיה, ופוגם במראה האסתטי של הפרוסות.
מה הגורם לזה?
סוג הדג? טמפרטורת הדג? או מה?
לא מצליחה לפענח את הסיבה לתופעה הזו..
יצוין שאני משתמשת רק בסלמון טרי איכותי.
@shira bira קרוב לוודאי שתדעי לעזור..
אבל הוא תמיד טרי, ורק מידי פעם זה קורה..נראה לי שזה פשוט סימן שהדג טרי
אני תמיד מכינה באותו אופן (למעט התיבול המשתנה)ממה שקראתי בעבר, אין לזה קשר לסוג הדג או מידת הטריות שלו, אלא לטמפרטורה ומשך הזמן בו הוא נאפה או מתבשל.
זכור לי שקיצור זמן הבישול עשוי למנוע את התופעה.
בנוסף, אפשר לנסות להשרות במים עם מלח גס לפני הבישול.
תעדכני אם זה עבד
לא נראה שיש תקנה.יש מה לעשות על מנת לשפר את העיסה?
העוגיות יצאו מסטיקיות מבפנים.
ונראות כך:
להפתעתי - דווקא יצא טעים.לא נראה שיש תקנה.
מציעה לנסות מתכון אחר ולהקפיד על כמויות.
עוגיות שמכילות חמאה לרוב תהיינה טעימות גם בלי תוספות.להפתעתי - דווקא יצא טעים.
שיווקתי אותן כעוגיות חמאה - הלך טוב
י"א שעדיף על אלפחורס... אבל בזה אשם הטעם הפולני שלנו ..
"הלבן הזה"אני חושבת שקראתי פעם שדג סלמון זקן יותר מפריש את הלבן הזה.
אני חושבת שקראתי פעם שדג סלמון זקן יותר מפריש את הלבן הזה.
הוא בריא יותר אם הוא 'בורח' מתוך מנת הדג לתבנית או לסיר?"הלבן הזה"
חלבון בריא מאוד
אני באמת לא יודעתהוא בריא יותר אם הוא 'בורח' מתוך מנת הדג לתבנית או לסיר?
אני נוטה להאמין שלא, ואולי ההפך..
רוב האנשים שאני מכירה בכלל לא אוכלים אותו בין שהוא נשאר על הדג ובין שהוא נשמט לרוטב.הוא בריא יותר אם הוא 'בורח' מתוך מנת הדג לתבנית או לסיר?
אני נוטה להאמין שלא, ואולי ההפך
ברור שלא אוכלים.. אותי אישית זה ממש מרתיע.רוב האנשים שאני מכירה בכלל לא אוכלים אותו בין שהוא נשאר על הדג ובין שהוא נשמט לרוטב.
ומנסיוני ראיתי שגם הטרי וגם הקפוא מפרישים חלבון.
חייבת לציין שזה מהמם.ברור שלא אוכלים.. אותי אישית זה ממש מרתיע.
אבל בעיקר מפריע לי מראה הדג ה'מלוכלך' מחלבון קרוש.
לפני תקופה הכנתי מנת פתיחה שאיבדה את חינה בגלל החלבון שפרץ מהדג..צפה בקובץ המצורף 735310צפה בקובץ המצורף 735312צפה בקובץ המצורף 735313
נראה פרחים מושלגיםברור שלא אוכלים.. אותי אישית זה ממש מרתיע.
אבל בעיקר מפריע לי מראה הדג ה'מלוכלך' מחלבון קרוש.
לפני תקופה הכנתי מנת פתיחה שאיבדה את חינה בגלל החלבון שפרץ מהדג..צפה בקובץ המצורף 735310צפה בקובץ המצורף 735312צפה בקובץ המצורף 735313
בזמן שאתם מחפשים את החמץ, הלקוחות שלכם מחפשים אתכם בנרות!
מנוי פרימיום באתר פרוג, יקפיץ את המוניטין שלך לקהל גדול שאסור לך להחמיץ!
ועכשיו בהזדמנות, מבצע פסח 10% הנחה ברכישת מנוי שנתי!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
2.04
כ"ג אדר ב'
השקה חגיגית
חדש בפרוג
קורס חדשנות AI ובינה מלאכותית
14 שיעורים מפוצצים תוכן על כלי הAI השונים ליצירת תמונות וויז'ואל, עריכת וידאו ומושן, כתיבה ורעיונות, אפיון ועיצוב אתרים ועוד המון!
ההרשמה נפתחה!
20.03
י' אדר ב'
פתיחת מסלול
עיצוב ואדריכלות פנים
מלגות גבוהות!
26.03
טז' אדר ב'
פתיחת מסלול
מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
8.05
ל' ניסן
פתיחת מסלול
אוטומציות עסקיות, בוטים והטמעת מערכות מידע
מלגות גבוהות!
9.05
א' אייר
ירושלמי?
יש לנו מלגה מטורפת עבורך! קורס במימון כמעט מלא!!
אוטומציות עסקיות, בוטים והטמעת מערכות מידע
ההרשמה בעיצומה
28.05
כ' אייר
פתיחת מסלול מורחב:
פיתוח ובניית אתרים
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קיט ק'
קמה קָרָאתִי בְכָל לֵב עֲנֵנִי יְהוָה חֻקֶּיךָ אֶצֹּרָה:קמו קְרָאתִיךָ הוֹשִׁיעֵנִי וְאֶשְׁמְרָה עֵדֹתֶיךָ:קמז קִדַּמְתִּי בַנֶּשֶׁף וָאֲשַׁוֵּעָה (לדבריך) לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קמח קִדְּמוּ עֵינַי אַשְׁמֻרוֹת לָשִׂיחַ בְּאִמְרָתֶךָ:קמט קוֹלִי שִׁמְעָה כְחַסְדֶּךָ יְהוָה כְּמִשְׁפָּטֶךָ חַיֵּנִי:קנ קָרְבוּ רֹדְפֵי זִמָּה מִתּוֹרָתְךָ רָחָקוּ:קנא קָרוֹב אַתָּה יְהוָה וְכָל מִצְוֹתֶיךָ אֱמֶת:קנב קֶדֶם יָדַעְתִּי מֵעֵדֹתֶיךָ כִּי לְעוֹלָם יְסַדְתָּם: