SOS מטבח

ברברוג

משתמש פעיל
אשמח להחכים:
מידי פעם - ולא תמיד - הסלמון מפריש חלבון שנקרש באפיה, ופוגם במראה האסתטי של הפרוסות.
מה הגורם לזה?
סוג הדג? טמפרטורת הדג? או מה?
לא מצליחה לפענח את הסיבה לתופעה הזו..
יצוין שאני משתמשת רק בסלמון טרי איכותי.

@shira bira קרוב לוודאי שתדעי לעזור..
נראה לי שזה פשוט סימן שהדג טרי
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מה יכול לגרום לעוגיות להשטתח, להסדק ולהיות עם מין טעם מסטיקי בפנים? :( (טעים. אבל ממש לא אלפחורס..)
@shira bira - עזרתך?
טעם מסטיק או מרקם מסטיק? (כלומר צו'אי או לעיס וצמיגי בלשוננו)
אאל"ט זה תוצר של א. סודה לשתיה או אפיה לא תקינה או לחות יתר.
ואם זה מהריבה - אולי היא מאיכות ירודה או בכמות פחותה מדי ביחס לעוגיה.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
הכנתי אלפחורס של קרין גורן.
תבנית ראשונה יצאה עכשו. טעימה ממש. מכוערת ממש.
העוגיות השטתחו והתבקעו :(
יש איך להציל את העיסה שנותרה?
גילוי נאות - משתמשת בכוסות/כפות/כפיות ח"פ
קרין חד משמעית משתמשת בכוסות מדידה
כנראה שהבעיה טמונה בהבדל בין המידות והוא משמעותי.
 

לא אני

משתמש מקצוען
קרין חד משמעית משתמשת בכוסות מדידה
כנראה שהבעיה טמונה בהבדל בין המידות והוא משמעותי.
יש מה לעשות על מנת לשפר את העיסה?
העוגיות יצאו מסטיקיות מבפנים.
ונראות כך:
 

קבצים מצורפים

  • IMG_2431.JPG
    IMG_2431.JPG
    1.7 MB · צפיות: 28

אמא ומתכנתת

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אשמח להחכים:
מידי פעם - ולא תמיד - הסלמון מפריש חלבון שנקרש באפיה, ופוגם במראה האסתטי של הפרוסות.
מה הגורם לזה?
סוג הדג? טמפרטורת הדג? או מה?
לא מצליחה לפענח את הסיבה לתופעה הזו..
יצוין שאני משתמשת רק בסלמון טרי איכותי.

@shira bira קרוב לוודאי שתדעי לעזור..
ממה שקראתי בעבר, אין לזה קשר לסוג הדג או מידת הטריות שלו, אלא לטמפרטורה ומשך הזמן בו הוא נאפה או מתבשל.
זכור לי שקיצור זמן הבישול עשוי למנוע את התופעה.
בנוסף, אפשר לנסות להשרות במים עם מלח גס לפני הבישול.

תעדכני אם זה עבד :)
 

אסתטיקה

משתמש מקצוען
ממה שקראתי בעבר, אין לזה קשר לסוג הדג או מידת הטריות שלו, אלא לטמפרטורה ומשך הזמן בו הוא נאפה או מתבשל.
זכור לי שקיצור זמן הבישול עשוי למנוע את התופעה.
בנוסף, אפשר לנסות להשרות במים עם מלח גס לפני הבישול.

תעדכני אם זה עבד :)
אני תמיד מכינה באותו אופן (למעט התיבול המשתנה)
אין שינוי משמעותי בטמפרטורה או במשך האפיה / הבישול, כרבע שעה.
החלבון מופרש בד"כ כבר בתחילת תהליך החימום.
כנראה שהשאלה צריכה להיות מופנית לטכנאי מזון.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
להפתעתי - דווקא יצא טעים.
שיווקתי אותן כעוגיות חמאה - הלך טוב :)
י"א שעדיף על אלפחורס... אבל בזה אשם הטעם הפולני שלנו ..
עוגיות שמכילות חמאה לרוב תהיינה טעימות גם בלי תוספות.
השאלה מה הייעוד ואיך תהיינה גם מחר ומחרתיים.
העיקר שאתם מרוצים.
 

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים

אסתטיקה

משתמש מקצוען

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
הוא בריא יותר אם הוא 'בורח' מתוך מנת הדג לתבנית או לסיר?
אני נוטה להאמין שלא, ואולי ההפך..
אני באמת לא יודעת
אבל לפחות לדעת לתת לו את הכבוד הראוי כשהוא קיים
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
הוא בריא יותר אם הוא 'בורח' מתוך מנת הדג לתבנית או לסיר?
אני נוטה להאמין שלא, ואולי ההפך
רוב האנשים שאני מכירה בכלל לא אוכלים אותו בין שהוא נשאר על הדג ובין שהוא נשמט לרוטב.
ומנסיוני ראיתי שגם הטרי וגם הקפוא מפרישים חלבון.
 

אסתטיקה

משתמש מקצוען
רוב האנשים שאני מכירה בכלל לא אוכלים אותו בין שהוא נשאר על הדג ובין שהוא נשמט לרוטב.
ומנסיוני ראיתי שגם הטרי וגם הקפוא מפרישים חלבון.
ברור שלא אוכלים.. אותי אישית זה ממש מרתיע.
אבל בעיקר מפריע לי מראה הדג ה'מלוכלך' מחלבון קרוש.
לפני תקופה הכנתי מנת פתיחה שאיבדה את חינה בגלל החלבון שפרץ מהדג..
IMG_1185.JPG
IMG_1186.JPG
IMG_1198.JPG
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
ברור שלא אוכלים.. אותי אישית זה ממש מרתיע.
אבל בעיקר מפריע לי מראה הדג ה'מלוכלך' מחלבון קרוש.
לפני תקופה הכנתי מנת פתיחה שאיבדה את חינה בגלל החלבון שפרץ מהדג..צפה בקובץ המצורף 735310צפה בקובץ המצורף 735312צפה בקובץ המצורף 735313
חייבת לציין שזה מהמם.
וואו.
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום

פשוש

משתמש מקצוען
שמתי בתנור פרוסות חצילים (לאורך) כדי למלא אותם עוד מעט בבשר טחון ואורז.
בינתים מטגן בסיר בצל מטוגן, אליו אני רוצה עוד מעט להוסיף את הבשר הטחון והאורז.
שאלתי -
האם חייב לבשל את האורז
או שאפיה של המוסקה בתנור מספיקה לאורז להתבשל?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ק'

קמה קָרָאתִי בְכָל לֵב עֲנֵנִי יְהוָה חֻקֶּיךָ אֶצֹּרָה:קמו קְרָאתִיךָ הוֹשִׁיעֵנִי וְאֶשְׁמְרָה עֵדֹתֶיךָ:קמז קִדַּמְתִּי בַנֶּשֶׁף וָאֲשַׁוֵּעָה (לדבריך) לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קמח קִדְּמוּ עֵינַי אַשְׁמֻרוֹת לָשִׂיחַ בְּאִמְרָתֶךָ:קמט קוֹלִי שִׁמְעָה כְחַסְדֶּךָ יְהוָה כְּמִשְׁפָּטֶךָ חַיֵּנִי:קנ קָרְבוּ רֹדְפֵי זִמָּה מִתּוֹרָתְךָ רָחָקוּ:קנא קָרוֹב אַתָּה יְהוָה וְכָל מִצְוֹתֶיךָ אֱמֶת:קנב קֶדֶם יָדַעְתִּי מֵעֵדֹתֶיךָ כִּי לְעוֹלָם יְסַדְתָּם:
נקרא  9  פעמים

לוח מודעות

למעלה