✖ לא תספיקו השבוע ✖ לא מתאים לט"ו בשבט ✖

אות לי

משתמש סופר מקצוען
אבל טעעעעעעעעים מאוד.

מאפה סביח - בצק פריך במילוי רוטב "סודי" חציל אפוי וביצה חומה [חמינדוס]
תבשיל שעועית לימה [בשבילכן בובעס] - ברוטב טחינה איכותית ולימון טרי.

מגישים אותו בשבת בבוקר בטמפרטורת החדר או חמים כשלצידו המאפה,
אפשר בניגוב..ואפשר עם כף..:)

בהזדמנות אחרת המתכונים.
 

טוליפ

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
למה לא נספיק לשבת * ומי אמר שבט"ו בשבט בכל תבשיל צריך להכניס פירות*
אני (והילדים שלא אוהבים חמין) דווקא מאוד אשמח למתכון של הסביח.
 

נירוש

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
איפה המתכון??
אות לי , אם לא היית מפרסמת את עוגת האירוסין, הייתי חושבת שהגעת עם הסביח מעירק...:)
 

אות לי

משתמש סופר מקצוען
ממש חבל...:mad:
חשבתי שהתבשיל שעועית המיוחד הזה הוא המעניין,
סביח זה ממש לא בעיה להכין.
 

אות לי

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י נפמן;2435674:
אני מתענינת בתבשיל השעועית
תודה רבה
רק בקשה אחת..:cool:
יהיה לי יותר זול להזמין אותך לטעימה מלתת מתכון..:)
נכתב ע"י hbecker;2435758:
הי אות-לי,
רק עכשיו כשאני מסתכלת על התמונה שוב, אני מגלה שיש לי ראנר בדיוק כמו זה שמצולם בתמונה. אולי אצלך זו מפה.

הי..
אצלי זה גם ראנר רק שזה שולחן במוצב במרפסת לכן אין מפה מלמטה...
 

אות לי

משתמש סופר מקצוען
נתחיל ונומר שאת המתכון למחית השעועית קיבלתי רק לפני כמה ימים,
המחלוקת איזה שעועית מתאימה לזה, היא מחלוקת של אלפי שנים...:)

יש כמה סוגי שעועית גדולה, לימה ובובעס.
יש שטוענים שזה אותו הדבר אין הבדל לא בהשריה ולא בבישול,
מוכר הקטניות שלי (יהודי קשיש מפרס שמוכר קטניות בשוק לוינסקי מקום המדינה..)
הוא טוען שיש ועוד איך יש..
הלימה לאחר ההשריה והבישול הופכת למחית או לפירה,
הבובעס נשאר לאחר הבישול יציב, הוא לא מתפורר ולכן מתאים לבישול כחטיף בובעס הידוע
ופחות מתאים למתכון שלנו.

מזה המתכון הזה:
שעועית מבושלת עד להמסה כמעט בתוספת שמן זית טחינה לימון ומעט מלח
התוצאה יכולה לשמש כבסיס להגשה של מאכלים בשריים (ממש כמו פירה תפו"א)
או לחילופין לניגוב עם פיתה בדיוק כמו חומוס.

חצי קילו שעועית גדולה
רבע כוס שמן זית (איכותי)
מיץ מחצי לימון
חצי כוס טחינה גולמית איכותית (אם אין לכם טחינה איכותית תוותרו על המתכון הזה)
הכי מומלץ טחינה "הר ברכה" בטעם גן עדן ללא מרירות בכלל במרקם לבן וחלק
היא כל כך טעימה שאפשר לנשנש אותה גולמית מהקופסה..
מלח לפי הטעם

משרים את השעועית במי ברז ללילה, רצוי להחליף את המים כמה פעמים במהלך ההשריה, מסננים.
עכשיו הקטע הקשה...צריך לקלף את ציפוי השעועית, עבודה סיזיפית ומעצבנת שאולי אפשר לשתף את הילדים כי יש סיכוי שהם ייהנו..הציפוי יורד בקלות אבל צריך כל שעועית ושעועית לקחת ביד וללחוץ..
מכניסים את השעועית המקולפת לסיר עם מים שרק יכסו את השעועית מוסיפים את שמן הזית
מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה מכוסה חלקית עד שכל המים מתאדים

מוסיפים לסיר את הטחינה מיץ לימון ומלח ומערבבים, אפשר עם מקל בלנדר רצוי עם כף ערבוב מעץ, טועמים ומתקנים תיבול וזהו.

מאחסנים בכלי סגור במקרר
אם משתמשים כמטבל אוכלים בטמפרטורת החדר, אם זה משמש כבסיס לתבשיל כמו פירה מחממים מראש.

הסביח:
בצק אני לא אתן מתכון כי כל מתכון לבצק עם מילוי מלוח מתאים, אפילו בצק עלים.
חותכים את הבצק לעיגול עגול, מורחים חומוס (מהחנות) או ממרח שעועית שלנו במרכז,
מורחים מעל רוטב פסטו בייתי,
מניחים מעל פרוסת חציל אפוי או מטוגן (לפי הפיגורה..)
מטפטפים כמה טיפות שמן זית ומניחים חצי ביצה חומה (חמינדוס)
צריך הוראות לביצה חומה? קליפות בצל, קפה, שקית תה..
מברישים בביצה וזורים שומשום לבן ושחור או קצח
מכניסים לתנור חם עד שמשחים.
 

אות לי

משתמש סופר מקצוען
היה לי תמונה אז חבל לזרוק אותה..
השעועית המקולפת והקליפות:
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ת'

קסט תִּקְרַב רִנָּתִי לְפָנֶיךָ יְהוָה כִּדְבָרְךָ הֲבִינֵנִי:קע תָּבוֹא תְּחִנָּתִי לְפָנֶיךָ כְּאִמְרָתְךָ הַצִּילֵנִי:קעא תַּבַּעְנָה שְׂפָתַי תְּהִלָּה כִּי תְלַמְּדֵנִי חֻקֶּיךָ:קעב תַּעַן לְשׁוֹנִי אִמְרָתֶךָ כִּי כָל מִצְוֹתֶיךָ צֶּדֶק:קעג תְּהִי יָדְךָ לְעָזְרֵנִי כִּי פִקּוּדֶיךָ בָחָרְתִּי:קעד תָּאַבְתִּי לִישׁוּעָתְךָ יְהוָה וְתוֹרָתְךָ שַׁעֲשֻׁעָי:קעה תְּחִי נַפְשִׁי וּתְהַלְלֶךָּ וּמִשְׁפָּטֶךָ יַעֲזְרֻנִי:קעו תָּעִיתִי כְּשֶׂה אֹבֵד בַּקֵּשׁ עַבְדֶּךָ כִּי מִצְוֹתֶיךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:
נקרא  14  פעמים

לוח מודעות

למעלה