פרווה תפריט לשבת קודש

חחח

משתמש סופר מקצוען
עוף עם אורז וירקות
זה מתכון ישן של אמא שלי, וכל פעם שאני מכינה, אני שואלת את עצמי למה אני לא מכינה יותר.
שימו לב - הוא דורש זמן תנור ארוך.

שמים בתבנית
2 כוסות אורז לבן
מעליהם - 1 בצל חתוך לקוביות, 1 פלפל ירוק כהה חתוך לקוביות ו- 1 פלפל אדום ג''כ קוביות (אפשר להוסיף עוד צבעים, תורם למראה, לא כ''כ לטעם)
מכסים ב3 כוסות מים שמעורבב בהם מלח ואבקת מרק עוף (קצת קשה כאן לוותר על האבקת מרק כי היא מוסיפה הרבה טעם, אבל אפשר לוותר אם אתם מתעקשים)
מכינים משחת תיבול לעוף מ- שום כתוש, פפריקה ושמן, מורחים את חלקי העוף מכל הצדדים ומניחים על האורז המכוסה במים.
מכסים את התבנית בנייר כסף.
עד כאן אפשר ורצוי להכין יום מראש כך העוף והאורז סופגים את הטעמים.
מכניסים לתנור מחומם בחום בינוני גבוה (220 מעלות).
אופים שעתיים ואפילו 3 שעות מכוסה ועוד כשלושת רבעי שעה גלוי עד שהעוף מקבל צבע יפה (אני אופה עם העור כך העוף לא מתייבש)
מדי פעם צריך לבדוק שיש מספיק מים באורז, אם חסר - תוסיפו.
רק לקראת הסוף כל המים צריכים להיספג באורז.
האורז יוצא רך רך ומלא טעם
והבית מלא ניחוחות.
איך מחממים את זה בשבת?
זה לא מתייבש?
 

אילה מינה

משתמש מקצוען
לקראת השבת הקרובה הבטחתי לבעלי להחליף את כל המתכונים
ואני אשמח מאוד לעזרתכן
לליל שבת-סלמון
יש לי מתכון מצוין אבל נמאס לנו ממנו, אשמח מאוד לקבל מתכונים חדשים
עוף-עד היום עשיתי בתנור קלאסי, אשמח מאוד לרעיונות חדשים
טשולנט-נורא רוצה גיוונים
ומנה אחרונה-בעלי לא אוהב פרות ולא מוסים ולא עוגות ולא ג'לי, יש רעיונות אחרים?
ולמנהלות היקרות
בבקשה אל תמחקו לי את האשכול, לא מצאתי מענה באשכולות אחרים
 

מ.ל.ב. י

משתמש מקצוען
טשולנט-נורא רוצה גיוונים
היה בטעימות מתכון למשהו עם אורז היה ניראה טוב, סלמון תעשי עם פירורי לחם מוזהבים כך עם שום, ועוף אנחנו מבשלים עם הרבה אבקת שום ופפריקה מרוקאית עם תפוחי אדמה והכל טעים ועדיין לא נמאס לנו
 

אילה מינה

משתמש מקצוען
היה בטעימות מתכון למשהו עם אורז היה ניראה טוב, סלמון תעשי עם פירורי לחם מוזהבים כך עם שום, ועוף אנחנו מבשלים עם הרבה אבקת שום ופפריקה מרוקאית עם תפוחי אדמה והכל טעים ועדיין לא נמאס לנו
עוף ככה אני עושה תמיד, מחפשת משהו אחר
אשמח להסבר ברור של הסלמון
 

mend

משתמש מקצוען
D I G I T A L
לליל שבת-סלמון
יש לי מתכון מצוין אבל נמאס לנו ממנו, אשמח מאוד לקבל מתכונים חדשים
סלומון בקראסט ירוק
 

היפי

משתמש פעיל
סלמון:
- לערבב דבש וחרדל בכמות שווה, למרוח על הסלמון מכל הכיוונים ולפזר מעל פירורי לחם.
- לתבל מיונז באבקת שום, פפריקה ומלח, למרוח מלמעלה על הדג, ולפזר מעל פירורי לחם/ שמיר טחון.
- להכין רוטב מ: כף דבש, 2 כפות שמן, 3 כפות רוטב צ'ילי, כף טריאקי, שום כתוש, פפריקה, פלפל שחור. להשרות לפחות שעתיים, לפזר שומשום.
כל המתכונים לאפות 20 דקות בחום של 180 מעלות.

עוף:
- לערבב כמות שווה של מיץ תפוזים וריבת משמש, למרוח על העוף ולאפות בתנור.
- בסיר לאדות בצל, פלפל חתוך קטן, שן שום, ופרוסות גזר דקות, להוסיף את העוף ולתבל בפפריקה (בלבד) בשפע. לאחר שעה של בישול להוסיף פרוסות של תפו"א ועלי פטרוזיליה.

מנה אחרונה:
סופלה?
גלידה?
פאי?
מנה אחרונה יכולה גם להיות מגש פיצוחים עם שוקולדים.
 

מג'

משתמש מקצוען
האמת שיש אצלנו בבית אוכל מסורתי שנקרא "רישתה"
הוא יוצא מושלם וכל הילדים אוכלים את כולו בשקיקה.
הרעיון שלו זה כרעיים עוף עם פסטה (מספר 8 -הארוכים..)
הוא בנוי בצורה כזאת וזה עושה אותו כל כל מיוחד.
1. מטגנים את העוף עם קצת שמן שיהיה צבע יפה.
2. מבשלים את האטריות כרגיל.
3. שמים בסיר (מומלץ כמה שיותר גבוה יותר טוב)- ניר אפיה כולל דפנות הסיר
4. לוקחים חצי מכמות האטריות עם קצת שמן (מטיגון העוף)ותבלינים (פלפל, פפריקה, גריל עןף , אבקת מרק ) ושמים בסיר
5. מעל שמים את העופות ומשמנים אותם עם קצת תבלינים
6. מכסים בחצי השני של כמות האטריות ושוב שמים את השמן של העוף עם תבלינים.
7. מבשלים למשך 4 שעות בערך. שימו לב!! חצובה על חצובה-- שיהיה מאוד גבוה ורחוק מהאש- על מינימום.
8. מומלץ לשים מתחת לנייר האפיה איזה מתחת שקצת תגביה מתחתית הסיר ואז האטריות פחות ישרפו.

אם רוצים את האוכל לליל שבת משאירים כך
אם רוצים לבוקר ולבשאיר את זה כל הלילה - לפני שבת להפוך את כל הסיר על צלחת לשים ניר אפיה ולהחזיר הפוך
כלומר שעכשיו הצד שהיה למעלה- הוא למטה.
זה תחליף מושלם למי שרוצה לגוון מטשונט
 

saryk

משתמש מקצוען
עוף שונה ומענין, וטעים נורא:
לגרד/לרסק המון שיני שום. נגיד ראש.
לערבב עם שמן(אפשר שמ"ז) פפריקה וא' מרק. ולעסות את העוף עם זה.
לאדות בצל ולשים את העוף על הבצל המאודה לבישול ארוך על אש נמוכה.
העוף מגיר נוזלים, אם רוצים הרבה רוטב אפשר להוסיף מים בהמשך.
כמובן להפוך את העוף באמצע.
אם רוצים אפשר לטגן בהתחלה מ2 הצדדים על אש גבוהה שהעוף יקבל צבע יפה.

עוד רעיון:
לאדות בצל, להוסיף קוביות קטנות (של סלייסר למשל)מהרבה בטטות.
אחרי כמה דקות להוסיף עופות + כמויות שוות של :סילאן+סויה+קטשופ. וקצת א' מרק.
ולבשל...
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
היה פה אשכול תפריטים גדול ומרתק.
ולכן התגובות המקסימות להלן תאוחדנה עם האשכול ההוא.
למען הסדר הטוב ויעילות השימוש.
 

כבי800

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
אני כל היום ברחרוחים אחרי מתכונים משובחים של סלמון, ואוהבת לגוון
אז יש לי שלל גדול...

זה למשל דג עסיסי ומעולה.
אני אוהבת את הכמות הזו של הרוטב על לא-הרבה פרוסות (מקסימום 5-6) אז לפעמים פשוט מכפילה כשהקהל גדול:

דג ברוטב אדום פיקנטי עם שומשום

4 כפות שמן זית

3 שיני שום כתוש

3 כפות רוטב סויה

3 כפות צ'ילי מתוק

2 כפות פפריקה מרוקאית

כפית מלח

כפית סוכר

פלפל שחור



לערבב ולשפוך על הדגים לפזר שומשום

לאפות 17-18 דק' על 200 לא מכוסה.


תמיד יוצא מושלם ומלא בטעם, ולא מאכזב.
מה שחשוב להקפיד בסלמון, בכל מתכון, זו אפיה מינימלית ממש. רק עד שהדג מתחיל להבהיר, ומזלג ננעץ בו בקלות.
 

כבי800

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
זה דג בעשבי תיבול,
לאניני טעם
בסגנון יותר מלוח- פיקנטי
יוצא מעולה, עדין ועסיסי ומלא טעם

במתכון המקורי,
צריך להשרות את הדגים לחצי שעה בתערובת של:
4 כוסות מים (אפשר פחות), 1/2 כף מלח ו 1/2 כוס מיץ לימון (מספיק חצי לימון)
אני כבר פשוט מדלגת על השלב הזה, סלמון הוא לא מושט, ישלו טעם עדין ולא דגי מידי ולטעמי השלב הזה מיותר.

מכינים תערובת תיבול:
1.5 כפיות שום גבישי
1 כפית אורגנו
1 כפית בזיליקום
1 כפית שמיר מיובש
1/2 כפית פטרוזיליה מיובשת
1.5 כפיות מלח
1/4 כפית פלפל שחור
1 כפית אבקת בצל (אם אין לי בדיוק, אני מדלגת. זה מוצר אמריקאי. מוסיף אבל לא קריטי)

מורחים מיונז על חלקן העליון של פרוסות הסלמון, ומעל מפזרים בנדיבות את תערובת עשבי התיבול
מחממים מראש ל-200/220 מעלות (תלוי תנור)
מניחים את הדגים בתבנית מרפדת בנייר אפיה. אופים 15 דקות מכוסה, 10-12 דקות לא מכוסה.
 

כבי800

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
יש לי עוד המון, כבר לא זוכרת מה פרסמתי ומה לא:
דג בפירורי לחם עם רוטב שום-חרדל ששופכים בהגשה
דג עם קראסט חמוציות-שקדים ובצל מטוגן
דג בפירורי לחם פסטו-של אביגיל מייזליק, מושלם
דג עם חרדל וקישוט קשיו
דג בקראסט פיסטוקים
והכי הכי - אם מתחשק להשקיע- דג מושלם עם אננס צרוב ופטריות ברוטב חריף-חמוץ מתוק (סגנון סיני) מתכון של חוי לב

אם מעניין משהו מהרשימה אמרו ואעלה.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ב'

ט בַּמֶּה יְזַכֶּה נַּעַר אֶת אָרְחוֹ לִשְׁמֹר כִּדְבָרֶךָ:י בְּכָל לִבִּי דְרַשְׁתִּיךָ אַל תַּשְׁגֵּנִי מִמִּצְוֹתֶיךָ:יא בְּלִבִּי צָפַנְתִּי אִמְרָתֶךָ לְמַעַן לֹא אֶחֱטָא לָךְ:יב בָּרוּךְ אַתָּה יְהוָה לַמְּדֵנִי חֻקֶּיךָ:יג בִּשְׂפָתַי סִפַּרְתִּי כֹּל מִשְׁפְּטֵי פִיךָ:יד בְּדֶרֶךְ עֵדְוֹתֶיךָ שַׂשְׂתִּי כְּעַל כָּל הוֹן:טו בְּפִקֻּדֶיךָ אָשִׂיחָה וְאַבִּיטָה אֹרְחֹתֶיךָ:טז בְּחֻקֹּתֶיךָ אֶשְׁתַּעֲשָׁע לֹא אֶשְׁכַּח דְּבָרֶךָ:
נקרא  5  פעמים

לוח מודעות

למעלה