פרווה תפריט לשבת קודש

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
שירה, מאוד אשמח למתכון....
בשתי כפות שמן מטגנים גמבה אדומה אחת חתוכה לקוביות.
כשהיא משנה את צבעה, מוסיפים שתי שיני שום פרוסות ומטגנים כחצי דקה.
מוסיפים כוס וחצי חומוס מבושל, כף שטוחה פפריקה מתוקה, רבע כפית פלפל שחור/לבן וחצי כפית כמון ,מערבבים ומטגנים כחצי דקה.
מוסיפים מים רותחים עד לכיסוי ומרתיחים. מבשלים בסיר מכוסה על אש נמוכה עד שהנוזלים מצטמצמים בחצים.
מוסיפים מלח וחופן כוסברה קצוצה, מערבבים ומכבים את האש.
מיטיבי לכת יכולים להוסיף גם פלפל ירוק חריף קצוץ לצד הגמבה.
 

שירי כהן

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
איזה נשות חיל... אין דברים כאלה!!!
מעריצה נשים שמכינות מלא סוגים של סלטים :)
מתי ואיך אתן מגיעות לזה, ואיפה השגתן את השעות הנוספות?
אצלי יש תמיד את החומוס-טחינה-חצילים,
וסלט גדול חי וצבעוני, ולידו עוד אחד
אבל מה זה השתים עשרה פלוס סוגים? איך הכמויות האלה?
וכל אחד עם הניקוי שלו והתיבול... באמת כל הכבוד לכן
ו@shira bira - אני בדרך אליך לשבת, וחג!!!
ראי הוזהרת :)
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
איזה נשות חיל... אין דברים כאלה!!!
מעריצה נשים שמכינות מלא סוגים של סלטים :)
מתי ואיך אתן מגיעות לזה, ואיפה השגתן את השעות הנוספות?
אצלי יש תמיד את החומוס-טחינה-חצילים,
וסלט גדול חי וצבעוני, ולידו עוד אחד
אבל מה זה השתים עשרה פלוס סוגים? איך הכמויות האלה?
וכל אחד עם הניקוי שלו והתיבול... באמת כל הכבוד לכן
ו@shira bira - אני בדרך אליך לשבת, וחג!!!
ראי הוזהרת :)
אני אישית מכינה את המבושלים (ואין הרבה כי זה ים עבודה), הטחינה והממרחים לפני שבת.
ולפני הסעודה מכינה את החיים כך שזה לא כל כך קשה.
כדאי מאד (אם כי אני מתעצלת וחבל) להכין לפני שבת קופסאות /כוס חד"פ עם בצל ירוק קצוץ וכוסברה קצוצה. זה מקל מאד.
 

מים חיים

משתמש פעיל
כמות לחצי חתיכה של בשר -
לטגן 2 בצלים עד להשחמה,
להוסיף 2-3 שיני שום פרוסות,
להוסיף כפית חרדל ולערבב,
לטגן את הבשר על הבצל מכל הצדדים,
להוסיף בערך 2 כפות דבש גדושות,
מלח, סוכר, פלפל,
לבשל על אש נמוכה בערך שעה וחצי,
להפוך מדי פעם.
אפשר להוסיף בסוף הבישול יין.

משתמשת בד''כ בבשר מס' 2 או 3.
אם לא מתרכך מספיק להוסיף חצי כפית סודה לשתיה ולבשל עוד כרבע שעה.
בלי להוסיף מים?
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
אני אישית מכינה את המבושלים (ואין הרבה כי זה ים עבודה), הטחינה והממרחים לפני שבת.
ולפני הסעודה מכינה את החיים כך שזה לא כל כך קשה.
כדאי מאד (אם כי אני מתעצלת וחבל) להכין לפני שבת קופסאות /כוס חד"פ עם בצל ירוק קצוץ וכוסברה קצוצה. זה מקל מאד.
חלום אמיתי להכין סלטים חיים אצל הוריי.
כל הירק העלי והתוספות מוכנים וקצוצים לקופסאותיהם:p
 

ריקי שחור

משתמש מקצוען
אני לא הייתי מבשלת עוף מ-0 ל- 100 על פלטה.
ויש לי פלטה חזקה מאד.
נסי ותהני!
זה מתבשל מעולה, בישול איטי, שומר על כל הטעמים, מלא רוטב עסיסי. הכי קל, הכי כיף.
(גם אני בפעם הראשונה שניסיתי הייתי בחרדות, עד שפתחתי את התבנית... )
 

רִפְקִי.

משתמש סופר מקצוען
אני לא הייתי מבשלת עוף מ-0 ל- 100 על פלטה.
ויש לי פלטה חזקה מאד.
זהו, שבפסח הכנתי עוף בתפוזים, רק על הפלטה, וזה היה טעים כל כך, רק שבתנור רגיל אני לא מצליחה לשחזר את זה.
כבר חשבתי אולי להעמיד פלטה בשישי בבוקר עם העוף.
 

רחל סרולוביץ

כתיבה שיווקית וקופירייטינג
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי
תפריט שבת נוסף להשראתכן:
ליל שבת
חלות ביתיות קלאסיות

דגים: (1 מהמבחר)
סלומון בפסטו
סלומון בפטריות
סלומון בפירורים
סלומון בטריאקי
מושט עם לימון ועגבניות
מושט מטוגן עם פירורי לחם + רוטב שום

סלטים: (כ-7 מתוך המבחר)
חומוס ביתי
חציל בטעם כבד
חציל פרוסות
חציל בשומשום
חציל ובטטה
בטטה בצילי וכוסברה
בטטה עם פטריות שקדים וחמוציות
סלט עשבי תיבול רענן ומשכר
רוטב פיצה
מטבל ירוק (כוסברה ופטרוזיליה)
דיפ עגבניות איטלקי
זיתים טחונים
זיתים ברוטב אדום
חסה עם בטטות מקורמלות
עגבניות שרי מיובשות
עגבניות שרי חיות עם עשבי תיבול וגרעינים
פטריות חמות
פטריות 'צהובות' לחומוס
פטריות וביצים
מלפפון ובצל
גזר מתוק
פלפלים וגזר בתחמיץ
פלפלים מטוגנים

מרק עוף עם אטריות (כמובן..)

מנה עיקרית: (1 מתוך המבחר)
עוף עם בצל וצ'ילי
עוף בפטריות וזיתים
אנטריקוט דקדק מוקפץ עם פטריות (מוגש על פירה)
כבדים בבצל (מוגש על פירה או לצד אורז)
פרגיות במחבת פסים
קוביות חזה בקערית בצק

תוספות למנה עיקרית: (1 מתוך המבחר)
פשטידת פטריות
פשטידת בצל
פשטידת בטטה
קוגל תפו"א
פלחי בטטה
בורקס ירקות + רוטב פטריות

קינוח: (1 מתוך המבחר)
מוס שוקולד חצי אפוי
מוס תותים
מוס מנגו
גליליות ממולאות
סופלה
כדור גלידה על קוביית בראוניז
מרק פירות קיצי
לפתן תפוחים ואפרסקים

יום השבת
קידוש:
קוגל אטריות (ירושלמי)
מוגש לצד:
מלפפון חמוץ
סלומון מעושן עם פלפל חריף ובצל ירוק
קרקרים

נטילת ידיים:
חלות ביתיות כאמש
מטבלים כמו חומוס, מטבל ירוק, רוטב פיצה (מליל שבת)
סלט ביצים

טשולנט.

חד משמעית- אין מקום לקינוח.

סעודה שלישית
חלות / לחמניות עם סלטי ליל שבת.

מלווה מלכה
סלט טוסט (מהחלה שנשארה משבת)
/ טוסט
/ פרוסות חלה עם תיבול וגבינ"צ בתנור
/ מרק עם מקלות לחם קלוי
 

שירי כהן

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
חלושס
מפה לשם,
אחרי קריאה מדוקדקת של האשכול
יש לי פה עוד כמה מטרות לביקורי שבת...
אתן לא יכולות גם לחשוף את כל השפע הזה
וגם להשאיר אותנו מאחורי הדלת
מתנצלת!!!
 

חני גרינשטיין

משתמש סופר מקצוען
חלושס
מפה לשם,
אחרי קריאה מדוקדקת של האשכול
יש לי פה עוד כמה מטרות לביקורי שבת...
אתן לא יכולות גם לחשוף את כל השפע הזה
וגם להשאיר אותנו מאחורי הדלת
מתנצלת!!!
מוזמנת בחום.
הדלת פתוחה.
 

super tiger

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
תפריט שבת נוסף להשראתכן:
ליל שבת
חלות ביתיות קלאסיות

דגים: (1 מהמבחר)
סלומון בפסטו
סלומון בפטריות
סלומון בפירורים
סלומון בטריאקי
מושט עם לימון ועגבניות
מושט מטוגן עם פירורי לחם + רוטב שום

סלטים: (כ-7 מתוך המבחר)
חומוס ביתי
חציל בטעם כבד
חציל פרוסות
חציל בשומשום
חציל ובטטה
בטטה בצילי וכוסברה
בטטה עם פטריות שקדים וחמוציות
סלט עשבי תיבול רענן ומשכר
רוטב פיצה
מטבל ירוק (כוסברה ופטרוזיליה)
דיפ עגבניות איטלקי
זיתים טחונים
זיתים ברוטב אדום
חסה עם בטטות מקורמלות
עגבניות שרי מיובשות
עגבניות שרי חיות עם עשבי תיבול וגרעינים
פטריות חמות
פטריות 'צהובות' לחומוס
פטריות וביצים
מלפפון ובצל
גזר מתוק
פלפלים וגזר בתחמיץ
פלפלים מטוגנים

מרק עוף עם אטריות (כמובן..)

מנה עיקרית: (1 מתוך המבחר)
עוף עם בצל וצ'ילי
עוף בפטריות וזיתים
אנטריקוט דקדק מוקפץ עם פטריות (מוגש על פירה)
כבדים בבצל (מוגש על פירה או לצד אורז)
פרגיות במחבת פסים
קוביות חזה בקערית בצק

תוספות למנה עיקרית: (1 מתוך המבחר)
פשטידת פטריות
פשטידת בצל
פשטידת בטטה
קוגל תפו"א
פלחי בטטה
בורקס ירקות + רוטב פטריות

קינוח: (1 מתוך המבחר)
מוס שוקולד חצי אפוי
מוס תותים
מוס מנגו
גליליות ממולאות
סופלה
כדור גלידה על קוביית בראוניז
מרק פירות קיצי
לפתן תפוחים ואפרסקים

יום השבת
קידוש:
קוגל אטריות (ירושלמי)
מוגש לצד:
מלפפון חמוץ
סלומון מעושן עם פלפל חריף ובצל ירוק
קרקרים

נטילת ידיים:
חלות ביתיות כאמש
מטבלים כמו חומוס, מטבל ירוק, רוטב פיצה (מליל שבת)
סלט ביצים

טשולנט.

חד משמעית- אין מקום לקינוח.

סעודה שלישית
חלות / לחמניות עם סלטי ליל שבת.

מלווה מלכה
סלט טוסט (מהחלה שנשארה משבת)
/ טוסט
/ פרוסות חלה עם תיבול וגבינ"צ בתנור
/ מרק עם מקלות לחם קלוי
אשמח למתכון לסלמון בפירורים, סלמון עם פטריות
וקוביות חזה עוף בקערת בצק.


נראה ששווה אצלכם!
 

רחל סרולוביץ

כתיבה שיווקית וקופירייטינג
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי
אשמח למתכון לסלמון בפירורים, סלמון עם פטריות
וקוביות חזה עוף בקערת בצק.
סלמון בפירורים של אביגיל מייזליק:
טוחנים במעבד מזון:
כוס פירורי לחם
4 כפות עשבי תיבול טריים (בזיליקום / פטרוזיליה / כוסברה / טימין / שמיר) אפשר לשלב
3 שיני שום כתושות.
מוסיפים 3 כפות שמן זית ומערבבים.
יוצקים לתבנית 1 כוס יין לבן.
מורחים 7-8 פילטים של סלמון ב:
3 כפיות חרדל
מלח ופלפל
מהדקים את ציפוי הפירורים על הסלמון
ומניחים בתבנית עם היין
צולים על 200 מעלות 15-20 דקות.

סלמון בפטריות:
מטגנים 2 בצל סגול חתוך לחצאי פרוסות
כשהבצל מטוגן מוסיפים סלסלת פטריות טריות חתוכות לרבעים
מתבלים ב: (אין לי כמויות מדויקות. לטעום ולאזן שלא יהיה מלוח / מתוק מידי)
סויה
סילאן
פלפל שחור
יוצקים את התערובת על מנות סלומון בתבנית ואופים על 200 מעלות 18 דקות.

קוביות חזה עוף בקעריות בצק:
חותכים חזה עוף לקוביות קטנות ומשרים למינימום חצי שעה ב: (אין לי כמויות, לפי העין)
רוטב ברביקיו
גריל עוף
פפריקה
אבקת שום

מטגנים 2 בצל חתוך לקוביות,
אפשר להוסיף פטריות אם רוצים,
מוסיפים את קוביות החזה ומערבבים עד שהחזה מלבין ומזהיב מעט. לוקח דקות ספורות.

לקעריות:
גרסה ל'אין זמן אין מצפון':
קורצים בכוס עיגולים של בצק עלים ומניחים כל עיגול על תבנית הפוכה של מאפינס.
אני שמה על תבנית סיליקון הפוכה של 12 שקעים.
מעצבים על צורת המאפינס ואופים בתנור להזהבה.
מחלצים בזהירות ולפני ההגשה ממלאים בקוביות החזה.

גרסה לבצק תוצרת בית אעלה מחר בעז"ה
 

ש+

משתמש מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
אשמח למתכון לסלמון בפירורים
לטבול כל פרוסת סלמון בשמן ואח"כ בפרורי לחם מטובלים היטב (מלא גריל דג, פפריקה, מלח, פלפל שום וכו') לאפות 20 דק' ולחמם פתוח
אפשר לעשות את זה בצורת נגיסים- פרוסות סלמון קטנות וזה ממש יפה
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט א'

א אַשְׁרֵי תְמִימֵי דָרֶךְ הַהֹלְכִים בְּתוֹרַת יְהוָה:ב אַשְׁרֵי נֹצְרֵי עֵדֹתָיו בְּכָל לֵב יִדְרְשׁוּהוּ:ג אַף לֹא פָעֲלוּ עַוְלָה בִּדְרָכָיו הָלָכוּ:ד אַתָּה צִוִּיתָה פִקֻּדֶיךָ לִשְׁמֹר מְאֹד:ה אַחֲלַי יִכֹּנוּ דְרָכָי לִשְׁמֹר חֻקֶּיךָ:ו אָז לֹא אֵבוֹשׁ בְּהַבִּיטִי אֶל כָּל מִצְוֹתֶיךָ:ז אוֹדְךָ בְּיֹשֶׁר לֵבָב בְּלָמְדִי מִשְׁפְּטֵי צִדְקֶךָ:ח אֶת חֻקֶּיךָ אֶשְׁמֹר אַל תַּעַזְבֵנִי עַד מְאֹד:
נקרא  29  פעמים

לוח מודעות

למעלה