פרווה תפריט לשבת קודש

תמרוווש

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
כל שבת מחדש אותו סיפור...
יושבת ומתכננת את שבת,
ונתקעת מהתחלה-
איך לגוון? מה להכין? את זה כבר הכנו שבת שעברה..
והשבת רוצים יותר סטייל מושקע...
הייתי שמחה אם תעלו לכאן תפריט מלא לסעודת שבת,
שיהיה לנו מגוון רעיונות!!
mix& match
מחכה לרעיונות שלכם!!
 

חניפו

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
D I G I T A L
מכינה באופן כללי לשבת:
חלות
סלט זיתים
קונה מטבוחה, סלט פטריות, טחינה (מסוימת), דיפ עגבניות
סלט חסה
סלט כרוב
סלט מלפפונים

ליל שבת:
דגים - סלמון בירקות/ סלמון מרוקאי/ רולדה ווייט פיש ברוטב חריף
מרק עוף עם ירקות וקניידאלאך
עוף - עוף ביין/ עוף עם ירקות/עוף עם פטריות/פרגיות ממולאות
תוספת של ירק - ירקות מוקפצים/שעועית ירקוה/ פטריות ובצל (למי שיש עוד רעיונות אשמח)
2 תוספות של פחמימה - אורז עם ירקות/פירה/תפו"א אפויים/תירס

שבת בבוקר:
כבד קצוץ/כבד עם בצל מטוגן/ בלינצ'עס במילוי ירקות/בורקס במילוי בשר
טשולנט עם קישקע וקוגל

סעודה שלישית:
סלט ביצים
קציצות טונה/פשטידת פטריות של העני בעיקרון דואגת למנה עיקרית אחת ומגוונת לפי הקריזות.
 
נערך לאחרונה ב:

חני גרינשטיין

משתמש סופר מקצוען
ליל שבת
חלות ביתיות מחוממות על הפלטה
סלטים :
חומוס (ביתי)
טחינה (כנ''ל)
חציל קלוי במיונז
חציל קלוי בטחינה
ממרח ביצים
ערבי
עגבניות שרי עם זיתים
חסה בכל מיני תיבולים
כרוב סגול ולבן כל מיני...
(לא כל שבת יש הכל, כן? אבל יש גם עוד הרבה סוגים שמגיעים מדי פעם)
דגים: דג קרפיון / מושט ברוטב פלפלים חריף / מושט / דניס בתנור - יש כמה מתכונים, מגוונים. / סול ממולא
בחורף - מרק עוף עם אטריות/קניידלאך/ שקדי מרק
מנה עיקרית - פרגיות ממולאות בתנור / עוף עם אורז וירקות בתנור / כרעיים עוף עם פירורים בתנור / עוף צלי בסיר - יש לי כמה, מגוונת.
תוספות - אורז, תפו''א אפויים, פשטידת ירקות או תפו''א, אנטי פסטי, מוסקה, קוביות חזה עוף עם פלפלים ברוטב אדום (מתכון משגע מניקי ב.)
מנה אחרונה - הכי אהוב - סלט פירות בחורף ואבטיח מלון בקיץ.
לפעמים מכינה גלידה או רפרפת, לפעמים לפתן פירות מבושלים.
אחרי הסעודה (אחרי שמפנים את השלחן ומדיחים כלים) - פיצוחים ועוגות, בחורף תה

שבת בבוקר
מנה ראשונה - ביצים מהטשולנט מרוסקות ומתובלות + כבד קצוץ או קוביות ברוטב + סלטים
מנה עיקרית - טשולנט+ שניצלים או פסטרמה וקיגל אטריות או תפו''א.
מנה אחרונה - כנ''ל.

סעודה שלישית
סלטים כמו בליל שבת עם תוספת של סלטים חלביים בקיץ (גבינות שמנת, קוביות גבינה בולגרית בחסה וכדו')
דגים - געפילטע פיש (אמא שלי שולחת כל שבוע), קציצות טונה / סלמון, סלט טונה עם ביצה קשה, דגים מעושנים
משהו נחמד לתוספת- פשטידה (ירקות, פטריות, בצל, תירס) או נודלס עם ירקות או פסטה מוקרם
משהו מתוק לקינוח - בלינצ'עס, עוגת גבינה, עוגת שמנת וכדו' עם כוס קפה.

מלווה מלכה
משתדלת לאפות פת חמה (לחמניות, פוקאצ'ות, בייגלס וכדו')
לפעמים זה רק טוסט...
לפעמים נחה עלי הרוח ומבשלת אוכל ממש - מוקרמים, שקשוקה ועוד וכמובן סלט ירקות חי.
לקינוח כוס קפה עם עוגה שנשארה (או לא) משבת.

שבוע טוב.
 

חני גרינשטיין

משתמש סופר מקצוען
נשמח למתכון.

כנ"ל
דניס בתנור
קוצצים עשבי תיבול - פטרוזיליה, כוסברה, בזיליקום הכל או חלקם,
מוסיפים כמה שיני שום כתוש
שמן זית, מיץ לימון ויין לבן.
מלח
מורחים את הדגים בתערובת
ומצפים כל נתח (בנפרד) בנייר כסף, כמו מעטפה.
מניחים בתבנית (אפשר בערמות, כי כל דג עטוף בפני עצמו)
אופים בתנור 220 מעלות כעשרים דקות.
המעצבן הוא בהגשה, שצריך לפתוח כל מעטפה ולשלוף את הדג. במסעדות מגישים עם הנייר כסף. אני לא אוהבת.
אפשר להכין את זה גם מדגים אחרים - מושט, פורל, מוסר.

מושט בתנור יש לי כמה מתכונים אבל את המתכון הבא אני הכי אוהבת:
שמים בתבנית : רצועות פלפל אדום, פרוסות שום וצרור כוסברה (אפשר לקצוץ ואפשר להשאיר שלם. אני לא קוצצת כי הילדים לא אוהבים את העלים)
מעל מניחים את הדגים
מכינים תערובת תיבול : חצי כוס שמן זית, חצי כוס מים, מלח, כמון, פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה, שאטה גרוס (אין לי כמויות, שמה לפי העין) אם אתם לא אוהבים חריף תשמיטו את החריפים.
שופכים על הדגים את התערובת
מכסים שוב בירקות כנ''ל (פלפל אדום, שום וכוסברה)
אופים רבע שעה מכוסה ועוד רבע שעה פתוח בחום 2 מעלות.
 

חני גרינשטיין

משתמש סופר מקצוען
@חני גרינשטיין - ווהאו איזה סעודות!!!
אולי תביאי מתכונים,
בעיקר הייתי שמחה לקבל את "עוף עם אורז וירקות בתנור" ו"חציל קלוי בטחינה"
עוף עם אורז וירקות
זה מתכון ישן של אמא שלי, וכל פעם שאני מכינה, אני שואלת את עצמי למה אני לא מכינה יותר.
שימו לב - הוא דורש זמן תנור ארוך.

שמים בתבנית
2 כוסות אורז לבן
מעליהם - 1 בצל חתוך לקוביות, 1 פלפל ירוק כהה חתוך לקוביות ו- 1 פלפל אדום ג''כ קוביות (אפשר להוסיף עוד צבעים, תורם למראה, לא כ''כ לטעם)
מכסים ב3 כוסות מים שמעורבב בהם מלח ואבקת מרק עוף (קצת קשה כאן לוותר על האבקת מרק כי היא מוסיפה הרבה טעם, אבל אפשר לוותר אם אתם מתעקשים)
מכינים משחת תיבול לעוף מ- שום כתוש, פפריקה ושמן, מורחים את חלקי העוף מכל הצדדים ומניחים על האורז המכוסה במים.
מכסים את התבנית בנייר כסף.
עד כאן אפשר ורצוי להכין יום מראש כך העוף והאורז סופגים את הטעמים.
מכניסים לתנור מחומם בחום בינוני גבוה (220 מעלות).
אופים שעתיים ואפילו 3 שעות מכוסה ועוד כשלושת רבעי שעה גלוי עד שהעוף מקבל צבע יפה (אני אופה עם העור כך העוף לא מתייבש)
מדי פעם צריך לבדוק שיש מספיק מים באורז, אם חסר - תוסיפו.
רק לקראת הסוף כל המים צריכים להיספג באורז.
האורז יוצא רך רך ומלא טעם
והבית מלא ניחוחות.



חציל בטחינה
זה לא ממש מתכון
קולים חציל על האש (עטוף בכמה שכבות של נייר כסף, כך הכיריים לא מתלכלכות)
מקלפים ומשתדלים להשאיר אותו שלם.
שופכים מעליו טחינה מוכנה, מקשטים בפפריקה ועלה פטרוזיליה.
להגשה יותר אלגנטית, אבל פחות נוחה, לא מקלפים את החציל, אלא חוצים אותו לאורכו, רק למעלה הוא נשאר מחובר עם העלה, ומפצלים אותו לשני הצדדים, באמצע שמים טחינה ומקשטים כנ''ל.

במעדניות מוכרים חציל בטחינה שהוא טחון (אצלי פחות אוהבים את הגירסא הזאת)
מקלפים את החציל הקלוי
מוסיפים טחינה מוכנה וקצת מיונז
מרסקים בבלנדר מקל.
 

ציפס קידס

משתמש מקצוען
פרסום וקופי
צילום מקצועי
סעודת ליל שבת:
חלות (קנויות)
סלטים -
קוביות בטטה בדבש ושום
סלט פטריות וביצים
טחינה
עגבניות שרי עם שמנ"ז ועשב כלשהוא (פטרוזיליה/שמיר/בצל ירוק)
סלט זיתים ופטריות ברוטב עגבניות
חצילים על האש טחון
דגים -
מושט בעשבי תיבול ולימון/סלמון בעשבי תיבול ולימון
מרק -
"לוקשאלאך" - קניידאלאך(מאמא) - שקדי מרק
עוף -
בדר"כ בתנור עם סגנון תיבול משתנה, לפעמים שמה בסיר עם ה-מ-ו-ן בצל מטוגן ופטריות למשך כמה שעות - יוצא מעדן!
קוגל תפו"א או תפו"ע כתוספת
לקינוח -
פירות/סופלה/נקטר
סעודת יום שבת קודש:
חלות סלטים ודגים כמו בלילה
ביצים ובצל לפעמים גם רגל קרושה (מאמא)
טשולנט עתיר בבשר וטעים מאד
קינוחים כמו בליל ש"ק.
סעודה שלישית:
רק בעידן הקורונה זה היה בבית ואז אכלנו חלות כמובן, דגים מה שנשאר, סלטים מה שנשאר, ופשטידה כלשהי.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
התפריט שלנו ממש פשוט ומתבסס בעיקר על דגש לסלטים חיים והתאמה לילדים.
סעודה ראשונה:
חלת כוסברה מקמח 80%. טעימה מאד.
סלטים:

טחינה
ממרח חומוס ביתי.
סלט סלק חי (קוצצים דק עם גזר סלרי שום ותבלינים).
פסטו
ממרח זיתים
חצילים בתחמיץ עם קוביות בצל סגול וגמבה.
שניצל חציל (עם בלילה טעימה במיוחד)
סלט ביצים (לא כל כך מחבבת מיונז אבל הקטן החליט שהוא אוכל רק "סלט ביצות").
סלט עגבניות שרי, פטריות טריות, עשב תיבול וצנוברים.
סלט חסה.
סלט כרוב חי- לרוב כרוב לבן או לבן וסגול פרוסים לשיערות דקות עם כוסברה או בצל ירוק, שומשום ותבלינים.
אבוקדו עם בצל ירוק.
סלט בצל סגול ובזיליקום.
סלט עגבניות שרי, פלפל חריף ושום.
סלט אדממה וצנוניות
מלפפונים חיים פרוסים ללא תיבול- כן!
(כשיש אורחים אנחנו מוסיפים עוד סלטים).
לשמחתי החלק האהוב על הילדים בסעודה זה הלחם והסלטים ולכן אנחנו משקיעים בו יותר מכל חלק.
דגים מרוקאיים. לפעמים מגוונים עם סלמון בתנור. כשיש אורחים אנחנו מכינים שני סוגים.
תבשיל חומוס מרוקאי- לא תמיד.

מרק ירקות סמיך (כתום/ אפונה/ירוק/אחר)- רק בחורף.

אנחנו לא מגישים מנה שניה בלילה כי נוכחנו לראות שאף אחד לא אוכל.

סעודה שניה
חלה מקמח מלא 80%.
סלטים - כמו בלילה.כמובן שאת הסלטים החיים אני מכינה במקום ולפעמים מוסיפה עוד סלט חי חדש.
חמין- צמחוני ואהוב על כולם (חוץ ממני. אני לא אוכלת חמין) , מכיל תפו"א , בטטות, בצל, שום, גריסי פנינה, חומוס ושעועית.
מנה בשרית- קציצות בשר ברוטב בצלים / עוף בתנור ברטבים שונים.
אורז עם תוספות- כל פעם משהו אחר.
בטטות בתנור עם שמן זית, מלח גס וקצח- מנה חובה בכל שבת שהיא.

סעודה שלישית
חלה מקמח מלא 80%
דגים מרוקאיים שנותרו מסעודה ראשונה או סלמון בתנור
סלט טונה לילדים
טחינה וחומוס
סלט שוק- חתיכות גדולות של מלפפון, עגבניה, גזר, סלרי, צנוניות, גמבות בצבעים. יותר בריא לאכול ירקות חתוכים גס.
פשטידה כלשהי.
כשיש אורחים אנחנו מכינים סלטים מיוחדים לסעודה זו ולחמניות שום או סמבוסק.
 

ניו פייס

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
זה משהו עדתי שלא אוכלים דגים בבוקר?
אצלינו אני אקיא- אבל חתיכה לכבוד שבת קודש אני אוכל!
בכל אופן אני חושבת שיש משהו כ"כ טעים במאכלי שבת שאני לא מעיזה לעשות אותם סתם ביום יום....
אז לכן אכן מחכים לשבת בשביל המרק עוף המהמם הזה. ( שאגב אני מכניסה המון עצמות עוף וגם מח עצם או עצמות בקר - משנה את הטעם בטירוף!!!!!!!) בשביל הסלמון הטעים והחמים, בשביל הפפריקוש, וכו' וכו'
אפשר כמובן לשחק בגיוונים של הסלטים, תיבולים של העוף, ( אבל חייב פפריקה ,חייב!!!!!!!)
אבל לשנות מאכלי שבת? מה זה אם כן שונה מסתם יום חול?
אין על מאכלי השבת המסורתיים!!!!! (וההונגריים-;););););))
 
נערך לאחרונה ע"י מנהל:

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
המנהגים במאכלי השבת משתנים מעדה לעדה ומבית לרעהו.
ישנן עדות שלא אוכלות דגים בחלק מסעודות השבת
ומנהגי כולם יסודותם בהררי קודש.
ולכן כל הטפה בעניין מיותרת וגם מנוגדת לכללי הפורום הזה.
 

ארבע

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הפקות ואירועים
אצלינו אני אקיא -אבל חתיכה לכבוד שבת קודש אני אוכל!!

כבוד השבת הוא להקיא?
כבוד השבת הוא להתענג על מאכלים אהובים, ואיש על מחנהו, דגלו ומאכלו.
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
זה משהו עדתי שלא אוכלים דגים בבוקר?
תתפלאי לשמוע שלא כולם נוהגים אותו דבר.
ועוד יותר תתפלאי שיש הרבה מתפוצות ישראל שלא נוהגים לאכול דג בשבת.
אה,
והם חרדים.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ק'

קמה קָרָאתִי בְכָל לֵב עֲנֵנִי יְהוָה חֻקֶּיךָ אֶצֹּרָה:קמו קְרָאתִיךָ הוֹשִׁיעֵנִי וְאֶשְׁמְרָה עֵדֹתֶיךָ:קמז קִדַּמְתִּי בַנֶּשֶׁף וָאֲשַׁוֵּעָה (לדבריך) לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קמח קִדְּמוּ עֵינַי אַשְׁמֻרוֹת לָשִׂיחַ בְּאִמְרָתֶךָ:קמט קוֹלִי שִׁמְעָה כְחַסְדֶּךָ יְהוָה כְּמִשְׁפָּטֶךָ חַיֵּנִי:קנ קָרְבוּ רֹדְפֵי זִמָּה מִתּוֹרָתְךָ רָחָקוּ:קנא קָרוֹב אַתָּה יְהוָה וְכָל מִצְוֹתֶיךָ אֱמֶת:קנב קֶדֶם יָדַעְתִּי מֵעֵדֹתֶיךָ כִּי לְעוֹלָם יְסַדְתָּם:
נקרא  7  פעמים

לוח מודעות

למעלה