חלבי תפו''א מוקרם-איך מכינים טעים טעים?

rk 1234

משתמש פעיל
יוצא קריספי?
כשאני עושה ככה זה לא אותו הדבר כמו תפוגן....

כן יוצא לגמרי קריספי.
אני מחכה שזה יהיה קריספי מבחוץ ורך בפנים ואז שופכת את התערובת.

האפיה לא לוקחת הרבה זמן?
כשאני אופה תפו"א בנפרד זה לוקח זמן, והם לא יוצאים קריספי כמו התפוגן...
מעניין...
ועוד נקודה- התפוגן חוסך קילוף וחיתוך אסטטי...

כן האפיה לוקחת הרבה זמן אבל התפוגן מאוד לא בריא... זה ההבדל.
 

רותי לב

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הפקות ואירועים
בלת"ק
אופים פרוסות של תפו"א עם חמאה,
עדיף הרבה חמאה... (100 גרם)

אחרי חצי שעה בערך, שהתפו"א מתרככים מוסיפים את הרוטב:
מיכל שמנת מתוקה
רבע כוס חלב
כף גבינה
חצי כפית מלח
כף אבקת מרק פטריות ממוסמת במעט מים רותחים
מומלץ להוסיף מעט אגוז מוסקט

אופים עוד כרבע שעה

הערות:
1. יש להקפיד על פרוסות דקות תפו"א, לא יותר מס"מ
וחשוב להניח שכבה אחת בלבד
2. יש שאוהבים להוסיף גיבנ"צ מעל, אני לא.
3. הנ"ל מדבר על 4-5 תפו"א בינוניים.
זהירות: טעים נורא ומשמין כנ"ל..
 

מתכנתנת בכירה

משתמש פעיל
אתמול העליתי מתכון לפסטה מוקרמת
אותו דבר בדוק לתפו"א

מבשלים במי מלח לריכוך

מכינים את הרוטב

מעבירים את התפו"א לתבנית
יוצקים את הרוטב מעל
מגרדים מעל גבינה צהובה [במקום לערבב עם הפסטה] ואופים גלוי כעשר דקות להמסה של הגבינ"צ והשחמה
ואם אין תנור חלבי רק סיר חלבי?
מה עושים?
 

23

משתמש מקצוען
ה. בקר
את יכולה להעלות שוב את המתכון של הפסטה
אני לא מצליחה למצוא
תודה
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכב

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד שָׂמַחְתִּי בְּאֹמְרִים לִי בֵּית יְהוָה נֵלֵךְ:ב עֹמְדוֹת הָיוּ רַגְלֵינוּ בִּשְׁעָרַיִךְ יְרוּשָׁלִָם:ג יְרוּשָׁלִַם הַבְּנוּיָה כְּעִיר שֶׁחֻבְּרָה לָּהּ יַחְדָּו:ד שֶׁשָּׁם עָלוּ שְׁבָטִים שִׁבְטֵי יָהּ עֵדוּת לְיִשְׂרָאֵל לְהֹדוֹת לְשֵׁם יְהוָה:ה כִּי שָׁמָּה יָשְׁבוּ כִסְאוֹת לְמִשְׁפָּט כִּסְאוֹת לְבֵית דָּוִיד:ו שַׁאֲלוּ שְׁלוֹם יְרוּשָׁלִָם יִשְׁלָיוּ אֹהֲבָיִךְ:ז יְהִי שָׁלוֹם בְּחֵילֵךְ שַׁלְוָה בְּאַרְמְנוֹתָיִךְ:ח לְמַעַן אַחַי וְרֵעָי אֲדַבְּרָה נָּא שָׁלוֹם בָּךְ:ט לְמַעַן בֵּית יְהוָה אֱלֹהֵינוּ אֲבַקְשָׁה טוֹב לָךְ:
נקרא  8  פעמים

לוח מודעות

למעלה