מדיום.השתמשת בביצי מדיום או לארג'
תודה רבה
נראה לי בפעם הבאה אשתמש בלארג'
הטורט יצא טיפה נמוך
מדיום.השתמשת בביצי מדיום או לארג'
תודה רבה
אז כנראה אני שמתי L.מדיום.
נראה לי בפעם הבאה אשתמש בלארג'
הטורט יצא טיפה נמוך
ואיזה כוסות? ח"פ?אז כנראה אני שמתי L.
בדרך כלל יש לי מדיום.
אולי היה לי L.
כן הכי פשוטותואיזה כוסות? ח"פ?
ענין של טעםהכנתי, יפה וטעימה... פזרתי למעלה אגוזים גרוסים במקום חלבה.
לדעתי העוגה מתוקה בצורה מוגזמת: 2 כוסות סוכר, 400 גרם חלבה ו100 גרם שוקולד..... לתבנית אחת....
פעם הבאה נראה לי אוריד משמעותית מכמות הסוכר, הקרם גם ככה מתוק מאד.
הענ י עכשיו אני קולטת למה יצא לי נמוך.ענין של טעם
אצלינו עפים עליה. ומי שטעם שלא מהבית גם אהב אותה כך.
זה תבנית תנור כך שזה לא מוגזם.
את יכולה להפחית אבל רק תשימי לב שהקצף יצליח כמו שצריך עם פחות סוכר.
פעם הבאה תכיני בחד פעמי הענקהענ י עכשיו אני קולטת למה יצא לי נמוך.
התבניות תנור שלי ענקיות יותר מהסטנדרט.
זה באמת ענין של טעם, נראה לי שלהוריד קצת סוכר לא יזיק להקצפה, ומהחלמונים הייתי מורידה אפילו לחצי כוס. אני לא מתחברת למתוק....ענין של טעם
אצלינו עפים עליה. ומי שטעם שלא מהבית גם אהב אותה כך.
זה תבנית תנור כך שזה לא מוגזם.
את יכולה להפחית אבל רק תשימי לב שהקצף יצליח כמו שצריך עם פחות סוכר.
לא חשבתי שהיא לא טעימהזה באמת ענין של טעם, נראה לי שלהוריד קצת סוכר לא יזיק להקצפה, ומהחלמונים הייתי מורידה אפילו לחצי כוס. אני לא מתחברת למתוק....
העוגה בהחלט טעימה ומשובחת, אהבו אותה מאד!
אפשר לדעת כמה מייפל?אני לא מאלה שיודעות לפני העיןזה של שירה? או זה מה שאת מחפשת?
עוגת אגוזים וחלבה קלה ומרשימה.
תבנית : אלומיניום מלבנית בינונית (20*25)
המידות בכוסות חד פעמית סטנדרטית של כ180 מל'.
לבצק
2 כוסות קמח
1 שקית א. אפיה
2 שקיות סוכר וניל
1 כוס סוכר
100 גר' חמאה/ שמן קוקוס/ מחמאה חתוכה לקוביות
1 ביצה L
לציפוי:
3 כפות סילאן/דבש
1/2 כוס טחינה
2 כוסות אגוזים שבורים גס מאד מכמה סוגים מלך, פקאן, לוז ,קשיו, פיסטוק
(אני מערבבת אגוזי מלך, פקאן ופיסטוק- כי הצבע שלו יפה כמובן שאפשר רק סוג אחד).
3/4 כוס שקדים פרוסים
סירופ מייפל
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל180 מעלות. לא טורבו.
2. הכנת הבצק: לערבב את החומרים היבשים ולהוסיף ביצה ומחמאה וללוש בפולסים קצרים ביד או במעבד מזון עד לקבלת בצק דביק. לשטח בתבנית וליישר ככל שניתן (אפשר להיעזר בכוס זכוכית נטולת ידית כדי ליישר).
3. מלית: לערבב את הדבש/ סילאן והטחינה ולמרוח על הבצק בשכבה דקה ואחידה.
4. לפזר את תערובת האגוזים על העוגה ומעל לפזר את השקדים הפרוסים.
5. לאפות כ-20 דקות, להוציא ולזלף פסי סירופ מייפל לאורך ולרוחב העוגה .
6. לאפות 5-7 דקות נוספות.
הערות והארות:
1. הבצק אמור להזהיב מעט וייראה רך גם בתום האפיה וזה בסדר. אפיית יתר תייבש אותו לחלוטין.
2. העוגה מאד יפה להגשה בבר. ניתן לחתוך לקוביות קטנות לאחר צינון מוחלט.
3. ניתן להמיר את הסוכר בבצק באבקת סוכר. יתקבל בצק נימוח יותר.
4. אני יודעת שכולם מעדיפים מתכון עם תמונה . מקווה להעלות תמונה שבוע הבא בעז"ה.
מעתיקה לכאן, למי שאין גישה לחכמת נשים:
מתכון של @hbecker
עוגת שכבות עם חלבה
לעוגה:
10 ביצים מופרדות
2 כוסות סוכר
1 אבקת אפיה
2 כוסות קמח
4 כפות שמן
קמצוץ מלח
2 סוכר וניל
3 כפות אבקת קפה נמס
מקציפים חלבונים לקצף יציב. מוסיפים 1 כוס סוכר בהדרגה עד לקבלת קצף קשה.
בקערה נפרדת מקציפים חלמונים עם 1 כוס סוכר לקבלת תערובת במרקם קצפי ובהיר.
מוסיפים שמן.
מקפלים עם החלבונים.
מוסיפים בהקצפה נמוכה ביותר קמח, אבקת אפיה, וניל ומלח
מחלקים ל-2
חצי יוצקים בתבנית תנור מרופדת בניר אפיה
לחצי השני מוסיפים 3 כפות אבקת קפה נמס. יוצקים לתבנית נוספת.
אופים את השתיים בתנור בערך 12-15 דקות עד שמוכן.
מקררים את העוגות ומכינים קרם:
בסיר קטן ממיסים יחד 400 גרם חלבה ו 250 מ"ל ריצ' עד לקבלת תערובת קרמית. אני אוהבת לטחון במקל כדי שהמרקם יהיה אחיד ממש.
מורחים שכבה דקה על העוגה הכהה. ומניחים עליה את העוגה הבהירה
ליתרת הקרם מוסיפים 100 גרם שוקולד מריר נמס. מערבבים היטב לקבלת קרם אחיד. אם יש צורך ממיסים עוד קצת.
יוצקים מעל העוגה הבהירה ומורחים בצורה אחידה.
מקשטים בחלבה מפוררת.
צפה בקובץ המצורף 652582
צפה בקובץ המצורף 652583
לענקית.מישהי יודעת להגיד לי לאיזה גודל תבנית מתאים?
בינונית או ענקית?
כי מכמות הביצים מתאים לענקית, אבל מכמות הקמח מתאים לבינונית
תודה
אל תחמיצו!!!
מנוי פרימיום באתר פרוג, יקפיץ את המוניטין שלך לקהל גדול שאסור לך להחמיץ!
ועכשיו בהזדמנות, מבצע פסח 10% הנחה ברכישת מנוי שנתי!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
2.04
כ"ג אדר ב'
השקה חגיגית
חדש בפרוג
קורס חדשנות AI ובינה מלאכותית
14 שיעורים מפוצצים תוכן על כלי הAI השונים ליצירת תמונות וויז'ואל, עריכת וידאו ומושן, כתיבה ורעיונות, אפיון ועיצוב אתרים ועוד המון!
ההרשמה נפתחה!
20.03
י' אדר ב'
פתיחת מסלול
עיצוב ואדריכלות פנים
מלגות גבוהות!
26.03
טז' אדר ב'
פתיחת מסלול
מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
8.05
ל' ניסן
פתיחת מסלול
אוטומציות עסקיות, בוטים והטמעת מערכות מידע
מלגות גבוהות!
9.05
א' אייר
ירושלמי?
יש לנו מלגה מטורפת עבורך! קורס במימון כמעט מלא!!
אוטומציות עסקיות, בוטים והטמעת מערכות מידע
ההרשמה בעיצומה
28.05
כ' אייר
פתיחת מסלול מורחב:
פיתוח ובניית אתרים
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קיט ת'
קסט תִּקְרַב רִנָּתִי לְפָנֶיךָ יְהוָה כִּדְבָרְךָ הֲבִינֵנִי:קע תָּבוֹא תְּחִנָּתִי לְפָנֶיךָ כְּאִמְרָתְךָ הַצִּילֵנִי:קעא תַּבַּעְנָה שְׂפָתַי תְּהִלָּה כִּי תְלַמְּדֵנִי חֻקֶּיךָ:קעב תַּעַן לְשׁוֹנִי אִמְרָתֶךָ כִּי כָל מִצְוֹתֶיךָ צֶּדֶק:קעג תְּהִי יָדְךָ לְעָזְרֵנִי כִּי פִקּוּדֶיךָ בָחָרְתִּי:קעד תָּאַבְתִּי לִישׁוּעָתְךָ יְהוָה וְתוֹרָתְךָ שַׁעֲשֻׁעָי:קעה תְּחִי נַפְשִׁי וּתְהַלְלֶךָּ וּמִשְׁפָּטֶךָ יַעֲזְרֻנִי:קעו תָּעִיתִי כְּשֶׂה אֹבֵד בַּקֵּשׁ עַבְדֶּךָ כִּי מִצְוֹתֶיךָ לֹא שָׁכָחְתִּי: