• פרוג למען העצמאים!

    כפורום העצמאים והעסקים הקטנים המוביל בציבור החרדי, אתר פרוג נרתם לעזרתכם. בעקבות התפשטות נגיף הקורונה והשפעתו על המשק, נגרמים נזקים כלכליים לעצמאים רבים אשר מתמודדים עם מחסור בלקוחות. לכן החלטנו להושיט לכם יד ואנו מעניקים לכם, חברי האתר היקרים, את מערכת הפרסום העצמאית שלנו ב30% הנחה!!!

    למימוש ההטבה, אין צורך בהקלדת קוד קופון, פשוט פרסמו!

    לתשומת לב! המבצע עד חג הפסח

    למעבר ליצירת קמפיין >>>
     
    להתייעצות ועזרה בין חברי הפורום >>>
     
    לחבילת פוש לעסקים לחץ כאן >>>
     

תנו טיפים! - אקסס

chaim1989

משתמש צעיר
פיתוח / אפיון / עיצוב אתרים
עובדים עם אקסס?!
הוסיפו כאן את הטיפ שלכם לעבודה יעילה וחסכון בזמן!!!
 

chaim1989

משתמש צעיר
פיתוח / אפיון / עיצוב אתרים
חסכון בבלאגן במסד הנתונים

שאילתות פעולה
חסכו בלאגן בחלון האקסס
צרו את שאילתת הפעולה עברו לתצוגת SQL העתיקו את משפט הSql
פתחו חלון VisualBasic כתבו
DOCMD.RUNSQL ("הדבק")
דוגמא
docmd.runsql("delete *from[טבלת מטלות] where [קוד מטלה]<>1")
בעיקרון אפשר לעשות את זה גם על שאילתות בחירה פשוט להכניס את משפט ה sql למקור הטופס אבל זה לפעמים יותר בלאגן
 

אריה123

משתמש מקצוען
פיתוח / אפיון / עיצוב אתרים
צריך לשים לב, בטיב של חיים, שמשפט הSQL של השאילתות הוא לא תמיד מעוצב נכון, יש לו כל מיני הורדות שורה וכדומה באמצע, ובהעתקה רגילה לתוך ה VB זה לא עובד טוב, צריך למחוק את הרווחים והמרכאות המיותרים.
 

chaim1989

משתמש צעיר
פיתוח / אפיון / עיצוב אתרים
נכתב ע"י מיכל123;317420:
צריך לשים לב, בטיפ של חיים, שמשפט הSQL של השאילתות הוא לא תמיד מעוצב נכון, יש לו כל מיני הורדות שורה וכדומה באמצע, ובהעתקה רגילה לתוך ה VB זה לא עובד טוב, צריך למחוק את הרווחים והמרכאות המיותרים.
אם בכל זאת רוצים להקפיד על שורות אפשר לסגור את השורה במרכאות ולהוסיף &_
 

SHL

משתמש רשום
מס' טיפים חשובים

למעבר בין ה Visual Basic לאקסס לחצו על Alt+F11
למעבר לתיבת Immediate ב Visual Basic לחצו על Ctrl+G
להרצת פונצקייה מ Visual Basic הציבו את הסמן בתחילת הפונצקייה ולחצו על F5
(נראה לי שזה עובד גם בהרצת שאילתות פעולה)
בהצלחה לכולם
 

SHL

משתמש רשום
כאשר אתם יוצרים טופס מבוסס על שאילתה
אז אין צורך להשאיר את השאילתה קיימת
אלא אפשר להעתיק את המשפט SQL כמו שהוא
ולהדביק אותו במקור נתונים של הטופס
ואז אפשר למחוק את השאילתה
(כל זה נכון לגבי אופיס 2007, ב2003 לא נראה לי שזה עובד)
בהצלחה
 

אריה123

משתמש מקצוען
פיתוח / אפיון / עיצוב אתרים
זה לכאורה מה שהביא CHAIM1989 למעלה. (תקנו אותי אם אני טועה)
 

SHL

משתמש רשום
CHAIM1989 דיבר על שאילתות פעולה - שמבצעות פעולה כגון מחיקה, הוספה וכדו'
שאפשר לכתוב אותה בויזאל בייסיק ולהפעילה משם, ואין צורך להשאירה בחלון מסד הנתונים
ואני דיברתי על שאילתת בחירה - שבחורת נתונים לפי קריטוריונים
שאין צורך לבנות טופס ע"פ שאילתה אלא אפשר לכתוב אותה במקור הנתונים של הטופס
 

שקדיה

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
פיתוח / אפיון / עיצוב אתרים
איור וציור מקצועי
מוזיקה ונגינה
גם באופיס 2003 זה עובד
אבל למה להסתבך ולהעתיק לSQL
פשוט במקור הנתונים לוחצים על שלוש הנקודות שבצד שמאל והוא פותח טופס של שאילתה שמתקשר אוטומטית לטופס
כאשר סוגרים את הטופס הוא נשמר יחד עם הטופס ולא רואים אותו ברשימת השאילתות
 

שקדיה

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
פיתוח / אפיון / עיצוב אתרים
איור וציור מקצועי
מוזיקה ונגינה
והנה מס טיפים נוספים ממני:

כדי לעשות שינוי מרחק מתצוגה.
לשדות עם תוכן ארוך
לוחצים על: 2 SHIFT+F

---------------------------------------------------

לפעמים במסכות קלט כשרוצים לתקן ספרה אחת הוא מבקש להזין מחדש את כל מסכת הקלט
אז הנה פתרון:
00/00/0099;0;_
להדביק את זה במאפיינים -> מסכת קלט
(אני בד"כ לא משתמשת במסכות קלט מסוג תאריך אבל למי שאוהב זה פתרון טוב)

--------------------------------------------------------

בעיקרו עדיף תמיד לסגור את הקובץ לMDE כדי שהביצועים יהיו מהירים יותר ושהודעות השגיאה של הקוד, אם תהינה, לא תתקענה את התוכנה.
מי שרוצה ביצועים מהירים גם בקבצי MDB
הז הנה פיתרון חמוד:

יוצרים קיצור דרך לתוכנה, ביעד כותבים : את הנתיב של האקסס (אצלי 2003), את שם הקובץ ואח"כ לוכסן ו runTime

"C:\Program Files\Microsoft Office\2003\OFFICE11\MSACCESS.EXE" "C:\My Documents\lectures.mdb" /runtime

בהתחל ב :מעתיקים את המחרוזת הראשונה של היעד בלי שם קובץ ההפעלה (מצ"ב דוגמא - סיום המחרוזת של "התחל ב" תוכלו לראות ביעד)




מקווה שתהנו מהביצועים.
 

קבצים מצורפים

chaim1989

משתמש צעיר
פיתוח / אפיון / עיצוב אתרים
שקדייה! תודה רבה החכמתנו
 

wmw

משתמש פעיל
פיתוח / אפיון / עיצוב אתרים
גם אם לא יצרתם MDE
תמיד תמיד תקמפלו את האפליקציה

קודם כל, זה יציג לכם את השגיאות, באם ישנם
והכי חשוב, המערכת תעבוד הרבה יותר מהר
 

יהודה מילר

מנהל פורום דין וחשבון
הודעת שגיאה מה זה אומר

ביצעתי את מה שנכתב למעלה, ובכל פעם שאני פותח דרך הקיצור, מופיעה השגיאה הבאה
 

קבצים מצורפים

שקדיה

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
פיתוח / אפיון / עיצוב אתרים
איור וציור מקצועי
מוזיקה ונגינה
ראיתי טיפ באתר של המפתח לאקסס וניסיתי אותו ובאמת יש בזה משהו

הטיפ קשור למהירות של הלוכנה בפרט לאלו שמשתמשים ברשת ובטבלאות מקושרות
להמיר את מסד הנתונים לגרסה ישנה יותר ואז להחזיר בחזרה לגרסה מתקדמת
זה מכווץ את הקובץ הרבה יותר טוב מקימפול ודחיסה
צריך רק לשים לב שלפעמים הוא שאם יש טבלאות מקושרות הוא לפעמים מעתיק אותן במקום לשמור על הקישורים ואז צריך לעדכן את הטבלאות.

תנסו. מעניין אותי לשמוע עד כמה זה עזר לכם
 

אפקטיביות

משתמש צעיר
טיפ קטן שמסתמא כולם כבר יודעים אך כדאי שיהיה כתוב לתועלת החדשים:
בויזואל בייסיק, יש מילים שמורות רבות שיש בהם צורך מאות ואלפי פעמים בכל תוכנה, לשליפת המילים השמורות יש ללחוץ CTRL + רווח.
 

לוח דרושים

למעלה