פרווה תוספת מעל האורז

rivkiy

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
מחפשת מתכון למשהו שישדרג את המראה של ההגשה וכמובן הטעם של האורז.
יש בסגנון חמוציות ושקדים.
אשמח למשהו עם כמה שפחות עבודה...
 

תמרוווש

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
את יכולה לקנות תערובת מוכנה... הכי קליל!
את מתכוונת לבישול יחד עם האורז או משהו שמפזרים בהגשה?
זה לשבע ברכות? :)
 

עולם קטן

משתמש פעיל
תטגני בצל ופטריות טריות ותפזרי מעל.. ממש טעים!
(תיבול: מלח, פלפל שחור וממש מעט כורכום)
 

טוליפ לבן

משתמש מקצוען
מחפשת מתכון למשהו שישדרג את המראה של ההגשה וכמובן הטעם של האורז.
יש בסגנון חמוציות ושקדים.
אשמח למשהו עם כמה שפחות עבודה...
יש לי מתכון מעלף, עם פירות יבשים ופיצוחים.
מעניין אותך?

להגשה יפה: אני מניחה בתבניות אלומיניום אישיות (כך זה גם נח לחימום) 2 כפות מתערובת הפיצוחים, ודוחסת אותן היטב.
מעליהן ממלאה אורז עד לשפת התבניות, שוב - דחוס.
בהגשה הופכים את התבניות על הצלחת ומחלצים בעדינות, כך שנשארת גבעה משורטטת של אורז עם שכבת פיצוחים מעליו.
אלגנטי וטעיםםםםםם.
 

משה ביק

משתמש מקצוען
1 בצל גדול קצוץ
2-3 גזרים חתוכים מקלות/קוביות קטנים
1/2 כוס צימוקים /חמוציות
1+1/2 כוס מקלות שקדים
מלח,פלפל שחור,2 כפות סוכר
(אופציה- חופן פטרוזיליה קצוצה)

מטגנים את הבצל עד להזהבה ומוסיפים את הגזר והצימוקים.
מטגנים תוך כדי ערבוב ומוסיפים את המלח/סוכר/פלפל

את השקדים קולים במחבת/תנור ומוסיפים לפני ההגשה (גם את הפטרוזיליה--מוסיפים לפני ההגשה)
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
1. מטגנים בצלים כ-10 דקות או עד להשחמה עמוקה.
מוסיפים צנוברים או גפרורי שקדים וממשיכים לטגן עד שהם משחימים.
ממליחים ומפלפלים.
מוסיפים מעל האורז בהגשה.
2. טנזיה- דורש יותר עבודה אבל טעים ויפה
 

יראת גאולה

משתמש מקצוען
אני אוהבת, קל ופשוט:
מטגנים הרבה רצועות בצל עד להזהבה יפה (בלי להתקמצן על השמן),
מוסיפים פרוסות שקדים מולבנים, הרבה שומשום וחמוציות. (אפשר להוסיף לדקה על האש, אני מכבה ומערבבת מיד כשהבצל והמחבת עדיין רותחים)
מתבלים בקמצוץ מלח.



הכנתי פעם גם בלי השקדים (בגלל שהיו ילדים קטנים), ויצא מצוין.
 

כבי800

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
תוספת מתקתקה:
לטגן הרבה בצל על אש גבוהה תוך ערבוב מתמיד והשגחה צמודה- עד לקרמול
להוסיף פטריות טריות בפרוסות עבות או חתוכות לרבעים- תלוי בגודלן, להמשיך לטגן לעוד מס' דקות.
ממליחים קלות,
ומוסיפים שתי כפות סילאן לתערובת, מטגנים עוד דקה-שתיים על אש נמוכה
מכבים את האש ומוסיפים שקדים מולבנים פרוסים וחמוציות- לבחירה (או יותר נכון- אם יש לך בבית. אם לא- טעים גם בלי, אפשר לשים שומשום במקום)
 

טוליפ לבן

משתמש מקצוען
@rivkiy , אני חושבת שהמתכון שאני מכירה, הוא בכל זאת שווה יותר מכולם... ;)
הרי הוא לפנייך:

חומרים:
2 בצל גדול.
1 כוס פיצוחים
(פיסטוק, פקאן, צנוברים, קשיו, אגוזים שבורים, גרעיני חמניה/ דלעת, וכל מה שעולה בדעת..)
1/2 כוס פירות יבשים (צימוקים, משמש, שזיף וכו')

הכנה:
לקצוץ את הבצל ולהזהיב היטב,
להוסיף את הפיצוחים ללא תוספת שמן(!)
ולקלות.
להוריד מהאש, להוסיף את הפירות היבשים. וזהו.

כמות זו מתאימה ל- 4 כוסות אורז.
תהני!
 

mitria4567

משתמש פעיל
לי יש מתכון אבל בלי כמויות מדויקות
אני מטגנת בצל ומוסיפה קוביות גמבה
מכבה את האש ומוסיפה חמוציות ושקדים מולבנים, דבש , מלח ופלפל
לשים מעל אורז לבן בסמטי
ממש טעים ואלגנטי
 

אהבת הים

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
תוספת מצוינת שאני עושה על אורז לבן (עדיף בסמטי ):
חותכת משמשים לרצועות
שזיפים רצועות
חמוציות
להוסיף קצת דבש
לבשל עם מים כ-20 דקות

יוצא מעדן ! וחגיגי מאד !
 

שי1

משתמש מקצוען
סתם בענין אורז----
מתי אתן מכינות לשבת?
אפשר ביום חמישי.
אני עובדת בשישי ומנסה להכין כל מה שאני יכולה בחמישי
מה לגבי האורז?
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אני מכינה בשישי.
הכל לכאורה אפשר להכין מחמישי.
אישית אני מעדיפה להכין דגים ואורז בשישי.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ב'

ט בַּמֶּה יְזַכֶּה נַּעַר אֶת אָרְחוֹ לִשְׁמֹר כִּדְבָרֶךָ:י בְּכָל לִבִּי דְרַשְׁתִּיךָ אַל תַּשְׁגֵּנִי מִמִּצְוֹתֶיךָ:יא בְּלִבִּי צָפַנְתִּי אִמְרָתֶךָ לְמַעַן לֹא אֶחֱטָא לָךְ:יב בָּרוּךְ אַתָּה יְהוָה לַמְּדֵנִי חֻקֶּיךָ:יג בִּשְׂפָתַי סִפַּרְתִּי כֹּל מִשְׁפְּטֵי פִיךָ:יד בְּדֶרֶךְ עֵדְוֹתֶיךָ שַׂשְׂתִּי כְּעַל כָּל הוֹן:טו בְּפִקֻּדֶיךָ אָשִׂיחָה וְאַבִּיטָה אֹרְחֹתֶיךָ:טז בְּחֻקֹּתֶיךָ אֶשְׁתַּעֲשָׁע לֹא אֶשְׁכַּח דְּבָרֶךָ:
נקרא  7  פעמים

לוח מודעות

למעלה