תוכנית מטבח- התיעצות

פקאן

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בשיש הבשרי, חוות דעתכן, ראשית באופן כללי על החלוקה למטה ולמעלה.
ולגבי השיש, האם זו הדרך המומלצת לחלק את משטחי העבודה? אולי כדאי לקרב יותר את הכיור לתריס של המיקסר כדי להגיע למשטח רצוף גדול יותר בין הכיריים לכיור? או שבכלל לשנות שם משהו?

בארונות הגבוהים, מעל המקרר וכו, אם יוצאים מנקודת הנחה שזה אכסון לא נגיש, לטווח ארוך, כנראה כלי פסח ואם עוד ישאר מקום אז עוד אכסון. האם שווה להשקיע בקלפות או שאולי יש סגירות יותר פשוטות וזולות?

מעל תנור אחד אני שמה מיקרוגל עם קלפנ למיקרוגל, שהיא מאד יקרה, האם יש ענין לשים גם מעל התנור השני כזו קלפה? מה עוד אפשר לשים מעל התנור?

אחרי התנורים ממוקם המקפיא. הנגר ממליץ לסגור בדלת למראה אחיד יותר, האם אכן מומלץ או שרק מעצבן בסגירה ובפתיחה? האם כדאי דלת אחת או 2 לשני צדדים (רוחב המקפיא 60)? יש לקחת בחשבון שמאחורי המקפיא זה מעבר למטבח פסח, מה שאומר שבפסח המקפיא לא יעמוד שם, והדלת אולי תפריע במעבר ליחידת פסח.

בשיש החלבי
ראשית חוות דעתכן על החלוקה והמיקום של כל הארונות, כיור וכו'
כמה מעל השיש מומלץ להתחיל את החלון? (כרגע אין שם חלון בכלל, יש שם פתח של דלת שמבוטלת, רוחב 80 וגובה כ120 מהשיש ומעלה) איזה סוג חלון אתן ממליצות למקום כזה מעל השיש? זה החלון היחיד במטבח, אני רוצה אותו גדול ככל האפשר והאסטטי..
בפינה הימנית חשבנו למקם מיני בר. האם מומלץ מיקום כזה? מצד אחד לא בולט לעין ותופס מקום מצד שני גם פחות נגיש לילדים (בהנחה שאין בעיה בטיחותית כי יש נעילה למים החמים)
יש לכן איזה רעיון איפה למקם טוסטרים? אני משתמשת כל הזמן ב2, אחד גדול לסנדוויצים ואחד קופץ. לא אוהבת שהם על השיש כל היום, והמציאות מוכיחה שאם משתמשים בהם על השיש הם נשארים שם, הנגר הציע מדף נשלף שיש לו מן מעצור, שהופך אותו כאילו למשטח יציב. מכירות את זה? מומלץ? יש עוד רעיונות?

המזווה צמוד לשיש החלבי, רוחב 80 זה לא מידי גדול? לא מגירות ענקיות שסתם מתבלגנות? האם המתקנים המיועדים למזווים שפותחים את הדלת של המזווה והמדפים נשלפים החוצה, מומלצים? שווים את מחירם?

שאלה נוספת ואולי קצת מצחיקה... איפה תולים את המגבות לניגוב ידיים?...

אשמח לתשובות, תובנות, הערות והארות... תודה לכן על זמנכן!!
 

קבצים מצורפים

  • ארונות גבוהים.jpg
    ארונות גבוהים.jpg
    KB 159.9 · צפיות: 474
  • בשרי.jpg
    בשרי.jpg
    KB 142.4 · צפיות: 568
  • חלבי.jpg
    חלבי.jpg
    KB 151.1 · צפיות: 499

אמא של חני

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב ואדריכלות פנים
דבר ראשון, התכנון נראה מאוד מנוצל, ומצד שני מרווח!!
בשיש הבשרי לא הייתי נוגעת, יש לך 135 ס"מ למשטח עבודה, וזה בהחלט מכובד ונוח, יותר מזה, נראה לי שכבר תצטרכי לרוץ מצד לצד...
הייתי סוגרת את הפינה החלבית גם בתריס, זה מראה די מפריע בעין, את יכולה לשים שם את הטוסטרים עם שקע בתוך הנישה, וכשמשתמשים פשוט פותחים את התריס.
בקשר למיקרוגל, כן מתאים שיהיה אחידות, אבל את יכולה פשוט לעשות ארון בגודל זהה, דמוי קלפה, עם פתיחה צידית, אבל קחי בחשבון שכשאת פותחת את הארון צריכים להזהר שלא יתקע בראש.
 

פקאן

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
דבר ראשון, התכנון נראה מאוד מנוצל, ומצד שני מרווח!!
בשיש הבשרי לא הייתי נוגעת, יש לך 135 ס"מ למשטח עבודה, וזה בהחלט מכובד ונוח, יותר מזה, נראה לי שכבר תצטרכי לרוץ מצד לצד...
הייתי סוגרת את הפינה החלבית גם בתריס, זה מראה די מפריע בעין, את יכולה לשים שם את הטוסטרים עם שקע בתוך הנישה, וכשמשתמשים פשוט פותחים את התריס.
בקשר למיקרוגל, כן מתאים שיהיה אחידות, אבל את יכולה פשוט לעשות ארון בגודל זהה, דמוי קלפה, עם פתיחה צידית, אבל קחי בחשבון שכשאת פותחת את הארון צריכים להזהר שלא יתקע בראש.
קודם כל תודה על התגובה!

בנישה בפינה החלבית אני רוצה לשים מיניבר, אז אי אפשר לסגור עם תריס. אולי יש לך רעיון אחר איך לסדר שם את הפינה הזו עם הקלפות, גם לי זה קצת מציק בעין.

מה הכוונה פתיחה צידית? חשבתי אפילו קלפה רגילה שנפתחת למעלה, היא עולה כמעט חצי מקלפה מיקרוגל. השאלה אם יש משהו שמקובל/רצוי לאכסן שם וכן צריך בשבילו קלפת מיקרו.
 

מלי

משתמש מקצוען
פקאן התכנון שלך נראה מדהים ומנוצל
מותר לשאול איזה צבע החלטת לארונות
אני נורא מתלבטת ראיתי שילובים מאד יפים של אפור כהה ובחלק מהארונות צבע עץ
תמיד רציתי לבן ועכשיו זה קצת יצא לי מהאף, מה את אומרת?
 

שיפי פוקסמן

תיכנון ועיצוב פנים
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
פקאן התכנון שלך נראה מדהים ומנוצל
מותר לשאול איזה צבע החלטת לארונות
אני נורא מתלבטת ראיתי שילובים מאד יפים של אפור כהה ובחלק מהארונות צבע עץ
תמיד רציתי לבן ועכשיו זה קצת יצא לי מהאף, מה את אומרת?

לכי על השילוב של ה-3, אפור כהה, עץ ולבן.
עשיתי אצלי בבית.
מהמם. מקבל בלי סוף תגובות של 'וואו'
העלתי בעבר תמונות, אם לא תמצאי אשתדל להעלות שוב.
 

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
הייתי ממקמת את המקרר קרוב יותר לשיש החלבי. בשימוש בו לצרכים חלביים תמיד יותר מהשימוש לצרכים בשריים.

בשיש הבשרי הייתי דואגת שיהיה מימין לכיריים 60 ס"מ, גם כדי שיהיה עמדה נוספת לעבודה (אא"כ את תמיד עובדת שם לבד) וגם כדי לתת שימוש לשיש שבין כה וכה צריך לשים שם.

בארונות העליונים אין צורך בקלאפה. צירים רגילים עושים עבודה נהדרת. רק מה, שהחלוקה היא תמיד ל2 מהארון שמתחת.
 
נערך לאחרונה ב:

שיפי פוקסמן

תיכנון ועיצוב פנים
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
סה''כ נראה טוב ויפה ומנוצל.

לגבי המזווה - אישית אני אוהבת דלת ומגירות פנימיות. פחות אוהבת מזווה נשלף.
רוחב 80 למזווה זה אכן קצת רחב, אולי תקחי 20 לארון מטאטא?

את חייבת לטפל בפינת של החלבי במפגש עם הקלפה, משהו שם נראה ממש טעות.

מעל למקרר - אם זה באמת לשימוש נדיר - את יכולה לעשות צירים רגילים של ארון רגיל, אבל למעלה ולא בצד. זה אומנם מצריך להחזיק את הדלת בזמן השימוש, אבל אם זה קורה אחת לחודש - זה ממש לא נורא. מניסיון.

בשיש הבשרי - משטח של 135 הוא מצוין, ואפילו מעט גדול. אולי תקטיני את השטח שבין התריס לכיור לטובת המשטח שאחרי הכיריים.
 

מלי

משתמש מקצוען
לכי על השילוב של ה-3, אפור כהה, עץ ולבן.
עשיתי אצלי בבית.
מהמם. מקבל בלי סוף תגובות של 'וואו'
העלתי בעבר תמונות, אם לא תמצאי אשתדל להעלות שוב.
תודה, אחפש את התמונות
מעניין, יש כאלה שעדיין עושים לרק לבן??
 

שיפי פוקסמן

תיכנון ועיצוב פנים
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
אני לקחתי דלת ומגירות פנימיות,
מזווה נשלף??
y52a4vfz.t53_KHKK1000_1.jpg


תמונה מהמרשתת..

ואכן, יש הרבה אנשים שנאמנים למטבחים הלבנים, וזה באמת תמיד ישאר קלאסי.
אבל יותר יותר משלבים לפחות 2 צבעים, או לבן ועץ שגם הולך מאד.
 

מלי

משתמש מקצוען
ואכן, יש הרבה אנשים שנאמנים למטבחים הלבנים, וזה באמת תמיד ישאר קלאסי.
אבל יותר יותר משלבים לפחות 2 צבעים, או לבן ועץ שגם הולך מאד.
וואו, כזה מזווה אמור להיות עשוי מברזל, אהבתי הרבה יותר את רעיון המגירות, תודה
עדיין מחפשת את המטבח שלך...
 

שיפי פוקסמן

תיכנון ועיצוב פנים
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים

מלי

משתמש מקצוען
קבלי.
https://www.prog.co.il/threads/עובי-שיש.342382/page-2
בהודעה #21 התמונה השניה.
וסורי על הבלאגן. התמונה צולמה מיד אחרי מעבר דירה... :eek::eek:
אם את בירושלים - את מוזמנת גם לבוא ולראות בשטח, הרבה יותר יפה מבתמונה
(ועד שאני אתפנה לצלם מקצועי...)
מהמם ואיזה גודל... כעת חבל שאני לא מירושלים משתי סיבות...

הארונות מסביב למקרר בצבע אפור??
אם גן אני מבינה שאת הלכת על 3 צבעים, את זה באמת עוד לא ראיתי....
אצלי המטבח רבע מהגודל שלך, זו דירה מקבלן שעכשיו נבנית ולנו יש אפשרויות שדרוג
מה שהם נותנים זה שיש מול שיש ושני הכיורים בצד אחד, אני החלטתי שאני רוצה לחבר את שלושת הקירות יחד ז"א בקיר אחד השיש הבשרי שממנו ממשיך על הקיר של החלון השיש החלבי שממשיך לקיר השלישי ולאחריו תנורים , מקרר ובסוף מזווההבעיה היא שאני צריכה לקחת מעצבת פנים מטעם חברת המטבחים- (מטבחי סמגל, אגב- מכירה?) ואני לא יודעת כמה היא מבינה בעיצוב ... סוג של ישבתי איתה כמה דקות ויצא מזה עיצוב כלשהו שמפריע לי בו הרבה דברים...
אולי אני היא זאתי שלא מבינה, היא מעל הכיור החלבי יש חלון שזה אומר אין ארון לייבוש כלים מעל הכיור אלא מצד ימין של הכיור, זה לא נשמע מוזר? ( אני רואה שגם אצלך אין אלמגוב מעל הכיור, זה לא מפריע לך?
את התנורים היא שמה אחד מעל השני ולא אחד ליד השני שלי זה נראה יותר יפה...
מעל השיש הבשרי קלפות ומעליהם עוד קלפות.. לי זה נראה שבשביל לסגור את הקלפות העליונות אצטרך לעלות על סולם ..
חשבתי אולי לחפש מעצבת שתסכים שאשלח לה את התוכנית העכשווית והיא תערוך לי תיקונים קטנים בתשלום...
מה אומרת?
 

שיפי פוקסמן

תיכנון ועיצוב פנים
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
דבר ראשון - ממליצה לך בחום לבדוק עלות של מטבח אצל נגר לפני שאת סוגרת עם הספק של הקבלן.
למרות שהזיכוי של הקבלן הוא מצחיק בד''כ, בהרבה מהמקרים יוצא זול יותר לממש את הזיכוי הזה, ולהכניס נגר פרטי אחרי קבלת מפתח. (כמובן שלעשות את כל ההכנות מראש - נק' מים, חשמל וכו')
גם מהסיבה שמעצבות של החברה - יש להן אינטרס למכור לך כמה שיותר, ופחות מסתכלות על המרחב הכללי של הדירה. גם מהסיבה שאצל נגר פרטי אפשרויות התכנון בד''כ יותר גמישות לעומת החברות שיש להם בעצם חלקים מודולריים שהם מתאימים למטבח שלך.
גם כי בד''כ יהיה יותר שירות, וזה כמובן אחרי בחירת נגר מומלץ ואיכותי.
וגם כי בכל מקרה שאני בדקתי על שדרוג אצל הספק של הקבלן לעומת נגר פרטיברמה טובה - הנגר יצא בסוף זול יותר.

החסרון היחיד זה שיקח מעט יותר זמן לפני שתוכלו להיכנס לדירה, כי הקבלן לא יתן לספק זר להיכנס לפני מסירת מפתח.

ולשאלותייך - אכן, הארונות מסביב למקרר אפורים, יש גם סגירה עד לתקרה באותו אפור, שעדין לא בוצעה.

יש לי לקוחה נוספת שהלכה על הצבעים האלה פחות או יותר, אם תרצי - אוכל לשלוח תמונה במייל.

אצלי - בחלבי אכן ייבוש הכלים הוא מימין ולא מעל, לי זה היה חשוב מאד בגלל המראה, אבל בפועל זה ממש נוח ולא מפריע לי בכלל.

אני גם מעדיפה תנורים אחד ליד השני אם יש מקום. (אצלי יש מזווה של 55 ליד התנור, לא היה מקום להפריד בין התנורים לצערי)

אני ממש לא אוהבת קלפות כפולות בד''כ (למרות שאצלי כן עשיתי, ושוב - בגלל שהיה חשוב לי מאד המראה, בידיעה התפשרתי מעל על הפרקטיות לטובת המראה)

והיום בכלל הולך מאד קווים אורכיים ולאו דווקא קלפות. זה גם סתם יקר, ואין לזה הרבה מעלות משמעותיות, אז את יכולה לחשוב על זה שוב, אני הייתי שוקלת ארונות רגילים. גם בזה אפשר לשחק עם העיצוב למשהו מעניין.

אם תרצי ייעוץ טלפוני - בשמחה, צרי קשר באישי.
מאיזה איזור את? אולי נוכל גם להיפגש...
 

פקאן

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
צפה בקובץ המצורף 331031

תמונה מהמרשתת..

ואכן, יש הרבה אנשים שנאמנים למטבחים הלבנים, וזה באמת תמיד ישאר קלאסי.
אבל יותר יותר משלבים לפחות 2 צבעים, או לבן ועץ שגם הולך מאד.
דווקא התכוונתי למשהו אחר לגמרי
מזווה כזה שכשפותחים את הדלת/ות יוצאים החוצה המדפים, משהו שבלורן משווקים.
משהו כזה, שחצי מהתכולה נמצאת בעצם על הדלת, וכשפותחים אותה היא גוררת את החלק הפנימי החוצה.
 

קבצים מצורפים

  • מזווה נשלף.jpg
    מזווה נשלף.jpg
    KB 335.9 · צפיות: 329
נערך לאחרונה ב:

פקאן

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
תודה, אחפש את התמונות
מעניין, יש כאלה שעדיין עושים לרק לבן??
אני בתכנון לעשות לבן מבריק - חזיתות מסוג של זכוכית, וכבר הייתי סגורה על זה. שיש בגווני האפור. (לא בחרתי, פתוחה להצעות..)
עכשיו בלבלתן אותי... הלבן גדול ומרחיב בעיני, וכרגע הוא גם אופנתי וישאר תמיד קלאסי. כל שאר השילובי צבעים לכאורה יותר אופנתיים וברי חלוף, לא?
ושיפי, החיפוי מסביב למקרר אצלך זה פורמיקה דמוי בטון?
אולי אני עדיין אשאיר הכל לבן ורק בקיר של המכשירים אפור בגוון שישתלב עם השיש, וגם עם המכשירים שהם בגוון נירוסטה??
מה אומרות??
 
נערך לאחרונה ב:

פקאן

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
סה''כ נראה טוב ויפה ומנוצל.

לגבי המזווה - אישית אני אוהבת דלת ומגירות פנימיות. פחות אוהבת מזווה נשלף.
רוחב 80 למזווה זה אכן קצת רחב, אולי תקחי 20 לארון מטאטא?

את חייבת לטפל בפינת של החלבי במפגש עם הקלפה, משהו שם נראה ממש טעות.

מעל למקרר - אם זה באמת לשימוש נדיר - את יכולה לעשות צירים רגילים של ארון רגיל, אבל למעלה ולא בצד. זה אומנם מצריך להחזיק את הדלת בזמן השימוש, אבל אם זה קורה אחת לחודש - זה ממש לא נורא. מניסיון.

בשיש הבשרי - משטח של 135 הוא מצוין, ואפילו מעט גדול. אולי תקטיני את השטח שבין התריס לכיור לטובת המשטח שאחרי הכיריים.
מטאטא נכנס לי במרווח שנשאר בין המכשירים הבעיה היא היעה של רב מגב שלא מתקפלת (נמאס לי מהיעים הפלסטיקים שנשברים תוך 10 דקות) ולזה לא יספיק גם ארון 20. אני יכולה פשוט להקטין את המזווה ולהגדיל את השיש. או שיש לך רעיונות אחרים..

גם לי מפריע הפינה של החלבי, לכן העליתי את השאלה, מה אני יכולה לשנות שם? איך? האם יכול לעמוד שם מיניבר ועדיין שיהיה מראה יפה ואסטטי? יש לך רעיון אחר איפה למקם את המיניבר? ואיפה לשלב מקום לטוסטרים?

ומה עם המגבות לניגוב ידיים... על הידיות האינטגרליות אי אפשר לתלות אותן.. איפה בכל אופן המקום לשים אותן?
 

פקאן

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הייתי ממקמת את המקרר קרוב יותר לשיש החלבי. בשימוש בו לצרכים חלביים תמיד יותר מהשימוש לצרכים בשריים.

בשיש הבשרי הייתי דואגת שיהיה מימין לכיריים 60 ס"מ, גם כדי שיהיה עמדה נוספת לעבודה (אא"כ את תמיד עובדת שם לבד) וגם כדי לתת שימוש לשיש שבין כה וכה צריך לשים שם.

בארונות העליונים אין צורך בקלאפה. צירים רגילים עושים עבודה נהדרת. רק מה, שהחלוקה היא תמיד ל2 מהארון שמתחת.

גם אני הייתי מעדיפה את המקרר ליד החלבי אבל אז זה אומר שהדלת תפתח בכיוון ההפוך מהשיש החלבי וזה כבר לא נוח בכלל
חוצמזה, בתכנון עכשיו המקרר לא בולט מכל שאר המכשירים, כי הוא שקוע בתוך פתח שם. בהמשך הקיר אין את הפתח הזה.

60 ס"מ מימין לכיריים יקטין מאד את המשטח עבודה העיקרי שגם ככה לא גדול מידי.. אולי אני אעשה 30 שיוכלו להכנס שם סירים. אני עוד לא סגורה על גודל הכיריים שאני עושה, 60 ס"מ או 70. הבעיה שאין כמעט חשמליות רגילות 70, רק באינדוקציה. ולא בא לי להחליף את כל הסירים.

לא הבנתי בכלל את הפסקה על הקלפות בקשר לחלוקה ל2
המעלה בקלפות שלא חוטפים מכות בראש מארונות פתוחים, ושבהנפה אחת פתוח מרווח של 80 על 80 מול העיניים.
זה גם מתאים לעיצוב הכללי שרווח היום של פסים רוחביים.
 
נערך לאחרונה ב:

חרש עץ

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
מוזיקה ונגינה
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
כל המתקנים למזווה למיניהם פחות חסכוניים במקום ממגירות, לרוב המתקנים מיועדים לארון בעומק 40-50 ס"מ בלבד.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכב

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד שָׂמַחְתִּי בְּאֹמְרִים לִי בֵּית יְהוָה נֵלֵךְ:ב עֹמְדוֹת הָיוּ רַגְלֵינוּ בִּשְׁעָרַיִךְ יְרוּשָׁלִָם:ג יְרוּשָׁלִַם הַבְּנוּיָה כְּעִיר שֶׁחֻבְּרָה לָּהּ יַחְדָּו:ד שֶׁשָּׁם עָלוּ שְׁבָטִים שִׁבְטֵי יָהּ עֵדוּת לְיִשְׂרָאֵל לְהֹדוֹת לְשֵׁם יְהוָה:ה כִּי שָׁמָּה יָשְׁבוּ כִסְאוֹת לְמִשְׁפָּט כִּסְאוֹת לְבֵית דָּוִיד:ו שַׁאֲלוּ שְׁלוֹם יְרוּשָׁלִָם יִשְׁלָיוּ אֹהֲבָיִךְ:ז יְהִי שָׁלוֹם בְּחֵילֵךְ שַׁלְוָה בְּאַרְמְנוֹתָיִךְ:ח לְמַעַן אַחַי וְרֵעָי אֲדַבְּרָה נָּא שָׁלוֹם בָּךְ:ט לְמַעַן בֵּית יְהוָה אֱלֹהֵינוּ אֲבַקְשָׁה טוֹב לָךְ:
נקרא  5  פעמים

לוח מודעות

למעלה