תבנית שוקולד - מה ואיך ממלאים?

ח. שושני

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
השאלתי תבנית שקופה למילוי בשוקולד, מהו השוקולד המומלץ? אופן הכנה מומלץ?? אשמח לשמוע.
 

מקטעים

עימוד שמזמין לקרוא
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
השוקולד המומלץ הוא צימקאו של "השחר".
אופן ההכנה:
להמיס את השוקולד בסיר כפול על הגז כאשר בסיר התחתון יש מים.
על כל 50 גר' שוקולד כדאי מאוד להוסיף כף שמן.
כאשר השוקולד נמס באופן אחיד - הוא מוכן.

יש להזהר לא לחמם מדי את השוקולד כדי שהוא לא ימיס את התבנית.
וכן יש להקפיד שלא יחדרו מים או אדים לשוקולד, זה מקלקל אותו.

הרבה הצלחה
אסתי
 

חביבה

משתמש מקצוען
להמיס שוקולד בבן מארי (סיר בתוך סיר) שוקולד לבישול, או שוקולד מריר- השוקולד המריר הרבה יותר משובח.
אפשר להוסיף לשוקולד בסיר אבקת נוגט או חמאת בוטנים- זה נותן טעם מצוין.
אני ממלאה עם כפית בתבנית.
למלא בערך חצי- להוסיף אגוזים/ קרוקנט/ בוטן/ חתיכת ופל/ עדש וכו' ולכסות עד למעלה.
להכניס למקפיא לכמה דקות ולשחרר.
בהצלחה!
 

מקטעים

עימוד שמזמין לקרוא
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
נכתב ע"י חביבה;1260360:
להמיס שוקולד בבן מארי (סיר בתוך סיר) שוקולד לבישול, או שוקולד מריר- השוקולד המריר הרבה יותר משובח.
אפשר להוסיף לשוקולד בסיר אבקת נוגט או חמאת בוטנים- זה נותן טעם מצוין.
אני ממלאה עם כפית בתבנית.
למלא בערך חצי- להוסיף אגוזים/ קרוקנט/ בוטן/ חתיכת ופל/ עדש וכו' ולכסות עד למעלה.
להכניס למקפיא לכמה דקות ולשחרר.
בהצלחה!

זה נכון שהמריר יותר משובח, אבל בחילוץ ובהגשה הוא נמס בידים.
מה שאני עושה זה 50% צמקאו של השחר ו-50% מריר, וכך אני מרוויחה גם טעם מעולה וגם מרקם נוח.

אסתי
 

בסתר המדרגה

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
קל יותר (גם פחות טרחה של נקיון...) להמיס שוקולד בתוך שקית קשורה היטב המונחת בתוך כלי עם מים רותחים בזהירות רבה שלא תחדור טיפת מים. כמובן שאפשר להוסיף את כל הנ"ל בתוך השקית ולערבב היטב.
 

esti1

משתמש צעיר
ס

כמו שאמרו כאן, להמיס בסיר כפול. להיזהר מאוד שמים לא יגיעו לשוקולד.
אישית אני אוהבת צימקאו רגיל, כדאי להוסיף מעט שמן למרקם חלק ואחיד.
למרוח עם מכחול שכבה אחידה , אם יש צורך אז 2 שכבות.
 

קבצים מצורפים

  • 1.jpg
    KB 47.8 · צפיות: 42
  • 2.jpg
    KB 39.2 · צפיות: 34
  • 3.jpg
    KB 36.8 · צפיות: 37

esti1

משתמש צעיר
לשים את התבנית בהקפאה לכמה דקות.
אני אוהבת למלאות עם קרם נוגט.
מערבבים את אבקת הנוגט עם שמן, ואפשר להוסיף גם אגוזים טחונים.

למלאות בכפית, לא עד למעלה.

לצפות עם שוקולד. ולתת מכה קלה לתבנית על השיש ע"מ להחליק את הכיסוי של השוקולד.

שוב להקפאה, ובתיאבון! :)
 

קבצים מצורפים

  • 4.jpg
    KB 62.6 · צפיות: 46
  • 5.jpg
    KB 54.3 · צפיות: 34
  • 6.jpg
    KB 41.9 · צפיות: 37
  • 7.jpg
    KB 37.9 · צפיות: 41

BlueRay

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עריכה והפקת סרטים
יותר נח למלאות עם שקיות זילוף, ככה פחות נמרח בצדדים.
 

chayar535

משתמש צעיר
עיצוב גרפי
אם אני לא מורחת עם מכחול....
איך אני מונעת את הבועיות אויר שלפעמים נוצרות?
 

TK

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י chayar535;1260839:
אם אני לא מורחת עם מכחול....
איך אני מונעת את הבועיות אויר שלפעמים נוצרות?
כמה דפיקות עדינות על השיש /שולחן והבועות יוצאות
 

eden7115

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
אני ראיתי בהדרכה של שוקולטיירים שממלאים את התבנית בשוקולד ואחרי כמה שניות מרוקנים אותה חזרה לקערת השוקולד ועם מרית מנקים את פני התבנית (שבין השקעים) ודופקים קלות על השיש כדי שיצאו בועות האוויר.

את המילוי ממלאים עם צנטר, ואת הסגירה בשוקולד הם עשו שוב ע"י ציפוי כל התבנית בשוקולד ואז הסרת העודפים עם מרית - כך שנשאר שוקולד רק בתוך השקעים.
 

esti1

משתמש צעיר
נכון, עדן. גם אני ראיתי את זה.
אבל תנסי את זה במטבח פרטי וזה מאוד לא פשוט. מלכלך ומסובך.
 

צפורה לוי

משתמש מקצוען
המסה פרקטית של כל שוקולד עם /בלי שמן, בתוך שקית הקפאה מרשרשת בקומקום עם מים שרתחו. בלי לכלוך ובלגן.
 

חביבה

משתמש מקצוען
תבניות כאלה עולה בין 12-20 ש"ח.
יש את הסוג השקוף עם כל מיני צורות.
ויש בצבע חום- שזה לקישוט עוגות וכו'- כגון בצורת חישוק, שתי וערב וכו'.
לא ידוע לי שיש בזה סוגים.
תסתכל באתר של C$B - הם יבואנים של האביזרים האלה.
http://www.cbsupplies.co.il/
ניתן לרכוש בחנויות של החד פעמי.
 

eden7115

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י esti1;1261328:
נכון, עדן. גם אני ראיתי את זה.
אבל תנסי את זה במטבח פרטי וזה מאוד לא פשוט. מלכלך ומסובך.

האמת שניסתי...
אם הקערה עם השוקולד המומס מספיק רחבה - זה נעשה בלי בעיה.
ולא, החומר לא מתבזבז כי כל השוקולד המיותר חוזר לקערה!

אני חוששת שעם המכחול החלק העליון של הפרלין יוצא שברירי מידי שכל נגיעה או מכה קטנטנה תשבור אותו ותחשוף את המילוי...
 

תקוה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
קהילת הספרנים
נכתב ע"י eden7115;1261703:
אני חוששת שעם המכחול החלק העליון של הפרלין יוצא שברירי מידי שכל נגיעה או מכה קטנטנה תשבור אותו ותחשוף את המילוי...

עם המכחול שמים שיכבה לא דקה ממש זה לא נשבר=מנסיון
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ב'

ט בַּמֶּה יְזַכֶּה נַּעַר אֶת אָרְחוֹ לִשְׁמֹר כִּדְבָרֶךָ:י בְּכָל לִבִּי דְרַשְׁתִּיךָ אַל תַּשְׁגֵּנִי מִמִּצְוֹתֶיךָ:יא בְּלִבִּי צָפַנְתִּי אִמְרָתֶךָ לְמַעַן לֹא אֶחֱטָא לָךְ:יב בָּרוּךְ אַתָּה יְהוָה לַמְּדֵנִי חֻקֶּיךָ:יג בִּשְׂפָתַי סִפַּרְתִּי כֹּל מִשְׁפְּטֵי פִיךָ:יד בְּדֶרֶךְ עֵדְוֹתֶיךָ שַׂשְׂתִּי כְּעַל כָּל הוֹן:טו בְּפִקֻּדֶיךָ אָשִׂיחָה וְאַבִּיטָה אֹרְחֹתֶיךָ:טז בְּחֻקֹּתֶיךָ אֶשְׁתַּעֲשָׁע לֹא אֶשְׁכַּח דְּבָרֶךָ:
נקרא  9  פעמים

לוח מודעות

למעלה