קינוחים שתהיה שנה זהב---

hbecker

מהמשתמשים המובילים!
מנהל
מנוי פרימיום
לא
לי זה נראה כמו כיפת מוס שוקולד (או נוגט או דבש או כל מוס אחר) שמצופה בשכבה של שוקולד (גנאש?)
ומעליו יש כיפת איזומלט שצריך לשבור אותו עם הכפית כדי להגיע למוס בפנים...
אני מתקרבת? @hbecker
יש שם גם מוס
לא מצופה בגנאש אלא משהו אחר.
וזה לא איזומלט.


בעז"ה תקבלו מתכון מדוייק.
 

hbecker

מהמשתמשים המובילים!
מנהל
מנוי פרימיום
קינוח מוס שוקולד וקראנצ' פיסטוק

כ-18-24 מנות תלוי בגודל השקעים.

רצוי להשתמש בשקעים לא גדולים מדי. פחות מגודל קרמבו רגיל.

ראשית אקדים- הכנת הקינוח הזה הוא תנהליך. אל תכינו אותו סתם לשבת.
בסוף המתכון יש טיפים שיעזרו לכם לקצר את התהליך בהרבה.
בד"כ אני לא מעלה לפרוג דברים מהסוג הזה שמצריכים כל כך הרבה עבודה. הפעם בגלל הזהב חרגתי ממנהגי.
בבקשה לא לסקול אותי :)

לכדורי קראנצ'

25 גרם פיסטוק קלוי קצוץ
75 גרם שוקולד
מעט תמצית בטעם פיסטוק או שקדים
1 חבילה גליליות פרווה מרוסקות

בסיר קטן ממיסים שוקולד.
מערבבים עם יתר הרכיבים.
אם התערובת רטובה מדי מוסיפים עוד פיסטוקים קצוצים או גליליות [תלוי ברמת הריסוק של הפיסוק והגליליות]
יוצרים כדורים קטנטנים מהתערובת. בגודל דובדבן בערך.
שומרים בהקפאה בכלי סגור.


מכינים מוס שוקולד
1 ריצ' 250 מ"ל
200 גרם שוקולד מריר
2 כפות שמן
2 כפות ליקר שוקולד משובח

מקציפים ריצ'.
ממיסים שוקולד עם שמן. מוסיפים לריצ'. מוסיפים ליקר.
מזלפים לתבניות סיליקון עד לגובה 2/3
מניחים כדור קראנצ' בכל שקע. לוחצים מעט. נזהרים לא ללחוץ יותר מדי שלא יגע בראש המוס.
ממלאים את יתרת השקע במוס.
מקפיאים היטב לפחות 5-6 שעות.


מכינים בסיסים מעוגיות שקדים:
1.5 כוסות קמח
1/2 כוס קמח שקדים [שקדים מולבנים טחונים דק דק]
1/2 כוס אבקת סוכר
100 גרם חמאה או מרגרינה קרים
1 ביצה
קורט מלח

מערבבים במיקסר קמח, קמח שקדים, אבקת סוכר
מוסיפים ביצה, מלח ומרגרינה ומעבדים לבצק אחיד.
עוטפים בניילון ומקררים כחצי שעה.
מרדדים על משטח מקומח היטב. קורצים עיגולים בגודל גדול יותר מקוטר תחתית המוסים.
מכניסים לתנור ואופים ב 180 מעלות עד להשחמה. בערך 8-10 דקות
מחלצים לאחר התקררות מוחלטת.

מכינים כדורי קישוט :
כדורי דגנים קטנים [כמו דגני בוקר]
צבע מאכל זהב
מעט אלכוהול נקי

מערבבים צבע מאכל עם אלכוהול נקי לקבלת נוזל סמיך בצבע זהב. נועצים קיסם בכדור דגן וטובלים לצביעה. מניחים על ניר אפיה לייבוש. אפשר לזרז את הייבוש במקרר. כך מכינים את כל כדורי הדגנים.

קישוט זהב:
צבע מאכל זהב
מעט אלכוהול 95%

שוב מערבבים למשחה.
מורחים על ניר כסף בשכבה דקה מאוד.
אופים ב180 מעלות מספר דקות עד שהמשחה מתייבשת.
מוציאים מהתנור וממתינים להתקררות.
מקמטים מעט את הניר כסף ומקלפים חתיכות זהב.

ציפוי גלסאז' שוקולד:
200 גרם שוקולד
150 מ"ל שמנת מתוקה
14 גרם ג'לטין מושרה ב-3/4 כוס מים חמים

משרים את הג'לטין ב 3/4 כוס מים חמים מערבבים להמסה.
בסיר בינוני ממיסים ריצ' ושוקולד
מוסיפים ג'לטין ומערבבים היטב לקבלת קרם גלסאז' חלק

לאיבוק: אבקת איבוק בצבע זהב.

הרכבה:
מוציאים את המוסים מהמקפיא. 2-3 בכל פעם.
מניחים על רשת ויוצקים בזהירות בעזרת כף מהגלסאז'.
מניחים כל מוס על בסיס עוגיה.
את הגלסאז' שמצטבר מתחת הרשת מעבירים חזרה לסיר וממיסים מחדש.
מצמידים סביב כדורי דגנים צבועים בזהב.
לוקחים מעט אבקת איבוק באצבע ונושפים בכיוון הקינוח. הקינוח יקבל שפריצים של זהב.
מצמידים מעט ניר זהב אכיל בראש כל קינוח

נשמר היטב בהקפאה לפחות שבועיים בכלי סוגר היטב.
מומלץ להוציא מהמקפיא בערך 5 דקות לפני ההגשה

שכחתי משהו?
:rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:
מקווה שלא


טיפים:
-במקום כדורי דגנים צבועים, אפשר לשים 3 פנינים אכילות מקדימה במקום כדורי דגנים סביב, אל תשימו פנינים סביב כל הקינוח, זה יותר מדי.

- אפשר לקנות ניר זהב אכיל לקישוט במקום להכין לבד.

-אפשר לצפות בגנאש במקום גלזורה. התוצאה תהיה פחות מבריקה.

- את כדורי הקראנצ', המוס, ניר הזהב האכיל, כדורי הדגנים ניתן להכין מראש.

העיקר שתהיה לכולנו שנה זהב
IMG_0012.JPG

רוצה להכין את אותם טעמים בקלות?
כוסות קינוח!

בתחתית נשים עוגיות שקדים שבורות לחתיכות קטנות
מעל לעוגיות מוס
גנאש [אין צורך בגלסאז' בכוסות]
ומעל לכל כדור קראנצ'.

אפשר לאבק את כדור הקראנצ' באבקת זהב.

אם רוצים אפשר להכין עוגיות שקדים קטנות יותר מקוטר הכוסית. להניח בעגינות מעל לגנאש ומעל להצמיד כדור קאנצ'.
 

rutiz

מהמשתמשים המובילים!
יוואווו

קודם כל - התעלפתי מהתמונה. יוקרתי ומיוחד.
והבנתי שזה הולך להיות מורכב ומדהים

וכשקראתי את המתכון...
העני. הפעם הגזמת.
אני צריכה יום שלם בשביל להכין דבר כזה!!!

הרעיון של הכדורים בנצנץ הלהיב אותי ממש

ולגבי הדף זהב - זה רעיון מדהים!!!
כי בחנות - הדף זהב אכיל מאד מאד יקר
וזה פתרון מושלם!!!!

בקיצור, קניתי :)
 

ענינית

משתמש פעיל
מטריף! חלומי! מגרה! יצירת פאר!!
אבל אין לי סבלנות לכל השלבים והאמת העני, מפחדת שלא יצא יפה כמו שלך
כמעט תמיד זה קורה לי ולכן לא מתחילה עם זה :(
 

המספרים של פרוג:

337,452

משתמשים נכנסו לפרוג בחודש האחרון

574

משתמשים מבקרים ברגע זה באתר

4,986

הודעות נכתבו בממוצע ליום בחודש האחרון

לוח נדל"ן | למכירה והשכרה

לוח מודעות | קניה מכירה

לוח דרושים

למעלה