דרוש מתכון שעועית מש וקינואה

חיהלהR

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
האם שעועית מש וקינואה יכולים להוות תחליף לחלבון מהטבע? (כרגע לא מסוגלת אפילו להריח בשרי ודגים....)

ואיך מבשלים אותם???

אשמח לפירוט ולמתכונים, תודה!!!!!
 

יראת גאולה

משתמש מקצוען
קינואה בעיקרון אפשר לבשל כמו אורז.
המתכון האהוב עלי:
להשרות את הקינואה במים, ולסנן. זה מועיל להפיג מרירות.
לטגן קלות בצל / גזר מגורד / ירקות אחרים מגורדים או קצוצים כמו גמבה, בטטה, קישוא. לדעתי הגזר הכי חשוב בשביל הטעם.
מוסיפים את הקינואה, מערבבים. מוסיפים מים רותחים בכמות של פי 1.25 מהקינואה, מלח כמו לאורז. ומנמיכים את האש עד שנראה מוכן (נגמרו המים, והקינואה נפתחה ויש לה חוט כזה).


שעועית מש -
אפשר להוסיף לתבשילי ירקות.
אפשר לבשל בנפרד במים, לסנן, ואח"כ לערבב עם אורז או בורגול, לסוג של מג'דרה בריאה.

אני יודעת שאפשר גם להנביט ולאכול בסלט. לא ניסיתי.



גם עדשים (אדומות או ירוקות) וחומוס יבש יכולים להיות מקור מצוין לחלבון. כדאי לשלב עם דגן מלא. וביצים כמובן.
 
נערך לאחרונה ב:

sarigold5

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
חלבי גם לא טוב?
מה עם טופו?
 

DebbG

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
האם שעועית מש וקינואה יכולים להוות תחליף לחלבון מהטבע? (כרגע לא מסוגלת אפילו להריח בשרי ודגים....)

ואיך מבשלים אותם???

אשמח לפירוט ולמתכונים, תודה!!!!!
מתכון מוצלח מאד לסלט קינואה! אני מכינה שמה במקרר ומידי פעם לוקחת לנישנושים. כדאי לנסות
אני משתמשת רק בקינואה רגילה ובטטות.
וגם לא שמה חמוציות.

 

עולם קטן

משתמש פעיל
אני מכינה קינואה כמו בורגול/פתיתים עם בצל מטוגן ומגרדת גזר או קישוא (או גם וגם) לבפנים. יוצא אליפות!
 

עולם קטן

משתמש פעיל
מתכון?! - אשמח לפירוט.
מטגנת בצל, אח"כ מוסיפה את הקינואה ומטגנת עוד כמה דקות ומוסיפה מים עד לכיסוי. מתבלת במלח, פלפל לבן, טיפונת כורכום ומוסיפה הרבה גזר מגורד או קישוא הכי דק שיש. מכסה ומבשלת עד שהמים מתאדים.
 

חיהלהR

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
מטגנת בצל, אח"כ מוסיפה את הקינואה ומטגנת עוד כמה דקות ומוסיפה מים עד לכיסוי. מתבלת במלח, פלפל לבן, טיפונת כורכום ומוסיפה הרבה גזר מגורד או קישוא הכי דק שיש. מכסה ומבשלת עד שהמים מתאדים.
צריך להשרות את הקינואה קודם, או להוסיף ישר?
 

שירי כהן

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
צריך להשרות את הקינואה קודם, או להוסיף ישר?
בהמלצת @שירי כהן פה, כדאי להשרות ולשטוף ולשטוף ולשטוף ולשטוף, ורק אז לבשל.
הכנתי לחג קינואה בפרק זמן מוגבל שלא איפשר לי את ה'לשטוף ולשטוף' הזה,
השריתי השריה קצרה ושטפתי היטב - חייבת לומר שיצא ממש טעים ומצוין.
אבל זה היה מתכון חדש, אולי השילוב שלו היה סוד הטעם...
טיגנתי בצל (הרבה) ואחרי שנהיה ממש מקורמל הוספתי כמה שיני שום קצוצות לדקה מהירה,
אחר כך את הקינואה - והרבה תירס קפוא - אויש כמה שזה טעים (זה בטעם של התירס של פעם.. לא מהשימורים)
תיבול - קצת כורכום, שום גבישי, מלח פלפל וקצת פפריקה.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכא

א שִׁיר לַמַּעֲלוֹת אֶשָּׂא עֵינַי אֶל הֶהָרִים מֵאַיִן יָבֹא עֶזְרִי:ב עֶזְרִי מֵעִם יְהוָה עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:ג אַל יִתֵּן לַמּוֹט רַגְלֶךָ אַל יָנוּם שֹׁמְרֶךָ:ד הִנֵּה לֹא יָנוּם וְלֹא יִישָׁן שׁוֹמֵר יִשְׂרָאֵל:ה יְהוָה שֹׁמְרֶךָ יְהוָה צִלְּךָ עַל יַד יְמִינֶךָ:ו יוֹמָם הַשֶּׁמֶשׁ לֹא יַכֶּכָּה וְיָרֵחַ בַּלָּיְלָה:ז יְהוָה יִשְׁמָרְךָ מִכָּל רָע יִשְׁמֹר אֶת נַפְשֶׁךָ:ח יְהוָה יִשְׁמָר צֵאתְךָ וּבוֹאֶךָ מֵעַתָּה וְעַד עוֹלָם:
נקרא  14  פעמים

לוח מודעות

למעלה