שניצל, אך לא מטוגן

yosher2005

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
אנו מאוד אוהבים חזה עוף פרוס, שניצל בלש' העם, מטוגן עם ביצה ופירורי לחם.
אך מכיון שידועים נזקי האוכל המטוגן היינו מעדיפים שלא לטגן,
יש למישהו נסיון איך להכין שניצלים בתנור שייצאו "כמו מטוגן"???
 

חברה

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
לא בדיוק כמו מטוגן אך בהחלט מעדן!
לדפוק היטב, למרוח בתערובת של חרדל עם קצת מיונז (ולנזהרים יותר עם קליונז!!) לשים בגריל תוך בערך 5 דקות זה מוכן (רצוי להפוך צד)
 

ישראלה

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
אני גם מעדיפה לא לטגן.
יש כמה מתכונים לתנור:

אפשרות 1:
2 כפות מיונז
1 כף דבש
1 כף קטשופ
כפית גדושה אבקת מרק (לא חובה)
לטבול את השניצל מ-2 הכיוונים ולשטוח בתבנית, אפשר חד פעמית, על נייר אפיה.

לאפות בחום גבוה חצי שעה
ועוד 10 דק' בחום בינוני


אפשרות 2:
ל4 פרוסות חזה עוף
כפית חרדל
1/4 כוס מיונז
2 כפות מים
1/2 ח' פרורי לחם, אפשר מתובלים

לערבב את המיונז והחרדל עם המים
לטבול כל פרוסה מכל צידיה בתערובת ואח"כ בפירורים
להניח בתבנית
לשפוך את התערובת שנשארה מלמעלה.
לאפות בין 30-40 דק' בחום בינוני.

בתאבון.
 

מי

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
הכי דומה לשניצל זה שיפודים בתנור.
חותכים את החזה לקוביות, מורחים בשמן (עם מברשת אפיה), טובלים בפרורי לחם מתובלים, משחילים על שיפוד (שהושרה קודם במים) ואופים. לא זוכרת בדיוק כמה זמן, 20 דק' בערך. אפשר לבדוק מתי מוכן.
 

bhj

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
אני ניסיתי לאחרונה שניצל רגיל אמיתי בתנור
יצא מעדן!!!
ממש לא מובן למה צריך בכלל טיגון...

לשמן נייר אפיה
את השניצלים לעשות רגיל - לטבול בביצה ותבלינים ופרורי לחם
להניח על התבנית ולאפות 20 דקות בערך.
(שלא יצא קשה...)
אפשר להפוך באמצע, זה יותר עסיסי.

אותו הדבר אני עושה עם פרוסות חצילים וזה נחטף בשניות!! בלי שמן!!!!!!!!!

עוד מתכון מהמם לפרוסות חזה:
לטבול בקערה ובה:
דבש + קצת מים מחומם במיקרו 10 שניות
קצת רוטב סויה וחרדל

אח"כ בקערה ובה:
פרורי קורנפלקס
אבקת שום ופפריקה

אפיה כנ"ל

תנסי, לא תתחרטי
(אולי רק על הכמות הכפולה המהרגיל של חזה עוף לארוחה...)

בתאבו ןולבריאות
 

ליבי

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
אם אני מכינה בתנור אני לא דופקת כמעט את השניצל כדי שלא יצא קשה, מורחת משני הצדדים מיונז + פרורית זהב מעורבת עם גבישי שום ואופה 20 דקות.
 

תמנתי

משתמש סופר מקצוען
פיתוח / אפיון / עיצוב אתרים
עיצוב גרפי
יש ספריי של שמן קל, ששם שכבה דקיקה מספיקה לטיגון. ושניצלים מיטגנים מהר מאד.
והסוד בטיגון שלא לקבל את כל השמן זה מחבת טפלון איכותית ולעולם לא לגרד אותה עם משהו חד. תמיד להשתמש אם בפלסטיק או בעץ להוציא ולהפוך.

כי כל התחליפים לטיגון בד"כ לא ממש עושים את זה.

אגב, ביצת עין אני מטגנת לבעלי במקום בשמן, במים.
 

יניב33

משתמש צעיר
אני לא יודע אבל לי קשה מאוד לוותר על שניצל מטוגן זו החולשה שלי בחיים
אבל אם מעדיפים ללא שמן למה שלא לעשות אותו על האש?
היום יש ב"ה מנגל חשמלי 3 דקות לכל חתיכה וישתבח שמו לעד!!!!!!!!!!
כמה דברים טובים הקב"ה ברא בעולם:):)
 

mig

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
עימוד ספרים
סטייק,
חזה עוף דפוק כמו שניצל, אידוי בצל, השמת הפרוסות אחת אחת, פיזור על כל אחת פרוסות שום ותלינים (פפריקה, פלפל שחור ניתן גם רצועות פלפל/גמבה) ועל אש קטנה עם מכסה, יוצא מצוין, ויש מהדרין לאדות את הבצל במעט מים ללא שמן כלל.
 

כוכב103

משתמש סופר מקצוען
פרסום וקופירייטינג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
א. כמו שאמרו קודמי מכינים שניצל בתנור בדיוק כמו במחבת ומברישים שמן על נייר האפיה. יוצא מעולה!
ב. חזה עוף בתנור (סטייק) אפשר להכין ממש בטעם מיוחד עם רוטב ברביקיו של חב' קנור (יש לאוסם משהו דומה ברביקיו שום ודבש אבל זה לא אותו דבר) 20 דק' בתנור בחם גבוה ללא שום תוספת זה יוצא מעדן שאין כמוהו!!!

בהצלחה ואיחולים לשומרי בריאות...
 

pessi&chani

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
לי יש מתכון מקסים לשניצלונים בתנור:

לחתוך את החזה לחתיכות קטנות יותר,
לערבב בקערה שמן זית (בכמות נדיבה), ותבלינים, להוסיף הרבה פירורי לחם, שיספגו את כל השמן, ואז לשים בתוכו את חתיכות החזה ולערבב כך שכל חתיכה תהיה מצופה בתערובת.

לאפות בתנור כ- חצי שעה.
 

פילפל

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
עריכה והפקת סרטים
אני תמיד מכינה שניצלים רק בטוסטר אובן, יוצא לדעתי הרבה יותר פיקנטי ויוקרתי. חוץ מהרווח הבריאותי, והדיאטטי (למי שצריך) יש גם את הרווח של הזמן והאנרגיות... למי יש זמן וכח לעמוד ולטגן.... באופן שאני מצפה את השניצלים (להלן) גם אין צורך להפוך אותם באמצע האפיה.

כדי שהשניצלים לא יהיו יבשים אני טובלת אותם בבלילה המתובלת של הביצים (ביצים, שום כתוש, מלח, מבחר תבלינים) ואז בתערובת הציפוי (פירורית מעורבת עם קמח מלא) וחוזר חלילה בבלילת הביצים. השניצלים יוצאים פיקנטיים וטעימים, "מעדני פיצות" שפשוט רבים עליהם.

אסור להשאיר את השניצלים יותר מדי זמן בתנור כי הציפוי עלול להתקשות והטעם יוצא קצת פחות.
 

שירי כהן

מנהלת קהילת מאיירים
מנהל
צילום מקצועי
פרסום וקופירייטינג
איור וציור מקצועי
כתיבה ספרותית
אני עושה עם 2 צלחות - אחת עם שמן 'מתובל' - כלומר שמן שמוסיפים לו את כל התבלינים הטובים (מלח פלפל פפריקה וכו')
ואחת עם פירורי לחם,
טובלים את השניצל בשמן, אח"כ פרורים ואופים חצי שעה.
להשבחה מורחים לפני השמן דבש.
רך אגב, עם ביצים לא יצא לי מוצלח,
ניסיתי פעם אחת והיה לזה טעם נורא של חביתה.
(לחביתה אין טעם נורא, רק כאן זה יצא ככה... :))
 

פילפל

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
עריכה והפקת סרטים
בקשר לדבש - הוא היה תיבול מאד חביב אצלי, הכנסתי אותו בבישולים בכל מקום. בצלי, בגזר אפוי, בתבשילי ומאפי בשר למינהם... אולם מאז שבני החל לאכול אוכל מבושל, הפסקתי לחלוטין להשתמש עם דבש, (הוא עדיין לא בן שנה)
האם מישהו יודע - האם גם דבש לאחר בישול או אפיה מסוכן לתינוקות מתחת גיל שנה? האם יש מינון שכן מותר? אם אסור אני פשוט יכולה לגנוז את הדבש עד להודעה החדשה...

בקשר לביצה - אף פעם לא יוצא לי כמו חביתה, כי עם כל התבלינים זה יוצא יותר כמו פיצה... שום כתוש, פפריקה, פלפל, גריל עוף, זעתר, אורגנו, פטרוזיליה, ועוד... (כמובן שכל תבלין בכמות שונה)
 

נוי

Moderator
מנהל
פרסום וקופירייטינג
מוזיקה ונגינה
הדבש שמוכרים בדרך כלל הוא דבש מחומם, אלא אם כן צוין אחרת, ועל כן נראה לי שלא כדאי להביא לתינוקות תבשיל עם דבש. אם העניין קריטי, תמיד אפשר לברר אצל תזונאית.
שנה טובה ומתוקה!
 

גיליון

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
אני מכינה את השניצלים בתנור קצת אחרת. מעדן!

פורסים את החזה לפרוסות דקות ככל האפשר.

טובלים בביצה טרופה עם מלח, ואח"כ בפירורי לחם.

את הפירורים מכינים לבד מצנימי חלה שמייבשים בתנור וטוחנים בבלנדר - כך זה יוצא שחום וטעים.

אופים בחום בינוני-גבוה כחמש-שבע דקות.
לבדיקה - לחתוך שניצל אחד לשניים לראות את צבעו, ולהוציא מהתנור ברגע שהעוף לבן בפנים ולא ורוד. לא לחכות יותר מזה!

כך יוצאים השניצלים רכים כמו חמאה ונגמרים ברגע שיוצאים מהתנור...
 

רותי ארליך

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
פיתוח / אפיון / עיצוב אתרים
מישהו עוד מטגן שניצלים??
מכינים 3 צלחות
1. קמח
2. ביצה (למי שאוהב אפשר להוסיף חרדל/רוטב צ'ילי/פפריקה)
3. פרורית זהב
טובלים בכל צלחת לפי הסדר
פורסים על תבנית משומנת
מזלפים קצת שמן מלמעלה
אופים בחום של 200 ומסיימים במעט גריל
יותר טעים פחות עבודה פחות לכלוך
 

orli_dimri

משתמש פעיל
פעם חשבתי שאין תחליף לשניצל ה"אמיתי".
ניסיתי לפי המתכונים של ה"שפיות" פה
וממש הופתעתי.
 

נרקיס

תג, רב-טקסט
אפיית שניצלים (מצופים רגיל: ביצה קמח ופרורי לחם ותבלינים), בתנור, בשקית קוקי, יש גם שקיות קוקי ענקיות, כך נשמרת העסיסיות.
10 דקות מכל צד.
 

תרצה

משתמש מקצוען
נכתב ע"י ויזואלי;444051:
מישהו עוד מטגן שניצלים??
מכינים 3 צלחות
1. קמח
2. ביצה (למי שאוהב אפשר להוסיף חרדל/רוטב צ'ילי/פפריקה)
3. פרורית זהב
טובלים בכל צלחת לפי הסדר
פורסים על תבנית משומנת
מזלפים קצת שמן מלמעלה
אופים בחום של 200 ומסיימים במעט גריל
יותר טעים פחות עבודה פחות לכלוך
החלטתי לנסות את אחד המתכונים כאן, ההתלבטות היתה קשה...
לבסוף החלטתי על המתכון הזה, ויצא ממש מעדן! הילדים טענו שזה יותר טעים משניצל מטוגן.
(רק הצבע יצא מאוד בהיר. אולי כי השתמשתי בפרורי לחם רגילים ולא בפרורית זהב? )
דרך אגב, הוספתי לביצה בערך כפית של סודה לשתיה - כדי להיות בטוחה שהציפוי יהיה פריך ולא נוקשה בגלל האפיה.
 

אירועים קרובים

ראש פינה

הפרוגיסטים נותנים בראש

לוח דרושים

למעלה