שניצל, אך לא מטוגן

הנושא בפורום 'איש את רעהו' פורסם ע"י yosher2005, ‏19/8/10.

  1. yosher2005

    yosher2005 משתמש סופר מקצוען עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏17/6/07
    הודעות:
    3,999
    תודות :
    4,664
    נקודות:
    240
    מיקום:
    בית שמש
    סוג מצלמה:
    --
    אנו מאוד אוהבים חזה עוף פרוס, שניצל בלש' העם, מטוגן עם ביצה ופירורי לחם.
    אך מכיון שידועים נזקי האוכל המטוגן היינו מעדיפים שלא לטגן,
    יש למישהו נסיון איך להכין שניצלים בתנור שייצאו "כמו מטוגן"???
     
  2. חברה

    חברה משתמש מקצוען עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏25/3/09
    הודעות:
    1,833
    תודות :
    303
    נקודות:
    104
    עיסוק:
    גרפיקה, הקלדה וניקוד
    לא בדיוק כמו מטוגן אך בהחלט מעדן!
    לדפוק היטב, למרוח בתערובת של חרדל עם קצת מיונז (ולנזהרים יותר עם קליונז!!) לשים בגריל תוך בערך 5 דקות זה מוכן (רצוי להפוך צד)
     
  3. ישראלה

    ישראלה משתמש מקצוען עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏12/5/08
    הודעות:
    5,862
    תודות :
    579
    נקודות:
    180
    אני גם מעדיפה לא לטגן.
    יש כמה מתכונים לתנור:

    אפשרות 1:
    2 כפות מיונז
    1 כף דבש
    1 כף קטשופ
    כפית גדושה אבקת מרק (לא חובה)
    לטבול את השניצל מ-2 הכיוונים ולשטוח בתבנית, אפשר חד פעמית, על נייר אפיה.

    לאפות בחום גבוה חצי שעה
    ועוד 10 דק' בחום בינוני


    אפשרות 2:
    ל4 פרוסות חזה עוף
    כפית חרדל
    1/4 כוס מיונז
    2 כפות מים
    1/2 ח' פרורי לחם, אפשר מתובלים

    לערבב את המיונז והחרדל עם המים
    לטבול כל פרוסה מכל צידיה בתערובת ואח"כ בפירורים
    להניח בתבנית
    לשפוך את התערובת שנשארה מלמעלה.
    לאפות בין 30-40 דק' בחום בינוני.

    בתאבון.
     
  4. מי

    מי משתמש פעיל עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏30/7/08
    הודעות:
    5,375
    תודות :
    19
    נקודות:
    54
    הכי דומה לשניצל זה שיפודים בתנור.
    חותכים את החזה לקוביות, מורחים בשמן (עם מברשת אפיה), טובלים בפרורי לחם מתובלים, משחילים על שיפוד (שהושרה קודם במים) ואופים. לא זוכרת בדיוק כמה זמן, 20 דק' בערך. אפשר לבדוק מתי מוכן.
     
  5. bhj

    bhj משתמש מקצוען עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏30/3/09
    הודעות:
    2,146
    תודות :
    20
    נקודות:
    163
    אני ניסיתי לאחרונה שניצל רגיל אמיתי בתנור
    יצא מעדן!!!
    ממש לא מובן למה צריך בכלל טיגון...

    לשמן נייר אפיה
    את השניצלים לעשות רגיל - לטבול בביצה ותבלינים ופרורי לחם
    להניח על התבנית ולאפות 20 דקות בערך.
    (שלא יצא קשה...)
    אפשר להפוך באמצע, זה יותר עסיסי.

    אותו הדבר אני עושה עם פרוסות חצילים וזה נחטף בשניות!! בלי שמן!!!!!!!!!

    עוד מתכון מהמם לפרוסות חזה:
    לטבול בקערה ובה:
    דבש + קצת מים מחומם במיקרו 10 שניות
    קצת רוטב סויה וחרדל

    אח"כ בקערה ובה:
    פרורי קורנפלקס
    אבקת שום ופפריקה

    אפיה כנ"ל

    תנסי, לא תתחרטי
    (אולי רק על הכמות הכפולה המהרגיל של חזה עוף לארוחה...)

    בתאבו ןולבריאות
     
  6. ליבי

    ליבי משתמש פעיל עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏27/7/09
    הודעות:
    2,519
    תודות :
    14
    נקודות:
    52
    אם אני מכינה בתנור אני לא דופקת כמעט את השניצל כדי שלא יצא קשה, מורחת משני הצדדים מיונז + פרורית זהב מעורבת עם גבישי שום ואופה 20 דקות.
     
  7. תמנתי

    תמנתי משתמש סופר מקצוען עיצוב גרפי פיתוח / אפיון / עיצוב אתרים

    הצטרף:
    ‏17/6/07
    הודעות:
    12,041
    תודות :
    435
    נקודות:
    213
    עיסוק:
    מעצבת UX/UI ובונת אתרי אינטרנט
    מיקום:
    ירושלים
    דף הבית:
    יש ספריי של שמן קל, ששם שכבה דקיקה מספיקה לטיגון. ושניצלים מיטגנים מהר מאד.
    והסוד בטיגון שלא לקבל את כל השמן זה מחבת טפלון איכותית ולעולם לא לגרד אותה עם משהו חד. תמיד להשתמש אם בפלסטיק או בעץ להוציא ולהפוך.

    כי כל התחליפים לטיגון בד"כ לא ממש עושים את זה.

    אגב, ביצת עין אני מטגנת לבעלי במקום בשמן, במים.
     
  8. יניב33

    יניב33 משתמש צעיר

    הצטרף:
    ‏27/12/09
    הודעות:
    341
    תודות :
    28
    נקודות:
    29
    אני לא יודע אבל לי קשה מאוד לוותר על שניצל מטוגן זו החולשה שלי בחיים
    אבל אם מעדיפים ללא שמן למה שלא לעשות אותו על האש?
    היום יש ב"ה מנגל חשמלי 3 דקות לכל חתיכה וישתבח שמו לעד!!!!!!!!!!
    כמה דברים טובים הקב"ה ברא בעולם:):)
     
  9. mig

    mig משתמש סופר מקצוען צילום מקצועי

    הצטרף:
    ‏1/8/08
    הודעות:
    9,228
    תודות :
    127
    נקודות:
    217
    סטייק,
    חזה עוף דפוק כמו שניצל, אידוי בצל, השמת הפרוסות אחת אחת, פיזור על כל אחת פרוסות שום ותלינים (פפריקה, פלפל שחור ניתן גם רצועות פלפל/גמבה) ועל אש קטנה עם מכסה, יוצא מצוין, ויש מהדרין לאדות את הבצל במעט מים ללא שמן כלל.
     
  10. כוכב103

    כוכב103 משתמש סופר מקצוען עיצוב ואדריכלות פנים עיצוב גרפי פרסום וקופירייטינג

    הצטרף:
    ‏30/7/08
    הודעות:
    3,637
    תודות :
    2,411
    נקודות:
    240
    עיסוק:
    גרפיקה, שיווק, ניהול ופרסום
    מיקום:
    מודיעין עילית
    א. כמו שאמרו קודמי מכינים שניצל בתנור בדיוק כמו במחבת ומברישים שמן על נייר האפיה. יוצא מעולה!
    ב. חזה עוף בתנור (סטייק) אפשר להכין ממש בטעם מיוחד עם רוטב ברביקיו של חב' קנור (יש לאוסם משהו דומה ברביקיו שום ודבש אבל זה לא אותו דבר) 20 דק' בתנור בחם גבוה ללא שום תוספת זה יוצא מעדן שאין כמוהו!!!

    בהצלחה ואיחולים לשומרי בריאות...
     
  11. pessi&chani

    pessi&chani משתמש מקצוען עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏8/1/08
    הודעות:
    1,743
    תודות :
    684
    נקודות:
    144
    לי יש מתכון מקסים לשניצלונים בתנור:

    לחתוך את החזה לחתיכות קטנות יותר,
    לערבב בקערה שמן זית (בכמות נדיבה), ותבלינים, להוסיף הרבה פירורי לחם, שיספגו את כל השמן, ואז לשים בתוכו את חתיכות החזה ולערבב כך שכל חתיכה תהיה מצופה בתערובת.

    לאפות בתנור כ- חצי שעה.
     
  12. פילפל

    פילפל משתמש פעיל עריכה והפקת סרטים עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏7/7/10
    הודעות:
    884
    תודות :
    96
    נקודות:
    59
    אני תמיד מכינה שניצלים רק בטוסטר אובן, יוצא לדעתי הרבה יותר פיקנטי ויוקרתי. חוץ מהרווח הבריאותי, והדיאטטי (למי שצריך) יש גם את הרווח של הזמן והאנרגיות... למי יש זמן וכח לעמוד ולטגן.... באופן שאני מצפה את השניצלים (להלן) גם אין צורך להפוך אותם באמצע האפיה.

    כדי שהשניצלים לא יהיו יבשים אני טובלת אותם בבלילה המתובלת של הביצים (ביצים, שום כתוש, מלח, מבחר תבלינים) ואז בתערובת הציפוי (פירורית מעורבת עם קמח מלא) וחוזר חלילה בבלילת הביצים. השניצלים יוצאים פיקנטיים וטעימים, "מעדני פיצות" שפשוט רבים עליהם.

    אסור להשאיר את השניצלים יותר מדי זמן בתנור כי הציפוי עלול להתקשות והטעם יוצא קצת פחות.
     
  13. pr

    pr מנהלת קהילת מאיירים מנהל צילום מקצועי איור וציור מקצועי פרסום וקופירייטינג

    הצטרף:
    ‏1/1/08
    הודעות:
    16,190
    תודות :
    17,432
    נקודות:
    317
    אני עושה עם 2 צלחות - אחת עם שמן 'מתובל' - כלומר שמן שמוסיפים לו את כל התבלינים הטובים (מלח פלפל פפריקה וכו')
    ואחת עם פירורי לחם,
    טובלים את השניצל בשמן, אח"כ פרורים ואופים חצי שעה.
    להשבחה מורחים לפני השמן דבש.
    רך אגב, עם ביצים לא יצא לי מוצלח,
    ניסיתי פעם אחת והיה לזה טעם נורא של חביתה.
    (לחביתה אין טעם נורא, רק כאן זה יצא ככה... :))
     
  14. פילפל

    פילפל משתמש פעיל עריכה והפקת סרטים עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏7/7/10
    הודעות:
    884
    תודות :
    96
    נקודות:
    59
    בקשר לדבש - הוא היה תיבול מאד חביב אצלי, הכנסתי אותו בבישולים בכל מקום. בצלי, בגזר אפוי, בתבשילי ומאפי בשר למינהם... אולם מאז שבני החל לאכול אוכל מבושל, הפסקתי לחלוטין להשתמש עם דבש, (הוא עדיין לא בן שנה)
    האם מישהו יודע - האם גם דבש לאחר בישול או אפיה מסוכן לתינוקות מתחת גיל שנה? האם יש מינון שכן מותר? אם אסור אני פשוט יכולה לגנוז את הדבש עד להודעה החדשה...

    בקשר לביצה - אף פעם לא יוצא לי כמו חביתה, כי עם כל התבלינים זה יוצא יותר כמו פיצה... שום כתוש, פפריקה, פלפל, גריל עוף, זעתר, אורגנו, פטרוזיליה, ועוד... (כמובן שכל תבלין בכמות שונה)
     
  15. נוי

    נוי Moderator מנהל פרסום וקופירייטינג

    הצטרף:
    ‏18/1/10
    הודעות:
    16,549
    תודות :
    15,765
    נקודות:
    230
    הדבש שמוכרים בדרך כלל הוא דבש מחומם, אלא אם כן צוין אחרת, ועל כן נראה לי שלא כדאי להביא לתינוקות תבשיל עם דבש. אם העניין קריטי, תמיד אפשר לברר אצל תזונאית.
    שנה טובה ומתוקה!
     
  16. גיליון

    גיליון משתמש מקצוען עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏21/12/08
    הודעות:
    1,829
    תודות :
    90
    נקודות:
    127
    אני מכינה את השניצלים בתנור קצת אחרת. מעדן!

    פורסים את החזה לפרוסות דקות ככל האפשר.

    טובלים בביצה טרופה עם מלח, ואח"כ בפירורי לחם.

    את הפירורים מכינים לבד מצנימי חלה שמייבשים בתנור וטוחנים בבלנדר - כך זה יוצא שחום וטעים.

    אופים בחום בינוני-גבוה כחמש-שבע דקות.
    לבדיקה - לחתוך שניצל אחד לשניים לראות את צבעו, ולהוציא מהתנור ברגע שהעוף לבן בפנים ולא ורוד. לא לחכות יותר מזה!

    כך יוצאים השניצלים רכים כמו חמאה ונגמרים ברגע שיוצאים מהתנור...
     
  17. רותי ארליך

    רותי ארליך משתמש סופר מקצוען צילום מקצועי פיתוח / אפיון / עיצוב אתרים

    הצטרף:
    ‏21/7/09
    הודעות:
    3,149
    תודות :
    2,061
    נקודות:
    293
    סוג מצלמה:
    canon 6D
    מישהו עוד מטגן שניצלים??
    מכינים 3 צלחות
    1. קמח
    2. ביצה (למי שאוהב אפשר להוסיף חרדל/רוטב צ'ילי/פפריקה)
    3. פרורית זהב
    טובלים בכל צלחת לפי הסדר
    פורסים על תבנית משומנת
    מזלפים קצת שמן מלמעלה
    אופים בחום של 200 ומסיימים במעט גריל
    יותר טעים פחות עבודה פחות לכלוך
     
  18. orli_dimri

    orli_dimri מנהלת פורום עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏22/10/08
    הודעות:
    2,621
    תודות :
    10
    נקודות:
    90
    פעם חשבתי שאין תחליף לשניצל ה"אמיתי".
    ניסיתי לפי המתכונים של ה"שפיות" פה
    וממש הופתעתי.
     
  19. נרקיס

    נרקיס תג, רב-טקסט

    הצטרף:
    ‏27/2/08
    הודעות:
    155
    תודות :
    4
    נקודות:
    19
    אפיית שניצלים (מצופים רגיל: ביצה קמח ופרורי לחם ותבלינים), בתנור, בשקית קוקי, יש גם שקיות קוקי ענקיות, כך נשמרת העסיסיות.
    10 דקות מכל צד.
     
  20. תרצה

    תרצה משתמש צעיר

    הצטרף:
    ‏31/3/09
    הודעות:
    3,399
    תודות :
    25
    נקודות:
    44
    החלטתי לנסות את אחד המתכונים כאן, ההתלבטות היתה קשה...
    לבסוף החלטתי על המתכון הזה, ויצא ממש מעדן! הילדים טענו שזה יותר טעים משניצל מטוגן.
    (רק הצבע יצא מאוד בהיר. אולי כי השתמשתי בפרורי לחם רגילים ולא בפרורית זהב? )
    דרך אגב, הוספתי לביצה בערך כפית של סודה לשתיה - כדי להיות בטוחה שהציפוי יהיה פריך ולא נוקשה בגלל האפיה.