שלום לכולכן

הנושא בפורום 'פורום אנימציה (דו מימד)' פורסם ע"י TIP X, ‏13/7/10.

  1. TIP X

    TIP X משתמש מקצוען עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏12/8/08
    הודעות:
    2,198
    תודות :
    23
    נקודות:
    110
    אני מסיימת קורס בפלאש ובדרימ.
    יש כמה פלאשים שאני משלבת באתר שאני בונה.
    כך שיתכן ששאלותי קצת...פרימיטיביות.
    בכל זאת אני מקווה שתואילו לשתפני בידע המקצועי שלכם. תודות מראש.
    אז ככה:
    1. יש אפשרות שפלש לא יתחיל מיד כשדף האינטרנט עולה אלא כשהפלאש שלפניו נגמר, או נאמר 10 שניות אחרי עליית הדף?

    2. אני בונה גלריה שבעזרת 2 משולשים יוכלו לדפדף בין התמונות. לכל משולש הגדרתי goto-next frame ולשני הפוך.
    אך כשהפלש רץ התמונות רצות בלי התייחסות למשולשים. מה צריך לעשות?? יש לציין שכל התמונות באותה שכבה בפריימים רצופים אחד אחרי השני.

    3. אם יש לכם עוד כח:
    עשיתי מצב שכשנוגעים באיזשהו פרח הוא מסתובב וכשעוזבים הוא נעצר. אך הוא בורח למצבו הראשוני ואני רוצה שהוא יעצר היכן שעזבוהו.

    גם אם אתם יודעים רק תשובה אחת או חלק ממנה, זה מאד יעזור לי. תודה.
     
  2. מכלול

    מכלול משתמש סופר מקצוען עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏23/7/08
    הודעות:
    3,743
    תודות :
    1,174
    נקודות:
    230
    עיסוק:
    גרפיקה ועימוד
    דף הבית:
    יתכן מאד שיש תשובות יותר מקצועיות משלי, אבל אני הייתי עושה כך (למרות שאולי זו שיטה פרימיטיבית):

    1. את יכולה לתת לו כמה פריימים ריקים בהתחלה, לפי התזמון שאת רוצה. אם הוא אמור להגיע אחרי שנגמר פלאש אחר, תני אקשן בפריים האחרון של הפלאש הקודם, שיפעיל את הפלאש הזה.
    2. stop בפריים הראשון לא יריץ לך את כל התמונות.
    3. לא יודעת על אפשרות, אבל מן הסתם שקיימת כזאת. חכי שיענו לך טובים ממני.
     
  3. izavit

    izavit משתמש מקצוען

    הצטרף:
    ‏1/7/08
    הודעות:
    1,654
    תודות :
    11
    נקודות:
    107
    עוד משו קטן, בקשר לשאלה 2, תזכרי להגדיר go to and stop ולא go to and play
     
  4. prog-tovi

    prog-tovi Administrator

    הצטרף:
    ‏10/7/10
    הודעות:
    160
    תודות :
    164
    נקודות:
    49
    מיכל ומירי

    אני נהנת איך שאתם תלמידות שכעת מסיימות קורס פלאש וככה זורמות ויודעות לעזור.

    יפה מאד

    טובי
     
  5. המביט

    המביט צילום | עיצוב | בניית אתרים פרסום וקופירייטינג

    הצטרף:
    ‏28/10/07
    הודעות:
    2,012
    תודות :
    2
    נקודות:
    100
    1. ענתה לך נכון. פריימים ריקים. אבל אני לא מבין מה הקטע? זה יעשה רושם של אתר שלא זורם נכון.

    2. התשובה השניה נכונה. לא הראשונה. "goto-next frame end stop" אולי לא דייקתי כל כך באיות, הרעיון הוא שאחרי שהוא עובר לפריים הבא (במקרה הזה התמונה הבאה) הוא אמור לעצור ולא להמשיך לפריים הבא.

    3. אני חושב שאם עושים את האובייקט מוביקליפ, אז אפשר לעשות אקשן עליו אם איזה חלון חיצוני, לא בחלון הסקריפטים.
     
  6. Tomim

    Tomim משתמש צעיר עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏23/7/08
    הודעות:
    511
    תודות :
    32
    נקודות:
    39
    מצורף קובץ עם מוביקליפ שבניתי בשביל זה, את יכולה להחליף את התוכן שלו.
     

    קבצים מצורפים:

    • perach.fla
      גודל הקובץ:
      KB 48
      צפיות:
      0
    • perach.swf
      גודל הקובץ:
      KB 1.4
      צפיות:
      0
  7. TIP X

    TIP X משתמש מקצוען עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏12/8/08
    הודעות:
    2,198
    תודות :
    23
    נקודות:
    110
    וואו!
    אני מרגישה זכות להיכנס לפורום כזה.
    איזה עזרה!!
    תשובות שעזרו מאד.
     
  8. TIP X

    TIP X משתמש מקצוען עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏12/8/08
    הודעות:
    2,198
    תודות :
    23
    נקודות:
    110
    לגבי הגלריה אכן התמונה הראשונה עצרה אך המשולש המעביר לא פועל.
    האקשן שלו הוא כזה:
    onClipEvent (mouseDown) {
    nextFrame();
    }

    איפה הבעיה?
     
  9. אוש

    אוש משתמש צעיר

    הצטרף:
    ‏28/5/08
    הודעות:
    203
    תודות :
    0
    נקודות:
    27
    לפי דעתי לא כותבים next frame אלא go to and stop.
    תנסי..
     
  10. צמרת

    צמרת משתמש פעיל פיתוח / אפיון / עיצוב אתרים

    הצטרף:
    ‏2/9/08
    הודעות:
    1,333
    תודות :
    4
    נקודות:
    52
    המשולש הוא מוביה קליפ או כפתור?
    אם הוא כפתור תעשי: on realeas - gotoandstop-nextframe
    בתור מוביה קליפ: אני קצת פחות מבינה באקשן על המוביה קליפ אבל לעניות דעתי את צריכה להכניס :
    parent.nextframe_
     
  11. TIP X

    TIP X משתמש מקצוען עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏12/8/08
    הודעות:
    2,198
    תודות :
    23
    נקודות:
    110
    הפכתי אותו לכפתור והאקשן הוא כזה:
    on (release) {
    gotoAndStop(nextFrame);


    }

    עדין לא מתפקד.
     
  12. מיליארד

    מיליארד משתמש פעיל פיתוח / אפיון / עיצוב אתרים פרסום וקופירייטינג

    הצטרף:
    ‏27/10/09
    הודעות:
    848
    תודות :
    243
    נקודות:
    79
    סוג מצלמה:
    Nikon D5200
    יש לך שכבה עליונה עם קיפרימים של סטופ?
     
  13. צמרת

    צמרת משתמש פעיל פיתוח / אפיון / עיצוב אתרים

    הצטרף:
    ‏2/9/08
    הודעות:
    1,333
    תודות :
    4
    נקודות:
    52
    הכי טוב שתעלה את הקובץ
     
  14. uman_travel

    uman_travel משתמש רשום

    הצטרף:
    ‏10/5/09
    הודעות:
    247
    תודות :
    16
    נקודות:
    19
    לגבי הגלריה, (מתאים לas2)
    כדי שהפקודה תעבוד האובייקט צריך להיות כפתור ולא מוביקליפ, יש באפשרותך לשנות את instance behaior בחלון ה properties ל-button ואז לכתוב את הפקודה מחדש (הוא יאמר לך בעת השינוי שהאקשן הנוכחי ימחק)
    הפקודה החדשה תהיה:
    פקודה זו כוללת בתוכה את ה stop
    בהצלחה.
     
  15. TIP X

    TIP X משתמש מקצוען עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏12/8/08
    הודעות:
    2,198
    תודות :
    23
    נקודות:
    110
    כן .יש שכבה עליונה עם סטופ על הפריים הראשון.
    וחוץ מזה יש אקשנים על הכפתורים, שלא עובדים.
     
  16. מיליארד

    מיליארד משתמש פעיל פיתוח / אפיון / עיצוב אתרים פרסום וקופירייטינג

    הצטרף:
    ‏27/10/09
    הודעות:
    848
    תודות :
    243
    נקודות:
    79
    סוג מצלמה:
    Nikon D5200
    בכל מקום שהגלריה אמורה לעצור אמור להיות קיפריים עם סטופ. אם לא, את שולחת אותו להפעיל פריים מסוים, ואין לו סטופ, אז הוא רץ את כל הסרטון.
     
  17. ארז ליברמן

    ארז ליברמן משתמש רשום

    הצטרף:
    ‏17/7/08
    הודעות:
    869
    תודות :
    1
    נקודות:
    19
    אשריך

    אני לא צמליח למצוא את הכפתור הנסתר - (Symbol 1) - מעניין אותי לראות את הסקריפט שיש לו - שגורם לו לעצור במקום.
     
  18. אביגרפי

    אביגרפי משתמש רשום

    הצטרף:
    ‏5/11/08
    הודעות:
    458
    תודות :
    1
    נקודות:
    19
    לגבי הגלריה אני מעלה דוגמה.

    כמו שכתבו בפריים הראשון חייב להיות סטופ.

    מעבר לזה, הכנסתי כאן תחכום קטן שגורם לגלריה לחזור בלולאה.
     

    קבצים מצורפים:

  19. תמנתי

    תמנתי משתמש סופר מקצוען פיתוח / אפיון / עיצוב אתרים עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏17/6/07
    הודעות:
    12,062
    תודות :
    441
    נקודות:
    213
    עיסוק:
    מעצבת UX/UI ובונת אתרי אינטרנט
    מיקום:
    ירושלים
    דף הבית:
    לדעתי, את יכולה לתת לפלאש פריימים ריקים ולכוון שהוא יתחיל בדיוק בזמן שאת רוצה.

    לגבי הגלריה, את יכולה על כל תמונה בגלריה לשים [על התמונה ולא הפריים] STOP ואז רק כשידפדפו בחיצים זה יעבור מתמונה לתמונה. אם אין סטופ אחרי כל תמונה, מה מונע מהגלריה לרוץ חופשי?

    דבר נוסף, אפשר להגדי כפתור עם חץ שחור, ועוד כפתור עם שני חיצים שחורים. לראשון להגדיר go to next frame ולשני להגדיר "go to last" או משהו כזה. זה אם רוצים שיקפוץ לתמונה האחרונה.

    ודבר אחרון - לבדוק תמיד שהאקשן ניתן לכפתור ולא לפריים