מאפים שיתוף תמונות ותהליך \\ פריקסה

atara m

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
בשביל שיצאו פריקסה יפה כזה, בלי טביעת אצבעות עליו,
אני נותנת לו לתפוח על גלויות נייר אפיה (חותכת את הנייר אפיה לגודל. יוצא 8 מאחד)
משמנת מלמעלה ומכסה בנילון נצמד.
אחרי שתופח שמה בסיר שמן יחד עם הנייר אפיה,
ותוך רגע הבצק מתנתק מהנייר ומוציאה עם מלקחים.
יוצא מראה מושלם!!!
והשיש נשאר מצוחצח :)

בהצלחה ובתאבון.
 

אפרת 10

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
בשביל שיצאו פריקסה יפה כזה, בלי טביעת אצבעות עליו,
אני נותנת לו לתפוח על גלויות נייר אפיה (חותכת את הנייר אפיה לגודל. יוצא 8 מאחד)
משמנת מלמעלה ומכסה בנילון נצמד.
אחרי שתופח שמה בסיר שמן יחד עם הנייר אפיה,
ותוך רגע הבצק מתנתק מהנייר ומוציאה עם מלקחים.
יוצא מראה מושלם!!!
והשיש נשאר מצוחצח :)

בהצלחה ובתאבון.

צודקת, זה אחלה שיטה
 

חני גרינשטיין

משתמש סופר מקצוען
בשביל שיצאו פריקסה יפה כזה, בלי טביעת אצבעות עליו,
אני נותנת לו לתפוח על גלויות נייר אפיה (חותכת את הנייר אפיה לגודל. יוצא 8 מאחד)
משמנת מלמעלה ומכסה בנילון נצמד.
אחרי שתופח שמה בסיר שמן יחד עם הנייר אפיה,
ותוך רגע הבצק מתנתק מהנייר ומוציאה עם מלקחים.
יוצא מראה מושלם!!!
והשיש נשאר מצוחצח :)

בהצלחה ובתאבון.
כך בדיוק אני עושה עם הסופגניות.
 

חני גרינשטיין

משתמש סופר מקצוען
גם אנחנו עושים כך.
הבעיה שקמו כמה והחליטו שנכין רק אפוי. :confused:
מתקבלות לחמניות נחמדות אבל פריקסה זה לא.
גיסתי הכינה פעם סופגניות אפויות למפג משפחתי בחנוכה.

זה היה פשוט לחמניות נחמדות.
כמובן שהכל נשאר.
בסוף הערב לקחתי את הלחמניות הביתה ומלאתי אותן במלית פטריות.
יצא משובח.
 

יוסקוביץ

משתמש רשום
תודה אפרת 10!!!
הכנתי אתמול יצא מהמם!
חבל שלא צילמתי ...


מלאנו בכל טוב ומאד הוסיף - הכנתי שני רטבים שום ואלף איים וזילפתי מלמעלה.
 

שיר770

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
בימי שישי ארוכים אני מכינה 2+ קילו בצק.
מכינה כמה חלות שצריך לשבת ומהשאר פריקסה- רק אני מרדדת עבה וקורצת עם כוס גדולה או הקופסא של הטונה- פעם הם היו אובליות. היום אני קונה עגולות וגם זה הולך.
הסלט- תפו"א וביצה מבושלים וחתוכים לקוביות, מעורבבים עם סלט מלפפון ועגבניה, וטונה.
מכינה לילדים כך סנדוויצים וזה הפינוק של יום שישי.
ואם ממש הכנתי המון בצק... מכינה סוג של דונאטס (קורצת עיגול גדול ועיגול קטן בתוך) וטובלים בסוכר...
 

אפרת 10

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
בימי שישי ארוכים אני מכינה 2+ קילו בצק.
מכינה כמה חלות שצריך לשבת ומהשאר פריקסה- רק אני מרדדת עבה וקורצת עם כוס גדולה או הקופסא של הטונה- פעם הם היו אובליות. היום אני קונה עגולות וגם זה הולך.
הסלט- תפו"א וביצה מבושלים וחתוכים לקוביות, מעורבבים עם סלט מלפפון ועגבניה, וטונה.
מכינה לילדים כך סנדוויצים וזה הפינוק של יום שישי.
ואם ממש הכנתי המון בצק... מכינה סוג של דונאטס (קורצת עיגול גדול ועיגול קטן בתוך) וטובלים בסוכר...
איזה אשת חיל!
אהבתי את הרעיון של הבצק והפריקסה.
אמא שלי היתה מכינה ביום שישי הרבה בצק וחלק ממנו מכינה "פיצה טונה" (לא קשור, אבל הזכרת לי :eek: )
 

שיר770

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
והשיש נשאר מצוחצח :)
אצלי השיש נשאר מצוחצח ככה-
פורסים על השיש מפה חד פעמית. ואז אפשר ללוש מעל, לרדד, לקרוץ צורות, לקלוע חלות... ואז להרים הכל לפח. גם משאיר שיש נקי בלי שאריות בצק מעצבנות, וגם מרגיש לי נקי יותר לרדד על מפה חד פעמית.
והטיפ של הריבועים של הנייר אפיה- שימושי לי לסופגניות שצריכות התפחה ארוכהההה , וכל מגע בהן משבש אותן. מניסיוני פריקסה מסתדר עם פחות התפחה, מספיק לקמח את המשטח.
איזה אשת חיל!
אהבתי את הרעיון של הבצק והפריקסה.
אמא שלי היתה מכינה ביום שישי הרבה בצק וחלק ממנו מכינה "פיצה טונה" (לא קשור, אבל הזכרת לי :eek: )
יוו הזכרת לי! גם אמא שלי!
או פריקסה או פיצה טונה.
או... "מישמנה" משטחים את הבצק בתבנית עם האצבעות- שנוצרים חורים ואז מפזרים שמן קינמון וסוכר ואופים. (אם יש זמן מרדדים ומקפלים אחרי שמפזרים את המילוי) אח. זה טעם של ילדות...
חמותי היתה מכינה "בידם" משטחים חצי מהכמות בתבנית מעל בצל מטוגן ותבלינים ומעל סוגרת בעוד בצק.
אין על הפרקטיקה של ההורים שלנו... ממילא יש בצק, יש תנור דלוק... נעשה כמות כפולה ונאכיל עוד כמה פיות על הדרך...
 
נערך לאחרונה ב:

אפרת 10

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
אצלי השיש נשאר מצוחצח ככה-
פורסים על השיש מפה חד פעמית. ואז אפשר ללוש מעל, לרדד, לקרוץ צורות, לקלוע חלות... ואז להרים הכל לפח. גם משאיר שיש נקי בלי שאריות בצק מעצבנות, וגם מרגיש לי נקי יותר לרדד על מפה חד פעמית.
והטיפ של הריבועים של הנייר אפיה- שימושי לי לסופגניות שצריכות התפחה ארוכהההה , וכל מגע בהן משבש אותן. מניסיוני פריקסה מסתדר עם פחות התפחה, מספיק לקמח את המשטח.

יוו הזכרת לי! גם אמא שלי!
או פריקסה או פיצה טונה.
או... "מישמנה" משטחים את הבצק בתבנית עם האצבעות- שנוצרים חורים ואז מפזרים שמן קינמון וסוכר ואופים. (אם יש זמן מרדדים ומקפלים אחרי שמפזרים את המילוי) אח. זה טעם של ילדות...
חמותי היתה מכינה "בידם" משטחים חצי מהכמות בתבנית מעל בצל מטוגן ותבלינים ומעל סוגרת בעוד בצק.
אין על הפרקטיקה של ההורים שלנו... ממילא יש בצק, יש תנור דלוק... נעשה כמות כפולה ונאכיל עוד כמה פיות על הדרך...

רעיון המשמנה!
אולי נאמץ אותה, אני אוהבת את השילוב של קינמון וסוכר!
 

ליאונרדו

משתמש סופר מקצוען
הבטחתי קיימתי :D
הנה המתכון

לימון כבוש

מצרכים
:
4 לימונים (או יותר)
כף מלח גס
כפית פפריקה מתוקה
כפית פפריקה חריפה
2-3 פלפל אדום יבש סודניה (לא חובה)
שמן זית

הכנה: מקלפים חלקית 3 לימונים, או משאירים אותו בקליפתו (את הלימון הרביעי שומרים לסוף).
חותכים לפרוסות, מוציאים את הגרעינים, מניחים בקערה עם כף מלח גס, מערבבים היטב ומשהים כ-20 דקות כדי שהלימונים יגירו מעט נוזלים.
מפזרים על הלימונים את הפפריקה המתוקה והחריפה ומערבבים היטב.
מעקרים צנצנת זכוכית במים רותחים, מיבשים באויר (לא מנגבים במגבת כדי לא לייבא חיידקים שיכולים לגרום לעובש), ממלאים בפרוסות הלימון האדומות, סוחטים את הלימון הרביעי ומוסיפים לצנצנת שיכסה את רוב הלימונים, אם הוא לא מכסה – להוסיף עוד, אך להשאיר מעט פחות משליש ואותו למלא בשמן זית למניעת עובש.
שומרים על השיש במטבח כ-4-5 ימים ומכניסים למקרר, הלימונים משתבחים מיום ליום והופכים לרכים יותר ומלאי טעם.
היי @אפרת 10
הלימון הזה הוא יוצא מתובל כמו סלט או שזה לימון כבוש נטו
שאיתו משתמשים לתיבול של דגים ועוד?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכב

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד שָׂמַחְתִּי בְּאֹמְרִים לִי בֵּית יְהוָה נֵלֵךְ:ב עֹמְדוֹת הָיוּ רַגְלֵינוּ בִּשְׁעָרַיִךְ יְרוּשָׁלִָם:ג יְרוּשָׁלִַם הַבְּנוּיָה כְּעִיר שֶׁחֻבְּרָה לָּהּ יַחְדָּו:ד שֶׁשָּׁם עָלוּ שְׁבָטִים שִׁבְטֵי יָהּ עֵדוּת לְיִשְׂרָאֵל לְהֹדוֹת לְשֵׁם יְהוָה:ה כִּי שָׁמָּה יָשְׁבוּ כִסְאוֹת לְמִשְׁפָּט כִּסְאוֹת לְבֵית דָּוִיד:ו שַׁאֲלוּ שְׁלוֹם יְרוּשָׁלִָם יִשְׁלָיוּ אֹהֲבָיִךְ:ז יְהִי שָׁלוֹם בְּחֵילֵךְ שַׁלְוָה בְּאַרְמְנוֹתָיִךְ:ח לְמַעַן אַחַי וְרֵעָי אֲדַבְּרָה נָּא שָׁלוֹם בָּךְ:ט לְמַעַן בֵּית יְהוָה אֱלֹהֵינוּ אֲבַקְשָׁה טוֹב לָךְ:
נקרא  18  פעמים

לוח מודעות

למעלה