פרווה שיתוף- ארוחת ערב מפנקת---

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
דג וירקות אנטיפסטי
[ותודה לאמא שלי על המתכון]

יש לי במקרר על המדף קופסא של תבלינים, עם חורים מלמעלה, ובה תערובת שאני מכינה ואיתה אני מתבלת סלמון וירקות אנטיפסטי.
ממליצה מאוד להכין.
מאוד נח לחתוך ירקות לאצבעות עבות ולרחת מנת דג. לזלף שמן זית, לפזר מהתערובת-----ולתנור.


מה יש בתערובת:

2 כפיות אורגנו
2 כפיות בזיליקום מיובש
4 כפיות שומשום
2 כפיות פטרוזיליה מיובשת
2 כפיות שמיר מיובש
3 כפיות אבקת שום
4 כפיות שבבי בצל
1.5 כפיות מלח גס

מכניסים הכל לבלנדר וטוחנים שניה ממש כדי שהתבלינים יהיה לא גסים מדי [כמו שבבי הבצל וכו']

להכנה:
מניחים בתבנית מרופדת בניר אפיה מנות פילה סלמון.
מזלפים שמן זית בנדיבות.
מפזרים מהתערובת
שולחים לתנור ב 190 מעלות לצליה בתבנית מכוסה בניר אפיה למשך 8 דקות.
מסירים את ניר הכסף וצולים גלוי עוד 6-8 דקות.



לירקות:
בטטות, קישואים באצבעות עבות שוות בערך בגודלן
פלפלים- חצאים או רבעים
בצלים- שמיניות
שיני שום

מניחים בתבנית.
מזלפים שמן זית
מפזרים מתערבות התבלינים.
צולים בתנור ב 190 מעלות עד לצריבה קלה של הירקות ולריכוך עם פריכות.
 
נערך לאחרונה ב:

אוהבת תינוקות

משתמש צעיר
דג וירוקת אנטיפסטי
[ותודה לאמא שלי על המתכון]

יש לי במקרר על המדף קופסא של תבלינים, עם חורים מלמעלה, ובה תערובת שאני מכינה ואיתה אני מתבלת סלמון וירקות אנטיפסטי.
ממליצה מאוד להכין.
מאוד נח לחתוך ירקות לאצבעות עבות ולרחת מנת דג. לזלף שמן זית, לפזר מהתערובת-----ולתנור.


מה יש בתערובת:

2 כפיות אורגנו
2 כפיות בזיליקום מיובש
4 כפיות שומשום
2 כפיות פטרוזיליה מיובשת
2 כפיות שמיר מיובש
3 כפיות אבקת שום
4 כפיות שבבי בצל
1.5 כפיות מלח גס



להכנה:
מניחים בתבנית מרופדת בניר אפיה מנות פילה סלמון.
מזלפים שמן זית בנדיבות.
מפזרים מהתערובת
שולחים לתנור ב 190 מעלות לצליה בתבנית מכוסה בניר אפיה למשך 8 דקות.
מסירים את ניר הכסף וצולים גלוי עוד 6-8 דקות.



לירקות:
בטטות, קישואים באצבעות עבות שוות בערך בגודלן
פלפלים- חצאים או רבעים
בצלים- שמיניות
שיני שום

מניחים בתבנית.
מזלפים שמן זית
מפזרים מתערבות התבלינים.
צולים בתנור ב 190 מעלות עד לצריבה קלה של הירקות ולריכוך עם פריכות.
בתמונה זה נראה פלפל שחור? כי לא כתוב בתערובת התבלינים. וכן לא רואים בתמונה שומשום.
סליחה על החפירה, אני רוצה שיצא לי בדיוק כמוך.
אה, ועוד שאלה, מלח גס, עד כמה זה קריטי? יש לי רק רגיל.
ובשביל הסקרנות, למה את לא שמה חצילים באנטי פסטי?
תודה מעומק הלב. בכלל לא מובן מאליו הנדיבות שלך!!
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בתמונה זה נראה פלפל שחור? כי לא כתוב בתערובת התבלינים. וכן לא רואים בתמונה שומשום.
סליחה על החפירה, אני רוצה שיצא לי בדיוק כמוך.
אה, ועוד שאלה, מלח גס, עד כמה זה קריטי? יש לי רק רגיל.
ובשביל הסקרנות, למה את לא שמה חצילים באנטי פסטי?
תודה מעומק הלב. בכלל לא מובן מאליו הנדיבות שלך!!
בצליה התבלינים מצטמקים קצת.
לא קריטי מלח גם אבל יותר מוצלח.

במנות האלו ספציפית לא שמתי שמיר כי לא היה לי ושומשום כנ"ל.
אבל לא כדאי לוותר.

אין שם פלפל שחור. את יכולה להוסיף אם את רוצה. מה שאת רואה זה הכוסברה והפטרוזיליה המיובשים....אחרי האפיה הם מצטמקים עוד קצת ומאבדים מצבעם שכבר במליא לא ירוק חי כי הם מיובשים.

שכחתי גם לכתוב בהוראות שאני טוחנת שניה ממש את הכל כדי שלא יהיו חתיכות גדולות. ולכן את מתקשה לזהות מה באמת יש שם. אוסיף את זה. בזכותך. [אם כי אמא שלי לא טוחנת]


לאנטיפסטי- אישית אני לא אוהבת חצילים בצורה זו, אבל בהחלט את יכולה להוסיף כל ירק שאת רוצה. לפעמים אני מוסיפה סלק למשל וזה ממש טעים.
 

עוגת בוקר

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
אוטומציה עסקית
תוסיפו לאנטיפסטי -
פטריות שלמות טריות, מוקפצות מספר דקות במעט שמן.
תירס גמדי
לבבות דקל, עדיף שלמים
(שניהם נמכרים בקופסאות שימורים)
מקפיץ לרמה אחרת.

קיים גם אספרגוס בצנצנות זכוכית, במדף השימורים.
לדעתי מוסיף המון לניראות, אם כי באופן אישי לא ניסיתי אף פעם.
 

האיה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
תודה.
נשמע מענין ושווה ניסוי...
אפשר שאלה?
מה את עושה עם הדג לפני כן?
כשאני א ופה סלומון בתנור הוא יותא לי עם שכבה לבנה מסביב (לא מפריע לטעם אך לא אסטתי)
ניסתי לחלות לפני אבל אז פחות ספג טעמים של תבלון וכו'
יש לך פתרון בשבילי?
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
תודה.
נשמע מענין ושווה ניסוי...
אפשר שאלה?
מה את עושה עם הדג לפני כן?
כשאני א ופה סלומון בתנור הוא יותא לי עם שכבה לבנה מסביב (לא מפריע לטעם אך לא אסטתי)
ניסתי לחלות לפני אבל אז פחות ספג טעמים של תבלון וכו'
יש לך פתרון בשבילי?
אני מסירה אותו אחרי האפיה ומגישה מנה נקיה.
 

אוהבת תינוקות

משתמש צעיר
תודה.
נשמע מענין ושווה ניסוי...
אפשר שאלה?
מה את עושה עם הדג לפני כן?
כשאני א ופה סלומון בתנור הוא יותא לי עם שכבה לבנה מסביב (לא מפריע לטעם אך לא אסטתי)
ניסתי לחלות לפני אבל אז פחות ספג טעמים של תבלון וכו'
יש לך פתרון בשבילי?
שמתי לב שאם אני מכניסה את הדג על חום מאוווד גבוה 250° כשהתנור כבר הגיע לדרגת החום, הדג כאילו נסגר ולא מפריש את השומנים הלבנים.
(ככה גם בחזה עוף בתנור)
 

משתדרגת

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
מה יש בתערובת:

2 כפיות אורגנו
2 כפיות בזיליקום מיובש
4 כפיות שומשום
2 כפיות פטרוזיליה מיובשת
2 כפיות שמיר מיובש
3 כפיות אבקת שום
4 כפיות שבבי בצל
1.5 כפיות מלח גס
אשמח אם תוכלי להסביר מה זה : בזילקום מיובש, פטרוזליה מיובשת ושמיר מיובש..
אני רוצה בע"ה להכין בסוכות לגוון את הסלומון המוכר...
ושוב תודה על המתכונים האלופים שלך!
ועל ההסברים והתמונות בלב רחב:)
תזכי למצוות!
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
אשמח אם תוכלי להסביר מה זה : בזילקום מיובש, פטרוזליה מיובשת ושמיר מיובש..
אני רוצה בע"ה להכין בסוכות לגוון את הסלומון המוכר...
ושוב תודה על המתכונים האלופים שלך!
ועל ההסברים והתמונות בלב רחב:)
תזכי למצוות!
תבלינים שקונים בחנויות של תבלינים.
זה בעצם עלים מיובשים וטחונים קצת.
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
קרואוסון

נזכרתי שהעליתי כבר את המתכון רק בשינוי אדרת.
אז המתכון כאן:

כמובן מדידה בכוסות חד פעמי.

במקום להכין כמשולשים, אני מכירה כקרואסון. מרדדת חותכת למשולשים גדולים וארוכים.
מורחת מילוי.
מגלגלת מהצד הרחב לשפיץ.
מגלגלת את הקצוות פנימה.

אפיה כמו במתכון.
כשהקרואסונים יוצאים מהתנור אני מחכה כמה דקות אבל עדיין עדיין חמימות אני מגלגלת אותם באבקת סוכר
 

תמר סימן טוב

משתמש פעיל
@hbecker
בזכותך אמרתי נשלח מארז ליולדת שחזרה הביתה אחרי חודש
צורת האריזה השראה ממך
התקבל בקריאות אושר!
תודה גדולה :)
מכיל:
סלט יווני
אצבעות שום חלביות
צ'יפס
יוגורט עם גרנולה

IMG_1338.JPG
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
@hbecker
בזכותך אמרתי נשלח מארז ליולדת שחזרה הביתה אחרי חודש
צורת האריזה השראה ממך
התקבל בקריאות אושר!
תודה גדולה :)
מכיל:
סלט יווני
אצבעות שום חלביות
צ'יפס
יוגורט עם גרנולה

צפה בקובץ המצורף 825732
וואו
נראה נהדר
עכשיו נהייתי רעבה

מזמינה סלט ויוגורט עם גרנולה :)
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
וואו
נראה נהדר
עכשיו נהייתי רעבה

מזמינה בלט ויוגורט עם גרנולה :)
גם לך לפעמים מתחשק אוכל שלא את עבדת עליו???
אני כמעט גרה במטבח, ותמיד צוחקים עלי כשאני יוצאת לאכול סלט במסעדה, או קונה עוגת שמנת כשבא לי לפנק את עצמי. בעוד שלעיתים באותו זמן יש לי בבית מאכלים/מאפים הרבה יותר מושקעים שהכנתי...
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
גם לך לפעמים מתחשק אוכל שלא את עבדת עליו???
אני כמעט גרה במטבח, ותמיד צוחקים עלי כשאני יוצאת לאכול סלט במסעדה, או קונה עוגת שמנת כשבא לי לפנק את עצמי. בעוד שלעיתים באותו זמן יש לי בבית מאכלים/מאפים הרבה יותר מושקעים שהכנתי...
ברור.
 

ליצ'י

משתמש מקצוען
גם לך לפעמים מתחשק אוכל שלא את עבדת עליו???
אני כמעט גרה במטבח, ותמיד צוחקים עלי כשאני יוצאת לאכול סלט במסעדה, או קונה עוגת שמנת כשבא לי לפנק את עצמי. בעוד שלעיתים באותו זמן יש לי בבית מאכלים/מאפים הרבה יותר מושקעים שהכנתי...
אוי זה כל כך ככההה
אני תמיד מרגישה הזויית תבל. מסיימת להכין מארזים מושקעים, איכותיים, מפנקים. שולחת ויורדת מורעבת לקנות לעצמי פיתה פלאפל מוזנח :cool: :eek:
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ב'

ט בַּמֶּה יְזַכֶּה נַּעַר אֶת אָרְחוֹ לִשְׁמֹר כִּדְבָרֶךָ:י בְּכָל לִבִּי דְרַשְׁתִּיךָ אַל תַּשְׁגֵּנִי מִמִּצְוֹתֶיךָ:יא בְּלִבִּי צָפַנְתִּי אִמְרָתֶךָ לְמַעַן לֹא אֶחֱטָא לָךְ:יב בָּרוּךְ אַתָּה יְהוָה לַמְּדֵנִי חֻקֶּיךָ:יג בִּשְׂפָתַי סִפַּרְתִּי כֹּל מִשְׁפְּטֵי פִיךָ:יד בְּדֶרֶךְ עֵדְוֹתֶיךָ שַׂשְׂתִּי כְּעַל כָּל הוֹן:טו בְּפִקֻּדֶיךָ אָשִׂיחָה וְאַבִּיטָה אֹרְחֹתֶיךָ:טז בְּחֻקֹּתֶיךָ אֶשְׁתַּעֲשָׁע לֹא אֶשְׁכַּח דְּבָרֶךָ:
נקרא  10  פעמים

לוח מודעות

למעלה