מתכון שימו לב!!! קמח באריזה אטומה, מנופה, ואקום - מלא תולעים ויתושים!!!!!!

הנושא בפורום 'איש את רעהו' פורסם ע"י אפרת 10, ‏15/3/19.

  1. אפרת 10

    אפרת 10 משתמש סופר מקצוען צילום מקצועי איור וציור מקצועי עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏21/1/13
    הודעות:
    4,940
    תודות :
    938
    נקודות:
    159
    סוג מצלמה:
    D600 קנון
    השניה פתחתי קמח שהתאריך עדיין בתוקף, נקנה מרשת ידועה, חברת הקמח ידועה (עם שם!!)
    הכנתי בצק, באה להכין חלות - ואני רואה שכל הבצק עם נקודות ופסים זעירים, בודקת - והנה המון תולעים ויתושים!!!

    מזעזע!!!
    מה, עכשיו כבר אי אפשר לסמוך על החברות שכותבות "קמח מנופה"????
    שימו לב! שלא תצא תקלה תחת ידינו!
     
  2. תילי5565

    תילי5565 משתמש סופר מקצוען עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏3/12/12
    הודעות:
    799
    תודות :
    4,077
    נקודות:
    109
    בדקת שהאריזה אטומה לפני שפתחת?
    אני תמיד מקפידה לבדוק ע״י לחיצה על האריזה שאין יציאת אויר ..
     
    progitm ו-אפרת 10 אוהבים את זה.
  3. אפרת 10

    אפרת 10 משתמש סופר מקצוען צילום מקצועי איור וציור מקצועי עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏21/1/13
    הודעות:
    4,940
    תודות :
    938
    נקודות:
    159
    סוג מצלמה:
    D600 קנון
    אטום אטום!
    הבאסה הגדולה, שזה היה 2 קמחים מחברות מתחרות, שניהם קמח מנופה ואקום, מאותה חנות.
    אפילו להתלונן - אין לי מושג למי!
     
  4. secret

    secret משתמש סופר מקצוען

    הצטרף:
    ‏24/5/18
    הודעות:
    1,484
    תודות :
    5,410
    נקודות:
    124
    בכל מקרה את יכולה להודיע לחברה שנותנת כשרות,
    כי אם האריזה היתה אטומה ובתוקף [וגם כנראה מאוחסנת כמו שצריך בסופר] הם אמורים לדעת מזה.
     
  5. מלפפון

    מלפפון משתמש סופר מקצוען סופרות וכתיבה פרסום וקופירייטינג

    הצטרף:
    ‏26/2/12
    הודעות:
    17,497
    תודות :
    23,826
    נקודות:
    134
    אולי משהו נפגם בחנות?
    שכב מלא זמן/ במקום מתולע?
    כי אני קונה מלא קמח מנופה ולא נתקלתי.
    בדכ שמים לב כששופכים לקערה.
     
    אפרת 10 אוהב/ת את זה.
  6. מקצועי בלבד

    מקצועי בלבד משתמש מקצוען

    הצטרף:
    ‏16/11/17
    הודעות:
    39
    תודות :
    1,468
    נקודות:
    89
    כבר שמעתי על דברים כאלו מזמן, ולכן אני לא קונה את הקמח הזה, כי גם הוא צריך ניפוי.
     
    אחת מנשר ו-אפרת 10 אוהבים את זה.
  7. אפרת 10

    אפרת 10 משתמש סופר מקצוען צילום מקצועי איור וציור מקצועי עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏21/1/13
    הודעות:
    4,940
    תודות :
    938
    נקודות:
    159
    סוג מצלמה:
    D600 קנון
    הוא היה נגוע ברמה קשה!
    שמתי לב לזה רק כשקלעתי חלה וזה היה נראה סיבים קטנטנים, בתחילה חשבתי שזה סיבים של הקמח המלא, אח"כ כשראיתי שזה מוגזם ובדקתי - פשוט הזדעזעתי!!
    הם כנראה היו מגולגלים בקמח כ"כ טוב, שרק כשהתעסקתי עם הבצק מקרוב שמתי לב אליהם (הם היו ממש פיצים)

    חסד ה' ששמתי לב לזה, ה' ישמור אם היינו נכשלים :(
     
  8. אפרת 10

    אפרת 10 משתמש סופר מקצוען צילום מקצועי איור וציור מקצועי עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏21/1/13
    הודעות:
    4,940
    תודות :
    938
    נקודות:
    159
    סוג מצלמה:
    D600 קנון
    זה מה שעלה לי לראש כשראיתי את זה
    הבעיה שלנפות קמח מלא זה סיוט...
    יש פיתרון לזה?
     
  9. שריתיש

    שריתיש משתמש סופר מקצוען

    הצטרף:
    ‏28/4/14
    הודעות:
    2,085
    תודות :
    1,433
    נקודות:
    124
    תנסי לבדוק בשאריות של האריזות , מאמינה שנשארו שם כמה פירורים (ותולעים)
     
    רותי וינברג ו-אפרת 10 אוהבים את זה.
  10. אביטל טאביב

    אביטל טאביב משתמש סופר מקצוען עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏15/11/17
    הודעות:
    440
    תודות :
    1,307
    נקודות:
    109
    @אפרת 10 לפחות תכתבי שם החברה. בשביל שנדע..
    או שתשלחי לי באישי.

    תודה.
     
    שרה מגן, שפריץ ו-אפרת 10 אוהבים את זה.
  11. אילה שולמן

    אילה שולמן משתמש מקצוען

    הצטרף:
    ‏4/2/16
    הודעות:
    74
    תודות :
    303
    נקודות:
    59
    את כותבת שזה היה משתי חברות - מאד מוזר שבדיוק בשתים תגלי את אותו סיפור
    יותר נראה ללכת בכיון שאולי הקערה של המיקסר נשאר בה פירורים מסיבוב קודם, או משהו בכיון הזה, ולכן לדעתי וודאי אסור לכתוב את שם החברה, לפני שאת בודקת היטב שזה ברור היגע מהחבילה, וגם אז, זה עדיין משונה מאד כי גם בחבילה של קמח שהוא לא מנופה לא נתקלים כמעט ביצורים חיים רבים שמסתובבים
    והעיקר להודות להשם שניצלתם מעבירה כ"כ חמורה
     
  12. rog

    rog משתמש סופר מקצוען עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏28/8/15
    הודעות:
    721
    תודות :
    845
    נקודות:
    109
    כוונתה היתה שהעיסה בקערה היתה מורכבת מקמח של שתי חברות.
    לכן אינה יודעת לזהות מאיזו חברה הקמח הנגוע.
     
    אלפי תודות ו-אפרת 10 אוהבים את זה.
  13. אפרת 10

    אפרת 10 משתמש סופר מקצוען צילום מקצועי איור וציור מקצועי עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏21/1/13
    הודעות:
    4,940
    תודות :
    938
    נקודות:
    159
    סוג מצלמה:
    D600 קנון
    את הקערה שטפתי לפני שהכנתי (לפני כן הכנתי בה משהו אחר)
    ככה שגם האפשרות הזאת ירדה...
    מסתבר לי שזה מאחת החברות, לא נראה לי הגיוני שבדיוק 2 החבילות היו נגועות
     
  14. אביטל טאביב

    אביטל טאביב משתמש סופר מקצוען עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏15/11/17
    הודעות:
    440
    תודות :
    1,307
    נקודות:
    109
    אני חייבת לדעת איזו חברה.
    אני אופה כל שבוע לחם באופה לחם עם קמח מלא שלא צריך בדיקה,
    כך שאני אפילו לא זורקת מבט.
    ה' ישמור.
    אשמח שתכתבי לי באישי.
     
  15. e.z. page

    e.z. page משתמש מקצוען

    הצטרף:
    ‏20/10/15
    הודעות:
    254
    תודות :
    409
    נקודות:
    69
    א"א שלא לתהות על הכותרת של הנושא - מתכון
     
    אפרת 10 ו-ANNA! אוהבים את זה.
  16. חנה א

    חנה א משתמש מקצוען עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏8/12/14
    הודעות:
    438
    תודות :
    211
    נקודות:
    84
    עיסוק:
    ארט דירקטור, עיצוב מנצח לפרינט
    מיקום:
    מודיעין עילית
    דף הבית:
    אימהלהההההה
    על זה נאמר
    "רגלי חסידיו ישמור"

    מי שמקפיד יש לו ס"ד משמים
     
    בריקים ו-אפרת 10 אוהבים את זה.
  17. חשוב

    חשוב משתמש רשום

    הצטרף:
    ‏4/6/15
    הודעות:
    3
    תודות :
    44
    נקודות:
    14
    אז תתחילי להסתכל.
    זה לא באמת משנה איזו חברה זו. זה יכול לקרות לכולם.
     
    אפרת 10 אוהב/ת את זה.
  18. מלכהלי גרף

    מלכהלי גרף משתמש סופר מקצוען עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏17/4/18
    הודעות:
    502
    תודות :
    1,814
    נקודות:
    109
    היתה פעם שהייתי בטוחה שזה הקמח....
    אבל זה היה מהשמרים!!! כן היבשים שאני שומרת בקירור!
     
    אפרת 10 אוהב/ת את זה.
  19. saralulu

    saralulu משתמש מקצוען

    הצטרף:
    ‏6/9/17
    הודעות:
    62
    תודות :
    605
    נקודות:
    89
    עיסוק:
    סופרות וכתיבה
    מיקום:
    מרכז
    מכיוון אחר...
    בתור אחת שמשתמשת בקביעות בקמח מנופה, שמתי לב באחת הפעמים כשהכנתי בצק לחלות, שיש בבצק מין פסים קטנים בצבע חום בהיר שנראו סיבים, ואחרי בדיקה מה מקור הסיבים הללו, גיליתי שהם נפלו מהמנוע של המיקסר!
    אז לפני שאת חושבת שהבעיה בקמח, תבדקי האם המנוע של המיקסר נקי משאריות בצקים. מתכוונת לחלק העליון שאליו מחובר וו הלישה.
     
    אפרת 10 ו-ANNA! אוהבים את זה.
  20. גרפיש

    גרפיש משתמש פעיל

    הצטרף:
    ‏10/9/14
    הודעות:
    122
    תודות :
    86
    נקודות:
    29
    מיקום:
    ירושלים
    שמעתי מהרב ויא שאומר שיש לנקות ולבדוק במקום החיבור של המערבל שפעמים רבות מצטבר שם בצק שמתיישן ומביא תולעים שאח"כ נופלים לתוך הקערה. כדאי שתבדקי שם טוב ותנקי עם קיסם וכו'.
    תספרי לנו מה היה כי אם הכל שם נקי צריך אכן לבדוק לגבי הקמחים.
     
    saralulu ו-אפרת 10 אוהבים את זה.