עוגות/עוגיות שושני וניל עם פצפוצי שוקולד יאמיייי

גיטיgiti

משתמש מקצוען
הפקות ואירועים
מישהי יודעת האם יש מרגרינה בקרם וניל הקנוי?
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מישהי יודעת האם יש מרגרינה בקרם וניל הקנוי?
אין סיבה שלא.
מרגרינה, סוכר והרבה מייצבים :)
אם יש ברשותך אחד כזה חפשי ברכיבים אחר השם המיתמם "שומן צמחי".
 

גיטיgiti

משתמש מקצוען
הפקות ואירועים
אין סיבה שלא.
מרגרינה, סוכר והרבה מייצבים :)
אם יש ברשותך אחד כזה חפשי ברכיבים אחר השם המיתמם "שומן צמחי".
כשקונים בחנות אפיה הן מחלקות אותו לקופסאות ואין תווית.
באמת אנסה לבדוק.

מבחינתי המעלה של המתכון הזה שהוא ללא מרגרינה

יואווווווווו
איזה מוכשר
:)
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
תודה!
נראה מהמם!
יש מצב לקרם אחר במקום הוניל?
פשוט לא סובלת את הטעם שלו.
תכיני לבד
העליתי פעם מתכון לשושנים כאלו בדיוק לפני איזה שנתיים לפחות [פורסם גם בהמודיע] ונתתי מתכון להכנת קרם פטיסייר לבד.

קרם פטיסייר:

1 כוס + 1 כף חלב [חלב סויה לגרסה פרווה- יוצא מעולה]
20 גרם מרגרינה
1/2 מקל וניל [או 2 שקיות סוכר וניל]
1/3 כוס סוכר
3 חלמונים
4 כפות קורנפלור

בסיר קטן מביאים לרתיחה חלב, מרגרינה, וניל ומחצית מכמות הסוכר.
בקערה נפרדת טורפים חלמונים, את הסוכר הנותר ואת הקורנפלור עד שמתקבלת בלילה חלקה.
מאחדים את הנוזל ואת תערובת החלמונים תוך כדי ערבוב. מעבירים את כל הבלילה לסיר ומבשלים כדקה עד להסמכה. מתקבל מעין פודינג. הקרם צריך להיות סמיך כדי שלא ייזל....
 

יהודית ק

משתמש מקצוען
הפקות ואירועים
תכיני לבד
העליתי פעם מתכון לשושנים כאלו בדיוק לפני איזה שנתיים לפחות [פורסם גם בהמודיע] ונתתי מתכון להכנת קרם פטיסייר לבד.

קרם פטיסייר:

1 כוס + 1 כף חלב [חלב סויה לגרסה פרווה- יוצא מעולה]
20 גרם מרגרינה
1/2 מקל וניל [או 2 שקיות סוכר וניל]
1/3 כוס סוכר
3 חלמונים
4 כפות קורנפלור

בסיר קטן מביאים לרתיחה חלב, מרגרינה, וניל ומחצית מכמות הסוכר.
בקערה נפרדת טורפים חלמונים, את הסוכר הנותר ואת הקורנפלור עד שמתקבלת בלילה חלקה.
מאחדים את הנוזל ואת תערובת החלמונים תוך כדי ערבוב. מעבירים את כל הבלילה לסיר ומבשלים כדקה עד להסמכה. מתקבל מעין פודינג. הקרם צריך להיות סמיך כדי שלא ייזל....
אז אם חלבי אפשר להמיר את המרגרינה בחמאה?
 

אטיאס מירי

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
לא מזמן העתקתי לי מילוי של קרם וניל , נראה מעולה ממש,
הקרם מעולה!! (הקרדיט ל @חדוי כנרת )

מדידה בכוס ח''פ
להמיס-
1 וחצי כוסות מים עם חצי כוס סוכר ו 2 סוכר וניל.
לערבב לתוך הסיר לאחר שנמס היטב -
1/3 כוס קמח
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס מים
2 ביצים

לכבות את האש ולהוסיף מרגרינה
לחכות מעט שיתקרר ולהוסיף פודינג וניל.

ניסיתי את הקרם והוא טעים ועסיסי!
הכנתי היום. תודה @גיטיgiti
הורדתי בבצק לכוס שמן..
אבל המילוי עשיתי כמצוטט והוא נספג בבצק. לאחר האפיה לא ראו ווניל
הכנתי עם חמאה.
מדוע??
 

גיטיgiti

משתמש מקצוען
הפקות ואירועים
הכנתי היום. תודה @גיטיgiti
הורדתי בבצק לכוס שמן..
אבל המילוי עשיתי כמצוטט והוא נספג בבצק. לאחר האפיה לא ראו ווניל
הכנתי עם חמאה.
מדוע??
יכול להיות שהמילוי לא יצא מספיק קשה? לא ניסיתי להכין לבד אין לי מושג איך יוצא
גם אצלי לא ממש רואים את המילוי אבל כן מרגישים אותו טוב טוב בטעם.
 

אטיאס מירי

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
יכול להיות שהמילוי לא יצא מספיק קשה? לא ניסיתי להכין לבד אין לי מושג איך יוצא
גם אצלי לא ממש רואים את המילוי אבל כן מרגישים אותו טוב טוב בטעם.
בגלל המילוי לא הצלחתי ליצור שושנים יפות
הוא לא היה יציב מספיק לדעתי
והוספתי קמח ופודינג...
בעסה.
עוד תכננתי לתת לבן שלי לגלגל... בקושי אני הסתדרתי...
ואני אופה המון... לא טירונית.....;)
יש לי קטע להכין הכל בבית
להבא אולי אקנה מילוי ונעדכן.....
 

Tweenset

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
הנדסת תוכנה
צילום מקצועי
D I G I T A L
הכנתי עם הקרם פטיסייר של העני ויצא מושלם!!
20200723_222231.jpg
 

Tweenset

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
הנדסת תוכנה
צילום מקצועי
D I G I T A L
חשוב לציין שהכפלתי את הכמות של הקרם, והספיק בדיוק.
הקרם יצא יציב מאד מאד!
במקום חלב סויה שמתי חלב סויה בטעם וניל. מה שאהבתי בקרם שיש בו יחסית ממש מעט מרגרינה.
 
נערך לאחרונה ב:

גיטיgiti

משתמש מקצוען
הפקות ואירועים
מקפיצה שוב מי שרוצה למוצאי הצום.

מילוי קפה
כוס נס קפה לערבב עם 2 כוסות סוכר
לשטוח על הבצק לפזר קצת שוקולד ציפס
לגלגל ולאפות
יוצא טעים טעים
 

גיטיgiti

משתמש מקצוען
הפקות ואירועים
תכיני לבד
העליתי פעם מתכון לשושנים כאלו בדיוק לפני איזה שנתיים לפחות [פורסם גם בהמודיע] ונתתי מתכון להכנת קרם פטיסייר לבד.

קרם פטיסייר:

1 כוס + 1 כף חלב [חלב סויה לגרסה פרווה- יוצא מעולה]
20 גרם מרגרינה
1/2 מקל וניל [או 2 שקיות סוכר וניל]
1/3 כוס סוכר
3 חלמונים
4 כפות קורנפלור

בסיר קטן מביאים לרתיחה חלב, מרגרינה, וניל ומחצית מכמות הסוכר.
בקערה נפרדת טורפים חלמונים, את הסוכר הנותר ואת הקורנפלור עד שמתקבלת בלילה חלקה.
מאחדים את הנוזל ואת תערובת החלמונים תוך כדי ערבוב. מעבירים את כל הבלילה לסיר ומבשלים כדקה עד להסמכה. מתקבל מעין פודינג. הקרם צריך להיות סמיך כדי שלא ייזל....
אפשר לשים קמח במקום קורנפלור
אין לי כח לצאת לקנות :(
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכב

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד שָׂמַחְתִּי בְּאֹמְרִים לִי בֵּית יְהוָה נֵלֵךְ:ב עֹמְדוֹת הָיוּ רַגְלֵינוּ בִּשְׁעָרַיִךְ יְרוּשָׁלִָם:ג יְרוּשָׁלִַם הַבְּנוּיָה כְּעִיר שֶׁחֻבְּרָה לָּהּ יַחְדָּו:ד שֶׁשָּׁם עָלוּ שְׁבָטִים שִׁבְטֵי יָהּ עֵדוּת לְיִשְׂרָאֵל לְהֹדוֹת לְשֵׁם יְהוָה:ה כִּי שָׁמָּה יָשְׁבוּ כִסְאוֹת לְמִשְׁפָּט כִּסְאוֹת לְבֵית דָּוִיד:ו שַׁאֲלוּ שְׁלוֹם יְרוּשָׁלִָם יִשְׁלָיוּ אֹהֲבָיִךְ:ז יְהִי שָׁלוֹם בְּחֵילֵךְ שַׁלְוָה בְּאַרְמְנוֹתָיִךְ:ח לְמַעַן אַחַי וְרֵעָי אֲדַבְּרָה נָּא שָׁלוֹם בָּךְ:ט לְמַעַן בֵּית יְהוָה אֱלֹהֵינוּ אֲבַקְשָׁה טוֹב לָךְ:
נקרא  2  פעמים

לוח מודעות

למעלה