עוגות/עוגיות שוקולד, קפה ועשר דקות

ריקי שחור

משתמש מקצוען
זה מתכון די מוכר, עם קצת שיפוצים שלי. תתכוננו להתמכר.

עוגת קפה- שוקולד
מתאימה לתבנית תנור.
כוסות ח"פ של 200 מ"ל

בצק פרורים:
5 כוסות קמח
1.25 כוס שמן
1 כוס סוכר
2 ביצים

לערבב בידיים לבצק פרורים, לשטוח בתבנית.

שכבת קפה - שוקולד:
3 ביצים
2 כוסות סוכר
5 כפות קפה
1 כוס שמן
1.75 כוס קמח
200 גר' שוקולד צ'יפס- עדיף הקטנים

להקציף ביצים שלמות עם הסוכר- לא אמור להיות ממש קצף, רק יותר אוורירי.
להוסיף קפה ושמן ולערבב היטב.
להוסיף את הקמח ולערבב כמה שפחות.
להוסיף את השוקולד צ'יפס ולערבב בזהירות.
לשפוך באופן אחיד על הבסיס.
לאפות בתנור שחומם מראש על 180° למשך כ-25-30 דקות.

כמה טיפים:
1. אפשר להכין את הבצק בקערת המיקסר. ובלי לשטוף- להכין את השכבה השניה. (חסכתם עוד דקה! )
2. מומלץ להשתמש בשוקולד צ'יפס משוקולד מריר איכותי, או בשוקולד מריר רגיל, שקצצתם לגודל של שוקולד צ'יפס קטן.
3. הכי טעים לאפות קצת פחות מאפיה מלאה, כך שהשכבה העליונה תשאר לחה ועסיסית.
4. אפשר בהחלט לקרוץ צורות קטנות. (אצלנו קוראים לה "עוגת לבבות")
5. הכי הכי זה לחתוך לקוביות (קטנות! זה מתוק בטרוף. ) להקפיא בקופסה אטומה, ולאכול ישר מהמקפיא.
20200904_131849.jpg
 

קבצים מצורפים

  • 20200904_131849.jpg
    20200904_131849.jpg
    KB 256.2 · צפיות: 66
נערך לאחרונה ב:

אפרת 10

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
נראה מעולה!
 

ריקי שחור

משתמש מקצוען
איך אפשר להוריד מתיקות אצלינו לא עובר בבית מתוק אובר
זה כבר אחרי קיצוץ רציני של כמויות הסוכר, אבל בהחלט עדיין ממש מתוק. אפשר להוריד מהשוקולד, זה לא ישנה את המרקם. והייתי מנסה גם להוריד חצי כוס סוכר מהשכבה השניה, מאמינה שיהיה בסדר (אפילו שהקפה מריר, עדיין יש כאן הרבה סוכר)
תגידי איך יצא. אולי גם אני אנסה.
 

ריקי שחור

משתמש מקצוען

שקדיה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
D I G I T A L
@ריקי שחור , תודה רבה ענקית על המתכון
קלי קלוטו וטעיםםםםםםם
הולך לככב ברשימת מתכוני הדגל שלנו :)
 

עיטורים פלוס

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
הנדסת תוכנה
צילום מקצועי
D I G I T A L
עימוד ספרים

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
זה מתכון די מוכר, עם קצת שיפוצים שלי. תתכוננו להתמכר.

עוגת קפה- שוקולד
מתאימה לתבנית תנור.
כוסות ח"פ של 200 מ"ל

בצק פרורים:
5 כוסות קמח
1.25 כוס שמן
1 כוס סוכר
2 ביצים

לערבב בידיים לבצק פרורים, לשטוח בתבנית.

שכבת קפה - שוקולד:
3 ביצים
2 כוסות סוכר
5 כפות קפה
1 כוס שמן
1.75 כוס קמח
200 גר' שוקולד צ'יפס- עדיף הקטנים

להקציף ביצים שלמות עם הסוכר- לא אמור להיות ממש קצף, רק יותר אוורירי.
להוסיף קפה ושמן ולערבב היטב.
להוסיף את הקמח ולערבב כמה שפחות.
להוסיף את השוקולד צ'יפס ולערבב בזהירות.
לשפוך באופן אחיד על הבסיס.
לאפות בתנור שחומם מראש על 180° למשך כ-25-30 דקות.

כמה טיפים:
1. אפשר להכין את הבצק בקערת המיקסר. ובלי לשטוף- להכין את השכבה השניה. (חסכתם עוד דקה! )
2. מומלץ להשתמש בשוקולד צ'יפס משוקולד מריר איכותי, או בשוקולד מריר רגיל, שקצצתם לגודל של שוקולד צ'יפס קטן.
3. הכי טעים לאפות קצת פחות מאפיה מלאה, כך שהשכבה העליונה תשאר לחה ועסיסית.
4. אפשר בהחלט לקרוץ צורות קטנות. (אצלנו קוראים לה "עוגת לבבות")
5. הכי הכי זה לחתוך לקוביות (קטנות! זה מתוק בטרוף. ) להקפיא בקופסה אטומה, ולאכול ישר מהמקפיא.צפה בקובץ המצורף 730353
הכנתי. יצא מעולה!!!
תודה על המתכון!
מנסה לצרף תמונה ולא הולך לי...
 

estyr

משתמש מקצוען
הכנו,
יצא מושלם,
ממש הולך להצטרף למתכוני השבת שבת שלנו....
שמנו כוס סוכר אחת בשכבת השוקולד, ועדין יצא מתוק- לדעתי בגלל השוקולד צ'יפס,
הייתי שמה קצת פחות שוקולד צ'יפס ואולי שמה קצת פחות קפה שגורם לצורך בהרבה סוכר.
אבל בהחלט- עוגה קלה ממש ומומלצת בכל פה!!!
 

secret

משתמש סופר מקצוען
גם אני בתודות.
הכנתי עכשיו פעם שניה, ב"ה יצא מקסים וזליל.

הורדתי בכמות הסוכר כי קשה לי עם מתוק מידי, ואהבתי שחותכים לריבועים קטנטנים.
תודה תודה!!!
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט א'

א אַשְׁרֵי תְמִימֵי דָרֶךְ הַהֹלְכִים בְּתוֹרַת יְהוָה:ב אַשְׁרֵי נֹצְרֵי עֵדֹתָיו בְּכָל לֵב יִדְרְשׁוּהוּ:ג אַף לֹא פָעֲלוּ עַוְלָה בִּדְרָכָיו הָלָכוּ:ד אַתָּה צִוִּיתָה פִקֻּדֶיךָ לִשְׁמֹר מְאֹד:ה אַחֲלַי יִכֹּנוּ דְרָכָי לִשְׁמֹר חֻקֶּיךָ:ו אָז לֹא אֵבוֹשׁ בְּהַבִּיטִי אֶל כָּל מִצְוֹתֶיךָ:ז אוֹדְךָ בְּיֹשֶׁר לֵבָב בְּלָמְדִי מִשְׁפְּטֵי צִדְקֶךָ:ח אֶת חֻקֶּיךָ אֶשְׁמֹר אַל תַּעַזְבֵנִי עַד מְאֹד:
נקרא  27  פעמים

לוח מודעות

למעלה