ב"ה
ראיתי, אהבתי, הכנתי, אהבו.
אז משתפת. אולי גם אצלכם יאהבו.
שווארמה
》פורסים חזה עוף/הודו לפרוסות בעובי בינוני (קצת יותר עבה משניצל), אין צורך להקפיד על פריסה יפה.
》מכינים תיבול בקערה: שמן, מלח, כורכום, פלפל שחור, תבלין לשווארמה (הרבה. זה הטעם הדומיננטי.)
》מכניסים את פרוסות חזה העוף/ההודו לקערת התיבול, ומערבבים עד שכל הפרוסות מצופות בתיבול.
》מסדרים אותן בשכבות בתבנית אינגליש קייק.
》עוטפים בנייר כסף ואופים כחצי שעה על חום גבוה.
》לקראת סיום האפיה מסירים את נייר הכסף ואופים גלוי.
》מוציאים מהתנור, מתפטרים מהנוזלים שהופרשו, ופורסים דק.
》הולך עם צ'יפס בפיתה וכו', היום זה הלך עם אטריות בהשראת שווארמה:
אטריות
》מכניסים לסיר סוטאז' (כשהגז כבוי): שמן, חבילת אטריות רחבות, 2 כפיות מלח, כורכום, שום גבישי, כוסברה מיובשת, והרבה תבלין לשווארמה. מערבבים הכל היטב.
》מדליקים את האש ומטגנים קלות במשך כשתי דקות.
》מערים על האטריות המתובלות מים רותחים בערך ס"מ מעל גובה האטריות.
》מבשלים עד שרוב המים נספגים.
》מכבים את האש, ומשאירים את הסיר סגור עד לספיגה מלאה של המים.
》מערבבים במהלך הבישול ולאחריו מספר פעמים.
בהצלחה
ראיתי, אהבתי, הכנתי, אהבו.
אז משתפת. אולי גם אצלכם יאהבו.
שווארמה
》פורסים חזה עוף/הודו לפרוסות בעובי בינוני (קצת יותר עבה משניצל), אין צורך להקפיד על פריסה יפה.
》מכינים תיבול בקערה: שמן, מלח, כורכום, פלפל שחור, תבלין לשווארמה (הרבה. זה הטעם הדומיננטי.)
》מכניסים את פרוסות חזה העוף/ההודו לקערת התיבול, ומערבבים עד שכל הפרוסות מצופות בתיבול.
》מסדרים אותן בשכבות בתבנית אינגליש קייק.
》עוטפים בנייר כסף ואופים כחצי שעה על חום גבוה.
》לקראת סיום האפיה מסירים את נייר הכסף ואופים גלוי.
》מוציאים מהתנור, מתפטרים מהנוזלים שהופרשו, ופורסים דק.
》הולך עם צ'יפס בפיתה וכו', היום זה הלך עם אטריות בהשראת שווארמה:
אטריות
》מכניסים לסיר סוטאז' (כשהגז כבוי): שמן, חבילת אטריות רחבות, 2 כפיות מלח, כורכום, שום גבישי, כוסברה מיובשת, והרבה תבלין לשווארמה. מערבבים הכל היטב.
》מדליקים את האש ומטגנים קלות במשך כשתי דקות.
》מערים על האטריות המתובלות מים רותחים בערך ס"מ מעל גובה האטריות.
》מבשלים עד שרוב המים נספגים.
》מכבים את האש, ומשאירים את הסיר סגור עד לספיגה מלאה של המים.
》מערבבים במהלך הבישול ולאחריו מספר פעמים.
בהצלחה
נערך לאחרונה ב: