חגים שבועות- מלוחים. כל מה שהוא לא מתוק.

חוי ג

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
עלי פילו עם קטשופ וגבינ"צ, מעל קצח ושומשום.
לא חושבת שצריך מתכון, אבל רושמת כל אופן
שמים 2 עלי פילו אחד על השני, חותכים למלבנים, מורחים במעט שמן, ממלאים בקטשופ, וגבינ"צ, מגלגלים, מורחים מעל שמן, מפזרים שומשום וקצח ולתנור לזמן קצר
 

שש

תג, רב-טקסט
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עימוד ספרים
פעם מישהי העלתה כאן מילוי קליל לפילו
קוביות בטטה צרובות בתנור
פטריות טריות חתוכות קטן - מטגנים מעט
שמים בקערה ומוסיפים קוביות חרמון
פלפל שחור ומלח
ממלאים פילו ומגלגלים לסיגרים

אופים להזהבה
יוצא מעדן
 

אסתטיקה

משתמש מקצוען
פשטידת לוף מעולה. (קיש)
מככבת אצלנו מידי שנה בשבועות לצד המתוקים למיניהם, וכובשת את אחד המקומות הראשונים.
לקוח מספרה של רות סירקיס 'פשטידות עולמיות" .

בצק:
200 גר' קמח לבן
1/4 כפית מלח
100 גר' חמאה
100 גר' שמנת חמוצה (1/2 גביע)

מערבבים קמח, מלח וחמאה לתערובת פרורית, מוסיפים שמנת ומערבבים זמן קצר עד שנוצר בצק אחיד ורך למדי.
מרדדים את הבצק לעלה בעובי כ 1/2 ס"מ, ושוטחים על גבי תבנית פאי עגולה ומצמידים גם לשוליים.
חותכים את עודפי הבצק שמבצבצים מהתבנית.
(אני מעדיפה שתי תבניות אלומניום בקוטר 20 ס"מ על פני תבנית בעלת קוטר גדול, כך הפרוסות תהיינה בגודל נוח ולא ארוכות מידי.)
אופים באפיה עיוורת 15 דקות בחום של 180 מעלות בתנור שחומם מראש, ועוד 10 דקות נוספות ללא הנייר.

למלית:
כ 5 כרשות קטנות, שטופות (מי סבון ושטיפה טובה של הגלדים) או 2-3 כרשות גדולות.
50 גר' חמאה
4 כפות שמן
2-3 גמבות חתוכות לקוביות קטנות. (אפשר לגוון בצבעים. במרשם המקורי יש לשים 4 גזרים מבושלים חלקית ומגוררים, אישית אני מעדיפה את הארומה של הפלפלים ולכן החלפתי.)
לקצוץ את גבעולי הלוף במעבד מזון, ולטגן בסבלנות בחמאה + שמן עד שמתרכך ומשחים קלות.
להוסיף את קוביות הפלפלים תוך כדי הטיגון, או לחילופין לטגן אותם בנפרד ולערבב עם הלוף המטוגן.

להעביר את הירקות לקערה ולהוסיף:
3 ביצים גדולות טרופות
1 גביע שמנת חמוצה
150 גר' גבינה בולגרית מפוררת
150 גר' גבינה צהובה מגוררת
מעט פלפל שחור
לרוב לא יהיה צורך בתוספת מלח בגלל המליחות שבגבינות, ניתן לטעום ולתקן תיבול לפי הטעם.

יוצקים את המלית לתוך קלתיות הבצק האפויות ומיישרים.
זורים מסגרת של גרעיני דלעת טבעיים קלופים סביב שולי הקלתית.
אופים בתנור שחומם מראש ל190 מעלות למשך כ 40 דקות, או עד שהקיש מזהיב יפה.

הקיש יכול לעמוד כמה ימים במקרר (כמובן מכוסה וסגור היטב) וניתן לחימום ע"ג הפלטה.
הוא לא צריך להיות מוגש חם מאד, פושר זה מצוין.
מומלץ!
בהצלחה!
 

רחל י.

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
טעים בצורה לא רגילה
תודה על המתכון הקולע!!
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
009.jpg


008.jpg
 

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
@אסתטיקה
יש להשיג עכשיו לוף בכלל? ירק אהבת חיי, יכולה לאכול כל היום ולא ימאס לי.
הפשטידה שהעלית, ממש מענינת.
אם אשיג-אכין ואכתוב איך יצא
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט א'

א אַשְׁרֵי תְמִימֵי דָרֶךְ הַהֹלְכִים בְּתוֹרַת יְהוָה:ב אַשְׁרֵי נֹצְרֵי עֵדֹתָיו בְּכָל לֵב יִדְרְשׁוּהוּ:ג אַף לֹא פָעֲלוּ עַוְלָה בִּדְרָכָיו הָלָכוּ:ד אַתָּה צִוִּיתָה פִקֻּדֶיךָ לִשְׁמֹר מְאֹד:ה אַחֲלַי יִכֹּנוּ דְרָכָי לִשְׁמֹר חֻקֶּיךָ:ו אָז לֹא אֵבוֹשׁ בְּהַבִּיטִי אֶל כָּל מִצְוֹתֶיךָ:ז אוֹדְךָ בְּיֹשֶׁר לֵבָב בְּלָמְדִי מִשְׁפְּטֵי צִדְקֶךָ:ח אֶת חֻקֶּיךָ אֶשְׁמֹר אַל תַּעַזְבֵנִי עַד מְאֹד:
נקרא  22  פעמים

לוח מודעות

למעלה