רעיונות לתפריט עבור שבת ושבועות, תנו רעיונות ומתי אוכלים חלבי אצלכם?

שמואל גרינשטיין

יותר מעצב מגרפיקאי
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי DIP
צילום מקצועי
D I G I T A L
לא קראתי את כל האשכול, מאוחר יותר כשיהיה זמן אקרא אותו בעיון, כי בישול חלבי זה הנישה האהובה עליי.

אז מה אנחנו אוכלים?

תפריט ליל שבועות:
לחם הבית:
2 כיכרות לחם שלמים
ממולאים בפסטו, חמאת שום גבינות ושמן זית

סלטים:
סלט חלומי חם:
- חסה, ירקות מוקפצים וקוביות חלומי מטוגנות, ברוטב סילאן ויין לבן
סלט פטריות חם:
- פטריות מוקפצות על מצה עלי בייבי, עם ערמונים
פלטת אנטיפסטי:
- חצילים, פלפל, בצל, זוקיני ברוטב צילי
רוטב פסטו
ממרח טונה

מנת פתיחה:
ארניצ'יני (כדורי ריזוטו ממולאים במוצרלה)
פטריות פורטובלו ממולאות

עיקריות:
לזנית פטריות
גלילות חצילים ממולאות
פסטה אלפרדו בשמנת מוקרמת
פשטידות ברוקולי וכרובית אישיות
בטטה ותפוחי אדמה מוקרמים

קינוח:
עוגת גבינה הבית,
קרפ צרפתי

והכי חשוב: ההגשה.
קבלו ממני טיפ: אני מפעילה תנור על שעון שבת לשעתיים, ומכניסה הכל לאפיה מהירה וטריה, הכל יוצא מהתנור טרי וחם.
אפשר מתכונים?
אשמח לקבל של הלחם, של סלט חלומי, סלט פטריות חם, ושל גלילות החצילים

תודה רבה
חני
 

תפוח אדמה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
D I G I T A L
אפשר מתכונים?
אשמח לקבל של הלחם, של סלט חלומי, סלט פטריות חם, ושל גלילות החצילים

תודה רבה
חני

מתכונים בבקשה:
(אין לי כמויות מדוייקות, אני מבשלת עם העיניים והפה)

לחם:
חוצים לחם בקוים לאורך ולרוחב לא עד התחתית,
מערבבים בקערה חצי חמאה, עם כמה שיני שום כתושים
מוסיפים כרבע כוס שמן זית
מלח,
תבלין פסטו
יוצקים את הרוטב לתוך החיתוכים בלחם
ודוחפים פנימה כל טוב המקרר: קוביות בולגרית / צפתית / גבינ"צ מגורר / מוצרלה
אופים 10 דקות בתנור ומגישים חם בלבד.

סלט חלומי -
מקפיצה רצועות גזר (יש לי קולפן מיוחד)
רצועות פלפל, וטבעות בצל
מוסיפה כף סילאן, ומעט יין לבן מתבלת במלח ושום כתוש, כעת יש נוזל שמהווה הרוטב.
חותכת גבינת חלומי לקוביות, מטבילה אותן בביצה מתובלת, מעבירה לצלחת עם פירורי פנקו, מטגנת בשמן עמוק דקה ומוציאה מיד.
מגישה על מצע של חסה טריה
רוטב

סלט פטריות חם:
מקפיצה טבעות בצל עד שהופכים לשקופים
מוסיפה פטריות טריות חתוכות (שמפניון ופורטובלו)
ממשיכה להקפיץ עוד דקה שתיים,
מוסיפה גם כאן מעט סילאן ומגישה חם על מצע חסה וירקות עליים
בשילוב ערמונים או קשיו טריים.

גלילות חצילים:
פורסים אותם לפרוסות לאורך (ולא לרוחב) דקות
מניחים בתבנית משומנת היטב, מזלפים מעל שמן, אופים עד לריכוך
מילוי:
קוטג'
ביצה
אבקת מרק פטריות
קוביות צפתית / בולגירת (לא חובה)

כעת פרוסות החצילים מתנהגות כמו עלי בלינצ'ס, ממלאים אותן, מגלגלים ומניחים צמודים בתבנית.

מכינים את הרוטב:

מטגנים בצל,
מוסיפים קוביות עגבניות בשלות
מוסיפים שום כתוש,
מלח, סוכר
מוסיפים רבע כוס שמן זית,
שמנת להקרמה (אני מדלגת על זה בבית, משמין)
וקופסת רסק עגבניות קטנה
יוצקים על גלילות החצילים ואופים.
מגישים חם.
 

שמואל גרינשטיין

יותר מעצב מגרפיקאי
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי DIP
צילום מקצועי
D I G I T A L
מותר???
אסור באוה ארוחה!! או שאתם נוטלים ידיים שוב?
למה אסור? מחליפם את הלחם.
זה המקום שבו כותב המשנה ברורה את ההלכה שלחם שעמד על שלחן חלבי אסור לאוכלו עם חלב.
וזה המקור ההלכתי למנהג לאכול חלבי בליל שבועות.
 

תיקתוק

משתמש סופר מקצוען
לא קראתי את כל האשכול, מאוחר יותר כשיהיה זמן אקרא אותו בעיון, כי בישול חלבי זה הנישה האהובה עליי.

אז מה אנחנו אוכלים?

תפריט ליל שבועות:
לחם הבית:
2 כיכרות לחם שלמים
ממולאים בפסטו, חמאת שום גבינות ושמן זית

סלטים:
סלט חלומי חם:
- חסה, ירקות מוקפצים וקוביות חלומי מטוגנות, ברוטב סילאן ויין לבן
סלט פטריות חם:
- פטריות מוקפצות על מצה עלי בייבי, עם ערמונים
פלטת אנטיפסטי:
- חצילים, פלפל, בצל, זוקיני ברוטב צילי
רוטב פסטו
ממרח טונה

מנת פתיחה:
ארניצ'יני (כדורי ריזוטו ממולאים במוצרלה)
פטריות פורטובלו ממולאות

עיקריות:
לזנית פטריות
גלילות חצילים ממולאות
פסטה אלפרדו בשמנת מוקרמת
פשטידות ברוקולי וכרובית אישיות
בטטה ותפוחי אדמה מוקרמים

קינוח:
עוגת גבינה הבית,
קרפ צרפתי

והכי חשוב: ההגשה.
קבלו ממני טיפ: אני מפעילה תנור על שעון שבת לשעתיים, ומכניסה הכל לאפיה מהירה וטריה, הכל יוצא מהתנור טרי וחם.
לא קראתי את כל האשכול, מאוחר יותר כשיהיה זמן אקרא אותו בעיון, כי בישול חלבי זה הנישה האהובה עליי.

אז מה אנחנו אוכלים?

תפריט ליל שבועות:
לחם הבית:
2 כיכרות לחם שלמים
ממולאים בפסטו, חמאת שום גבינות ושמן זית

סלטים:
סלט חלומי חם:
- חסה, ירקות מוקפצים וקוביות חלומי מטוגנות, ברוטב סילאן ויין לבן
סלט פטריות חם:
- פטריות מוקפצות על מצה עלי בייבי, עם ערמונים
פלטת אנטיפסטי:
- חצילים, פלפל, בצל, זוקיני ברוטב צילי
רוטב פסטו
ממרח טונה

מנת פתיחה:
ארניצ'יני (כדורי ריזוטו ממולאים במוצרלה)
פטריות פורטובלו ממולאות

עיקריות:
לזנית פטריות
גלילות חצילים ממולאות
פסטה אלפרדו בשמנת מוקרמת
פשטידות ברוקולי וכרובית אישיות
בטטה ותפוחי אדמה מוקרמים

קינוח:
עוגת גבינה הבית,
קרפ צרפתי

והכי חשוב: ההגשה.
קבלו ממני טיפ: אני מפעילה תנור על שעון שבת לשעתיים, ומכניסה הכל לאפיה מהירה וטריה, הכל יוצא מהתנור טרי וחם.

לגבי התנור לגמרי נכון.
המבאס אצלי שאני לא יכולה להשתמש בו בחג מכיון שהוא מתאפס כל כיבוי וצריך ללחוץ עליו כדי להפעיל אותו.
 

חולמנית

משתמש מקצוען
נחנו עושים רק קידוש חלבי, וכל הארוחות בשריות.

במסגרת הקידוש יוגשו בעז"ה:
מאפה שמרים אישי ממולא גבינות
סלט חסה ובטטות
מעדנים כמובן
עוגת גבינה אפויה
עוגת גבינה גלידה בטעם נוגט
עוגת היער השחור בכוסות אישיות

אם תרצו מתכונים, רק תבקשו...

אשמח למתכון היער השחור
מייל<לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי>
 

מתנות קטנות

משתמש מקצוען
טוב, אז משתפת גם בתפריט החלבי אצלנו:

פתיחה - פוקצ'ות + מטבלים וסלטים חיים (סלט יווני, סלט חסה וכרוב עם נשנושים)
מרק בצל מעולה
פסטה מוקרמת ומאפה תרד וגבינות. ליד זה או תוספת של ירק או פשוט סלט, לרענן,
שלא יהיה כבד מדי.

לקינוח - קינוח בכוסות מוס גבינה ושמנת עם פרורי ביסקויטים ונגיעות ריבת חלב.

בגיזרת המאפים -
עוגות גבינה (יצאו מעולות... לא התגברנו...)
אלפחורס
כדורי גבינה של הני בקר
כדורי שוקולד (תעסוקה טובה לילדים)

בהצלחה לכולן עם ההכנות!

ותשתדלו לא להגזים ולהגיע לחג עם כוחות... יש פיתוי מאד גדול להכין מלא דברים מיוחדים אבל בסוף גם מתעייפים מההכנות, וגם מתפוצצים מהאוכל...
 

מקצב

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
עריכה והפקת סרטים
מרק כתום חלבי-
באמת אחד הדברים הטעימים!
אפשר לפזר מלמעלה צנוברים- מדהים!
(במקום שקדי מרק)

רק תחכימו אותי- איך מחממים את זה בחג?
אפשר לפזר גבינה צהובה מגורדת לפני הגשה זה נמס מעדן!!
 

חנייי

משתמש צעיר
אצלינו ארוחת חג במוצא"ש בשרית, ובבוקר חלבית.
בבוקר:
בלינצ'ס ממולא פירה ורוטב פטריות (בשביל האלה שלא אוהבים חלבי..)
סלט חסה ונשנושים,סלט כרוב עם חמוציות וקשיו קלוי, אנטי פסטי, חציל קלוי עם טחינה,סלט גדול קצוץ,סלט עגבניות שרי עם כוסברה פטריות וצנוברים.
תפו"א מוקרם
לזנית גבינות
פיצות מקמח כוסמין לבן-חלק עם טונה-פרווה, וחלק חלביות עם גבינה צהובה.
סלט פסטה עם ירקות קלויים.
פשטידת מנגולד ובטטה (פרווה)
מאפי בצק פילאס ממולאים בפטריות וגבינות.

קינוח-עוגת גבינה, מוס שוקולד.
 

ציפופו 1

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
לא קראתי הכל, אצלנו אוכלים גם בלילה וגם ביום בשרי. בעלי אומר שיש עניין לכבד את 2 סעודות החג עם בשרי.
את החלבי אני עושה בבוקר החג, סעודה חלבית עשירה שאני לא יכולה לוותר עליה, ולאחה"צ אני צכינה סיר בשר ותפו"א. אין סעודה שלישית, היום ארוך וכולם רעבים אחה"צ וזה פתרון מעולה. ככה גם מכבדים את החג וגם נהנים מסעודה חלבית.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכב

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד שָׂמַחְתִּי בְּאֹמְרִים לִי בֵּית יְהוָה נֵלֵךְ:ב עֹמְדוֹת הָיוּ רַגְלֵינוּ בִּשְׁעָרַיִךְ יְרוּשָׁלִָם:ג יְרוּשָׁלִַם הַבְּנוּיָה כְּעִיר שֶׁחֻבְּרָה לָּהּ יַחְדָּו:ד שֶׁשָּׁם עָלוּ שְׁבָטִים שִׁבְטֵי יָהּ עֵדוּת לְיִשְׂרָאֵל לְהֹדוֹת לְשֵׁם יְהוָה:ה כִּי שָׁמָּה יָשְׁבוּ כִסְאוֹת לְמִשְׁפָּט כִּסְאוֹת לְבֵית דָּוִיד:ו שַׁאֲלוּ שְׁלוֹם יְרוּשָׁלִָם יִשְׁלָיוּ אֹהֲבָיִךְ:ז יְהִי שָׁלוֹם בְּחֵילֵךְ שַׁלְוָה בְּאַרְמְנוֹתָיִךְ:ח לְמַעַן אַחַי וְרֵעָי אֲדַבְּרָה נָּא שָׁלוֹם בָּךְ:ט לְמַעַן בֵּית יְהוָה אֱלֹהֵינוּ אֲבַקְשָׁה טוֹב לָךְ:
נקרא  1  פעמים

לוח מודעות

למעלה