רעיונות לתפריט עבור שבת ושבועות, תנו רעיונות ומתי אוכלים חלבי אצלכם?

artline

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
המתכון של לחמניות יגוורט - עכשיו הכנתי נראעה איך יצא...
זה מניקי ב. וגם המרק תירס
מצורף:
לחמניות יוגורט רכות/ 25 לחמניות / אפשר להקפיא

600 ג' קמח לבן (4 כוסות + 4 כפות נוספות)
חצי שקית שמרים טריים
2 כפיות מלח מעט יותר.
כף סוכר
400 מ"ל יוגורט במתיקות מעודנת (2 גביעים)
חצי כוס מים
100 ג' חמאה רכה מאוד

בנוסף:
50 ג' גבינה צהובה מגורדת
חמאה נוספת להברשה
שומשום


. לשים את כל המצרכים במיקסר להפעיל על מהירות נמוכה ולעבד לבצק חלק, לתת לישה טובה כ 10 דקות עד שהכל אחיד ויפה.

2. לשים את הבצק בקערה משומנת לכסות עם מגבת ולהתפיח עד שמכפיל את הנפח כשעה וחצי פלוס.

3. לחלק את הבצק ל 25 חתיכות, לקמח את משטח העבודה ואת המערוך, לרדד לעלה קטן למרוח חמאה לפזר גבינה צהובה ולסגור לכדור קטן. הבצק מעט דביק.

4. להתפיח כ 20 דקות, למרוח ביצה ולפזר שומשום.

5. לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש ולאפות 15 דקות או עד שהלחמניות זהובות ויפות.
 

אם הבנים שמחה

משתמש סופר מקצוען
המתכון של לחמניות יגוורט - עכשיו הכנתי
כוסות + 4 כפות נוספות)
חצי שקית שמרים טריים
2 כפיות מלח מעט יותר.
כף סוכר
400 מ"ל יוגורט במתיקות מעודנת (2 גביעים)
חצי כוס מים
100 ג' חמאה רכה מאוד
.

לכמה ג' שמירים יבשים שווה חצי שקית שמרים טריים?
נשמע ממש מגרה!
 

יבר

משתמש מקצוען
בליל החג שיוצא השנה במוצ"ש - אני מכינה רק בורקס בשרי, בצק פילאס ממולא בקוביות חזה עוף מוקפצות עם גזר ופטריות. מוגש לצד פירה בטטות.
כמובן עם סלטים חיים מעניינים

לא מסוגלים לאכול אוכל כבד אחרי שבת
איך את מחממת את הבורקס והפילאס במוצ"ש ?
בד"כ זה טעים ישר מהתנור. אח"כ הבצק נהיה רטוב.
 

ת מ ר

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
למישהי יש רעיון למנת פתיחה חלבית ולתוספת פחממה חלבית שישארו טעימים בחימום על הפלטה במוצאי שבת?
 

פשוט

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
עריכה והפקת סרטים
מותר לאכול חלבי בסעודת לילה החג? אצלינו מקפידים שלא!
דוחים את החלבי למוקדם בבוקר
אח"כ בצהרים יותר-סביבות 12 נעשה בשרי.
 

ציפופו 1

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
אנחנו אוכלים בלילה בשרי ובבוקר סעודה של ממש חלבית. לאחה"צ אני עושה סיר של בשר ותפו"א מאחר וכבר רעבים שוב ואין סעודה שלישית, אבל הפעם ללא נט"י וקידוש
 

RacheliArt

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
מותר לאכול חלבי בסעודת לילה החג? אצלינו מקפידים שלא!
דוחים את החלבי למוקדם בבוקר
אח"כ בצהרים יותר-סביבות 12 נעשה בשרי.


אצלינו מקפידים שכן.
כך נוהגים גם ההורים שלנו מ2 הצדדים.
 

saris

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
יש לכן מתכון לתפוחי אדמה מוקרמים?
 

שמואל גרינשטיין

יותר מעצב מגרפיקאי
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי DIP
צילום מקצועי
D I G I T A L
המתכון של לחמניות יגוורט - עכשיו הכנתי נראעה איך יצא...
זה מניקי ב. וגם המרק תירס
מצורף:
לחמניות יוגורט רכות/ 25 לחמניות / אפשר להקפיא

600 ג' קמח לבן (4 כוסות + 4 כפות נוספות)
חצי שקית שמרים טריים
2 כפיות מלח מעט יותר.
כף סוכר
400 מ"ל יוגורט במתיקות מעודנת (2 גביעים)
חצי כוס מים
100 ג' חמאה רכה מאוד

בנוסף:
50 ג' גבינה צהובה מגורדת
חמאה נוספת להברשה
שומשום


. לשים את כל המצרכים במיקסר להפעיל על מהירות נמוכה ולעבד לבצק חלק, לתת לישה טובה כ 10 דקות עד שהכל אחיד ויפה.

2. לשים את הבצק בקערה משומנת לכסות עם מגבת ולהתפיח עד שמכפיל את הנפח כשעה וחצי פלוס.

3. לחלק את הבצק ל 25 חתיכות, לקמח את משטח העבודה ואת המערוך, לרדד לעלה קטן למרוח חמאה לפזר גבינה צהובה ולסגור לכדור קטן. הבצק מעט דביק.

4. להתפיח כ 20 דקות, למרוח ביצה ולפזר שומשום.

5. לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש ולאפות 15 דקות או עד שהלחמניות זהובות ויפות.
שימו לב - אם לא ניכר על הלחמניות שהן חלביות - יש איסור להכינם ויש איסור לאוכלם!

חני
 

שמואל גרינשטיין

יותר מעצב מגרפיקאי
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי DIP
צילום מקצועי
D I G I T A L
יש לכן מתכון לתפוחי אדמה מוקרמים?

מקלפים 5-7 תפו"א גדולים, פורסים לפרוסות בעובי כחצי סנטימטר,
מבשלים במי מלח 3/4 בישול (למעשה, כשלא אכפת לי אם הפרוסות יתפרקו, אני מבשלת בישול מלא ואז מספיקות רק כמה דקות בתנור...)

מכינים רוטב:
מחממים בסיר 50 גר' חמאה + 5 שיני שום כתושות.
כשהחמאה נמסה והשום טיפ טיפה מזהיב מוסיפים
1 שמנת מתוקה, 1 כוס חלה ו-2 כפות אבקת מרק פטריות / בצל
כשמתחיל לבעבע מוסיפים חב' פטריות (עדיף טריות) פרוסות.
מבשלים עוד כחמש דקות ומכבים.

מסדרים את פרוסת תפוחי האדמה בתבנית, יוצקים מעליהם את הרוטב, מפזרים פתיתי גבינה צהובה
ואופים כעשר דקות עד רבע שעה בחום בינוני.

בתאבון
חני
 

תן חיוך!

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
מקלפים 5-7 תפו"א גדולים, פורסים לפרוסות בעובי כחצי סנטימטר,
מבשלים במי מלח 3/4 בישול (למעשה, כשלא אכפת לי אם הפרוסות יתפרקו, אני מבשלת בישול מלא ואז מספיקות רק כמה דקות בתנור...)

מכינים רוטב:
מחממים בסיר 50 גר' חמאה + 5 שיני שום כתושות.
כשהחמאה נמסה והשום טיפ טיפה מזהיב מוסיפים
1 שמנת מתוקה, 1 כוס חלה ו-2 כפות אבקת מרק פטריות / בצל
כשמתחיל לבעבע מוסיפים חב' פטריות (עדיף טריות) פרוסות.
מבשלים עוד כחמש דקות ומכבים.

מסדרים את פרוסת תפוחי האדמה בתבנית, יוצקים מעליהם את הרוטב, מפזרים פתיתי גבינה צהובה
ואופים כעשר דקות עד רבע שעה בחום בינוני.

בתאבון
חני
האם אפשר להכין את זה ביום חמישי,שישי ולחמם במוצ"ש לסעודה החלבית.
לשמור במקרר?
 

פ.צ.

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
הפקות ואירועים
עריכה והפקת סרטים
יש לכן מתכון לתפוחי אדמה מוקרמים?
מתכון פצצה!
מכינה בכל הזדמנות
2-3 בצלים
4-5 ת"א
1קופסת פטריות
1שמנת
150גרם גבינה צהובה.
לחתוך את הת"א לקוביות קטנות , לבשל ולסנן את המים
לטגן בצל עד להזהבה להוסיף פטריות אחר כך להוסיף את השמנת ולבשל עוד כמה דקות.
לערבב עם הת"א להוסיף מלח ופלפל .
לשים בתבנית אני שמה בעגולה הגדולה והנמוכנה להוסיף את הגבינה הצהובה . אני שמה 2 דפים בערך בפנים ולמעלה מכסה עם גבינה צהובה אפשר כמובן עם רווחים זה מתפשט.
אני שומרת במקרר ומחממת בחג על הפלטה יוצא מצוין
 

אות לי

משתמש סופר מקצוען
הרב אמר בשבת לאכול חלבי בלילה, למה ?
הוא אמר שהוא רואה כל הלילה אנשים יושבים בבית הכנסת ומחשבים חשבונות..
לשאלתו מה אתם מחשבים בליל שבועות כמה דפי גמרא למדתם או כמה פרקי תהלים אמרתם...
הם עונים לו, לאאאאאאאאאאאא עושים חשבון אם אפשר כבר חלב בקפה או שעוד לא עבר מספיק זמן..:cool:
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכב

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד שָׂמַחְתִּי בְּאֹמְרִים לִי בֵּית יְהוָה נֵלֵךְ:ב עֹמְדוֹת הָיוּ רַגְלֵינוּ בִּשְׁעָרַיִךְ יְרוּשָׁלִָם:ג יְרוּשָׁלִַם הַבְּנוּיָה כְּעִיר שֶׁחֻבְּרָה לָּהּ יַחְדָּו:ד שֶׁשָּׁם עָלוּ שְׁבָטִים שִׁבְטֵי יָהּ עֵדוּת לְיִשְׂרָאֵל לְהֹדוֹת לְשֵׁם יְהוָה:ה כִּי שָׁמָּה יָשְׁבוּ כִסְאוֹת לְמִשְׁפָּט כִּסְאוֹת לְבֵית דָּוִיד:ו שַׁאֲלוּ שְׁלוֹם יְרוּשָׁלִָם יִשְׁלָיוּ אֹהֲבָיִךְ:ז יְהִי שָׁלוֹם בְּחֵילֵךְ שַׁלְוָה בְּאַרְמְנוֹתָיִךְ:ח לְמַעַן אַחַי וְרֵעָי אֲדַבְּרָה נָּא שָׁלוֹם בָּךְ:ט לְמַעַן בֵּית יְהוָה אֱלֹהֵינוּ אֲבַקְשָׁה טוֹב לָךְ:
נקרא  14  פעמים

לוח מודעות

למעלה