מתכון רעיונות לתפריט עבור שבת ושבועות, תנו רעיונות ומתי אוכלים חלבי אצלכם?

הנושא בפורום 'איש את רעהו' פורסם ע"י טליהבא, ‏15/5/18.

  1. טליהבא

    טליהבא משתמש מקצוען

    הצטרף:
    ‏10/11/16
    הודעות:
    333
    תודות :
    119
    נקודות:
    49
    שוברת את הראש מה להכין אשמח לקבל רעיונות !
     
  2. artline

    artline משתמש מקצוען עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏24/3/08
    הודעות:
    807
    תודות :
    132
    נקודות:
    59
    אוכלים בליל שבועות -
    התפריט בע"ה:
    לחמניות יוגורט רכות
    דג סלמון
    מרק תירס חלבי
    פשטידת ברוקולי וגבינות
    לקינוח מוס שוקולד בכוסות ועוגת גבינה.
     
    תמר21 ו-שמואל גרינשטיין אוהבים את זה.
  3. ריקי פדרזון

    ריקי פדרזון משתמש סופר מקצוען צילום מקצועי

    הצטרף:
    ‏30/12/13
    הודעות:
    124
    תודות :
    1,025
    נקודות:
    109
    עיסוק:
    צילום
    מיקום:
    אשדוד
    סוג מצלמה:
    קנון 6D
    אפשר מתכון למרק תירס??תודה.
     
  4. טליהבא

    טליהבא משתמש מקצוען

    הצטרף:
    ‏10/11/16
    הודעות:
    333
    תודות :
    119
    נקודות:
    49
    אתם אוכלים בלילה חלבי וביום בשרי?
     
  5. Rachel27

    Rachel27 משתמש פעיל עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏26/5/11
    הודעות:
    223
    תודות :
    64
    נקודות:
    39
    מכיון שהשנה החג יוצא במוצאי שבת זה מפשט יותר את התמונה (סעודה שלישית יוצאת בסמיכות לא גדולה).
    פתיחה: ירקות חתוכים, פרוסות גבינה צהובה, זיתים, סלט חסה.
    דג סלמון.
    מרק כתום שמפזרים למעלה מעט גבינה צהובה מגוררת.
    בלינצעס תפו"א עם רוטב פטריות ופשטידה - איזה? לא החלטתי עדיין.
    רב השנים הכנתי פלפל ממולא פרווה. הפעם אני יודעת שלאף אחד לא יהיה מקום.
    קינוח: אבטיח.

    חלבי - כיון שבעלי רוצה לשתות קפה במהלך הלילה

    בבוקר קידוש חלבי - מעדנים מפנקים ומיוחדים שלא קונה כל השנה אלא רק לכבוד החג. עוגת גבינה. משקה בננה/שוקו/מוקה וכריות לקטנים עם חלב.
    מנסיון, הם רק רוצים לישון... ואני והבנות מתפנקות.

    צהריים סעודת חג בשרית:
    בלינצס, כבד, רולדת עגל, פירה תפו"א
     
    תמר21, גלידה בגביע ו-נעמי פ אוהבים את זה.
  6. אסתר כהן

    אסתר כהן משתמש מקצוען עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏8/6/14
    הודעות:
    1,353
    תודות :
    18
    נקודות:
    54
    אפשר מתכון ללחמניות יוגורט רכות
    תודה
     
  7. yosher2005

    yosher2005 משתמש סופר מקצוען עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏17/6/07
    הודעות:
    3,358
    תודות :
    419
    נקודות:
    104
    סוג מצלמה:
    --
    אנחנו עושים רק קידוש חלבי, וכל הארוחות בשריות.

    במסגרת הקידוש יוגשו בעז"ה:
    מאפה שמרים אישי ממולא גבינות
    סלט חסה ובטטות
    מעדנים כמובן
    עוגת גבינה אפויה
    עוגת גבינה גלידה בטעם נוגט
    עוגת היער השחור בכוסות אישיות

    אם תרצו מתכונים, רק תבקשו...
     
  8. yosher2005

    yosher2005 משתמש סופר מקצוען עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏17/6/07
    הודעות:
    3,358
    תודות :
    419
    נקודות:
    104
    סוג מצלמה:
    --
    בליל החג שיוצא השנה במוצ"ש - אני מכינה רק בורקס בשרי, בצק פילאס ממולא בקוביות חזה עוף מוקפצות עם גזר ופטריות. מוגש לצד פירה בטטות.
    כמובן עם סלטים חיים מעניינים

    לא מסוגלים לאכול אוכל כבד אחרי שבת
     
    תמר21 ו-שירים במעלות אוהבים את זה.
  9. אסתר כהן

    אסתר כהן משתמש מקצוען עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏8/6/14
    הודעות:
    1,353
    תודות :
    18
    נקודות:
    54
    אני רוצה מתכון למאפה שמרים אישי ממולא גבינות
    תודה
     
    תמר21 ו-yosher2005 אוהבים את זה.
  10. תמי פ

    תמי פ משתמש מקצוען צילום מקצועי עריכה והפקת סרטים

    הצטרף:
    ‏16/5/17
    הודעות:
    117
    תודות :
    180
    נקודות:
    59
    סוג מצלמה:
    ניקון D5300 עדשה 135
    אצלנו מחלקים את סעודת שבת בבוקר לשתים: בבוקר כבד וסלטים ואז משחקים קוראים וכו, תפילת מנחה ואז נוטלים שוב ידים לצולנט והולכים לישון כך שלא אוכלים סעודה שלישית סמוך לחג
     
    אנונימית חדשה אוהב/ת את זה.
  11. אם הבנים שמחה

    אם הבנים שמחה משתמש רשום

    הצטרף:
    ‏12/2/18
    הודעות:
    4
    תודות :
    89
    נקודות:
    14
    אפשר מתכון?
     
    נורית ו-yosher2005 אוהבים את זה.
  12. yosher2005

    yosher2005 משתמש סופר מקצוען עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏17/6/07
    הודעות:
    3,358
    תודות :
    419
    נקודות:
    104
    סוג מצלמה:
    --
    בבקשה:

    אני מכינה בצק שמרים לפי המתכון הזה:
    1 ק"ג קמח
    2 כפות שמרים יבשים
    3 ביצים
    חצי כוס סוכר
    כוס שמן
    כפית מלח
    2 כוסות חד פעמי מים פושרים
    רבע כוס שמן נוספת להטמעה בבצק

    מערבבים קמח ושמרים, מוסיפים את שאר החומרים למעט המלח ורבע כוס שמן. מעבדים הכל לבצק אחיד, את המלח מוסיפים בסוף, וכן את רבע כוס השמן.
    מתפיחים עד להכפלת הנפח.

    עד כאן הבצק, למעשה ניתן להשתמש בכל בצק שמרים שאתן רגילות ואוהבות ובלבד שלא יהיה מתוק מידי, כי זה מאפה מלוח.

    בקערה מערבבים:
    חבילה של גבינת חמד מרוסקת עם מזלג
    חצי קופסת קוטג'
    גבינה צפתית מרוסקת עם מזלג
    חצי כפית מלח

    למעשה אפשר להשתמש באיזה גבינות קשות שיש לכם בבית (צהובה, מוצרלה, חרמון)
    צריך שהמלית לא תהיה דלילה, כדי שלא תברח.

    אחרי שהבצק תפח מרדדים אותו דק על משטח
    ויוצרים עיגולים בערך בגודל של פיתה ממוצעת.
    שמית כף מהמילוי ומקפלים ל-2
    מהדקים היטב היטב את הקצוות ומניחים במחבת טלפון ללא שמן, עד להשחמה, הופכים לצד השני עד להשמחה.
    יוצא טעים ברמות!!!

    מצורפת תמונה של המאפה, לא הכי פוטוגנית כי הוצאתי מהמקפיא בשביל לצלם.
    יצא לי בערך 40 יחידות
    המאפה מצוין בהקפאה

    IMG_3540.jpg
     
  13. תיקתוק

    תיקתוק משתמש מקצוען

    הצטרף:
    ‏3/3/15
    הודעות:
    1,495
    תודות :
    183
    נקודות:
    74
    יש לי מתכון מטריף ללחמניות שום ופרמזן.
    הן טיפה כבדות אבל ממכרות ומשביעות. אם תרצו מתכון אצרף.
     
    תמר21, חניפו, polygon ומשתמש נוסף אוהבים את זה.
  14. תיקתוק

    תיקתוק משתמש מקצוען

    הצטרף:
    ‏3/3/15
    הודעות:
    1,495
    תודות :
    183
    נקודות:
    74
    אצלנו אוכלים חלבי אחרי קידוש ביום.
    בתפריט שלוחן מלוח ולאחריו מתוק.
    כגון:
    פיצה
    שבלולי פיצה
    לחמניות שום פרמזן
    סלט פסטה עם גבינה
    גבינות משובחות
    בשולחן המתוק:
    בלינצ'ס
    עוגת גבינה
    גביניות
    קרמשניט
    ...
     
    תמר21 ו-פשוט אוהבים את זה.
  15. yosher2005

    yosher2005 משתמש סופר מקצוען עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏17/6/07
    הודעות:
    3,358
    תודות :
    419
    נקודות:
    104
    סוג מצלמה:
    --
    בשמחה, בבקשה:

    מתאים לתבנית חד פעמית 22 ס"מ

    מרסקים כ-15 ביסקויטים ומערבבים עם חצי חבילת חמאה רכה, אני הוספתי מעט חלב כי זה לא ממש התגבש לי לכדי משהו שאפשר לשטח בתבנית.
    משטחים בתבנית ומעבירים להקפאה.

    1.jpg
    בינתיים מכינים את המלית-
    מקציפים חבילת שמנת מתוקה עם 1 סוכר וניל
    מוסיפים גביע וחצי גבינה לבנה + חצי גביע שמנת חמוצה
    מערבבים היטב ומוסיפים שלושת רבעי כוס של ממרח נוגט (להשיג בחנויות המובחרות)

    הנוגט הזה הוא משהו טעים בטירוף, וגם מתוק כך שלא צריך להוסיף סוכר לבלילה
    2.jpg

    שופכים את המלית על העוגה ומיישרים ככל שניתן:

    4.jpg

    ועכשיו לקישוט:
    מעבירים לשקית 2 כפות גדושות מהממרח נוגט ומזלפים עיגולים במרחק של כ-1 ס"מ בין אחד לשני.
    בעזרת קיסם מותחים "קורי עכביש" מהמרכז לבחוץ ולהיפך לסירוגין.
    קצת קשה להסביר אבל אני מניחה שאתן מכירות את הטכניקה...

    5.jpg

    מעבירים להקפאה ומוציאה כשעה לפני ההגשה

    בהצלחה!!!

    6.jpg
     
  16. אם הבנים שמחה

    אם הבנים שמחה משתמש רשום

    הצטרף:
    ‏12/2/18
    הודעות:
    4
    תודות :
    89
    נקודות:
    14
    אשמח למתכון
     
    תיקתוק אוהב/ת את זה.
  17. שירו

    שירו משתמש סופר מקצוען עריכה והפקת סרטים

    הצטרף:
    ‏16/9/15
    הודעות:
    2,493
    תודות :
    1,033
    נקודות:
    134
    yosher2005, נראה מעולה, נראה לי שאנסה. (זה לא סמבוסק?)
     
  18. תיקתוק

    תיקתוק משתמש מקצוען

    הצטרף:
    ‏3/3/15
    הודעות:
    1,495
    תודות :
    183
    נקודות:
    74
    http://www.metukimsheli.com/2012/01/4362/
    לחמניות שום ופרמזן מהירות הכנה - חן שוקרון

    ל – 12 לחמניות בתבנית שקעים סטנדרטית

    לבצק

    1 גביע (250 גר') קוטג'

    1 גביע (200 גר') יוגורט (אפשר להמיר ללבן)

    2.5 כוסות (350 גר') קמח

    1 שקית (10 גר') אבקת אפייה

    1/4 כפית סודה לשתייה

    1 כפית מלח

    למלית –

    4 שיני שום כתושות

    100 גר' חמאה

    2 כפות בזיליקום טרי קצוץ דק (או שתיים-שלוש קוביות בזיליקום קפוא)

    קורט מלח

    100 גר' גבינה קשה מגורדת (עמק/ פרמזן/ קשקבל/ בולגרית או תערובת של סוגי גבינות)

    להכנת הבצק –

    מחממים תנור ל – 200 מעלות. בקערת המיקסר, עם וו גיטרה מערבלים יחד את הקוטג' והיוגורט. לקערה נפרדת מנפים את הקמח, אבקת האפייה והסודה לשתייה. מוסיפים את המלח ומערבבים היטב. מוסיפים את תערובת הקמח לקערת המיקסר ומערבלים עד להיווצרות בצק. מקמחים בנדיבות משטח עבודה נקי ומרדדים את הבצק למלבן בעובי של כ – 1/2 ס"מ.

    להכנת המלית ולהרכבה –

    בקערה קטנה חסינת חום מניחים את החמאה, השום, הבזיליקום הקצוץ והמלח. ממסים בעדינות במיקרוגל ומערבבים היטב. בעזרת מברשת מברישים כמחצית מכמות החמאה על גבי הבצק. מפזרים את הגבינה המגורדת ומגלגלים את הבצק לגליל מצידו הארוך. בעזרת סכין חדה מסירים את השוליים הלא אחידים. חוצים את הגליל לשניים. כל חלק חוצים שוב לקבלת 4 חלקים. חותכים כל רבע לשלושה חלקים שווים, לקבלת 12 חלקים בסך הכל.

    בעזרת תערובת החמאה משמנים תבנית שקעים סטנדרטית (משאירים כמות קטנה של חמאה). מניחים את עיגולי הבצק בתבנית השקעים, כך שצידם פונה כלפי מעלה. אופים כ – 20 דקות, עד שהלחמניות תפוחות מאוד, צבען זהוב והגבינה מבעבעת. מוציאים מהתנור ומיד מברישים את חלקן העליון במעט החמאה שנותרה. מצננים מעט, מחלצים מהתבנית ומגישים.


    [​IMG]
     
  19. תיקתוק

    תיקתוק משתמש מקצוען

    הצטרף:
    ‏3/3/15
    הודעות:
    1,495
    תודות :
    183
    נקודות:
    74
    אני תמיד מכפילה כמויות
     
  20. yosher2005

    yosher2005 משתמש סופר מקצוען עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏17/6/07
    הודעות:
    3,358
    תודות :
    419
    נקודות:
    104
    סוג מצלמה:
    --
    סמבוסק זה עם חומוס כמדומני, לא עם גבינה...
     
    אנוכי אוהב/ת את זה.