דרוש מתכון רעיונות למאכלים שונים עם מגבלה בריאותית

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
מישהי שלא יכולה עדיין לכתוב בפרוג ביקשה שאני אשאל בשמה:
היא צריכה לבשל אוכל לבעלה אבל אסור לו עכשיו בכלל מלח, (כמובן שלא מאכלים שבקופסת שימורים), קטניות, עלים ירוקים, עגבניות, חצילים, מוצרי חלב וחיטה.
דג ועוף מותר מעט.
נתתי לה כמה רעיונות לאוכל והיא תשמח לקבל כמה שיותר רעיונות נוספים, (ושיהיה גם טעים...)
 

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
אין לכל באי הפורום רעיונות מתאימים??
 

nicky

משתמש מקצוען
עכשיו זה שיא עונת המרקים.. מרק כתום נשמע מתאים.גם מרק ברוקולי/כרובית, מרק קישואים, מרק ירקות.(אמנם בלי מלח זה קצת מבאס אבל אם מותר לו תבלינים אחרים אפשר לשחק עם זה קצת עד שמוצאים טעם מאוזן..נניח במרק כתום- אגוז מוסקט, כמון, כורכום)

אולי כוסמת מותר לו? ואז יש כל מיני דברים שאפשר להכין איתה. אני אוהבת להקפיץ עם קצת ירקות סויה וסילאן. מניחה שאסור לו סויה אז אולי שמן שומשום במקום?

אם מותר לו חמאת בוטנים טבעית זה גם נותן טעם מעולה לתבשילים, אני תמיד מכניסה למוקפצים למיניהם..

אולי גם עוף עם מגוון ירקות בתנור (העוף מפריש מליחות מעצמו ואז זה מפצה קצת על היעדר המלח...) אפשר להוסיף גם אורז או בורגול אם מותר (לא סגורה אם זה נחשב קטניה)

ובעיקר תמסרי לה כל הכבוד על המסירות ושתחזיק מעמד!! לא פשוט בכלל אבל העיקר הבריאות :cool:
 

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
תודה לך!!
הם רק עכשיו משתחררים מהבית חולים והיא מנסה להתארגן עם המצב החדש.

אני אגיד לה לבדוק אם כוסמת מותר לו, וחמאת בוטנים.
אורז אסור, בורגול נגיד לה שתבדוק, סויה אסור ושמן שומשום זה בחנות בריאות? אני אגיד לה לבדוק אם מותר לו את זה.

העוף מותר ממש קצת אבל אולי באמת שתכין עוף לכל המשפחה והוא יאכל קצת מהעוף ואת הירקות.
 

avinewborn

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
יוצרי ai
בורגול אם מותר (לא סגורה אם זה נחשב קטניה)
בורגול זה חיטה גרוסה

הייתי מציעה לה לעשות רשימה של דברים שכן מותר והם קונים בד"כ ואח"כ להרכיב מזה תפריט.
לדוג:
חלבונים: עוף דג ביצים כבד....
דגנים: קוסמת קינואה שיבולת שועל.....
ירקות: גזר דלעת בטטה תפוח אדמה אבוקדו מלפפון פלפל כרוב ברוקולי כרובית פטריות .....
תיבול: לימון שום בצל סוכר פפריקה פלפל שחור......
פירות: תפוח בננה אגס תפוז קלמנטינה שזיף תות אבטיח מלון ענבים צימוקים.......

ארוחות לדוגמא: עוף עם שום / בצל + קינואה עם גזר מגורד מטוגן + ירקות מוקפצים
פירה + כבד בבצל ופטריות + סלט חי
דג ברוטב לימון ושום + תפוחי אדמה אפוייים עם שמן ופלפל שחור
קינוח: סלט פירות

בנוגע להפחתת המלח 3 הערות:
1. זהו טעם נרכש (תפריט דל מלח) ומתרגלים אליו לאחר זמן מה
2. העוף כמו שכתבו כבר אכן מפריש מלח שנבלע בו בהכשרה
3. ניתן להשתמש בתיבולים שונים מהרשימה למעלה כדי לחפות על חוסר המלח (חמוץ / חריף או סתם מתובל)

בהצלחה רבה רבה
 

יבר

משתמש מקצוען
אני אגיד לה לבדוק אם כוסמת מותר לו, וחמאת בוטנים.
שימי לב שבבוטנים יש כמות נתרן גבוהה.
לא ממש מתאים למי שאסור לו מלח.

תבדקי בחנויות טבע. אמור להיות תחליפים שנותנים תחושה של מלח (סוג של עקצוץ של בלוטות הטעם)
 

Bingo

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
לגבי המלח, מנסיון עכשוי של ילד שאסור לו מלח מסיבות מסוימות.
מצרפת לה את הטבלה מ'הדסה' על מאכלים ללא/דלי נתרן-

מה שבמודגש זה אסור, שתבדוק מה במותר מותר לו לאכול- [אצלי אסור לו רק מלח, שתמחוק מהרשימה מה שלא רלוונטי לה]
אם היא רוצה עוד פירוט. יכולה לפנות אלי אישי.

התבלינים


מלח, אבקת מרק, מלח סלרי, מלח לימון, מלח ים, מונוסודיום גלוטאמט ומוצרים המכילים חומרים אלו.תבלינים מעורבים כגון: תבלין לגריל, רטבים מוכנים כגון: רוטב סויה וקטשופ, סלטים מוכנים.

בצל, שום, פטרוזיליה, עלי שמיר, עלי מנטה, עלי דפנה, פפריקה חריפה ומתוקה, פלפל שחור ולבן, קינמון, ציפורן, חומץ, לימון, זנגוויל, קימל, זעתר,.חזרת וחרדל תוצרת בית, זעפרן, רוזמרין, וניל, שומשום וכו'.

מוצרי חלב

גבינות: צהובות, מלוחות, מותכות,

לבנות רכות מ: 1/2% שומן ומעלה.

חלב, לבן, יוגורט, אשל, שמנת, פריגורט, פרילי: רגיל ודיאט.

גבינה לבנה כחושה.

גבינות לבנות קשות ללא מלח.

ניתן לשפר את טעמם על-ידי תוספת מועטה של שמנת או שמן זית.

מוצרי בשר

בשר ודג מעושן ומשומר כגון: פסטרמה, סרדינים, טונה, אנשובי ולקרדה. נקניק ונקניקיות לסוגיהם. מוצרי בשר מוכנים כגון שניצלים, תחליפי בשר מוכנים על בסיס סויה.

עוף, דג, הודו, בשר בקר -

בשר מוכשר יש להרתיח כעשר דקות, ואז לשפוך את המים ורק אז לבשל, או להכשיר על-ידי צלייה על אש פתוחה או בגריל. ביצים: *

קטניות

שימורי קטניות.

סלט חומוס מוכן
.

כל הקטניות היבשות כגון חומוס, אפונה, עדשים, פתיתי סויה.

דגנים

כעכים (בייגלה), קורנפלקס, שקדי מרק, וופלים, בורקס.

לחם שחור, לבן, קימל,פיתה.

לחם: *


לחם ללא מלח, מצה, קרקרים שונים ללא מלח, אורז, פסטה.

קמח לסוגיו, סולת, קואקר, קורנפלור, כוסמת, בורגול, גריסי פנינה, חיטה, תפו"א, דברי מאפה ביתיים ללא אבקת אפיה. עדיפים דברי מאפה על בסיס בצק שמרים.

שומנים

חמאה ומרגרינה עם מלח. זיתים.

סלט טחינה מוכן.

פיצוחים בתוספת מלח.


שמן צמחי לסוגיו, מרגרינה וחמאה בלי מלח, אבוקדו, טחינה תוצרת בית, אגוזים, שקדים וגרעינים ללא תוספת מלח, מיונית תוצרת בית.

ירקות

כבושים למינהן. שימורים.

סלט ירקות מוכן.

טריים או מוקפאים, כבושים בחומץ תוצרת בית.

פירות

שימורים. מיצים שתכולת הנתרן בהם גבוהה.

טריים, מבושלים, מיצים טריים וקפואים.

שונות

חטיפים כגון: צ'יפס, במבה וביסלי.פיצה, פלאפל.

סלטים ותבשילים מוכנים
.

סוכר, דבש, ריבה, חלבה, שוקולד, סוכריות. חיטה תפוחה.
 

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
תודה רבה לכולן על התשובות, היא עכשיו בבית חולים, הם אמורים לדבר היום עם הדיאטנית יותר מפורט והיא תעדכן אותי כשהיא תוכל.
 

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
היא עדכנה אותי עכשיו:

1. כל האגוזים והבוטנים אסור לו.
2. בשרי מותר מנה אחת בשבוע אחרי שהרתיחו 10 דק' ואז בשלו שוב ללא המים הראשונים כדי להוציא כמה שיותר מלח.
3. חיטה אסור, כוסמת מותר.
4. דג מותר 2 מנות בשבוע.
5. ביצים מותר 2 לשבוע.
וכן מה שכתבתי בהודעה הראשונה.

היא שואלת אם יש אפשרות לעשות קישים ללא חיטה וביצים?

תודה רבה לכל מי שמשקיעה ועונה!!
@Bingo @יבר @avinewborn
 

avinewborn

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
יוצרי ai
חיטה אסור, כוסמת מותר
כדאי לה לברר אם זה דווקא חיטה או כל גלוטן
בכל מקרה כדאי להציץ באשכול גלוטן כאן בפורום ולגלות כל מיני תחליפים.
היא שואלת אם יש אפשרות לעשות קישים ללא חיטה וביצים?
בקישים אפשר בהחלט לוותר על תחתית הבצק ולאפות פשטידות (שזה רק המילוי)
בנוגע להדבקת התערובת אפשר במקום קמח לשים קמח תפוחי אדמה או ללא גלוטן אחר.
במקום ביצה העתקתי מאתר 'מתכונים ב10 דקות' כתבה של תחליפי ביצה מגוונים:

"תחליפי ביצים – המרת ביצים באפיה ובבישול (לטבעונים ולרגישים לביצים)
לפני שממירים ביצים במתכון מסוים חשוב להבין מה תפקידן של הביצים. אחד התפקידים העיקריים הוא לקשור בין החומרים. הביצה בעצם מדביקה ומאחדת בין החומרים בין אם מדובר בעוגה, עוגיות, קציצות או פשטידות. תפקיד נוסף ועיקרי הוא להעניק נפח ואווריריות.
כאשר מחפשים תחליף לביצים במתכון מסוים צריך קודם כל להתאים את התחליף לסוג המתכון, לטעמים של הרכיבים האחרים שיש באותו מתכון ולתפקיד שהביצה ממלאת בו.
ההמלצה שלי היא לא לנסות להמיר ביצים במתכונים המכילים יותר מ-2 ביצים. התוצאה תהיה פחות מוצלחת.
תחליפי ביצים המתאימים לעוגות, מאפינס, עוגיות, לחמים ופנקייק.
1 ביצה = חצי בננה מעוכה + רבע כפית אבקת אפיה (עוגיות, לחמים, פנקייק, מאפינס)
1 ביצה = רבע כוס רסק תפוחים לא ממותק (לחם, עוגות, מאפינס)
1 ביצה = רבע כוס יוגורט על בסיס סויה + רבע כפית אבקת אפיה (עוגות מסוימות)
1 ביצה = 2 כפות טחינה גולמית (בעיקר עוגיות וחטיפי בריאות. עוגות מסוימות)
1 ביצה = כף זרעי צ'יה טחונים + 3 כפות מים – יש לערבב ולהשרות למשך כ-15 דקות לפני השימוש (עוגות, עוגיות, לחם, מאפינס)
1 ביצה = 2.5 כפות פשתן טחון + 3 כפות מים – יש לערבב ולהשרות למשך כ-10 דקות לפני השימוש (עוגות שוקולד בעיקר, עוגיות וחטיפי בריאות)
*ניתן להכין מראש תערובת ולשמור בצנצנת אטומה במקרר: 3/4 כוס קמח טפיוקה + כוס קמח תפו"א + 2 כפות אבקת אפיה. ביצה אחת שווה לכפית וחצי מהתערובת + 2 כפות מים (התערובת מתאימה לעוגות, מאפינס, לחמים ופנקייק).
טיפ: אם רוצים להוסיף אווריריות למאפה/עוגה – מומלץ להוסיף לתערובת כף חומץ תפוחים/רגיל + כפית אבקת סודה לשתיה + כף מים.

תחליפי ביצים המתאימים לפשטידות, קציצות ולביבות:
1 ביצה = חצי כוס גרגירי חומוס או שעועית מבושלים מעוכים למחית (אפשר להשתמש בשעועית או חומוס מקופסת שימורים)
1 ביצה = חצי כוס מחית תפו"א בטמפ' החדר או קרה.
1 ביצה = 2-3 כפות קמח תפו"א או קמח חומוס או קורנפלור מעורבבים עם 1-2 כפות מים.

תחליפי ביצים שנועדו להעניק צבע או להדבקה על מאפים (כמו ציפוי בבצק עלים או בצק שמרים):
-שמן קנולה.
-כף סילאן מהולה ב 1-2 כפות מים (מתאים למאפים מתוקים ולחלות).
-חלב אורז/שקדים/סויה (מתאים למאפים מתוקים ומלוחים).
צריך לקחת בחשבון שחלק מהתחליפים ייצאו מוצלחים במתכונים מסוימים וחלקם פחות. זה עניין של ניסוי וטעייה."

שוב בהצלחה רבה רבה
 

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
@avinewborn
תודה ענקית לך על ההשקעה! זה כ"כ מחזק אותה, היא ממש מרגישה שעמ"י משתתף איתה...

היא עוברת על התחליפים כדי לראות מה מתוכם מותר לו, היא ממש ממש מודה לך!
אני אעבור על האשכול של הגלוטן ואעתיק לה מתכונים שנראים מתאימים.
 

ayys

משתמש מקצוען
היא עדכנה אותי עכשיו:

1. כל האגוזים והבוטנים אסור לו.
2. בשרי מותר מנה אחת בשבוע אחרי שהרתיחו 10 דק' ואז בשלו שוב ללא המים הראשונים כדי להוציא כמה שיותר מלח.
3. חיטה אסור, כוסמת מותר.
4. דג מותר 2 מנות בשבוע.
5. ביצים מותר 2 לשבוע.
וכן מה שכתבתי בהודעה הראשונה.

היא שואלת אם יש אפשרות לעשות קישים ללא חיטה וביצים?

תודה רבה לכל מי שמשקיעה ועונה!!
@Bingo @יבר @avinewborn
לא ברור אם זה משהו שמוגדר כאחת מהדיאטות המוכרות.
אבל בכל אופן יש כאן אתר שיש בו המון מתכונים לכל מיני סוגי דיאטות 'מגבילות'.
https://elanaspantry.com/
מקווה שיעזור במשהו.
 

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
לא ברור אם זה משהו שמוגדר כאחת מהדיאטות המוכרות.
אבל בכל אופן יש כאן אתר שיש בו המון מתכונים לכל מיני סוגי דיאטות 'מגבילות'.
https://elanaspantry.com/
מקווה שיעזור במשהו.

עברתי על זה קצת, אבל לא נראה שיש שם מתכונים מתאימים :(
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכב

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד שָׂמַחְתִּי בְּאֹמְרִים לִי בֵּית יְהוָה נֵלֵךְ:ב עֹמְדוֹת הָיוּ רַגְלֵינוּ בִּשְׁעָרַיִךְ יְרוּשָׁלִָם:ג יְרוּשָׁלִַם הַבְּנוּיָה כְּעִיר שֶׁחֻבְּרָה לָּהּ יַחְדָּו:ד שֶׁשָּׁם עָלוּ שְׁבָטִים שִׁבְטֵי יָהּ עֵדוּת לְיִשְׂרָאֵל לְהֹדוֹת לְשֵׁם יְהוָה:ה כִּי שָׁמָּה יָשְׁבוּ כִסְאוֹת לְמִשְׁפָּט כִּסְאוֹת לְבֵית דָּוִיד:ו שַׁאֲלוּ שְׁלוֹם יְרוּשָׁלִָם יִשְׁלָיוּ אֹהֲבָיִךְ:ז יְהִי שָׁלוֹם בְּחֵילֵךְ שַׁלְוָה בְּאַרְמְנוֹתָיִךְ:ח לְמַעַן אַחַי וְרֵעָי אֲדַבְּרָה נָּא שָׁלוֹם בָּךְ:ט לְמַעַן בֵּית יְהוָה אֱלֹהֵינוּ אֲבַקְשָׁה טוֹב לָךְ:
נקרא  2  פעמים

לוח מודעות

למעלה