דיון ריצ' - תוהה כבר הרבה זמן

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
בריא? לכאורה לא (שמן דקלים כמו שאני יודעת)
עד כמה לא בריא? גרוע כמו מרגרינה?
לא בריא.
מרגרינה נוזלית.
יש לו תחליפים?
קרם קוקוס
אבל הוא פחות יציב ופחות נייטרלי בטעמו.
ניתן להכין לבד?
קשה לי להאמין שתגיעי לתוצאה דומה ובכל מקרה חומרי הגלם זהים לאלו של המתועש.
 

מיוחדת שכזו!

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
מצטרפת לשאלה
קצפת צמחית-שונה מהריץ? במה? בריא מהריץ??
קצפת חלבית-גרוע כמו הריץ??
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית

rachelevanon

משתמש סופר מקצוען
מה משמע לא?
כמה היא בריאה יותר? אם אפשר לומר על שמנת בריאה.
באמת תוהה.
שמנת וחמאה הם שומנים מהחי. יש פולמוס שלם לגבי השימוש בהם באופן מוגבר.
בכל מקרה :
לחמאה יש יתרון מועט על פני המרגרינה.
לחמאה ולשמנת - שומנים מהחי יש יתרון ענק בריאותית מול המרגרינה שהיא שומן צמחי מוקשה והן בכלל לא ברות השוואה.

מרגרינה היא שומן ירוד מאד מן הצומח שעבר תהליכים כימיים בשביל להתגבש. היא לא מתפרקת בגוף אלא נדבקת לעורקים ומייצרת חסימות עד סתימה של המערך העורקי שמוביל לטריגליצרידים גבוהים ובהמשך להתקפי לב.
 
נערך לאחרונה ע"י מנהל:

save as

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אוטומציה עסקית
מעניין איזו חברה תוציא את הגימיק הבא "ריצ' בריא"
כמו ה"מרגרינה הבריאה" של שמרית...
 

*טובית*

משתמש מקצוען
שמנת וחמאה הם שומנים מהחי. יש פולמוס שלם לגבי השימוש בהם באופן מוגבר.
בכל מקרה :

לחמאה ולשמנת - שומנים מהחי יש יתרון ענק בריאותית מול המרגרינה שהיא שומן צמחי מוקשה והן בכלל לא ברות השוואה.

מרגרינה היא שומן ירוד מאד מהחי שעבר תהליכים כימיים בשביל להתגבש. היא לא מתפרקת בגוף אלא נדבקת לעורקים ומייצרת חסימות עד סתימה של המערך העורקי שמוביל לטריגליצרידים גבוהים ובהמשך להתקפי לב.
שורה תחתונה, הלכו המוסים, אה?
 

חיולה

משתמש מקצוען
שמנת מתוקה גם אינה בריאה, כי מכילה מייצבים שנותנים לה את הנפח בהקצפה
מה גם שרוב השמנות המתוקות מכילות אחוזי שומן גבוהים
לעומת שמנת חמוצה למשל שניתן למצוא גם 9%
 

ariels

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
מעניין איזו חברה תוציא את הגימיק הבא "ריצ' בריא"
כמו ה"מרגרינה הבריאה" של שמרית...

יש ליטבתה קצפת צמחית משמן קוקוס.
הקצ' הוא, ששמן קוקוס מעובד מאבד את הערכים הטובים שלו.

אפשר להקציף קרם קוקוס,
אבל אישית לא אהבתי את התוצאה, יוצאת קצפת כבדה מאוד.

אפשר גם להקציף אקווה-פבה - מי חלבון מבישול קטניות.
יוצא קצף נהדר, לבן ומקסים, אבל לא יציב במיוחד.
כדי לייצב אותו צריך הרבה סוכר, וסוכר זה לא התחום שלי...... ;)

כמו ש- @rachelevanon הציעה -
אני יכולה לתת לך מתכון לגלידה בריאה,
אבל זה לא יעזור כציפוי לעוגה...
 

michal2100

משתמש מקצוען
אז איך עדיין לא מתחילים לצאת מלא מתכונים בלי ריצ'
כמו לחילופין כשהחלו להימנע מהמרגרינה?
 

פוש

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
במכירת האפיה שלידנו טוענים שהריצ' של גלידן הרבה יותר בריא.
 

ariels

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
כמעט ברוב המתכונים שנתקלתי בתקופה האחרונה, תמיד כותבים ליד הריצ' שניתן להחליף בקרם קוקוס

תכל'ס זה לא ממש נכון.
מניסיון -
קרם הקוקוס מקציף בצורה נחמדה מאוד (הרבה פחות מקצפת או ריצ')
אבל:
1. ממש לא יציב.
2. יש לו טעם דומיננטי של קוקוס (יותר טעים מריצ' לדעתי, אבל לא כולם אוהבים).
3. אחרי לילה במקרר על עוגה - נראה גרוע.
4. גם הקפאה הורסת אותו.
5. כבד מאוד.

אם את צריכה את זה להגשה מיידית - להקציף, למרוח ולהגיש - זה ילך.
אם לא - זה לא ילך...
 

אוריגמי

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
יש ציפוי לעוגה בלי ריצ' ומרגרינה שמבוסס על קציפת ביצים+סירופ סוכר רותח. יוצא במרקם דומה למרשמלו רך.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ר'

קנג רְאֵה עָנְיִי וְחַלְּצֵנִי כִּי תוֹרָתְךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:קנד רִיבָה רִיבִי וּגְאָלֵנִי לְאִמְרָתְךָ חַיֵּנִי:קנה רָחוֹק מֵרְשָׁעִים יְשׁוּעָה כִּי חֻקֶּיךָ לֹא דָרָשׁוּ:קנו רַחֲמֶיךָ רַבִּים יְהוָה כְּמִשְׁפָּטֶיךָ חַיֵּנִי:קנז רַבִּים רֹדְפַי וְצָרָי מֵעֵדְוֹתֶיךָ לֹא נָטִיתִי:קנח רָאִיתִי בֹגְדִים וָאֶתְקוֹטָטָה אֲשֶׁר אִמְרָתְךָ לֹא שָׁמָרוּ:קנט רְאֵה כִּי פִקּוּדֶיךָ אָהָבְתִּי יְהוָה כְּחַסְדְּךָ חַיֵּנִי:קס רֹאשׁ דְּבָרְךָ אֱמֶת וּלְעוֹלָם כָּל מִשְׁפַּט צִדְקֶךָ:
נקרא  5  פעמים

לוח מודעות

למעלה