צפריר

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
יש לי בעיה בנוסחה "DATE".
אני מנסה לקבל תוצאה 01/07/2022
ובמקום זאת מגיע לי 01/01/1905
:(
 

rivkic

App.Up.Go! -פיתוח תוכנות / אתרים מורכבים / קורסים
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
פיתוח / אפיון / עיצוב אתרים
יש לי 2 שאלות:
1. איך מקפיאים שורות שהן לא בתחילת הקובץ? יש כבר שורות מוקפאות בתחילת הקובץ
2. אני רוצה לתת למשתמש ריבוע באקסל, הוא ירשום מספר ולחיצה על אנטר תקפיץ אותו למקום בקובץ האקסל בו נמצא המספר הזה. צריך לרשום בשביל זה סקריפט, או שיש פונקציית אקסל מוכנה?

תודה רבה מראש
 

מרובע

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
פיתוח / אפיון / עיצוב אתרים
יש לי 2 שאלות:
1. איך מקפיאים שורות שהן לא בתחילת הקובץ? יש כבר שורות מוקפאות בתחילת הקובץ
2. אני רוצה לתת למשתמש ריבוע באקסל, הוא ירשום מספר ולחיצה על אנטר תקפיץ אותו למקום בקובץ האקסל בו נמצא המספר הזה. צריך לרשום בשביל זה סקריפט, או שיש פונקציית אקסל מוכנה?

תודה רבה מראש
1. אי אפשר להקפיא פעמיים, צריך לבטל את ההקפאה הקודמת ולהקפיא שוב במקום שרוצים.
2. לא ידוע לי.
 
שידור חוזר של הוובינר המרתק על עולם הפרסום ב- 2022
הקישור זמין לצפיה עד סוף השבוע

אפר

...סתם מתעניין
מנוי פרימיום
יש לי 2 שאלות:
1. איך מקפיאים שורות שהן לא בתחילת הקובץ? יש כבר שורות מוקפאות בתחילת הקובץ
2. אני רוצה לתת למשתמש ריבוע באקסל, הוא ירשום מספר ולחיצה על אנטר תקפיץ אותו למקום בקובץ האקסל בו נמצא המספר הזה. צריך לרשום בשביל זה סקריפט, או שיש פונקציית אקסל מוכנה?

תודה רבה מראש
סליחה
לא קראתי טוב את השאלה
לא ידוע לי על פונקציה מלבד חיפוש כמובן
 

אפר

...סתם מתעניין
מנוי פרימיום
אולי היה אפשר להוסיף לטבלת המקור שמות החודשים עבריים ולועזיים והעמודה הימנית של המעוצבת תוכל לשאוב משם.
השאלה איך :rolleyes:

את שמות החודשים העבריים זה לא בעיה.
מגדירים תנאי שאם החודש ה13 לא ריק אז השמות יהיו אדר א' אדר ב' ניסן וכו', ואם כן ריק אז יהיה אדר ניסן וכו'.

אבל השמות הלועזיים צריך לחכות לרעיון
מצורף עובד רק ב2019 או 365 או באונליין (חינמי)
 

קבצים מצורפים

  • פריסה שנתית.xlsx
    KB 83.7 · צפיות: 20

מרובע

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
פיתוח / אפיון / עיצוב אתרים
מדהים ומושקע.
אפשר כמה מילים איך זה עובד?
קוד:
=MONTH(G2&"/" &IF(G2<G1,MOD(I1,12)+1,I1) &"/" &$J$1)

=ROW()*100+I2

=VLOOKUP(MOD(MINIFS(J:J,A:A,A2),100),חודשים,2,FALSE) & IF(MOD(MINIFS(J:J,A:A,A2),100)<>MOD(MAXIFS(J:J,A:A,A2),100), "-" & VLOOKUP(MOD(MAXIFS(J:J,A:A,A2),100),חודשים,2,FALSE),"")
 

אפר

...סתם מתעניין
מנוי פרימיום
מדהים ומושקע.
אפשר כמה מילים איך זה עובד?
קוד:
=MONTH(G2&"/" &IF(G2<G1,MOD(I1,12)+1,I1) &"/" &$J$1)

=ROW()*100+I2

=VLOOKUP(MOD(MINIFS(J:J,A:A,A2),100),חודשים,2,FALSE) & IF(MOD(MINIFS(J:J,A:A,A2),100)<>MOD(MAXIFS(J:J,A:A,A2),100), "-" & VLOOKUP(MOD(MAXIFS(J:J,A:A,A2),100),חודשים,2,FALSE),"")
שלב ראשון בודק איזה חודש זה בלועזי עשיתי כך ליתר ביטחון למען האמת העיקר ה IF ומתבסס על הנתון בשורה הראשונה (חודש ושנה התחלתית - חודש קודם)
שלב שני על מנת להגיע לאיזה חודש תחילת החודש וכן הסוף הוספתי את ה ROW
עשיתי אותו כפול 100 על מנת שאוכל באמצעות MOD (שארית) לחלץ את החודש של השורה הראשונה אליה הגעתי באמצעות MINIFS והאחרונה באמצעות MAXIFS
שלב שלישי אני עושה VLOOKUP על השורה הראשונה (MIN) MOD 100 ומגיע שם החודש שמתחיל
בודק אם החודש המסיים שונה מהחודש המתחיל במידה ושונה אני מוסיף גם אותו ב VLOOKUP כנ"ל

שלב רביעי (יכולתי לדלג ולשים ישר את השלישי בתצוגה) מעביר לגיליון המעוצב


לגבי העברי:
מעוברת בודק מתי שבועות במספר הימים בשנה / שורות - זה היה המילה הכי קלה שהייתי בטוח שלא תשתנה)
 

mmbbcc

משתמש פעיל
איך אפשר בעזרת הפונקציה IF להחזיר או ערך או נוסחאה
*ערך : 0
*נוסחה : B2*17/117=

כלומר
בטור C מוגדר כרגע נוסחה: =B2*17/117 (נוסחת חילוץ מע"מ)
בטור A אני מסמנת לקוח פטור ממע"מ, (TRUE)

אני מעוניינת בפונקציה בטור C שתחזיר לי :
אם A2=FALSE את נוסחאת החילוץ מע"מ - =K2*17/117
אם A2=TRUE, לא לרשום כלום, או לרשום 0

או שיש פונקציה אחרת מלבד IF שמתאימה לעיניין.
כשהמטרה היא שאם אני מגדירה לקוח פטור ממע"מ , אוטומטי לא יחשב לי את המע"מ
כמו בשורה 7 שם פשוט מחקתי את הנוסחה ידנית
image.png
 

gol

משתמש מקצוען
פרסום וקופירייטינג
עיצוב גרפי
הנוסחה הזו היא כמובן על שורה 2 וצריך למשוך
 

למה?

משתמש פעיל
סיננתי טבלה, והזנתי איזה נתון בשורה למעלה, וע"י גרירה או ע"י העתקה, אני מעתיק את הנתון לכל השורות המסוננות
ומה שקורה, שהועתק לכל השורות שהיו נסתרות בעת הסינון
זה קורה לי לאחרונה הרבה, ואני לא מצליח להתגבר על זה, רק לעשות טבלה חדשה ושם להדביק הנתונים ואז זה כן עובד

מה יכול להיות הבעיה?
 

אפר

...סתם מתעניין
מנוי פרימיום
סיננתי טבלה, והזנתי איזה נתון בשורה למעלה, וע"י גרירה או ע"י העתקה, אני מעתיק את הנתון לכל השורות המסוננות
ומה שקורה, שהועתק לכל השורות שהיו נסתרות בעת הסינון
זה קורה לי לאחרונה הרבה, ואני לא מצליח להתגבר על זה, רק לעשות טבלה חדשה ושם להדביק הנתונים ואז זה כן עובד

מה יכול להיות הבעיה?
זה לא בעיה כך היה תמיד
בגרירה עם העכבר לא מכניס לנסתרות בהעתקה או בדאבל קליק על הפינה מכניס לנסתרות
 

פינחס רוזנצוויג

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
יש לי טבלה בה אני ממלא שעות עבודה, טור לכניסה טור ליצאה.
אני רוצה לסכם את השעות, אחרי 24 שעות זה מתאפס
אם אני הופך לטור חשבוני ומכפיל ב1440 (כי אני צריך לדעת מספר דקות) זה מביא לי תוצאה עם נקודה עשרונית מעצבנת
 

אפר

...סתם מתעניין
מנוי פרימיום
יש לי טבלה בה אני ממלא שעות עבודה, טור לכניסה טור ליצאה.
אני רוצה לסכם את השעות, אחרי 24 שעות זה מתאפס
אם אני הופך לטור חשבוני ומכפיל ב1440 (כי אני צריך לדעת מספר דקות) זה מביא לי תוצאה עם נקודה עשרונית מעצבנת
תבנית עיצוב מותאם אישית
קוד:
[h]:nn:ss
 

מ.י.ש.הו

משתמש רשום
יש לי אקסל 365 עם מחשב חדש, עשיתי לפני תקופה קובץ מאוד כבד (16 מגה, נוסחאות בלבד), ומאז כל פעם שאני עושה העתק הדבק, גם של דברים קטנים ממש (תיבות טקסט בודדות), גם בגליונות וחוברות עבודה חדשים לגמרי, זה נהיה מאוד איטי (העסק נתקע בין 5 ל10 שניות ואז ממשיך).
מדובר גם כשהקובץ הכבד סגור ולא נפתח כלל בימים האחרונים.
האם זו בעיה מוכרת? האם יש פתרון?
 
שידור חוזר של הוובינר המרתק על עולם הפרסום ב- 2022
הקישור זמין לצפיה עד סוף השבוע

המספרים של פרוג:

337,452

משתמשים נכנסו לפרוג בחודש האחרון

17

משתמשים מבקרים ברגע זה באתר

4,986

הודעות נכתבו בממוצע ליום בחודש האחרון

לוח נדל"ן | למכירה והשכרה

לוח דרושים

לוח הסעות ושליחויות

למעלה