בשרי רולדה בשרית-

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
רולדה קלה להכנה.
פירה מגולגל עם בשר/הוד/עוף טחון
IMG_7104_800x600.jpg

לתערובת הפירה:
8 תפו"א בינוניים, קלופים וחתוכים
1 כף מלח
1 כף פפריקה
פלפל שחור
2-3 ביצים
3 כפות שמן

לתערובת הבשרית:
500 גרם בשר/הודו או עוף טחון
1 בצל גדול או 2 קטנים, קצוצים דק
2 כפות שמן
4 שיני שום כתושות
1.5 כפיות מלח
1 כף פפריקה
1 כפית כמון
1 ביצה

לציפוי:
ביצה טרופה
שומשום לבן
שומשום שחור או קצח
פרג
[אפשר רק שומשום ואפשר גם בלי]

הכנה:
מבשלים את תפוחי האדמה במי מלח. מועכים לפירה ומוסיפים שמן, תבלינים וביצים. מערבבים לפירה אחיד. כמות המלח ניתנת לשינוי לפי הטעם האישי.
מרפדים תבנית חד פעמית ענקית בניר אפיה. משמנים את ניר האפיה
משטחים את בפירה על ניר האפיה בשכבה אחידה שמכסה את כל התבנית.

מטגנים בצל ב-2 כפות שמן עד להשחמה נאה.
מערבבים עם הבשר הטחון [הלא מבושל], התבלינים והביצים
משטחים את התערובת בצורה אחידה מעל לפירה. השכבה תהיה דקה. אם רוצים שכבה עבה יותר, מכינים חצי מכמות הפירה. ומשתמשים בתבנית A4. באופן זה שכבת הבשר תהיה עבה יותר.

מוציאים את ניר האפיה מהתבנית לשיש. מתחילים לגלג לרולדה מהצד הרחב. מגלגלים ומשחררים את ניר האפיה, ושוב מגלגלים עוד ומשחררים את ניר האפיה עד שהרולדה כולה מגולגלת.
מרפדם את התבנית בניר אפיה נוסף. מרימים את הרולדה בעדינות ומעבירים לניר האפיה שבתבנית.
מורחים ביצה טרופה ומפזרים שומשום, קצח ופרג

אופים ב 180 מעלות כ-25-30 דקות להשחמה והתייצבות.

ממתינים מעט לפי הפרידה. פורסים בעדינות בסכין חדה ומשוננת.

הרולדה מתאימה כמנה ראשונה או כתוספת.
IMG_7105_800x600.jpg
 

tzipi.w

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
תודה.
עשיתי היום.
יצא מושלם.
נגמר עד הפירור האחרון...
 

FLY HIGH

משתמש מקצוען
@hbecker תודה!
ב"ה שהכפלנו פה כמויות כי אחד התחסל לגמרי!!!
את השני עדיין לא ניסיתי לפרוס. זה תמיד יוצא יפה או שתלוי? זה פשוט כ"כ רך שאני מפחדת לנסות ולאבד את הצורה...
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
@hbecker תודה!
ב"ה שהכפלנו פה כמויות כי אחד התחסל לגמרי!!!
את השני עדיין לא ניסיתי לפרוס. זה תמיד יוצא יפה או שתלוי? זה פשוט כ"כ רך שאני מפחדת לנסות ולאבד את הצורה...
תפרסי כשהוא קר.
ואז תחממי.
למרות שנפרס מצוין עם סכין חדה ומשוננת.
 

הגדה

משתמש צעיר
על אותו רעיון נתן להכין רולדה מירקות ... ולמלאות בפירה.
יוצא מושלם
 

חני גרינשטיין

משתמש סופר מקצוען
הכנתי לשמחת תורה.
הטעם - מדהים. התחסל ברגע.
המראה - לא יפה כמו שלך.
שתי מסקנות שלי לפעם הבאה - פחות פפריקה בפירה (כמעט לא היה הבדל בצבע אז לא ראו את הגילגול
והשניה - לחלק את העיסה לשתים ולהכין בשתי תבניות A4
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ר'

קנג רְאֵה עָנְיִי וְחַלְּצֵנִי כִּי תוֹרָתְךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:קנד רִיבָה רִיבִי וּגְאָלֵנִי לְאִמְרָתְךָ חַיֵּנִי:קנה רָחוֹק מֵרְשָׁעִים יְשׁוּעָה כִּי חֻקֶּיךָ לֹא דָרָשׁוּ:קנו רַחֲמֶיךָ רַבִּים יְהוָה כְּמִשְׁפָּטֶיךָ חַיֵּנִי:קנז רַבִּים רֹדְפַי וְצָרָי מֵעֵדְוֹתֶיךָ לֹא נָטִיתִי:קנח רָאִיתִי בֹגְדִים וָאֶתְקוֹטָטָה אֲשֶׁר אִמְרָתְךָ לֹא שָׁמָרוּ:קנט רְאֵה כִּי פִקּוּדֶיךָ אָהָבְתִּי יְהוָה כְּחַסְדְּךָ חַיֵּנִי:קס רֹאשׁ דְּבָרְךָ אֱמֶת וּלְעוֹלָם כָּל מִשְׁפַּט צִדְקֶךָ:
נקרא  2  פעמים

לוח מודעות

למעלה