רולדה קלה להכנה.
פירה מגולגל עם בשר/הוד/עוף טחון
לתערובת הפירה:
8 תפו"א בינוניים, קלופים וחתוכים
1 כף מלח
1 כף פפריקה
פלפל שחור
2-3 ביצים
3 כפות שמן
לתערובת הבשרית:
500 גרם בשר/הודו או עוף טחון
1 בצל גדול או 2 קטנים, קצוצים דק
2 כפות שמן
4 שיני שום כתושות
1.5 כפיות מלח
1 כף פפריקה
1 כפית כמון
1 ביצה
לציפוי:
ביצה טרופה
שומשום לבן
שומשום שחור או קצח
פרג
[אפשר רק שומשום ואפשר גם בלי]
הכנה:
מבשלים את תפוחי האדמה במי מלח. מועכים לפירה ומוסיפים שמן, תבלינים וביצים. מערבבים לפירה אחיד. כמות המלח ניתנת לשינוי לפי הטעם האישי.
מרפדים תבנית חד פעמית ענקית בניר אפיה. משמנים את ניר האפיה
משטחים את בפירה על ניר האפיה בשכבה אחידה שמכסה את כל התבנית.
מטגנים בצל ב-2 כפות שמן עד להשחמה נאה.
מערבבים עם הבשר הטחון [הלא מבושל], התבלינים והביצים
משטחים את התערובת בצורה אחידה מעל לפירה. השכבה תהיה דקה. אם רוצים שכבה עבה יותר, מכינים חצי מכמות הפירה. ומשתמשים בתבנית A4. באופן זה שכבת הבשר תהיה עבה יותר.
מוציאים את ניר האפיה מהתבנית לשיש. מתחילים לגלג לרולדה מהצד הרחב. מגלגלים ומשחררים את ניר האפיה, ושוב מגלגלים עוד ומשחררים את ניר האפיה עד שהרולדה כולה מגולגלת.
מרפדם את התבנית בניר אפיה נוסף. מרימים את הרולדה בעדינות ומעבירים לניר האפיה שבתבנית.
מורחים ביצה טרופה ומפזרים שומשום, קצח ופרג
אופים ב 180 מעלות כ-25-30 דקות להשחמה והתייצבות.
ממתינים מעט לפי הפרידה. פורסים בעדינות בסכין חדה ומשוננת.
הרולדה מתאימה כמנה ראשונה או כתוספת.
פירה מגולגל עם בשר/הוד/עוף טחון
לתערובת הפירה:
8 תפו"א בינוניים, קלופים וחתוכים
1 כף מלח
1 כף פפריקה
פלפל שחור
2-3 ביצים
3 כפות שמן
לתערובת הבשרית:
500 גרם בשר/הודו או עוף טחון
1 בצל גדול או 2 קטנים, קצוצים דק
2 כפות שמן
4 שיני שום כתושות
1.5 כפיות מלח
1 כף פפריקה
1 כפית כמון
1 ביצה
לציפוי:
ביצה טרופה
שומשום לבן
שומשום שחור או קצח
פרג
[אפשר רק שומשום ואפשר גם בלי]
הכנה:
מבשלים את תפוחי האדמה במי מלח. מועכים לפירה ומוסיפים שמן, תבלינים וביצים. מערבבים לפירה אחיד. כמות המלח ניתנת לשינוי לפי הטעם האישי.
מרפדים תבנית חד פעמית ענקית בניר אפיה. משמנים את ניר האפיה
משטחים את בפירה על ניר האפיה בשכבה אחידה שמכסה את כל התבנית.
מטגנים בצל ב-2 כפות שמן עד להשחמה נאה.
מערבבים עם הבשר הטחון [הלא מבושל], התבלינים והביצים
משטחים את התערובת בצורה אחידה מעל לפירה. השכבה תהיה דקה. אם רוצים שכבה עבה יותר, מכינים חצי מכמות הפירה. ומשתמשים בתבנית A4. באופן זה שכבת הבשר תהיה עבה יותר.
מוציאים את ניר האפיה מהתבנית לשיש. מתחילים לגלג לרולדה מהצד הרחב. מגלגלים ומשחררים את ניר האפיה, ושוב מגלגלים עוד ומשחררים את ניר האפיה עד שהרולדה כולה מגולגלת.
מרפדם את התבנית בניר אפיה נוסף. מרימים את הרולדה בעדינות ומעבירים לניר האפיה שבתבנית.
מורחים ביצה טרופה ומפזרים שומשום, קצח ופרג
אופים ב 180 מעלות כ-25-30 דקות להשחמה והתייצבות.
ממתינים מעט לפי הפרידה. פורסים בעדינות בסכין חדה ומשוננת.
הרולדה מתאימה כמנה ראשונה או כתוספת.