רוטב חלבי בלי שמנת מתוקה. יש?

הנושא בפורום 'איש את רעהו' פורסם ע"י ביקי, ‏21/5/15.

  1. ביקי

    ביקי משתמש סופר מקצוען עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏5/6/08
    הודעות:
    2,216
    תודות :
    358
    נקודות:
    129
    אני מחפשת מרשם לבלינצ'ס חלביים מלוחים
    רוטב פטריות אבל בלי שמנת מתוקה
    שיהיה לו טעם חלבי
    אבל במסגרת הבריאות והדיאטה..
    תודה מראש!
     
  2. נירוש

    נירוש משתמש סופר מקצוען עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏9/1/10
    הודעות:
    4,513
    תודות :
    451
    נקודות:
    104
    עיסוק:
    עצמאית
    מיקום:
    בני ברק'
    סוג מצלמה:
    D7 קנון
    תשתמשי ברוטב שמנת לבישול 9% במקום 15%
     
  3. יואל ארלנגר

    יואל ארלנגר מנהל פורום צילום מנהל צילום מקצועי איור וציור מקצועי כתיבה ספרותית

    הצטרף:
    ‏9/10/12
    הודעות:
    9,479
    תודות :
    5,275
    נקודות:
    159
    סוג מצלמה:
    Canon 5DIII
    את יכולה להשתמש ברוטב חלב מורבך.
    אין לי מתכון מדוייק
    אבל העיקרון הוא לטרוף את החלב ביחד עם קמח או קורנפלור (בדרך כלל עושים את זה עם חמאה, אבל מהניסיון שלי זה בסדר גם בלי חמאה) ולתת לו מעט להצטמצם.
    זה לא בטעם של שמנת, אבל זה טעים בפני עצמו, אני מכין את זה בהרבה הזדמנויות.
     
  4. ביקי

    ביקי משתמש סופר מקצוען עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏5/6/08
    הודעות:
    2,216
    תודות :
    358
    נקודות:
    129
    תודה!
    האם אפשר לעשות את זה בסיר שבו טוגנו הבצל והפטריות אחרי הטיגון?
     
  5. יואל ארלנגר

    יואל ארלנגר מנהל פורום צילום מנהל צילום מקצועי איור וציור מקצועי כתיבה ספרותית

    הצטרף:
    ‏9/10/12
    הודעות:
    9,479
    תודות :
    5,275
    נקודות:
    159
    סוג מצלמה:
    Canon 5DIII
    חומרים: (4 מנות)
    בצל קטן קצוץ דק
    5-6 פטריות שמפיניון בינוניות פרוסות (רק טריות)
    2 כוסות חלב
    2 כפות קמח או קורנפלור
    מלח
    פלפל לבן (אפשר גם שחור)
    קורט אגוז מוסקט.
    אופציונאלי: 2-3 פטריות שיטאקי מיובשות
    (במידה ומשתמשים בפטריות משימורים, יש להוסיף כף אבקת מרק פטריות, ובמקביל להוריד כף אחת של קמח)
    הכנה:
    מחממים בסיר חמאה (או תרסיס שמן)
    מטגנים בסיר את הבצל כמעט עד להזהבה.
    מוסיפים את הפטריות, מטגנים עוד קצת.
    מוסיפים את הפטריות המיובשות (לא חובה)
    אחרי שהפטריות משחימות מעט מוסיפים לסיר את החלב, מקפידים שהחלב יכסה את כל הפטריות ומעט יותר.
    כשהחלב מתחיל להתחמם, מוציאים באמצעות מצקת מעט חלב מן הסיר, ובקערה קטנה טורפים אותו עם הקמח, כשהתערובת נהיית אחידה, מחזירים אותה אל הסיר.
    מתבלים במלח, פלפל לבן, אגוז מוסקט.
    מביאים פעמיים לסף רתיחה (אם רוצים שהרוטב יהיה יחסית סמיך) ומגישים על פסטה, מקשטים בגבינת פרמז'ן או פקורינו מגוררות.
     
  6. ביקי

    ביקי משתמש סופר מקצוען עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏5/6/08
    הודעות:
    2,216
    תודות :
    358
    נקודות:
    129
    וואו תודה רבה כל הכבוד!
     
  7. יואל ארלנגר

    יואל ארלנגר מנהל פורום צילום מנהל צילום מקצועי איור וציור מקצועי כתיבה ספרותית

    הצטרף:
    ‏9/10/12
    הודעות:
    9,479
    תודות :
    5,275
    נקודות:
    159
    סוג מצלמה:
    Canon 5DIII
    הערה:
    פטריות פורטובלה הן נהדרות מבחינת טעם, אך יש להן חיסרון אחד, הן גורמות לרוטב להיות מעט שחור. לי זה לא מפריע, אבל יש אנשים שהמראה הזה לא עושה להם טוב.
    לשיקולכם.
     
  8. RacheliArt

    RacheliArt משתמש סופר מקצוען סופרות וכתיבה צילום מקצועי איור וציור מקצועי

    הצטרף:
    ‏23/9/07
    הודעות:
    8,489
    תודות :
    2,705
    נקודות:
    159
    למה בצל? הוא הורס את הטעם הטעים של הפטריות הטריות.
    אפשר טיפונת יין לבן לאחר טיגון הפטריות.
     
  9. יואל ארלנגר

    יואל ארלנגר מנהל פורום צילום מנהל צילום מקצועי איור וציור מקצועי כתיבה ספרותית

    הצטרף:
    ‏9/10/12
    הודעות:
    9,479
    תודות :
    5,275
    נקודות:
    159
    סוג מצלמה:
    Canon 5DIII
    הורס לטעמך...
    במתכונים קלאסיים הוא קיים, כל עוד הוא קצוץ כראוי, הוא משפר את הטעם.
     
  10. up

    up משתמש פעיל עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏3/5/15
    הודעות:
    909
    תודות :
    29
    נקודות:
    29
    רוטב בשמל:
    חלב
    קמח - לבשל עד שמגיע לרתיחה ולהזהר שלא יהיה גושים.
    להוסיף ג. צהובה
    לתבל במלח פלפל (אני שמה במקום פלפל קצת בזיליקום יבש.)
    טעים במיוחד.
     
  11. יואל ארלנגר

    יואל ארלנגר מנהל פורום צילום מנהל צילום מקצועי איור וציור מקצועי כתיבה ספרותית

    הצטרף:
    ‏9/10/12
    הודעות:
    9,479
    תודות :
    5,275
    נקודות:
    159
    סוג מצלמה:
    Canon 5DIII
    שכחת את החמאה.
    בלי חמאה זה לא רע, אבל זה לא רוטב בשמל.
    את החמאה אמורים לטרוף ביחד עם הקמח, ורק אז להוסיף את החלב.
    הגבינה צהובה זה בסדר, אבל שוב, זה לא חלק מהרוטב הקלאסי.
     
  12. up

    up משתמש פעיל עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏3/5/15
    הודעות:
    909
    תודות :
    29
    נקודות:
    29
    נכון. שכחתי. :(
    חג שמח!
     
  13. chayasl

    chayasl משתמש מקצוען

    הצטרף:
    ‏1/7/08
    הודעות:
    1,998
    תודות :
    222
    נקודות:
    74
    כדי למנוע גושי קמח, כדאי להוסיף אותו לפני החלב.
    אחרי שאת מטגנת את הבצל והפטריות, תוסיפי את הקמח ותערבבי, ואז את החלב.