רוטב חלבי בלי שמנת מתוקה. יש?

ביקי

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
אני מחפשת מרשם לבלינצ'ס חלביים מלוחים
רוטב פטריות אבל בלי שמנת מתוקה
שיהיה לו טעם חלבי
אבל במסגרת הבריאות והדיאטה..
תודה מראש!
 

נירוש

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
תשתמשי ברוטב שמנת לבישול 9% במקום 15%
 

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
את יכולה להשתמש ברוטב חלב מורבך.
אין לי מתכון מדוייק
אבל העיקרון הוא לטרוף את החלב ביחד עם קמח או קורנפלור (בדרך כלל עושים את זה עם חמאה, אבל מהניסיון שלי זה בסדר גם בלי חמאה) ולתת לו מעט להצטמצם.
זה לא בטעם של שמנת, אבל זה טעים בפני עצמו, אני מכין את זה בהרבה הזדמנויות.
 

ביקי

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
תודה!
האם אפשר לעשות את זה בסיר שבו טוגנו הבצל והפטריות אחרי הטיגון?
 

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
חומרים: (4 מנות)
בצל קטן קצוץ דק
5-6 פטריות שמפיניון בינוניות פרוסות (רק טריות)
2 כוסות חלב
2 כפות קמח או קורנפלור
מלח
פלפל לבן (אפשר גם שחור)
קורט אגוז מוסקט.
אופציונאלי: 2-3 פטריות שיטאקי מיובשות
(במידה ומשתמשים בפטריות משימורים, יש להוסיף כף אבקת מרק פטריות, ובמקביל להוריד כף אחת של קמח)
הכנה:
מחממים בסיר חמאה (או תרסיס שמן)
מטגנים בסיר את הבצל כמעט עד להזהבה.
מוסיפים את הפטריות, מטגנים עוד קצת.
מוסיפים את הפטריות המיובשות (לא חובה)
אחרי שהפטריות משחימות מעט מוסיפים לסיר את החלב, מקפידים שהחלב יכסה את כל הפטריות ומעט יותר.
כשהחלב מתחיל להתחמם, מוציאים באמצעות מצקת מעט חלב מן הסיר, ובקערה קטנה טורפים אותו עם הקמח, כשהתערובת נהיית אחידה, מחזירים אותה אל הסיר.
מתבלים במלח, פלפל לבן, אגוז מוסקט.
מביאים פעמיים לסף רתיחה (אם רוצים שהרוטב יהיה יחסית סמיך) ומגישים על פסטה, מקשטים בגבינת פרמז'ן או פקורינו מגוררות.
 

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
הערה:
פטריות פורטובלה הן נהדרות מבחינת טעם, אך יש להן חיסרון אחד, הן גורמות לרוטב להיות מעט שחור. לי זה לא מפריע, אבל יש אנשים שהמראה הזה לא עושה להם טוב.
לשיקולכם.
 

RacheliArt

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
למה בצל? הוא הורס את הטעם הטעים של הפטריות הטריות.
אפשר טיפונת יין לבן לאחר טיגון הפטריות.
 

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
נכתב ע"י RacheliArt;1628146:
למה בצל? הוא הורס את הטעם הטעים של הפטריות הטריות.
אפשר טיפונת יין לבן לאחר טיגון הפטריות.
הורס לטעמך...
במתכונים קלאסיים הוא קיים, כל עוד הוא קצוץ כראוי, הוא משפר את הטעם.
 

up

משתמש צעיר
עיצוב גרפי
רוטב בשמל:
חלב
קמח - לבשל עד שמגיע לרתיחה ולהזהר שלא יהיה גושים.
להוסיף ג. צהובה
לתבל במלח פלפל (אני שמה במקום פלפל קצת בזיליקום יבש.)
טעים במיוחד.
 

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
נכתב ע"י up;1628304:
רוטב בשמל:
חלב
קמח - לבשל עד שמגיע לרתיחה ולהזהר שלא יהיה גושים.
להוסיף ג. צהובה
לתבל במלח פלפל (אני שמה במקום פלפל קצת בזיליקום יבש.)
טעים במיוחד.
שכחת את החמאה.
בלי חמאה זה לא רע, אבל זה לא רוטב בשמל.
את החמאה אמורים לטרוף ביחד עם הקמח, ורק אז להוסיף את החלב.
הגבינה צהובה זה בסדר, אבל שוב, זה לא חלק מהרוטב הקלאסי.
 

up

משתמש צעיר
עיצוב גרפי
נכתב ע"י קקטוס;1628323:
שכחת את החמאה.
בלי חמאה זה לא רע, אבל זה לא רוטב בשמל.
את החמאה אמורים לטרוף ביחד עם הקמח, ורק אז להוסיף את החלב.
הגבינה צהובה זה בסדר, אבל שוב, זה לא חלק מהרוטב הקלאסי.

נכון. שכחתי. :(
חג שמח!
 

chayasl

משתמש סופר מקצוען
כדי למנוע גושי קמח, כדאי להוסיף אותו לפני החלב.
אחרי שאת מטגנת את הבצל והפטריות, תוסיפי את הקמח ותערבבי, ואז את החלב.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכא

א שִׁיר לַמַּעֲלוֹת אֶשָּׂא עֵינַי אֶל הֶהָרִים מֵאַיִן יָבֹא עֶזְרִי:ב עֶזְרִי מֵעִם יְהוָה עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:ג אַל יִתֵּן לַמּוֹט רַגְלֶךָ אַל יָנוּם שֹׁמְרֶךָ:ד הִנֵּה לֹא יָנוּם וְלֹא יִישָׁן שׁוֹמֵר יִשְׂרָאֵל:ה יְהוָה שֹׁמְרֶךָ יְהוָה צִלְּךָ עַל יַד יְמִינֶךָ:ו יוֹמָם הַשֶּׁמֶשׁ לֹא יַכֶּכָּה וְיָרֵחַ בַּלָּיְלָה:ז יְהוָה יִשְׁמָרְךָ מִכָּל רָע יִשְׁמֹר אֶת נַפְשֶׁךָ:ח יְהוָה יִשְׁמָר צֵאתְךָ וּבוֹאֶךָ מֵעַתָּה וְעַד עוֹלָם:
נקרא  13  פעמים

לוח מודעות

למעלה