מאפים רוזלאך - פעם ראשונה שאני מכין

תילתן

משתמש סופר מקצוען
איזה ריח..
השכנים דפקו בדלת לשאול מזה הריח גן עדן הזה :)
מאוד קל ופשוט להכין וטעים טעים
מצרכים לבצק -
600 גר' קמח
1 כפית שמרים יבשים
מעט שמן
1 כוס מים
רבע כפית מלח
מעבדים במיקסר לבצק נעים למגע
אני מכניס את קערת המיקסר מכוסה בניילון נצמד ומגבת,
למיקרוגל עם 2 כוסות מים רותחים בצד להתפחה של שעה

מוציאים ומחלקים ל - 4 כדורים
מניחים על מגבת את הכדורים ומכסים במגבת מלמעלה
משאירים כך 20-30 דקות

פותחים כל כדור למלבן
מורחים מה שאוהבים בבית
אפשר כל ממרח פרווה או חלבי כולל ממרח חלבה או נוטלה לסוגיו

חותכים לפרוסות לא גדולות ואופים בתנור 200 מעלות כ - 10 דקות לא יותר
מפזרים אבקת סוכר ו...נהנים

עוגה (5) (Small).jpeg

עוגה (4) (Small).jpeg

עוגה (3) (Small).jpeg

עוגה (2) (Small).jpeg

עוגה (1) (Small).jpeg
 
נערך לאחרונה ע"י מנהל:
שידור חוזר של הוובינר המרתק על עולם הפרסום ב- 2022
הקישור זמין לצפיה עד סוף השבוע

תילתן

משתמש סופר מקצוען

תילתן

משתמש סופר מקצוען
מה זה רוזלך? סוג של רוגלך?
אני מכיר ממש את סיפור העוגה הזאת
וזה הסיפור:
את "קפה לנדוור" כולם מכירים היום
רשת גדולה ומכובדת של בתי קפה בפריסה ארצית
אבל זקני השבט בטח זוכרים את קפה לנדוור המיתולוגי בתל אביב
שם הייתה גברת בשם רוזה שעשתה הכלאה בין רוגלך למאפה מרוח בממרח נוטלה
מכאן השם רוזה-רוגלך = רוזלך
 

תילתן

משתמש סופר מקצוען
סוס מנצח לא מחליפים..:)
הייתה לרוזלך הצלחה שהתחלתי לחקור את העוגייה הזאת לעומק
ואז התברר שגברת רוזה מ"קפה לנדוור" עשתה אותם חלביים
לסופ"ש זה לא מתאים לנו כי כל הזמן בשרי
אבל לאמצע השבוע זה נהדר
דבר נוסף שלמדתי מרוזה זה -
צריך לעשות אותם קטנטנים, ממש כל אחד ביס אחד

השתמשתי בממרח "פסק זמן" חלבי
היה לי גם אגוזים קצוצים ופיזרתי קצת על הבצק
הריח אותו הדבר כמו בפעם הראשונה..
הטעם - נמתין שכולם יחזרו הבייתה ויטעמו

עוגיה (4).jpeg

עוגיה (2).jpeg

עוגיה (1).jpeg

עוגיה (3).jpeg
 

סמוי מן העין

משתמש רשום
איזה ריח..
השכנים דפקו בדלת לשאול מזה הריח גן עדן הזה :)
מאוד קל ופשוט להכין וטעים טעים
מצרכים לבצק -
600 גר' קמח
1 כפית שמרים יבשים
מעט שמן
1 כוס מים
רבע כפית מלח
מעבדים במיקסר לבצק נעים למגע
אני מכניס את קערת המיקסר מכוסה בניילון נצמד ומגבת,
למיקרוגל עם 2 כוסות מים רותחים בצד להתפחה של שעה

מוציאים ומחלקים ל - 4 כדורים
מניחים על מגבת את הכדורים ומכסים במגבת מלמעלה
משאירים כך 20-30 דקות

פותחים כל כדור למלבן
מורחים מה שאוהבים בבית
אפשר כל ממרח פרווה או חלבי כולל ממרח חלבה או נוטלה לסוגיו

חותכים לפרוסות לא גדולות ואופים בתנור 200 מעלות כ - 10 דקות לא יותר
מפזרים אבקת סוכר ו...נהנים

צפה בקובץ המצורף 1043149

צפה בקובץ המצורף 1043148

צפה בקובץ המצורף 1043147

צפה בקובץ המצורף 1043146

צפה בקובץ המצורף 1043145
כמה יוצא מהכמות הזו?
 
שידור חוזר של הוובינר המרתק על עולם הפרסום ב- 2022
הקישור זמין לצפיה עד סוף השבוע

המספרים של פרוג:

337,452

משתמשים נכנסו לפרוג בחודש האחרון

10

משתמשים מבקרים ברגע זה באתר

4,986

הודעות נכתבו בממוצע ליום בחודש האחרון

לוח נדל"ן | למכירה והשכרה

לוח דרושים

לוח הסעות ושליחויות

למעלה