דרוש מתכון רוגלך בלי מילוי כמו של קצבורג. בבקשה!!!

ששונית

משתמש מקצוען
חרשתי הרבה מתכונים גם כאן בפורום
למשל באשכול הזה
והזה
ואף אחד לא מתחיל להידמות לשל קצבורג
אז לפני שתשלפו מתכונים קודם כמה מילים על מגדניית קצבורג
ובכן, עוד לפני הריח, אני אוהבת חנויות שקוראות לעצמן מגדניות.
למגדניה מתלווה ניחוח נוסטלגי ובטוח תראו מעבר לדלפק המיושן אופה חביבה חגורה בסינר מקומח בלוי ורב ניסיון.
במגדניה כל המאכלים מזכירים את המאפים של סבתא, גם אם לא זכיתי באחת כזו.
לכו כנסו למגדנית הלמן ברחוב שטראוס ותבינו.
מגדנית קצבורג ברחוב יחזקאל שוכנת לה שם כאילו עוד מלפני שגאולה באה לעולם, שוכנת לה שם בפשטות, בצניעות, בחום ממש כמו המאפים.
אז אם עוד לא טעמתם ממאפי קצבורג, שווה לכם למצוא איזו ברית בירושלים רק כדי לעשות גיחה ליחזקאל או לסניף הדי חדש במלכי ישראל ולטעום בעיקר מהרוגלך בלי מילוי. ואז - - -
נא ונא לנסות למצוא לי מתכון דומה הכי קרוב לדבר הפשוט והמנחם הזה כי הרוגלך האלו חייבים לשמח לנו את החג
בתודות מרובות מראש
 

@qwerty

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
יש לי מתכון מהמם לרוגאלך בלי מילוי מתוקים.
לא זוכרת ששל קצבורג הם משהו מיוחד...
מעונינת?
 

זהבית87

משתמש מקצוען
חרשתי הרבה מתכונים גם כאן בפורום
למשל באשכול הזה
והזה
ואף אחד לא מתחיל להידמות לשל קצבורג
אז לפני שתשלפו מתכונים קודם כמה מילים על מגדניית קצבורג
ובכן, עוד לפני הריח, אני אוהבת חנויות שקוראות לעצמן מגדניות.
למגדניה מתלווה ניחוח נוסטלגי ובטוח תראו מעבר לדלפק המיושן אופה חביבה חגורה בסינר מקומח בלוי ורב ניסיון.
במגדניה כל המאכלים מזכירים את המאפים של סבתא, גם אם לא זכיתי באחת כזו.
לכו כנסו למגדנית הלמן ברחוב שטראוס ותבינו.
מגדנית קצבורג ברחוב יחזקאל שוכנת לה שם כאילו עוד מלפני שגאולה באה לעולם, שוכנת לה שם בפשטות, בצניעות, בחום ממש כמו המאפים.
אז אם עוד לא טעמתם ממאפי קצבורג, שווה לכם למצוא איזו ברית בירושלים רק כדי לעשות גיחה ליחזקאל או לסניף הדי חדש במלכי ישראל ולטעום בעיקר מהרוגלך בלי מילוי. ואז - - -
נא ונא לנסות למצוא לי מתכון דומה הכי קרוב לדבר הפשוט והמנחם הזה כי הרוגלך האלו חייבים לשמח לנו את החג
בתודות מרובות מראש
אם כבר דיברנו על קצבורג...
הבורקס תפוח אדמה שלהם.... וואו!!
 

@qwerty

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
אז המתכון שלי קצת דומה למתכונים אחרים כאן, אבל מנסיון- הוא הכי מושלם!!!
לרוגלך מתוק:
(128 רוגלך קטנים)
החומרים:

לבצק:


2 כפות שמרים

קילו קמח

כוס שמן

8 כפות סוכר

חצי כף מלח

2 וחצי כוסות מים

לציפוי:

מרתיחים:

כוס וחצי סוכר

כוס מים

סוכר וניל

מרתיחים עד בעבוע

מערבבים את כל חומרי הבצק לפי הסדר במיקסר, עד שיוצא בצק.
מתפיחים שעה את הבצק

מחלקים את הבצק ל8, מרדדים כל חלק לעיגול ומחלקים כל עיגול ל16.
יוצרים רוגלך קטנים וחמודים.

לאפות 10 דקות רבע שעה על 180.

מיד כשיוצא מטבילים\שופכים את הרוגלך בציפוי.
העיקרון הוא שהרוגלך יהיו חמים והסירופ יחסית קר.

בתאבון!!!
 

טוליפ

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
יש לי מתכון שקיבלתי מחברה, ואחרי שהכנתי. אמרו לי שזה ממש הסגנון של קצבורג. (סגנון שוקולד נוזלי ובצק רך)
אם הכנת אל תשכחי לעדכן.
רולדת שמרים במילוי שוקולד
לבצק
6 כוסות קמח
2 כפות שמרים יבשים
1 מרגרינה
3 חלמונים
3/4 כוס סוכר
כף חומץ
3/4 כוס מי סודה (1 כפית סודה לשתיה לכוס מים)
סוכר וניל
קורט מלח
למלית
50 גרם מרגרינה
100 גרם שוקולד מריר
1 כוס סוכר
4 כפות קקאו
2 כפיות קינמון
1 סוכר וניל
4-5 כפות מים
מעט ציפורן טחונה (לא חובה)
ההכנה
1. מערבבים היטב את כל חומרי הבצק, מוסיפים 2/3 כוס מים. לשים היטב.
2. מכסים ומכניסים להתפחה במקרר לשלוש שעות-לילה.
3. מכינים את המלית:
ממיסים מרגרינה בסיר, מוסיפים את שאר חומרי המלית ומבשלים על אש נמוכה, עד לקבלת ממרח שוקולד נוזלי.
4. מוציאים מהמקרר את הבצק, מחלקים ל-3 חלקים, מרדדים כל חלק לעלה, מורחים כל עלה בממרח השוקולד, מגלגלים לרולדה, מניחים על גבי תבנית מרופדת בניר אפיה.
5. משהים להתפחה נוספת למשך 15 דקות.
6. מורחים בביצה טרופה, מפזרים מעל שומשום, ואופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני-גבוה, עד שהרולדות זהובות.
 

blueberry

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
אני חושבת - לא מידיעה - שמאפיות מכינות את רוב מאפי השמרים מבצק שמרים דפוף
ובתוספת חומרי התפחה מיוחדים וכד'
כך שהתוצאה הביתי לרוב שונה.
הכנתי כמה פעמים קראוסונים / דנישים / רוגעלך שוקולדיים מבצק שמרים דפוף והתוצאה היתה דומה יותר למגדניה,
אבל לא חושבת שהתוצאה היתה שווה את המאמץ.
אם את מוצאת מתכון שלא דורש מאמץ מיוחד - אשמח ממש שתשתפי
 

שריתאליז

משתמש מקצוען
אז המתכון שלי קצת דומה למתכונים אחרים כאן, אבל מנסיון- הוא הכי מושלם!!!
לרוגלך מתוק:
(128 רוגלך קטנים)
החומרים:

לבצק:


2 כפות שמרים

קילו קמח

כוס שמן

8 כפות סוכר

חצי כף מלח

2 וחצי כוסות מים

לציפוי:

מרתיחים:

כוס וחצי סוכר

כוס מים

סוכר וניל

מרתיחים עד בעבוע

מערבבים את כל חומרי הבצק לפי הסדר במיקסר, עד שיוצא בצק.
מתפיחים שעה את הבצק

מחלקים את הבצק ל8, מרדדים כל חלק לעיגול ומחלקים כל עיגול ל16.
יוצרים רוגלך קטנים וחמודים.

לאפות 10 דקות רבע שעה על 180.

מיד כשיוצא מטבילים\שופכים את הרוגלך בציפוי.
העיקרון הוא שהרוגלך יהיו חמים והסירופ יחסית קר.

בתאבון!!!
הכנתי..
יצא מהממם.
תודה


@efratLit זה המתכון המדובר
 

Geula-Arc

מהמשתמשים המובילים!
עיצוב ואדריכלות פנים
הזכרת לי נשכחות ...
 

ששונית

משתמש מקצוען
אז המתכון שלי קצת דומה למתכונים אחרים כאן, אבל מנסיון- הוא הכי מושלם!!!
המון תודות! ממש נחטף פה
האמת שלי היה חסר קצת חמיצות או מתיקות מודגשת יותר בציפוי (דוקא הוספתי לימון לציפוי אבל ממש לא הרגישו)
 

י. פ. 885

משתמש רשום
אז המתכון שלי קצת דומה למתכונים אחרים כאן, אבל מנסיון- הוא הכי מושלם!!!
לרוגלך מתוק:
(128 רוגלך קטנים)
החומרים:

לבצק:


2 כפות שמרים

קילו קמח

כוס שמן

8 כפות סוכר

חצי כף מלח

2 וחצי כוסות מים

לציפוי:

מרתיחים:

כוס וחצי סוכר

כוס מים

סוכר וניל

מרתיחים עד בעבוע

מערבבים את כל חומרי הבצק לפי הסדר במיקסר, עד שיוצא בצק.
מתפיחים שעה את הבצק

מחלקים את הבצק ל8, מרדדים כל חלק לעיגול ומחלקים כל עיגול ל16.
יוצרים רוגלך קטנים וחמודים.

לאפות 10 דקות רבע שעה על 180.

מיד כשיוצא מטבילים\שופכים את הרוגלך בציפוי.
העיקרון הוא שהרוגלך יהיו חמים והסירופ יחסית קר.

בתאבון!!!
הכנתי אתמול וכמעט נגמר , יצא מוצלח מאוד
תודה רבה!!
 

אסתי מהודר

משתמש מקצוען
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט א'

א אַשְׁרֵי תְמִימֵי דָרֶךְ הַהֹלְכִים בְּתוֹרַת יְהוָה:ב אַשְׁרֵי נֹצְרֵי עֵדֹתָיו בְּכָל לֵב יִדְרְשׁוּהוּ:ג אַף לֹא פָעֲלוּ עַוְלָה בִּדְרָכָיו הָלָכוּ:ד אַתָּה צִוִּיתָה פִקֻּדֶיךָ לִשְׁמֹר מְאֹד:ה אַחֲלַי יִכֹּנוּ דְרָכָי לִשְׁמֹר חֻקֶּיךָ:ו אָז לֹא אֵבוֹשׁ בְּהַבִּיטִי אֶל כָּל מִצְוֹתֶיךָ:ז אוֹדְךָ בְּיֹשֶׁר לֵבָב בְּלָמְדִי מִשְׁפְּטֵי צִדְקֶךָ:ח אֶת חֻקֶּיךָ אֶשְׁמֹר אַל תַּעַזְבֵנִי עַד מְאֹד:
נקרא  37  פעמים

לוח מודעות

למעלה