הוא מאפה,
פרווה,
מתאים לדיאטה (דלת פחמימות),
ומתאים לצליאק,
והוא קל-קל להכנה, מחומרים זמינים, מתקבל מרשים וכל כך טעים!
חסר עוד משהו?
הא, המתכון עצמו, כמובן!
לחם נטול פחמימה
את הבסיס למתכון ראיתי בכמה בלוגים מענינים אבל שיחקתי בו והכנסתי כמה שיפורים כך שאני מרשה לעצמי להביא אותו בלי קישור ישיר
חומרים
5 ביצים M (או 4 ביצים L)
3/4 כוס ח''פ טחינה גולמית, רצוי מלאה (לא מרגישים את הטעם, אז למה לא להרויח יותר ערך תזונתי?)
1 כפית סודה לשתיה
1 כף מיץ לימון/חומץ
1 כפית שטוחה מלח
לתוספת:
1 כוס גרעינים, אפשר ומומלץ לשלב: שומשום, דלעת, חמניה, פרג, צ'יה
אופן ההכנה
לחמם תנור ל 180 מעלות (חום בינוני)
לטרוף ביצים שלמות בקערה בעזרת מזלג או מטרפה ידנית עד להיווצרות קצף קל.
להוסיף טחינה ומלח. להמשיך לערבב עד שהתערובת מסמיכה מעט.
להוסיף סודה לשתיה ומיץ לימון/חומץ (לשים לב שהמיץ לימון/חומץ לא יגעו ישירות בסודה לשתיה כי אז היא תתחיל לפעול מידית). לערבב היטב.
להוסיף ¾ מכוס הגרעינים. לערבב היטב.
לשמן תבנית אינגליש קייק. לשפוך את הבלילה אל התבנית ולפזר מעל את ¼ כוס הגרעינים שנותרה.
לאפות כ-30 דקות עד שפני הלחם משחימים יפה. להוציא מהתבנית ולהניח לקירור על רשת (שלא יצטברו אדים וירטיבו את תוך הלחם)
אפשר גם להחזיר לתנור ל-10 דקות נוספות כדי לודא שהתחתית נאפתה היטב.
לזכור שברכתו שהכל!
פרווה,
מתאים לדיאטה (דלת פחמימות),
ומתאים לצליאק,
והוא קל-קל להכנה, מחומרים זמינים, מתקבל מרשים וכל כך טעים!
חסר עוד משהו?
הא, המתכון עצמו, כמובן!
לחם נטול פחמימה
את הבסיס למתכון ראיתי בכמה בלוגים מענינים אבל שיחקתי בו והכנסתי כמה שיפורים כך שאני מרשה לעצמי להביא אותו בלי קישור ישיר
חומרים
5 ביצים M (או 4 ביצים L)
3/4 כוס ח''פ טחינה גולמית, רצוי מלאה (לא מרגישים את הטעם, אז למה לא להרויח יותר ערך תזונתי?)
1 כפית סודה לשתיה
1 כף מיץ לימון/חומץ
1 כפית שטוחה מלח
לתוספת:
1 כוס גרעינים, אפשר ומומלץ לשלב: שומשום, דלעת, חמניה, פרג, צ'יה
אופן ההכנה
לחמם תנור ל 180 מעלות (חום בינוני)
לטרוף ביצים שלמות בקערה בעזרת מזלג או מטרפה ידנית עד להיווצרות קצף קל.
להוסיף טחינה ומלח. להמשיך לערבב עד שהתערובת מסמיכה מעט.
להוסיף סודה לשתיה ומיץ לימון/חומץ (לשים לב שהמיץ לימון/חומץ לא יגעו ישירות בסודה לשתיה כי אז היא תתחיל לפעול מידית). לערבב היטב.
להוסיף ¾ מכוס הגרעינים. לערבב היטב.
לשמן תבנית אינגליש קייק. לשפוך את הבלילה אל התבנית ולפזר מעל את ¼ כוס הגרעינים שנותרה.
לאפות כ-30 דקות עד שפני הלחם משחימים יפה. להוציא מהתבנית ולהניח לקירור על רשת (שלא יצטברו אדים וירטיבו את תוך הלחם)
אפשר גם להחזיר לתנור ל-10 דקות נוספות כדי לודא שהתחתית נאפתה היטב.
לזכור שברכתו שהכל!