מאפים קראנצ' תפוחי עץ---

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
העליתי איפה שהוא באיש את רעהו. אבל מעלה כאן לטובת הפורום שלנו


טעעעעיייייים!

המתכון הזה התפרסם בחוברת של לב אם.
חלק מהרכיבים הושמטו שם בטעות [לא יודעת איך קרתה שם הטעות]
אני מעלה כאן בשלימות לטובת כל אלו שקיבלו את החוברת....וגם לצמי שלא קיבלה ורוצה מתכון מוצלח מאוד.


לבצק:
1 קילו קמח
3/4 כוס סוכר
1 כף מלח
2 כפות גדושות שמרים יבשים
3 כוסות מי סודה פושרים
3/4 כוס שמן

מלית:
2 קופסאות מלית תפו"ע וקינמון מוכנה או לחילופין 6 תפו"ע מגורדים דק מעורבב עם 1 כוס סוכר חום ו-1 כף קינמון.

לפירורים:
1/2 כוס קמח
1/2 כוס סוכר
4 כפות שמן

שמים בקערה מלח ומעליו קמח, שמרים, סוכר ומי סודה. מתחילים לעבד בצק ומוסיפים שמן. מכבדים לבצק רך וגמיש.
מתפיחים כשעה בקערה מכוסה בניילון.
מחלקים את הבצק ל-6.

מרדדים כל חלק לעלה גדול. מורחים במלית או מפזרים מתערובת תפוחי העץ והקינמון. מגלגלים לכרוכית וחוצים אותה באמצע. סוגרים את 2 חצאי הכרוכית יחד כבורג כשהצד הפתוח כלפי מעלה.

מושחים בביצה טרופה.
מערבבים את רכיבי הפירורים ומפזרים מעל לעוגות.

מתפיחים כ-15 דקות.
אופים ב 200 מעלות כ -20 דקות להשחמה נאה.

העוגה מוכנה כשריח תפוחי העץ מתפשט בכל הבית.....

איi לי תמונה מוצלחת, אבל בכל זאת, אי אפשר בלי כלום....


הערה: כמות הבצק מספיקה ל-6 פסי קראנצ'. המלית ל-4. כל קופסת מלית ל-2. לכן אפשר להוסיף עוד קופסא של מלית לעוד 2 פסי עוגה או לחילופין לגוון ולמלא במשהו אחר.
IMG_2824.jpg


IMG_2831.jpg

 

רותי

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
מרדדים כל חלק לעלה גדול. מורחים במלית או מפזרים מתערובת תפוחי העץ והקינמון. מגלגלים לכרוכית וחוצים אותה באמצע. סוגרים את 2 חצאי הכרוכית יחד כבורג כשהצד הפתוח כלפי מעלה.
גם אני אשמח להסבר / תמונות לנ"ל
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
גם אני אשמח להסבר / תמונות לנ"ל
אין לי בתמונות
אבל אחרי שמחלקים את הבצק מרדדים לעלה גדול ומורחים מלית. מגלגלים. עד שמתקבל כמו ספירלה של בצק ומלית [בידוק כמו שמכינים שמרים רגילים]

חוצים את הכרוכית הזו ל-2 חצאים שווים. עכשיו יש 2 כרוכיות יותר קצרות.
חותכים בסכין חתך אחד לאורך כל כרוכית. אבל רק מלמעלה עד האמצע ולא בחצי התחתון של הכרוכית.
מצמידים את קצוות הכרוכיות זה לזה ומגלגלים אחד עם השני כמו בורג.
 

רותי

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
אין לי בתמונות
אבל אחרי שמחלקים את הבצק מרדדים לעלה גדול ומורחים מלית. מגלגלים. עד שמתקבל כמו ספירלה של בצק ומלית [בידוק כמו שמכינים שמרים רגילים]

חוצים את הכרוכית הזו ל-2 חצאים שווים. עכשיו יש 2 כרוכיות יותר קצרות.
חותכים בסכין חתך אחד לאורך כל כרוכית. אבל רק מלמעלה עד האמצע ולא בחצי התחתון של הכרוכית.
מצמידים את קצוות הכרוכיות זה לזה ומגלגלים אחד עם השני כמו בורג.
עכשיו הבנתי תודה
 

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
העליתי איפה שהוא באיש את רעהו. אבל מעלה כאן לטובת הפורום שלנו


טעעעעיייייים!

המתכון הזה התפרסם בחוברת של לב אם.
חלק מהרכיבים הושמטו שם בטעות [לא יודעת איך קרתה שם הטעות]
אני מעלה כאן בשלימות לטובת כל אלו שקיבלו את החוברת....וגם לצמי שלא קיבלה ורוצה מתכון מוצלח מאוד.


לבצק:
1 קילו קמח
3/4 כוס סוכר
1 כף מלח
2 כפות גדושות שמרים יבשים
3 כוסות מי סודה פושרים
3/4 כוס שמן

מלית:
2 קופסאות מלית תפו"ע וקינמון מוכנה או לחילופין 6 תפו"ע מגורדים דק מעורבב עם 1 כוס סוכר חום ו-1 כף קינמון.

לפירורים:
1/2 כוס קמח
1/2 כוס סוכר
4 כפות שמן

שמים בקערה מלח ומעליו קמח, שמרים, סוכר ומי סודה. מתחילים לעבד בצק ומוסיפים שמן. מכבדים לבצק רך וגמיש.
מתפיחים כשעה בקערה מכוסה בניילון.
מחלקים את הבצק ל-6.

מרדדים כל חלק לעלה גדול. מורחים במלית או מפזרים מתערובת תפוחי העץ והקינמון. מגלגלים לכרוכית וחוצים אותה באמצע. סוגרים את 2 חצאי הכרוכית יחד כבורג כשהצד הפתוח כלפי מעלה.

מושחים בביצה טרופה.
מערבבים את רכיבי הפירורים ומפזרים מעל לעוגות.

מתפיחים כ-15 דקות.
אופים ב 200 מעלות כ -20 דקות להשחמה נאה.

העוגה מוכנה כשריח תפוחי העץ מתפשט בכל הבית.....

איi לי תמונה מוצלחת, אבל בכל זאת, אי אפשר בלי כלום....


הערה: כמות הבצק מספיקה ל-6 פסי קראנצ'. המלית ל-4. כל קופסת מלית ל-2. לכן אפשר להוסיף עוד קופסא של מלית לעוד 2 פסי עוגה או לחילופין לגוון ולמלא במשהו אחר.
צפה בקובץ המצורף 725707

צפה בקובץ המצורף 725708
יייאייי!!!!
אין ביצים!!!
איזה כיף :)
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
מי יכולה אולי להסריט לי?
או אולי יש קישור לאיזושהיא הדרכה מוסרט
סליחה על הבורות:eek:

כמו מה?
קינמון +| סוכר חום ביחס של פי ארבע סוכר חום מקינמון. מורחים שמן על הבצק ומעליו שמים קינמון מעורב בסוכר חום. מהדקים ביד וגלגלים וכו'
ממרח חלבה
ממרח שוקולד או קרם שוקולד שמכינים לבד לשמרים
קרם נוגט
מלית דובדבנים למי שאוהבת
וכו'
 

blueberry

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
@hbecker נראה מעולה!!
האם בכדי לקבל מלית ביתית דומה למלית הקנויה לא עדיף לבשל קוביות תפו"ע עם סוכר וקורנפלור?
 

בבושקלה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
אין לי בתמונות
אבל אחרי שמחלקים את הבצק מרדדים לעלה גדול ומורחים מלית. מגלגלים. עד שמתקבל כמו ספירלה של בצק ומלית [בידוק כמו שמכינים שמרים רגי
מצמידים את קצוות הכרוכיות זה לזה ומגלגלים אחד עם השני כמו בורג.
עד כאן היה ברור.
מפה הסתבכתי
מצמידים את 2 חצאי הכרוכיות ביחד?

חייבת לנסות נראה מווששלם וטעייים
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכב

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד שָׂמַחְתִּי בְּאֹמְרִים לִי בֵּית יְהוָה נֵלֵךְ:ב עֹמְדוֹת הָיוּ רַגְלֵינוּ בִּשְׁעָרַיִךְ יְרוּשָׁלִָם:ג יְרוּשָׁלִַם הַבְּנוּיָה כְּעִיר שֶׁחֻבְּרָה לָּהּ יַחְדָּו:ד שֶׁשָּׁם עָלוּ שְׁבָטִים שִׁבְטֵי יָהּ עֵדוּת לְיִשְׂרָאֵל לְהֹדוֹת לְשֵׁם יְהוָה:ה כִּי שָׁמָּה יָשְׁבוּ כִסְאוֹת לְמִשְׁפָּט כִּסְאוֹת לְבֵית דָּוִיד:ו שַׁאֲלוּ שְׁלוֹם יְרוּשָׁלִָם יִשְׁלָיוּ אֹהֲבָיִךְ:ז יְהִי שָׁלוֹם בְּחֵילֵךְ שַׁלְוָה בְּאַרְמְנוֹתָיִךְ:ח לְמַעַן אַחַי וְרֵעָי אֲדַבְּרָה נָּא שָׁלוֹם בָּךְ:ט לְמַעַן בֵּית יְהוָה אֱלֹהֵינוּ אֲבַקְשָׁה טוֹב לָךְ:
נקרא  11  פעמים

לוח מודעות

למעלה