בשרי קציצות עוף טחון ללא תוספת פחמימה---

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
טוב, כדי שלא יגידו שזה לא רק חלבון אז כתבתי שזה ללא תוספת פחמימה.
[באבקת מרק יש פחמימה...]

קציצות עסיסיות, רכות, טעימות, מפנקות

רציתי לשדרג את הקציצות הרגילות שלנו, אז ניסיתי.
"אמא, מהיום רק אלו".
זהו. לא צריך יותר מזה, נכון?

IMG_3252_800x600.jpg



850 גרם עוף טחון. אני טחנתי חזה עוף לבד [ולכן המשקל הזה כי זה היה משקל החזה עוף באריזה]
3/4 כף מלח
1 כף אבקת מרק בצל
4 שיני שום כתושות
חופן כוסברה או פטרוזיליה קצוצים [אני מאוד אוהבת עשבי תיבול, אבל כן, אפשר לוותר]
1 כף גדושה רסק עגבניות
1 כפית פפריקה
1/4 כפית פלפל שחור
4 ביצים
1 קישוא בינוני מגורר דקדק

מערבבים את כל הרכיבים בקערה גדולה. מערבבים היטב. בגלל שאין כאן תוספת פחמימה [קמח מצה/פירורי לחם וכו'] יש חשיבות גדולה לערבוב טוב ממש כדי לאחד את העיסה.
העיסה דביקה וזה בסדר.

מחממים מעט שמן במחבת [אני אוהבת מחבת פסים]
יוצרים צורת קציצות בידיים לחות [אני שמה לידי כלי עם מים ומרטיבה את הידיים כל 2-3 קציצות].
מטגנים על אש בינונית כ-2 דקות מכל צד להשחמה נאה.
מעבירים לצלחת עם ניר סופג.

אפשר לאפות-
משמנים ניר אפיה בשמן.
יוצרים קציצות ומניחים על התבנית המרופדת בניר האפיה.
מרססים במעט תרסיס שמן
אופים ב 200 מעלות ר-8 דקות להשחמה נאה. הופכים לצד השני לעוד דקה-שתיים

אפשר כפשטידה-
משטחים את העיסה בתבנית קטנה מ A4 מרופדת בניר אפיה ואופים ב 180 מעלות כארבעים דקות.
IMG_3249_800x600.jpg


בתאבון
 

rivkabrk

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
אפשר לותר על הרסק?

נשמע מגרה!!!!!!
תודה
 

mum

משתמש מקצוען
באופן כללי אין שום בעיה להכין קציצות בשר בלי פחמימה. מבטיחה לכן!
סבתא שלי מכינה קלופס געפילטע שמכיל דג, בצל,תיבול ויוצא יופי ולא מתפרק בכלל!
הסוד בערבוב ארוך של העיסה.
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
באופן כללי אין שום בעיה להכין קציצות בשר בלי פחמימה. מבטיחה לכן!
סבתא שלי מכינה קלופס געפילטע שמכיל דג, בצל,תיבול ויוצא יופי ולא מתפרק בכלל!
הסוד בערבוב ארוך של העיסה.
נכון
 
  • תודה
Reactions: mum

mg3

משתמש מקצוען
עריכה והפקת סרטים
אני רק שאלה..
2 דקות מכל צד מספיק לבישול של הבשר?
או שהדגש כאן הוא על עוף טחון דווקא ולכן 4 דקות טיגון מספיקות?
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
אני רק שאלה..
2 דקות מכל צד מספיק לבישול של הבשר?
או שהדגש כאן הוא על עוף טחון דווקא ולכן 4 דקות טיגון מספיקות?
עוף טחון.
הוא לא צריך הרבה זמן
לא מכינים קציצות עבות
על אש בינונית להשחמה נאה מ-2 הצדדים אמור להספיק
תמיד כדאי לפתוח קציצה אחת [ראשונה] ולבדוק שהיא מוכנה ולפי זה לדעת מה סמן הטיגון שצריך לגובה האש שהודלק]
אן זה לא מוכן טגנים את היתר עוד קצת
קשה לענות במדויק כי גם אש בינונית זו הגדרה משתנה.
לי הספיקו 2 דקות מכל צד
 

סגול חציל

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
העני, ניראה נהדר!
תמיד חיפשתי מתכון טוב לקציצות עוף. תודה!
 

mum

משתמש מקצוען
טוב, כדי שלא יגידו שזה לא רק חלבון אז כתבתי שזה ללא תוספת פחמימה.
[באבקת מרק יש פחמימה...]

קציצות עסיסיות, רכות, טעימות, מפנקות

רציתי לשדרג את הקציצות הרגילות שלנו, אז ניסיתי.
"אמא, מהיום רק אלו".
זהו. לא צריך יותר מזה, נכון?

צפה בקובץ המצורף 871146


850 גרם עוף טחון. אני טחנתי חזה עוף לבד [ולכן המשקל הזה כי זה היה משקל החזה עוף באריזה]
3/4 כף מלח
1 כף אבקת מרק בצל
4 שיני שום כתושות
חופן כוסברה או פטרוזיליה קצוצים [אני מאוד אוהבת עשבי תיבול, אבל כן, אפשר לוותר]
1 כף גדושה רסק עגבניות
1 כפית פפריקה
1/4 כפית פלפל שחור
4 ביצים
1 קישוא בינוני מגורר דקדק

מערבבים את כל הרכיבים בקערה גדולה. מערבבים היטב. בגלל שאין כאן תוספת פחמימה [קמח מצה/פירורי לחם וכו'] יש חשיבות גדולה לערבוב טוב ממש כדי לאחד את העיסה.
העיסה דביקה וזה בסדר.

מחממים מעט שמן במחבת [אני אוהבת מחבת פסים]
יוצרים צורת קציצות בידיים לחות [אני שמה לידי כלי עם מים ומרטיבה את הידיים כל 2-3 קציצות].
מטגנים על אש בינונית כ-2 דקות מכל צד להשחמה נאה.
מעבירים לצלחת עם ניר סופג.

אפשר לאפות-
משמנים ניר אפיה בשמן.
יוצרים קציצות ומניחים על התבנית המרופדת בניר האפיה.
מרססים במעט תרסיס שמן
אופים ב 200 מעלות ר-8 דקות להשחמה נאה. הופכים לצד השני לעוד דקה-שתיים

אפשר כפשטידה-
משטחים את העיסה בתבנית קטנה מ A4 מרופדת בניר אפיה ואופים ב 180 מעלות כארבעים דקות.
צפה בקובץ המצורף 871148

בתאבון
העני, נראה לך שמתכון יהיה טוב גם בבישול ברוטב?
זה נראה מאד עשיר ומוצלח אבל אני לא סובלת קציצות מטוגנות.
 
נערך לאחרונה ב:

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
העני, נראה לך שמתכון יהיה טוב גם בבישול ברוטב?
זה נראה מאד עשיר ומוצלח אבל אני לא סובלת קציצות מטוגנות.
את יכולה לאפות ואז לבשל כמה דקות ברוטב. זה פתרון מצוין

להכניס כמו שהוא לרוטב זה אפשרי אבל לא תקבלי צורה סימטרית ממש כ הבצק רטוב מאוד. תצטרכי לעבוד עם ידיים ממש רטובות בשביל ליצור כדור
 
  • תודה
Reactions: mum

צחור

משתמש מקצוען
הני התמונה משגעת
ותודה על המתכון
נראה לי נחשב דיאטטי לא?
 

חני גרינשטיין

משתמש סופר מקצוען
העני, בזכותך יש לנו ארוחת צהרים למחר.
לא התאפקתי - וטעמתי. כן. באחת עשרה בלילה.
וזה טעים טעים טעים.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכב

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד שָׂמַחְתִּי בְּאֹמְרִים לִי בֵּית יְהוָה נֵלֵךְ:ב עֹמְדוֹת הָיוּ רַגְלֵינוּ בִּשְׁעָרַיִךְ יְרוּשָׁלִָם:ג יְרוּשָׁלִַם הַבְּנוּיָה כְּעִיר שֶׁחֻבְּרָה לָּהּ יַחְדָּו:ד שֶׁשָּׁם עָלוּ שְׁבָטִים שִׁבְטֵי יָהּ עֵדוּת לְיִשְׂרָאֵל לְהֹדוֹת לְשֵׁם יְהוָה:ה כִּי שָׁמָּה יָשְׁבוּ כִסְאוֹת לְמִשְׁפָּט כִּסְאוֹת לְבֵית דָּוִיד:ו שַׁאֲלוּ שְׁלוֹם יְרוּשָׁלִָם יִשְׁלָיוּ אֹהֲבָיִךְ:ז יְהִי שָׁלוֹם בְּחֵילֵךְ שַׁלְוָה בְּאַרְמְנוֹתָיִךְ:ח לְמַעַן אַחַי וְרֵעָי אֲדַבְּרָה נָּא שָׁלוֹם בָּךְ:ט לְמַעַן בֵּית יְהוָה אֱלֹהֵינוּ אֲבַקְשָׁה טוֹב לָךְ:
נקרא  18  פעמים

לוח מודעות

למעלה