טוב, כדי שלא יגידו שזה לא רק חלבון אז כתבתי שזה ללא תוספת פחמימה.
[באבקת מרק יש פחמימה...]
קציצות עסיסיות, רכות, טעימות, מפנקות
רציתי לשדרג את הקציצות הרגילות שלנו, אז ניסיתי.
"אמא, מהיום רק אלו".
זהו. לא צריך יותר מזה, נכון?
850 גרם עוף טחון. אני טחנתי חזה עוף לבד [ולכן המשקל הזה כי זה היה משקל החזה עוף באריזה]
3/4 כף מלח
1 כף אבקת מרק בצל
4 שיני שום כתושות
חופן כוסברה או פטרוזיליה קצוצים [אני מאוד אוהבת עשבי תיבול, אבל כן, אפשר לוותר]
1 כף גדושה רסק עגבניות
1 כפית פפריקה
1/4 כפית פלפל שחור
4 ביצים
1 קישוא בינוני מגורר דקדק
מערבבים את כל הרכיבים בקערה גדולה. מערבבים היטב. בגלל שאין כאן תוספת פחמימה [קמח מצה/פירורי לחם וכו'] יש חשיבות גדולה לערבוב טוב ממש כדי לאחד את העיסה.
העיסה דביקה וזה בסדר.
מחממים מעט שמן במחבת [אני אוהבת מחבת פסים]
יוצרים צורת קציצות בידיים לחות [אני שמה לידי כלי עם מים ומרטיבה את הידיים כל 2-3 קציצות].
מטגנים על אש בינונית כ-2 דקות מכל צד להשחמה נאה.
מעבירים לצלחת עם ניר סופג.
אפשר לאפות-
משמנים ניר אפיה בשמן.
יוצרים קציצות ומניחים על התבנית המרופדת בניר האפיה.
מרססים במעט תרסיס שמן
אופים ב 200 מעלות ר-8 דקות להשחמה נאה. הופכים לצד השני לעוד דקה-שתיים
אפשר כפשטידה-
משטחים את העיסה בתבנית קטנה מ A4 מרופדת בניר אפיה ואופים ב 180 מעלות כארבעים דקות.
בתאבון
[באבקת מרק יש פחמימה...]
קציצות עסיסיות, רכות, טעימות, מפנקות
רציתי לשדרג את הקציצות הרגילות שלנו, אז ניסיתי.
"אמא, מהיום רק אלו".
זהו. לא צריך יותר מזה, נכון?
850 גרם עוף טחון. אני טחנתי חזה עוף לבד [ולכן המשקל הזה כי זה היה משקל החזה עוף באריזה]
3/4 כף מלח
1 כף אבקת מרק בצל
4 שיני שום כתושות
חופן כוסברה או פטרוזיליה קצוצים [אני מאוד אוהבת עשבי תיבול, אבל כן, אפשר לוותר]
1 כף גדושה רסק עגבניות
1 כפית פפריקה
1/4 כפית פלפל שחור
4 ביצים
1 קישוא בינוני מגורר דקדק
מערבבים את כל הרכיבים בקערה גדולה. מערבבים היטב. בגלל שאין כאן תוספת פחמימה [קמח מצה/פירורי לחם וכו'] יש חשיבות גדולה לערבוב טוב ממש כדי לאחד את העיסה.
העיסה דביקה וזה בסדר.
מחממים מעט שמן במחבת [אני אוהבת מחבת פסים]
יוצרים צורת קציצות בידיים לחות [אני שמה לידי כלי עם מים ומרטיבה את הידיים כל 2-3 קציצות].
מטגנים על אש בינונית כ-2 דקות מכל צד להשחמה נאה.
מעבירים לצלחת עם ניר סופג.
אפשר לאפות-
משמנים ניר אפיה בשמן.
יוצרים קציצות ומניחים על התבנית המרופדת בניר האפיה.
מרססים במעט תרסיס שמן
אופים ב 200 מעלות ר-8 דקות להשחמה נאה. הופכים לצד השני לעוד דקה-שתיים
אפשר כפשטידה-
משטחים את העיסה בתבנית קטנה מ A4 מרופדת בניר אפיה ואופים ב 180 מעלות כארבעים דקות.
בתאבון