מתכון קליל וכייפי.
הכנה בצי'ק צ'ק ממש
אפשר לטגן במחבת או לאפות בתנור
בסוף המתכון רעיון לשדרוג
רכיבים על כל קופסא של טונה במים. מכפילים בכמה שרוצים לפי כמות קופסאות הטונה
1 קופסא טונה במים, מסוננת מנוזלים
1 ביצה M או L
2 כפות שטוחות פירורי לחם מוזהבים
מעט אבקת מרק בטעם עוף [לא חובה]
קמצוץ פלפל שחור
מעט טימין [לא חובה, משדרג]
1 כף רסק עגבניות
שמים את הטונה בקערה ומפוררים
מוסיפים את יתר הרכיבים ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
בעזרת ידיים לחות מעט יוצרים קציצות.
מטגנים במחבת ג 1.5-2 דקות על כל צד, להשחמה נאה.
או
מניחים בתבנית מרופדת בניר אפיה ומרססים מעט שמן. אופים ב 180 מעלות כ-10-12 דקות.
שדרוג:
לפעמים אני אופה את הקציצות בתנור ואז מבשלת ברוטב מכאן:
הכנה בצי'ק צ'ק ממש
אפשר לטגן במחבת או לאפות בתנור
בסוף המתכון רעיון לשדרוג
רכיבים על כל קופסא של טונה במים. מכפילים בכמה שרוצים לפי כמות קופסאות הטונה
1 קופסא טונה במים, מסוננת מנוזלים
1 ביצה M או L
2 כפות שטוחות פירורי לחם מוזהבים
מעט אבקת מרק בטעם עוף [לא חובה]
קמצוץ פלפל שחור
מעט טימין [לא חובה, משדרג]
1 כף רסק עגבניות
שמים את הטונה בקערה ומפוררים
מוסיפים את יתר הרכיבים ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
בעזרת ידיים לחות מעט יוצרים קציצות.
מטגנים במחבת ג 1.5-2 דקות על כל צד, להשחמה נאה.
או
מניחים בתבנית מרופדת בניר אפיה ומרססים מעט שמן. אופים ב 180 מעלות כ-10-12 דקות.
שדרוג:
לפעמים אני אופה את הקציצות בתנור ואז מבשלת ברוטב מכאן:
דגים - עוד מנה חלבונית מצויינת---קציצות דגים ברוטב חמוץ-חריף-מתוק
קציצות דג ברוטב חריף-חמוץ-מתוק קלילות. אווריריות. רכות רכות ו...טעימות. אבל ממש לעיסת הקציצות: 850 גרם דג טחון [סלמון, בקלה, מוסר, נילוס [פחות ממליצה]] 2 ביצים חופן כוסברה קצוצה 1.5 כפיות מלח 4 שיני שום כתושות 1 כפית כורכום 1 כפית כמון 1 כפית פפריקה 1/3 כפית צ'ילי גרוס מעט פלפל שחור מערבבים...
www.prog.co.il